icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nelustek
2. sep 2011

@nelynka18 leni mohla by som preposlat kamoske tu tvoju tortu z plienok? ak sa to da?

bettyx
2. sep 2011

@nelustek že jo... já se hrozně směju -ono už to jinak nejde... slzy mi nepomůžou, tak se nad tim bavim... Jako příští rok musim do práce -to bez diskuse, protože ty peníze jsou výsměch.. pro jedno dítě to jde, ale pro dvě ne.. a tady je bohužel blbý že tu nejsou pracovní místa -u nás ve vsi, takže bych fakt musela dojíždět po Praze a byla by to nula k nule...domů bych nepřinesla vůbec nic... tak jsem na o zvědavá.. zatím se o to přou že je blbost aby ten odvod platil jen pro některý profese, že teda buď všichni, nebo tak jak to je teď -jen v případě napadení...tak doufám, že se o to budou hádat ještě hodně dlouho... alespoň dva roky!

berus222
2. sep 2011

@nelynka18 konecne dalsia ktorej sprcha nerobila dobre. na vzdycharni po mne sestricka stale hucala, nech sa stale sprchujem, ze to pomaha. ja som v sprche odpadavala a vobec minerobila dobre. tiez mi bolo najlepsie, ked som lezala na boku. normalne mi odlahlo, ked som si to u teba precitala, lebo som si pripadala ako debil co nespolupracuje.

nelustek
2. sep 2011

@bettyx ja osobne si to neviem predstavit,co sa mas tesit ze budes doma s mimi tak sa musis stresovat co a jako.Des!

nelynka18
2. sep 2011

@zuzinr no dufam,ze druhy bude aspon taky ako prvy 🙂 ja som zacala 9.mesiac vcera ale este nech drobec vydrzi tak do polky septembra 🙂

nelynka18
2. sep 2011

@nelustek jasne mozes neviem ci sa to da skus dat skopirovat tu fotku a daj si ju na plochu....ak ti to nepojde poslem ti ju na meil ak chces 🙂
@berus222 no mna tiez stale nutili ist do sprchy a na fit loptu a presne na boku bolo najlepsie 🙂 neboj nie si sama....som rozmyslala,ze ci to nebolo tym,ze maly bol taky tazky(4kila) tvoj mal kolko?

nelustek
2. sep 2011

@nelynka18 ak mas teda cas posli mi to na meil dakujem
veronikabuckova@centrum.sk

nelynka18
2. sep 2011

@nelustek idem ti to poslat 🙂

nelynka18
2. sep 2011

@nelustek blbne mi meil..skusim to neskor 😒

nelustek
2. sep 2011

@nelynka18 O.K. nemusis sa ponahlat,ide synovcovi na krst a nevedela co tak som jej poradila tu tortu.

misic
2. sep 2011

@bettyx ☹ tak to je huste a to sa nemoze oproti tomu nejako odvolat??? A co mas ist sa past aj s detmi?! 😕

natalii6
2. sep 2011

baby pisete tu co si zobrat do porodnice ja mam zoznam co mi dali v nemocke tak dokumenty:katra poistenca
obc.preukaz
teh.knizka
osobne veci:hyg.potreby(mydlo,uteraky,toal.papier,zub.pasta+kefka,vlozky)
kojenecka podprda
vlozky do podprdy
prezuvky.ponozky
prezuvky do sprchy
vybava pre dieta:jednor.plienky
vlhcene obrusky
deka
ciapocka,rukavicky
vybava pre dieta v den odchodu:plienky bavlnene
postulkove nohavicky
kosielka,svetrik,ciapocka,ponozky,
zavinovacka alebo spaci vak

+ ja si beriem teplomer,pribor, pohar,nocnu koselu,
a co sa tyka tych vloziek,plienok a podloziek by som si napisla do temy porodnica podla toho kde budete rodit a tam vam baby napisu ci to v tej konkretnej nemocnice davaju lebo u nas sa to nemusi tieto veci tam automaticky daju 😉

nelynka18
2. sep 2011

@nelustek hotovo.....ale ked si das do googlu plienkove torty,su tam vseliake a krajsie a daju sa aj objednat....ak sa jej nechce vymyslat...

