icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nelynka18
30. aug 2011

@renatkas no o tom som aj ja pocula ale viac o tom nic neviem 😕 ak nieco zistis daj vediet 🙂
@zuzinka_26 prach pouzivam persil,sem-tam lanza alebo dreft(pri nom nedavam avivaz a pradlo je najmäkksie) a avivas lenor....ale ja davam pradlo prat na 40-50 stupnov a male otacky susenia a preto nieje to pradlo ani dokrcene a ked ho pekne zavesim neni o com 😉 jasne kazda sa riadime podla toho co uvazime za spravne a vela veci co planujeme,dietatko aj tak zmeni 🙂 jasne nafot a pochval sa 😉 ja som si tiez zas jednu bundicku a taku teplakovu supravicku objednala 🙂

nelynka18
30. aug 2011

@kucminka tak toto poznam tiez sa musim vsade pchat a nikto ma nikde nechce a skoro stale som doma 😒
@bv_alexandra mne pomaha jest castejsie a male porcie 😉 🙂 a vecer po siedmej radsej nic nejem lebo by som nezaspala......

zuzanazuzana
30. aug 2011

@kucminka tak na tabulach je pisane ze termalne kupalisko, ale mne to vobec ako termalne nepripadalo....tak mozno preto ludia vravia, ze je studena!!!!!....to som pocula, ze na kulhani ludia cakaju aj cez hodinu.....teraz v pondelok sme mali hned hotovu rybu, lebo bolo malo ludi!!!

baby.....co mate mensie deticky, aj ste s nimi chodili od pol roka na plavecky kurz? podla mna super vec!!!! neterka ma dva roky a uz od pol roka tam chodi.....do vody skace bez strachu....doslova miluje vodu, nevadi jej ani studena voda a pod vodou je ako doma!!!!! ked sme s nou niekde na plavke, tak kazdy na nu pozera co vsetko dokaze!!!!

bv_alexandra
30. aug 2011

@tun1ska neviem povedal mi že už ho mam vysadiť. 😒 ja som ho užívala takmer celé tehu

bv_alexandra
30. aug 2011

@nelynka18 nely ja mám pocit že a tá žáha zožerie. už sa bojim aj čokolvek jest doslova rozýšlam ked ťaham niečo z chladničky či to môžem. ☹ aj ma dosť bolí žalúdok. A to ja som v živote nemávala kyseliny ☹

tun1ska
30. aug 2011

@bv_alexandra Drobec bude vlasatý/á 😀

jana0706
30. aug 2011

@zuzanazuzana ja sa tiez po nociach trapim s kyselinou, ale mne na to mlieko v noci nezaberie, v noci uz radsej okrem vody nic do zaludka nedavam...pomoze ak si "lahnem" skoro posediacky a ked je to velmi zle tak si dam pastelku Rennie, ale nechcem to s chemiou prehanat...inak o skorici pisu ze nie je v tehotenstve vhodna, moze vraj vyvolat kontrakcie...

katulka74
30. aug 2011

zuzanazuzana,erzulik,ja mlieko nelubim,dovracala by som sa,keby som sa ho napila,mam ju taku,ze ma pali cely hltan,niekedy sa az dovracam ☹

jana0706
30. aug 2011

@bv_alexandra presne, aj ja stale kvoli kyseline riesim ci si nieco dam alebo radsej nie (a casto si dam a potom si nadavam ze co som bola pazrava 😀 ) tiez ma k tomu obcas boli zaludok...po porode budeme zase riesit co papat kvoli kojeniu, je to zmena, lebo doteraz som cely zivot jedla na co som mala chut...

katy2
30. aug 2011

Ahojte 🙂
Prave som prisla z nemocnice od porodnika - bola som na kontrolu.... Maly je uz otoceny dolu hlavickou, akurat, ze je enormne velke babo... Uz ma 2800g 😕 😕 😕 Za 3 tyzdne pribral 1200g..... Co to bude este do porodu 😕 🙂 Ale co uz, aj velke deticky sa rodia... nastastie to bude sekcia....

natalii6
30. aug 2011

@jana0706 ahoj tak to aka nahoda my mame presne take iste hniezdo a aj celu sadu do postielky 😉

renatkas
30. aug 2011

@katy2 nemas nahodou tehu cukrovku? to je len odhad vahy, vobec to nakoniec nemusi byt taka vysoka vaha, neboj.
Baby ja si davam na zahu Talcid a zabera to okamzite, fakt odporucam.

