icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

amisa
27. aug 2011

@wera.g ahoj mne v piatok robili prvy krat prietoky..a pri normalnom vysetreniUTZ a by som si to ani nevsimla keby mi to nepustil doktor aj so zvukom. Bol to kraasny zvuk 🙂 ..skus sa opytat, mozno ti to aj robili ani o tom netusis pri normalnom Utz.
Inak po premerani mi doki povedal ze nech necakam mensie ako 4 kg dieta.. az ma zamrazilo, ved dcerka mala 4kg a bol to zapas. Maly ma dlzku stehennej kosti akurta ale podla obvodu hlavicky a bruska je o dva tyzdne vatsi. Mam vraj hranicny cukor , takze som dostala zakaz cukrov, ale k diabetologovy ma neposlal, ze ten by mi zakazal vsetko. Maly si ma teda asi z toho tucniet.. A pritom ja som pribrala standardnych 9kg, co fakt nieje vela.

nelustek
27. aug 2011

@wera.g ahoj aj ja som dnes zacala citat knihu 😀 nejaky roman mam pozicany od tety susedky.
Mne bude robit prietoky za dva tyzdne tak sa tesim a panvu mi tiez nemeral asi ani nemusi ked uz mam jeden porod za sebou 😉

jana0706
27. aug 2011

@wera.g ahoj, ja som sa dala tento vikend na take vacsie upratovanie, mm odisiel k svokrovcom na vychod, potreboval si tam aj nieco vybavit, ja som si uz na taku cestu netrufala a aj mi dobre padne mat vikend po dlhom case len pre seba...vcera som tak poriadne vydrhla kupelnu a dala do poriadku obyvacku a spalnu, dnes poobede som zacala s kuchynskou linkou, ale vidim ze uz je toho na mna vela - som zvladla zatial len vsetky horne skrinky povykladat a poumyvat, pretriedit v nich veci a zase naukladat, zvysok musim odlozit na zajtra - babatko zacalo davat najavo ze sa mu uz to natahovanie nepaci, ma zacalo tak nejak tlacit brusko a aj mi tvrdne teraz, tak si necham ten zvysok na zajtra...
s prietokmi som na tom ako ty, ani mne ich este nerobili, a o merani panvy tiez nebola zatial rec...ale ja sa tym nejako nezatazujem, citim sa cele tehotenstvo skvele a doktor snad vie co robi, ved ma dlhorocnu prax a x pacientiek...
knihy zalezi ake mas rada, ja som naposledy citala skvelu knihu "One day", napisal to David Nicholls, myslim ze to uz vyslo aj v cestine pod nazvom Jeden den (len neviem ci ti cestina nevadi)...a mozno si videla film Eat Pray Love s Juliou Roberts, tak ta kniha je tiez vyborna (v slovencine to vyslo ako Jedz, modli sa a miluj, autorka Elisabeth Gilbert)

wera.g
27. aug 2011

@amisa aha, a to sa aj niekam zapisuje? tak potom mi to možno fakt už robili, ale neviem o tom 😅
Aj my máme väčšieho malého než by mal byť, ale mne zase doki povedal, že budem skôr rodiť - že určite skôr než v októbri - teda nechápem podľa čoho usudzujú.. Ale aj tak, tie merania sú len orientačné - v 32tt mi povedali, že je o 3,5tt väčší, že má 2736g a v 33tt mi povedali, že je o viac než 2tt väčší a že má cca 2500g.. ale boli to dva rôzne ultrazvuky a 2 rôzny lekári... A keď ti robili tie testy, vtedy ti na cukrovku nezistili?

wera.g
27. aug 2011

@nelustek ahoj 🙂 môžeme si teraz vychutnávať ešte chvíľku oddychu, potom už rátam mám zase po knihách 😀 mne požičala babička najnovšiu vasilkovú, tú som zdolala dnes, od deduška mám ešte 2 knihy od Dominika Dána, jednu už mám za sebou 😀 A to tie prietoky, to čo je? Ako sa to robí? 😅

