icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

lucy56
2. sep 2011

@wera.g no to presne neviem ako skoro pred porodom sa objavuju,ale cim su castejsie tak tym sa blizi porod, maternica si vraj nacvicuje na porod

nelynka18
2. sep 2011

dobre ranko baby 🙂 tato noc hrooozna,vam sa zlepsuje a mne sa zhorsuje.....kym som zaspala a potom asi 5xna WC ☹ vcera vecer som mala pocit,ze moje dieta ma 4ruky a 4 nohy 😕 nechapala som co sa deje......moje kludne babetko a vcera vobec nechapem co sa dialo som mala uplne deformovane brucho az som sa zlakla 😨 citala som,ze ked babo urobi nahle a zvlastne pohyby bud sa mu cosi nepaci alebo nieco sa nieco deje 😨 nepoznate to niekto?
@jani74 no tak na to sa tesim aj ja 🙂 risko v skolke,babo v kociku a pomeho na nakup 😀 no veru aj mne tak tvrdne brucho niekedy ho mam doslova ako skala a je to neprijemne.....vcera sme sli do mesta sa presjt a vysledok posledny krat 😀 som myslela,ze nedojdem......bolelo ma vsetko a chodila som ako kacica 😒 tak sa nam to rychlo krati az ma strach od dnes to mam za 29dni (dufam,ze nie viac 😀 ) mam take obavy ani nie tak z porodu ale z celej situacie,ze co a ako a kedy ma to chyti a tak 😨
@tun1ska tak ty mas neake mega hniezdenie 😀 ale aj mne mama minule hovori,ze vzdy ked pride tak ja nieco upratujem 🙂
@wera.g ahoj no to si si teda dala s tou prechadzkou....akurat som jani spominala,ze aj ja tak vcera peso do mesta a bolelo ma uuuplne vsetko......no ja sa tiez tesim,na moje riflicky 🙂 ci lepsie kazdy den ma prekvapi nieco nove 😕 raz su to take bolesti,potom take.....budem ja vobec vediet,ze uz fakt rodim 😨 😀 dr. na 4D ho videl a dr.na prietokoch len hmmmkala 😕 tak ale ja sio myslim,ze to bude chlap 🙂 pytala si sa na kozmetiku....urcite nivea... unas v porodnici maju johansons baby a tak som si ho kupila i ja pri riskovi a mal po nom skaredu plet a dr.povedala,ze novorodencom nerobi dobre,tak som kupila niveu a pouzivame doteraz i ja..... a mam este dobre skusenosti s bio olecekmi....mam mandlovy a konopny a tie vyriesia kazdu vadu na nasom tele 😉 takze krpca planujem olejovat mandlovym olejcekom ale inak nivea kozmetika 🙂 kupila si si ju uz?ci este len dnes ides?

misic
2. sep 2011

@wera.g my sme pouzivalo gohnsons s olivovym olejom a bolo to ok, ale potom neskor som davala gohnsons baby telove mlieko - take ruzove a malej sa z toho vyhodili cervene flaky, tak to mam cele v skrinke ☹ inak najlepsia je detska indulona modra. To nam povedala dr. ked bola u nas na prvej navsteve u malej, ale mne sa to nepozdavalo, zdalo sa mi to take nic moc, ale nakoniec je to pravda. Modra indulona je uplne cista a nesposobuje alergie, teda aspon v 98% asi. Tak ja neviem ci neostanem pri tom, i ked zase trosku nevyhoda, aspon pre mna je, ze indulona je taka tuhsia a treba ju silnejsie rozotierat. Ale inak velmi mam rada a dceru po kupkani natieram detskym mliekom nivea (taky macko je tam nakresleny) tak uvidis.... 🙂

misic
2. sep 2011

baby a co vsetko si beriete do porodnice? bo mam taky zly pocit, ze nemam doma nic, keby fakt nahodou nieco.... akurat jeden balik mini plienok.... poradte co okrem nocnej kosele, zupanu, papuc, vloziek a kozmetiky mam so sebou zobrat? Ja si uz vobec nepamatam, co vsetko som prala pri prvom tehu... dik 😉 😉 😉

misic
2. sep 2011

@nelynka18 no mna vcera tiez maly kopal a buchnatoval, stale sa hmyril, on asi len par hodin spal, lebo stale som citila zemetrasenie v brusku a hybalo sa veru riadne. Ale tak hadam im nic nechyba, len by sa mozno radi ti drobci vystreli... 😀 😀 😀 ale to si este pockaju aspon mesiac 🙂

nelynka18
2. sep 2011

@misic to co si napisala je hlavne aby si v nemocke mala 🙂 plus ja mam este kojenecku podprdu a vlozky do nej,pribor,uteraky,zabky do sprchy a pre mimi dutku,vlh.vreckovky a plienocky...... a co sa tyka tych pohybov,ma tak napadlo,ze vzdy ked lezim na pravom boku tak sa mu to asi nepaci lebo ked sa dam na chrbat alebo na lavy bok,tak je to zase to kludne babko 🙂 a ked mi robila prietoky tak pupocnu snuru malo na pravej strane,tak ci si vtedy na nej nelezi a preto tak buntosi 😕 radsej si na pravy bok nejdem lahat,ci?? co myslis 😨