natalii6
2. sep 2011

@zuzinr ti poviem buzeracia ostosest 😠 tak ale dolezite je ze sa mi suma upravila a ja som spokojna aj ked ma to stalo vela vybavovaciek ale diky tebe a aj ostatnym co mi poradili lebo ja by som to nechala asi tak kedze sa tomu dako nerozumiem 😉

zuzinka_26
2. sep 2011

ahojte zienky, posledna poradna u mojho gynekologa je za mnou a dopadla OK...za mesiac som pribrala 1 kg, krcok pevne drzi, neotvaram sa, moc OK, tlak zase rovnaky - uz sa sestricka smiala, ze jej doktor neuveri a pomysli si, ze ten tlak len odpisuje z predchadzajuceho riadku 🙂 na moje prekvapenie mi spravil aj UTZ - malicka je stale otocena hlavickou hore, vraj preto citim aj tak malo kopancekov...vazi 1791 g (za mesiac pribrala skoro 700 g). Zobral mi aj ster na toho streptokoka, o tyzden si mam prist po vysledky. A robil mi asi aj tie prietoky - teda neviem isto ci to bolo ono, ale tam kde mam pupocnu snuru na pravej strane, tak tam mal polozene to sono a pustil taky zvuk zvlastny (pripadalo mi to ako ked s niekym telefonujete, kto stoji vo vetre - tak to hucalo divne)..doktor len povedal, ze to pracuje pupocnik a na obrazovke mal nejake merania z toho.
Spomenula som mu, ze ma boli brusko kazdy den ako pred MS a krize ma bolia, tak povedal, ze to uz sa pripravuje maternica, ze to su ti poslickovia.
Dnes nam priviezli postielku, pred chvilkou ju priatel aj poskladal, tak sa vytesujem 🙂 chcela som ju hned aj nacancat, ale ten matrac este troska smrdi, tak to radsej necham vyvetrat.
Kamarat, co nam doviezol postielku, bude u nas aj cez vikend aj s priatelkou, takze ma caka zase obliekanie a vyzliekanie perin...a este nam doniesli aj darcek pre Nelku - nejake vecicky, takze som si zase naivne myslela, ze som uz doprala a dozehlila 🙂 🙂 🙂 ale tesim sa samozrejme, len uz mame toho celkom dost 🙂
...nejako som sa rozpisala ....pekny den Vam vsetkym prajem 🙂

natalii6
2. sep 2011

@berus222 ja uz beham druhy tyzden 😠 ale najhorsie je to ze jedna povie tak a druhy onak a ty si ako taky blbec potom 😠 a co treba vybavit na zdravotnej? tam som nebola

nelustek
2. sep 2011

@nelynka18 dakujem si zlatusik

natalii6
2. sep 2011

@bibi13 ono z podniku mi poslali iny vymer (mensi)ako ked som nastupovala 1x ale kedze odtialto baby mi poradili nech sa nato idem spytat tak mi ho potom na podniku opravili a uz som spokojna 😉

elannor
2. sep 2011

uuuuf... tak 5 dní som tu nebola a teraz mám čo čítať 😉
Môj malý si minulú nedelu zmyslel, že by bola sranda trošku nás postrašiť a tak som si odležala 5 dní na odd. rizikovej gravidity a na infúziach... ale už je dobre, tak verím, že sa tam vrátim až v termíne 🙂

berus222
2. sep 2011

@natalii6 no ved prave, ze jedna potrebuje od druhej potvrdenie, o ktorom druha ani netusi ze existuje alebo ze ho vydava ona. potrebovala som v zdravotnej nahlasit, ze koncim s rodicovskym a zacinam znovu matersku. a to som isla s tym, ze to idem iba nahlasit a mala som so sebou rozhodnutie o priznani materskej, ale to im nestacilo.

jana0706
2. sep 2011

@nelynka18 ako si sa nakoniec rozhodla s tym malinikom a lanovymi semiackami? ja som si uz zacala varit jeden cajik denne, celkom sa to da pit (mozno preto ze ho luhujem len 5-7 min, neskor mozno budem luhovat 10 min) a aj tie lanove semiacka som uz zacala jest - ale sypem si ich len do jogurtu alebo musli, neviem ci to ma potom taky ucinok ako ked sa z toho spravi ten slizky vyvar, ale ako sa poznam to by som do seba nedostala...no ved ked nic ine tak si aspon doplnim vlakninu, na to su tie semiacka vraj super (aj ked clovek nie je tehu, kamosky to jedavaju len tak)...