@jana0706 joj tak dnes upratovacio pracovne 😅 veru, dosť si toho stihla.. aj ja som sa pustila do upratovania, ale takého klasika, prach, vysávač, kúpelka, záchod ... a drahý sa ma pýtal, či už idem rodiť, že už mám syndróm uhniezdenia 😀 že musím stále niečo upratovať 😀
No, radšej sa nenaťahuj toľko, radšej pomaly a postupne, našťastie a bohužiaľ bordel neutečie 😀 Ďakujem za tipy na knihy, mrknem na to, nevidela som ani film, tak to by bodlo 🙂

kenya83
27. aug 2011

@bibi13 ďakujem ten mám a už ho aj užívam a ešte aj smúľam septisan 😉

kenya83
27. aug 2011

@masinka môžeš aj mňa pridať do tabuľky medzi októbrovky? 😉

amisa
27. aug 2011

@wera.g no to mi teraz po mesiaci povedal vysledok testov.. ze som tri desatiny pod hranicou na cukrovku. Pokial viem tak sa prietoky nepisu do tehotenskej knizky, teda ak je vsetko OK. No ale to mas dobreho mamutka, drzim palce aby to bolo skorej ako mas termin. Ale co ty vies nakoniec mozne este aj prenasat :(

wera.g
27. aug 2011

@amisa po mesiaci výsledok testov?? mne ich povedali hneď ako mi vzali krv.. veď to ti hneď mali povedať a riešiť to, no nie? 😕 Noo čakáme valibuka, ale aj ja som bola väčšie bábo, mala som cez 4kg 😀 ale tak keď povedal, že október to určite nebude, tak mu verím a verím aj drobcovi, že sa na nás teší a pôjde skôr než v októbri 😀 Žiadne prenášanie, nie nie, na to ani nemyslím, už teraz ledva chodím, nie to ešte prenášať 😅

natalii6
27. aug 2011

jupiiiiiiiiiiii panbozko ma vyslisal a ochladilo sa 🙂 😉 smi isli na dozinky bolo 37,5 vyletneni a prisli sme a je 17,9 sme skoro zmrzli 😀 ale mne to neva len som sa bala aby Davidko neprechladol 😠 dala som si jednu loksicku z pecienkou a 2dc burcaciku nech si aj Filipko uzije kym sa narodi 😀 ale najviacsa tesim ako sa konecne vyspiiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmmmmmmmmm 😉

nelustek
27. aug 2011

@wera.g neviem ako sa to robi moj dr.asi normalne sonom.pri nelke neviem ci som na tom bola.

K nam pride dnes asi burka zacalo hrozne fukat a aj sa zacina mracit

natalii6
27. aug 2011

@nelynka18 tak kde sme boli dneska to je len take male ale penazi sa da minut vela 😉 sme stretli mojho otca a kupil si hus kusok a stalo to skoro 11 eur 😠 ale tam v Raci tak to je velke a ako pises potrebujes tam kopec penazi 😉 takze ty si brigadovala v Raci no ale toto takze mas z oberacky pekne spomienky 🙂

tinika
27. aug 2011

@natalii6 nase modlitby asi budu vyslisane malo by sa ochladit .)

natalii6
27. aug 2011

@lucy56 ako mne to bolo hned divne co si mi napisala 😀 nie ze by som dako sledovala tie zakony ale to ze matersku zvysovalo z 55 na 60% to som zaznamenala 😉 no hold na mna to dako nevyslo 😀

wera.g
27. aug 2011

@nelustek hej aj k nám sa niečo blíži, ochladilo sa na 18 stupňov a zamračené je a veľmi silno fúka 🙂 to sa nám bude konečne dobre spať 🙂

nelustek
27. aug 2011

@wera.g mne sa az tak dobre spat nebude,muz ma nocnu a ak pride burka budem sa celu noc triast pod paplonom od strachu 😖 uz sa aj ochladilo ale neviem kolko je stupnou.

jana0706
27. aug 2011

@natalii6 hmm mnam, taku loksicku by som si aj ja dala, hoci moj zaludok by urcite nasledne protestoval palenim zahy, ale bolo by mi to v tej chvili uuuuplne jedno 😀
no riadne sa ochladilo, rano ked som bola v obchode tak palilo slnko a potom som cely den doma upratovala (my mame ked je teplo stale tak na jemnucko pustenu klimatizaciu takze podla toho sa vobec neviem orientovat ako je vonku) a o siestej videm von len taka vyletnena a skoro som zamrzla, nehovoriac o tom vetre...ale burka stale nikde, mozno v noci...

natalii6
27. aug 2011

@zuzinr ano na matersku som nastupovala v r 2009 ja som v tom podniku nebola nikdy na PNke tak v Pondelok im zavolam a popytam sa co a ako a bolo by super keby som zistila ze sa pomylili ale noc tomu nedavam nadej...a tebe uz vypocitali aku budes mat matersku?