misic
2. sep 2011

@nelynka18 no ja tiez lezim radsej na lavom, na pravej strane je maly navaleny, tak to tlaci aj mna a ani jemu sa to asi nepaci a ty ked mas na pravej strane pupocnu, ta mozno tiez ked lezis napravo, ta mu mozno necirkuluje vsetko v pupocniku ako ma, tak je z toho nervozny ale neboj sa, este par tyzdnov vydrzime a potom budu buntosit "iba" naozajsky 😀 😀 😀

misickab3
2. sep 2011

@nelynka18 bré ránko...idem sa aj ja zapojiť do debaty...ja tiež keď ležím na pravom boku, tak je to blbé- myslím, že u mňa je to preto, lebo vždy si nôžky vykladá práve na tú stranu a keď si tak ľahnem, tak hneď cítim ako protestuje 🙂 na chrbte je to o čosi lepšie, ale ako kedy- väčšinou musím zaspávať len na ľavom boku, to je bábo ako tak pokojné 😉

katulka74
2. sep 2011

Dobre rano babulky.ja uz tiez premyslam co treba do porodnice,to sa tam chodi s kufrom pri tolkych veciach?
🙂))))))

misickab3
2. sep 2011

@katulka74 obávam sa, že áno...veď keď si len dáš na kopu plienky, vlhčené utierky, vložky normálne a aj vložky do podprsenky, tak je to už celkom zaujímavá kopa...ja mám kufrík na kolieskách a ešte jednu igelitku 😀

katulka74
2. sep 2011

nelynka18,ten olejcek kupim normalne v lekarni?

nelynka18
2. sep 2011

@misic
@misickab3 no vidite bude to teda asi tym 😒 lenze ked ja sa prehadzujem aspon hodinu kym zaspim a striedam lavy a pravy bok lebo na tom lavom nevydrzim dlho i ked aj tak nakoniec na nom zaspim 🙂 joj no veru tesim sa ked sa vyspim na bruchu 😀 i ked pri riskovi som na bruchu spala az po mesiaci asi lebo som mala hrooozne naliate prsia a vtedy mi to zas tie nedovolili 😀
@katulka74 ja mam tiez kufor a kufrik maly na kozmetiku a vlozky.....a plienky len do ruky....ten olejcek som kupila cez internet ale maju ho normalne v neakom bio obchodiku,my tu mame take 3 obchody a mali ho vo vsetkych....len si treba pytat mandlovy olej lisovany za studena 😉

katulka74
2. sep 2011

misickab3 a este ze vraj papierove plienky na postel,to tam pojdem nabalena ako na dovolenecku 🙂,ibaze dostrana od strachu 🙂

nelustek
2. sep 2011

@nelynka18 ahoj ja mavam dost casto deformovane brusko.Stale sa velmi mrvi neprijemne je to ked kracam.. 🙂

nelustek
2. sep 2011

Dnes ma nasa Linduska meniny.... tak jej prajeme vsetko najlepsie 😀

katulka74
2. sep 2011

nelynka18,dakujem,musim kupit 🙂,ja si tiez vecer hladam polohu z lavej strany na pravu,kym sa ulozim 🙂
Baby uz zacinam mat strach ze si nestihnem pripravit veci pre maleho,az v utorok nam dojdu namontovat kuchynu,teraz este malujeme balkon,vsade vybuch,len prekladam veci,tak by som upratovala,ale nevladzem,vzdy spravim nieco a uz mi tvrdne brucho a mam pocit ze zatlacim a krpec vypadne 🙂 ,drzte nam palce nech sa to do konca buduceho tyz skonci,nech mozem prat a chystat veci pre Filipka. 🙂

misickab3
2. sep 2011

@katulka74 jj, tie podložky tiež mám zbalené...tak predsa, to už sa balíme na minimálne 4 dni a dvaja 😀 a to je teda fakt- už vidím aká budem roztrasená, keď sa tam zrazu ocitnem aj ja...v živote som nebola v nemocnici 😖 (teda okrem toho, keď som sa ja narodila a okrem návštev iných) tak dúfam, že natrafím na normálny personál aspoň kým si zvyknem...

jooooooooj, nechce sa mi dnes absolútne...musím zase navariť, a povysávať by to chcelo...ale nechce sa mi 😠

katuska_za
2. sep 2011

@zuzinr
@nelynka18 tak fajn... este si pockam teda🙂 a je to vobec nutne???