kenya83
30. aug 2011

Ahojte 🙂 tak dnes sme boli v poradni, všetko je v úplnom poriadku, krčok zatvorený 😉 malý rastie krásne podľa tabuliek, zodpovedáme presne gestačnému týždňu 😉 ale nepovedali mi váhu 😠 ale podľa merania môže mať tak cca 1800gr. 🙂

jana0706
30. aug 2011

@natalii6 ahoj to je super 🙂 ak si vyuzivala uz pri starsom a mas aj ten spaci vak tak daj vediet ci si ho v tom davala spat, lebo mne sa zda dost hruby...a ak mas aj zavinovacku tak napis ci si vyuzila pri babatku, ta sa mi zda velmi prakticka...ja som ten baldachyn a hniezdo dostala od kamosky, tak som si zvysok veci dokupila...z toho hniezda som dala zatial len polovicu do postielky, chcem zo strany nasej postele na maleho vidiet takze tu stranu necham volnu...

dadusa26
30. aug 2011

ahojte baby...tak na tu zahu mi dala sestra vraj super tabletku..staci len cmulat..fuj ..este dva dni ma z nej napinalo...ale inac jem uplne vsetko....doteraz som dala hore 11 kg...a hlavne mi chuti vsetko stavnate a studene, uhorky, paradajky, kysle jablka, slivky..a to vsetko som schopna jest dokopy...prave som sa natlacila zmrzlinou...takze v noci budem chodit na wc non stop..
..pred hodkou mi volala sestra z nemocnice..prve kontrakcie, zacala rodit...ach jaj akosi mi to vsetko pripomenula a zacinam sa obavat...ked sme boli s muzom sami bolo to narocne ale teraz aj so synom si to fakt neviem predstavit..ci to vsetko stihneme..len sa modlim aby to na mna nedoslo v noci...zajtra mam poradnu ..tak uvidim co nove a dam vediet

misic
30. aug 2011

@dadusa26 a to ste so segrou takto skro rovnako tehotne? No to je parada, tak sa deti potom vyhraju 🙂

zuzinr
30. aug 2011

@babulkaa nie spravila si to dobre, pokial uz mas priznanu matersku zo socialky a aj vymer ti sedi tak je to ok. Ja som vedela ze u nas mzdarky nieco pokaslu tak som im povedala ze ja si to radsej zanesiem sama a dobre som spravila lebo mi dali nizssi vym. zaklad ako som mala predtym, tak som musela ist zase naspat do prace a vysvetlovat im ze ako to maju ratat (nerozumiem za co ich vo firme platia a to sa nestalo 1x, a pritom im to moze byt jedno lebo matersku plati socialka nie firma kde si bola zamestnana, takze kludne by mohli dat aj vyssi prijem keby chceli ale to by som uz chcela asi moc 🙂) a potom som ten papier aj s nastupom na matersku zaniesla na socialku. Ja ale este zatial od socialky nemam ziadne vyrozumenie, kedze nastupujem na matersku az 08.09. tak mi povedali ze to budu riesit az okolo polky septembra, lebo sa moze stat ze by som porodila aj skor nez mam oficialne nastup na matersku a v tom pripade by som musela matersku poberat odo dna porodu.

zuzinr
30. aug 2011

@misic no ja co som citala tak ze vraj najlepsie su MIELE ale zase ta cena 😝 , neviem ked sa to tak zrata co preplatis na energii ci aj tak nebudes v pluse oproti ceny tej susicky, ja zatial mam predbezne vybranu Whirlpool a je pravda ze vacsinou tie susicky su trieda B,C. Ale zase ked si zoberiem kolko by som usetrila na kureni, ked tam v zime nebudem musiet susit veci na radiatoroch tak mozno na tom budem este lepsie.

