Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
ja som si ich kupila pri Davidkovi a nevyuzila..ano len 3 tyzdne len nedavno sme pisali ze sme zistili ze sme tehotne a uz budeme rodit 😀 ..moj muz bude doma iba pocas pobytu v nemocke uz nema tolko dovolenky tak hadam si dako poradim 😉
@zuzanazuzana to ako keby si mala ešte 36 😀
@kucminka ja 7,5kg a to 0,5kg za posledné dva mesiace a to papám stále ešte aj v noci 😀
@iwky ja beriem tiež femibion
Ahojte dostala som až strach s opuchnutých prstou na rukách hned som pozhadzovala všetky prstene ako som videla dnešne spravy kde chlapovi prepilovali prsten na prste fuuuuuuuuuu to nechcem zažiť tak už aj boli síce ťažko ale dole.:(A nehovorím ako mi opuchli dnes nohy čo vám pomaha????
@zuzanazuzana ahoj moja.No to mi ani nehovor,veď ja som tam bola tiež,nevideli sme sa?Ja som tam bola od tretej asi tak do pol siedmej,ale žiadnu tehulku som tam nevidela.
@jani74 no tak to asi nie ste samé,ako to tu tak čítam.Ja mám podľa sona bábo večšie o týždeň,podľa menštruácie,by som mala byť 31tt,a moj gynekolog mi napísal do knižky 30tt.Tak som z toho tiež jeleň,2týždne hore dolu,veď keď príde ten pravý čas,drobec sa sám vypýta,len dúfam,že mu to nebude dlho trvať 😉
@bettyx ahoj... mam taku otazocku na teba. mas 3rocnu variantu rodicaku so Stepankem? a kedy nastupujes na MD? ALebo uz si presla?
Zaujma ma, ci socialka po nastupe na MD posiela nejaky dopis o prideleni davky PPM... ja som totizto momentalne na slovensku , ale matersku budem poberat z ciech, tak neviem ci mi uz nieco prislo do posty alebo nie... nevies nahodou? Ja som na MD od 6.8, a sused co mi prebera postu, este nic nenasiel v poste o rozhodnuti zo socialniho alebo tak...
@kucminka no ja som tam jednu videla....mala vlasy v cope, kucerave a mala take bledo modre plavky....plavkove tricko a plavkove nohavicky a bola s nou dcera a sedela na lavicke pri bazene.....mozno si to bola aj ty!!!!!....aj som sa chcela prihovorit, lebo si ma napadla hned ty, ale bolo mi to blbe.......
@kucminka a priatel mi teraz vravi, ze tam videl este jednu tehulku pri detskom bazene.....tak si teraz vyber!!!!!
@nikolka4 no mojej kamaratke museli prepilit vsetky prstene z prstov, co jej tak opuchli a bolelo ju to....nevydrzala cakat kym jej odpuchnu!!!!!! mala ich 8!!!!!!!!
a mne na opuchnute nohy zabera len ked si ich vylozim a prelezim cely den!!!!!!!! a v ten den nic nesolim!!!!
aj mne raz prst tak napuchol, zmodrel, a strasne to bolelo... nic nepomahalo, ani olej, ani mydlo, voda... nic. prsten dole nesiel, tak sme ho tiez prepilili niecim. robil to sused s mm 😉 nastastie to nebola ani obrucka, ani snubny ... a ani od mm, ani od nikoho "doleziteho"... takze mi bolo viac luto prsta nez prstena, nevahala som 😀 odvtedy prstene nenosim trebars cely den, ked som doma, iba ked idem von 🙂
baby tak ste ma vystrašili, že mi ten prsteň rozrežú, že som si práve umordovala prst, najprv ľadová voda, mydlo a nešlo, ale nakoniec taký brutal mastný krém pomohol, ale prst bolí ako sviňa, au, ale hlavne - obrúčka je dole 🙂 ale cítim sa bez nej strašne, tak... naho a opustene 😀
@wera.g chudatko prst, ale hlavne ze sa ti to podarilo 🙂 mne nastastie ruky ani nohy nepuchnu (klop klop), ale v tychto teplach radsej prstene odpocivaju v krabicke, pre istotu..