natalii6
27. aug 2011

@masinka ahoj citam ci si napisala,aj mne to tak spravili ze mi zvyslili plat aby som mala lepsu matersku a mne to aj pomohlo no skusim ist ja v Pondelok na podnik a spytam sa co to tam poslali 😠

natalii6
27. aug 2011

@luckaprima my mame ten stropny ventilator ale mne vadi tak ho vypinam ked idem spat ,ja si davam mokru plienku lebo onaksie by som nevydrzala a tu chodim niekolko x za noc namacat 😀 ale dneska to je o niecom inom konecne sa vyspim paradne sa tu ochladilo az stromy vykruca..my sme mali ventilator ale sme ho predali kedze taketo horucavy neboli ani nepamatam takze rozmyslam ze asi taky maly kupim 🙂 a mna budi nas zajac co je na balkone nie aby chrapal ale on bude stale nieco robit stale susti papierom alebo pije ma ide porazit so muzovi povedala ze ho zabijem 😀 tak nech sa aj u vas ochladi aby ste sa uz poriadne vyspali a nepotili sa 😉

zuzinr
27. aug 2011

@masinka ano zamestnavatel ti moze ratat aj z ineho roku ako to bolo u teba, kedze si za ten dalsi rok dostiahla celkovo vyssi prijem ale nizzsi by si urcite nemala mat a to ci tam boli nejake odmeny alebo nie, to nevadi aj tak pokial jej beru ten isty plat tak vymeriavaci zaklad by mal byt ten isty, kedze ten rok bol uzavrety. Napr. ja som nastupovala na matersku 5.6. 2009 tiez som mala v ten rok vyssy plat ako rok predtym ale ked sa tích 5 mesiacov porovnalo s rokom 2008 aj tak to bolo stale menej.

natalii6
27. aug 2011

@amisa ahoj citala som co si pisala wera.g a aspon som sa dozvedela ze aj mne teraz v nemocnici v poradni spravili tie prietoky,,keby si nenapisala o tom zvuku tak ani neveim ze to je ono 😀

zuzinr
27. aug 2011

@natalii6 no zo socialky este nemam, ale som si to porovnavala z predchadzajucim vymerom a mala by som to mat o cosi vyssie. Najprv aj mne z firmy dali zlu sumu, to by mi vychadzalo menej nez som mala predchadzajucu matersku tak som bola priamo na socialke a tam sme to preratali a porovnali a prisli sme na chybu, ked tak skus skocit aj ty na socialku a popytaj sa preco mas nizsi vymer mozno tam ozaj doslo k chybe a ak ti zamestnavatel poslal zly vymeriavaci zaklad tak sa to potom spytat priamo v podniku. Mne na socialke povedali, ze oni tu sumu neskumaju (aj keby ti poslali vyssiu sumu, nez ti naozaj vychadza, ak sa zo zamestnavatelom tak dohodnes) ze z tej sumy co posle zamestanvatel vyratavaju dennú matersku.

natalii6
27. aug 2011

@tinika ano tu uz ma vyslisali ani neveis ako sa tesim ze sa vyspim uz som bola ako matoha 😀

amisa
27. aug 2011

@wera.g no moc som mala hned ale krv nie.. inak v ten skorsi porod dufam aj ja..inak v mojom okruhu sa dost teraz rodilo o nieco skorej..taak pevne dufam ze aj anse deti si z toho zoberu priklad 🙂
inak tu na v Ba smerom na zahorie je brutalne.. skoroto vyzera ze sa budu v noci vsetci certi zenit.. niektore kvetinace som uz dala z balkona dole..okna pozatvarala i lodziu , ale dcerka ked pocula ten vietor a pozrela sa z okna tak sa len tulila a hovorila ze sa boji..nastastie bez problemov uz zaspala.

amisa
27. aug 2011

@natalii6 hehehe no tajnostkari jedni 🙂 ale keby bolo zle tak by nieco hadam povedali..ked je dobre tak naco usta otvarat 🙂

natalii6
27. aug 2011

@jana0706 tak jedna loksicka by hadam aj vydrzala aj ked sa cudujem ze som si nekupila viacej ale stacilo mi ale zajtra budem lutovat ze som si nekupila ja na zajtra 😠 no neva ked budem mat chut si spravim doma len je ztoho velky bordel 😉 presne ako pises my sme isli von okolo 16h a hic a prisli sme okolo 19h a kosa,ale ked mas tu klimu tak doma mas aspon na vydrzanie 😉 my sme spravili zo spalni detsku a ked som tam tak tecie somna ako z vodovodu ale nechapem preco je tam take teplo lebo predtym tam vzivote nebolo tak horuco 😠 tak by sa tam sikla klima ako hrom ale neni nato penezi

natalii6
27. aug 2011

@zuzinr pojdem sa ja pekne nato popytat ved zato nic nedam..a dik za info 😉

natalii6
27. aug 2011

@amisa ked tilekari nepovedia tak sa aspon tu nieco dozvies 😀 ale ako odbornici by mohli aspon tolko povedat ze teraz vam ideme robit to a to 😠

zuzinr
27. aug 2011

@natalii6 no skus a potom daj vediet co si vybavila 🙂