zuzinr
30. aug 2011

@jani74 no toho co budes moct jest po porode teda vela nie je☹ aspon tie prve mesiace ja som nejedla skoro ziadnu zeleninu a ovocie(rajciny, papriky, uhorky, karfiol, kalerab, kapustu, .....lebo to vsetko zduva) Mozes mrkvu, myslim ze aj petrzlen, banany, jablka trocha neskor. Ja som bola vacsinou na rozkoch a chlebe bud s maslom, jedla som vela syrov, malo by sa vraj aj mlieko a jogurty ale to ja nemozem mna z toho napina tak mlieko len v strave a v kave. Kavu som pila len bezkofeiinovu tusim prve 3 mesiace potom som skusila aj s kofeinom a mala pekne spala tak aspon 1 denne som si davala. A taktiez strukoviny nafukuju. Podla mna po tych 2 - 3 mesiacoch vyskusaj vzdy nieco zjest a uvidis ako mala zareaguje ci ju to nebude nafukovat. A vraj by sa ani med nemal lebo je to silny alergen tak neviem ja som ho nejdla. Na to jedlo sa tiez velmi netesim ale nejako to zvladneme a teraz mi to hadam nebude az tak luto, ked sa narodila natalka tak vtedy bolo vsetko ovocie a toho som sa aspon teraz najedla tak hadam ma to az tak nebude lakat 🙂 No a samozrejme velllllaaaaa pit. Mne muz nestihal nosit do porodnice vodu, co som tolko pila. Normalne mam problem vypit 3 pohare vody za den a vtedy som vypila aj 3 - 4 1 a pol litrove vody. Najviac mi chutilo pri kojeni. NO ved ked to bude aktualne urcite si tu budeme radit co mozme a co nemozme jest 🙂

michaela18
30. aug 2011

ahojte kocky,kolko vazia vase babetka podla ultrazvuku?my sme zacali 34t a maly vazi 2800g.som z toho soknuta.zda sa mi to dost vela,aj ked na druhej strane sa tesim ze takto prospieva.len sa bojim porodu pri takej velkosti. 😅

michaela18
30. aug 2011

@katy2 my mame tu istu vahu ale zatial rodime normalne tak sa toho bojim.za 4 tyzdne maly pribral 1100g

natalii6
31. aug 2011

pekne skore rano 😉idem do poradne ale tak som sem na skok prisla lebo este muz neprisiel z prace tak cakam 😉
@jana0706 ahoj zase vsetko z toho co mas ty nemam 😉 mam to hniezdo+ vankus a paplon,ja som mala postel hned vedla postielky a tp hniezdo som dala zo strany ako je hlava a chrbat takze som na maleho z mojej strany pekne videla a neskor som dala jednu stranu postielky dole takze maly mohol vijst sam a ja som sa nemusela nacahovat cez tie tycky 😉 baldachyn som nemala a ani mi to nechybalo spaci vak ked som ja kupovala tuto sadu mi neponukali takze som nemala ale kupila som si neskorsie ale vyuzivala velmi malicko ale teraz som si kupila taky teply a mensi tak budem urcite pouzivat,v zavinovacke spal iba zopar dni a potom som ho normalne davala spavat na bok a zakryla tou perinkou..prave vcera som obliekala to hniezdo a perinku lebo som to prala ale este som to odlozila nech nepada nato prach 🙂 velmi sa mi to paci ked som to zbadala aj u teba hned som sa potesila 😀
inaksie dievcata vcera sa mi podarilo oprat prvu davku detskych veci a este ma caka asi 6 pracok a potom zehlenieeeeeeeeeeeee 😉 idem ja nech som tam prva a necakam dlho ..caute

katuska_za
31. aug 2011

@natalii6 treba s tym ist na upsvar? a preco? to mi nik nepovedal.. 😕 ja som studentka a platila som si len DNP .

nelynka18
31. aug 2011

@bv_alexandra no ja som to teraz mala omnoho lepsie ako pri prvom vtedy ma tiez strasne palievala zaha az ma to bolelo....http://www.alinka.sk/c/bylinky-vhodne-pocas-teh... skus si tu precitat....ja pouzivam bylinky na vsetko 🙂

katuska_za
31. aug 2011

Ahojte, dnes rano som dostala take divne bolesti do podbruska, pichala ma az ta lonova kost stava sa to aj vam? ja viemn ze maly zacne pomaly tlacit vsade.. respektive uz tlaci, lebo som moc nepribrala a ma asi fest malo miesta. zatial som probrala len 8kg a to na mne ani moc nevidno iba mam brusko take dopredu vystrcene 😅 ja mam nablizsiu poradu az 14.9. a vraj uz mi porobi posledne vysetrenia co sa tyka krvi a sterov.. Dnes som bola na krv kvoli stitnej zlaze tak som zvedava na vysledky...