my sme dnes boli trochu na nakupoch, som dokupila tie dojcenske nocne kosele (rezignovala som a kupila tie z Mothercare, aj ked sa mi zdali drahe, ale postupne vypredavali vsetky v mojej velkosti a novy tovar stale nikde a v inych obchodoch to bolo este zalostnejsie) a v H&M som nasla pekne dvojbalenie cierne a biele tricko s tym odkryvacim systemom na dojcenie, dnes mi prisli aj etericke olejceky, takze do porodnice som uz komplet vybavena, len to pobalit 😉
a hlasim ze som dozehlila dnes uz aj plienky (vecicky ma viac bavili), tak aby som sa tie posledne tyzdne este nezacala nudit ked je vsetko nachystane 😀
@jana0706 tak tak, ale neodpustila by som si, keby som musela o obrúčku prísť 😅 tak teraz leží na nočnom stolíku vedľa snubného, ten išiel dolu ľahšie 🙂
A aké si našla v mothercare? A za koľko ak smiem vedieť? 😉 Teeda už vybavená, super 🙂 A ešte, smiem vedieť načo éterické olejčeky? Ja už mám aj košeľu číslo 2 - nie je origoš tehotenská, má také cvočkové gombíky medzi prsiami, ale skúšala, kojiť pôjde, dajú sa vybrať von 😀 A svokra mi dala aj takú košeľu na gombíky celú, že na pôrod, ak by som tiež potrebovala - teda už mám:
2x nočná košeľa, župan, papučky, šľapky do sprchy, podprsenka 1x (ešte musím 1-2 dokúpiť), podložky na posteľ 5x, vložky 2 balíky, nohavičky sieťkové 3x, kozmetika 🙂 chýba mi ešte niečo? 😅
Eeeej, tak to si šikulka, super, teda už plne pripravená na príchod drobčeka na svet 🙂)
@wera.g no ved aj ty si uz vybavena 🙂 ja by som si na tvojom mieste zobrala este caj na dojcenie, vlozky do podprsenky, nejaky krem na bradavky ak v nemocnici nedostanes, pripadne aj bavlnene nohavicky (ja som si kupila aj tie homeopatika podporujuce kojenie a tiez take hydrogelove ukludnujuce vlozky na bradavky ak by ma boleli, ale to ti moze niekto dokupit az ked budes naozaj potrebovat)...
tie olejceky to som si len tak "pre radost" 😀 - vraj to moze pomoct trochu sa uvolnit a nepanikarcit hlavne v tej prvej porodnej dobe, aj na kurze nam hovorili ze masaz s prirodnymi masaznymi olejmi moze ulavit...mna etericke oleje celkovo velmi uvolnuju a ukludnuju, aj ked som mavala stresy v praci tak som si vecer spravila taky kupel a pomohlo...no a aspon bude mm uzitocny 🙂 nasla som to len na jednej stranke a objednala som si masazny olej na prvu dobu porodnu, dalsi na druhu dobu porodnu (aj ked v tej chvili mi to bude asi dost jedno ze ktory prave pouziva) no a ked som uz objednavala tak som si kupila aj olej po porode na lepsie zavinovanie maternice, gel na hojenie hradze a pre babatko na neskor kojenecky masazny olej (na detske koliky a bolesti bruska)...
dvojbalenie tych nocnych koseli stalo tusim 46 Eur, je to ten typ s tym prelozenym vystrihom, ze sa to da lahko odhrnut...ja som chcela radsej tie s otvaranim na cvocky, ale uz mali len S a L, M je dlhodobo vypredane...
@missy97231 ahoj, já mám 4letou variantu... a teď budu mít zas.. ale pozor, víš tedy že budeš brát jen jedny peníze? budeš dostávat peníze jen na malou a na Davídka ti zanikne nárok..
Každopádně teda když jsem si podala žádost na PPM, tak jsem měla za dva dny v poště oznámení o přiznání dávky.. asi ještě záleží na tom jestli máš nárok na peníze od zaměstnavatele -pak nevím jestli musíš jít žádat nebo to vyřizuje zaměstnavatel sám...
v tomhle bohužel nevím přesně -já dostala výpověď během čerpání dovolený ve 4. měsíci s malým..
Ale jedno je jistý.. žádost na PPM jsem podávala až s rodným listem a za dva dny jsem to měla černý na bílym, že ta dávka je přiznaná.. 🙂
a jinak jsem mateřskou ještě nenastoupila..
pekne dobre ranko, v noci horuco, som sa prevalovala ale nakoniec som zaspala. Mala este spi, tak som vas aspon docitat stihla 🙂
Dobre ranko babulky,dnes sa mi bohvie ako nespalo,co budete dnes varit? ja asi perkelt kuraci,sice manzel to nelubi,ale je to rychle a my s malou spapame 🙂
@tun1ska o akom vysavači tu je reč? 🙂 😉

@luciah tak to mas dobre ze ty nemusis..nechapem preco jeden musi a druhy nemusi 😠