jani74
2. sep 2011

Ahojte, hlásim sa po dnešnej rizikovej poradni. Tak toľko ak dnes nás tam nebolo, som šok chytila 😲
Sme pomeraní a máme hlavičku o týždeň menšiu a bruško na svoj vek presne. Vážime 2,400kg. Prietoky 0,62 čo som bola prekvapená lebo doteraz klesali a minule boli 0,4 a keď som sa minule pýtala či to nie je málo tak vraj zle by bolo keby bolo viac, no a teraz keď mám viac tak vraj je to v hranici. Ďalšia poradňa je vo štvrtok ale skončili sme tak, že mám sa objednať u primára na sekciu - ten operoval tak nemám termín - vraj keď ma to chytí tak budem rodiť a ak vydržím tak vo štvrtok dáme termín - hlavne, že nemám urobené predoperačné vyšetrenie 😠Vraj som na spadnutie, nemám šoférovať - a kto by ma asi doviezol 😵, mám oddychovať, dostala som magné B6 lebo to tvrdnutie čo mám posledné dni sú podľa opisu a dr. kontrakcie 😨 Takže asi tak...Neskôr si Vás prečítam...

duska88
2. sep 2011

🙂 🙂 ahojte babule po dlhšej dobe opäť píšem....občas ak bol čas som si vás prečítala, dúfam, že sa máte všetky aj s bábätkami ok...už sa nám to kráti, ja keď som dnes uvidela vo fotoblogu, že už iba 38 dní..fuuu..a to ešte ani vecičky poprané, požehlené nemám..a treba mi dokúpiť plienky, vložky, fľaše a nejaké veci do pôrodnice..dúfam, že to v priebehu tohto týždňa postíham.. 😕 😉

tinika
2. sep 2011

ahojte kočky, mate uz niektora posličkov? ako sa prejavuju?

natalii6
2. sep 2011

@berus222 tak to ze musim ist aj do zdravotnej a nahlasit to som nevedela 😒 esteze som sa ta nato spytala 😉 a ja ze bude z vybavovackami pokoj 😠 dik za info

bettyx
2. sep 2011

@nelynka18 no zatím to neni schválený.. návrh na to přišel v týdnu, ale hodně se o otom mluví že je to potřeba aby se to obnovilo alespoň na ty tři měsíce, al eministr obrany řiká že to bude úplná diskriminace když na vojnu povinně odvedou jenom ty který maj to a to vzdělání a ostatní nebudou muset, takže ať to prý udělají pro všechny, nebo to nechají být.. takže kdo ví jak to bude, ale už teď se děsim.. a v našem státě je to bohužel tak, že tady tu vládu moc lidi nazajímají..

bettyx
2. sep 2011

@nelustek jo, fakt se nad tim bavim... tchýně mi řekla že by ho museli platit jako v práci, takže by se nás to snad dotnout nemělo, že to tak bylo i dřív,že pokud byl chlap ženatej a otec od dětí, tak se to rodině kompenzovalo, ale věř tomu.. u nás všem peníze berou.. důchodcům, maminám, nemocným.. tak bych se divila kdyby se vymyslela kompenzace

bettyx
2. sep 2011

@misic no jestli to tak zavedou, tak asi jo.. budeme žít ze vzduchu.. voda ze studny -tu máme vlastní a budou jen obědy a večeře v podobě rohlíků.. ty jo, to až by se manža vrátil, tak by nás ani nepoznal.. Štěpík má teď skoro 15kg, tak by klesl alespoň na 8kg, mimčo by se nám vrátilo min. na porodní váhu a já schodim na 40kg... no a pak přijde sociálka že zanedbávám děti a bude úplně vystaráno.. snad se na to vybodnou a nechaj to být ajk to je... alespoň teď!!! až budu mít děti ve školce tak to nějak zmákneme, ale teď ne...

zuzinr
2. sep 2011

@natalii6 no do zdravotnej by ti to mal nahlasit zamestnavatel, kedze stale si zamestnana, ale ked tak si tam skus len zavolat ze ci ta maju evidovanu ze nastupujes z rodicaku na matersku. Ja som tam bola osobne hned na 2 den ako som mala potvrdenie z roboty a pani v poistovni mi hovori ze ved vyuz to tu mate nahlasene elektronicky, tak som tam ani nemusela chodit.

nikolka4
2. sep 2011

poradte mi čo je dobré na hemeroidy mala som ich na začiatku tehu a teraz opäť fu to je boleť ☹