nelynka18
31. aug 2011

dobre ranko 🙂

@katy2 fuha to je riadne babo ja som si mylsela,ze to moje moze mat teraz tak 3 kila ale podla toho co tu pisete vahy asi aj viac 😕 ale hlavne,ze su zdravucky 😵
@dadusa26 ahoj moja svagrova rodila pred 2 mesiacmi a tiez som to prezivala intenzivnejsie nez obvikle,kvoli tomu,ze som tiez tehu.....ach jo ked uz my si tu budeme pisat,ze baby asi rodim 😀 drzim palce,nech su zdravi 🙂

zuzaxa
31. aug 2011

Ahojte všetky!!!
@jana0706 Tak ten košík máme rovnaký! 🙂 Ale tá postieľka je neskutočne krásna!!!! UAU 😕 ešte som takú krásnu nikde nevidela, malinký bude spinkať ako v rozprávke. CMUK 🙂 Ja idem dnes ku bývalej kolegyni krajčírke dať ušiť baldachýn, lebo hniezda mám dve, a ona mi našije len návleky nato, a perinky, a tým, že prerábame malej izbu a tam bude postieľka, a objednali sme koníkovú bordúru a jedny koníkové periny máme čisto nové, krémová farba a hnedé koníky, tak jej to dám nejako pokombinovať, nech to z toho postrihá. Však uvidíme!

zuzinka_26
31. aug 2011

@nelynka18 dobre ranko 🙂 asi vyskusam ten Dreft, ja pouzivam Ariel a Perwol. A ja periem skoro vsetko (okrem obliecok a uterakov) len na 30 stupnoch, lebo na vacsine veci je to na vysackach tak napisane. A tie otacky asi znizim, lebo periem tusim na 800. To si presne vystihla, ze kopu veci planujeme robit tak...a babatko aj tak za nas rozhodne a bude inak 🙂 fotky som uz pridala, vecicky uz su aj oprate a susia sa 🙂 dnes hadam posledna varka zehlenia, mam toho dost. v piatok konecne poradna, uz sa neviem dockat.
Baby uz ste si dohodli pediatra? ja rozmyslam, ze tam dnes zajdem, ale co jej vlastne poviem? 🙂 ona mi da nejaky papier alebo co?
a tie, co uz mate dievcatka - rozmyslala som, kedy sa im davaju prepichnut uska? niekde som citala, ze hned v nemocnici to robia a niekde zas ze az tak, ked bude mat polroka.

katuska_za
31. aug 2011

@zuzinka_26 ahoj ja mam doma lovelu aj dreft a ten dreft je pre mna moc silny vonou.. myslim ze babetko potrebuje len nieco jemne a nie tak vyrazne.. ale ved vyskusaj a uvidis. Ako Dreft vonia nadherne ale naozaj veeelmi vyrazna pre mrnuska 🙂

zuzinr
31. aug 2011

@zuzinka_26 no ja sa chystam za deckou doktorkou buduci utorok, to idem akurat aj s Natalkou na ockovanie tak to hned vybavim. Papier nepotrebujes, len si zober na nu tel. kontakt, ze ked sa vratis z porodnice aby si jej dala vediet. Vacsinou ta 1 proadna byva doma, aspon u nas sa doktorka vzdy zastavila a potom ti uz da termin v ordinacii (ale kazda doktorka to moze mat inak). Neviem ja som ziaden papier nedostala, neviem ci nieco take davaju asi skor nie.
Co sa tyka nausniciek ja som Natalke dala prepichnut uska priamo v porodnici v den ked sme odchadzali a mali sme pokoj. Nikto dava aj u deckej lekarky - ale to vzdy rodicov poslu von a ked som pocula ako to babatko place tak som si povedala ze radsej v porodnici nech to nepocujem. Niekto nedava prepichnut uska a necha to na same dievcatka ked su velke nech sa same rozhodnu (ale podla mna dievcatko ma mat nausnicky nech je dievcenska, zenska 🙂 to je moj nazor) 🙂