katuska_za
2. sep 2011

Ahojtem ako citam problem zo spanim nemam len ja.. ja sa vrtim ako cervik v slanej vode... ale je sranda ze vsetky mozme spat jedine na lavo a na pravo nam to krpci nedovolia 😀 a ked spim na chrpte tiez protestuje lebo mam male brusko a utlacam ho tam asi... majradsej ma lavy bok a este ked si vylozim nohu na paplon . Vtedy sa manzel vzdy uskrnie ze zavidi tomu paplonu ako ho obimam 😀 😀 Vcera som sa uz pobalila, ale chyba mi este zupan a papuce, slapky do sprchy.. inak mam vsetko podla zoznamu co mi dala dr., ale poviem vam je toho dost. No nebrala som si cele balenie plienok ani vsetky vlozky pre mna a podobne lebo by som to nezmestila, sak manzel pride za nami kazdy den a donesie co bude treba, co bude chybat. A aj veci pre malickeho bolo napisane ze az pri odchode z porodnice, ze by tam mal dostta tak to som nebalila. Ale uz sa zacinam bat kedy to pride. Este sice 40 dni ale aj tak sa to strasne krati a v poseldnej dobe ma tak priserne bolia bedrove klby a lonova kost ako keby maly uz chcel vyliezt von 😀 asi sa uz roztahuje panva na porod.
Minule ma tak spichalo v bruchu ze mi az bolest vystrelila do stehna a manzel sa uplne prelakok ci uz treba ist... ja som s usmevom nanho, ze este nie, ze to uz takto bude byvat nech si zvyka 😀 A on cely vydeseny: "Ta veda, ze to uz bude takto byvat sa mi vobec nepaci... 😅 " Joj zlaty je ako sa boji :-*

nelynka18
2. sep 2011

@nelustek no ved prave ja som riska mala tiez takeho aktivneho ale dominik je kludne babo,on taketo deformacie nerobi preto je to neobvykle,az som sa zlakla......no veru pekne meninky,ze prajem 😉
@katulka74 nemas zac.... 🙂 tak drzim palce aby ste to vsetko stihli.....ja by som bola hrozne nervozna...ale tak snad to stihnete 🙂
@katuska_za nutne co?neviem co sme si pisali 😅 😅 tie prietoky?ak hej,tak tie su pretoze sa skontroluje ci ma babo dostatok zivin a kyslika.... presne tak ako ty,spavam aj ja 🙂 no ja ked som sa dnes pozrela,ze uz len 29dni do terminu,tak teda ti poviem,ze som sa tiez zamyslela a predstavila som si co a ako a trocha ma to aj desi 😒

kucminka
2. sep 2011

baby,to treba zobrať už teraz aj tie podložky pre mňa do postele?Ja som rodila pred 7rokmi,nič také vtedy nebolo,preto som prekvapená.

bibi13
2. sep 2011

čaute..ja som si bola pre vysledky zo sterov a mám toho streptokoka.. 😒

nelynka18
2. sep 2011

ooo vcera sme sa boli prejst na luke a urobili sme si neake fotky,tak aspon 3prikladam 🙂
@kucminka u nas do nemocky sa nosit nemusia,my ich dostavame 🙂
@bibi13 to mas blbe ale tak snad sa to vyriesi.co ti idu teraz robit?neake lieky alebo co 😕

misic
2. sep 2011

@katuska_za ja si pamatam pri prvom tehu, raz sa mi zdalo, ci to nahodou neni a mm sa tak vystrasil cely tak pobledol a potom som ho utesovala, ze asi nic, ale uz bol do vecera taky divny malo hovoril a stale bol v strehu s takym vyplasenym pohladom... bola to sranda, ked si na to spomeniem 😀 😀 😀

misic
2. sep 2011

@nelynka18 krasne brusko 🙂 aj ta foto ako maly pusinkuje brusko je skvela!!! 🙂

jana0706
2. sep 2011

@wera.g ja som si nakupila Weledu (dojcensky olej, kremovy kupel, kremik proti zime na von, krem na telo), je cisto prirodna bez zbytocnych prisad, kamosky s nou mali lepsie skusenosti ako s Niveou...ale nieco mam doma aj od Nivei, mozno budem pouzivat ked bude babo vacsie alebo miniem na seba...okrem toho mam jekorisovu mast z lekarne a Sudokrem na zadocek...a ten za studena lisovany mandlovy olej je tiez vraj super vec...na predporodnom kurze nam radili ze najlepsie je babatko naolejovat este pred kupelom a potom vykupat v cistej vode...vraj na vycistenie a premastenie pokozky je to idealne a je to lepsie ako ked sa naolejuje az po kupeli - aby z neho netiekol olej ako z peceneho kuriatka 😀

nelynka18
2. sep 2011

@misic diky 😵 zlaty no,on by ho stale pusinkoval 🙂

anita12
2. sep 2011

@kucminka ..ja som už tiež minulý týžden dala melír , prvý krát v tehotenstve , dávala mi to na alobal a hlavy sa to ani nedotýkalo, tak snáď nič nevadí, ale tiež som mala obavy... Po pôrode by som sa tam už tak ľahko asi nedostala 🙂

jana0706
2. sep 2011

@kucminka co sa tyka veci do porodnice najlepsie je zistit si to priamo v nemocke kde budes rodit - podla mna vsade davaju nieco ine, tak aby si to tam zbytocne nevlacila...

misic
2. sep 2011

@anita12 neboj sa farbenia, naozaj to neskodi, ja sa tiez chystam tesne pred porodom, nech vyzerame, nech sa nas tie nase deti nezlaknu, no nie ? 😀 😀 😀