Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@tun1ska ja budem rodit v Ilave a pre babo beriem len jednorazove plienky,jednu-dve latkove,mast a vlhcene obrusky.Pre mna zopar uterakov ousku,zupan,papuce2x,hygien.potreby,3-4xpodlozku na postel,pyzama,pohar,pribor,voda,detske mydlo pre seba,nohavicky,vlozky,ponozky,tehu podprda.Uz ma nic nenapada 🙂
@nelustek ano jasne ze maju pre babo oblecko ale take sprate tvrde stare, aspon v nasej porodnici, ja chcem asi radsej svoje makkucke vonavucke arovnako aj zavinovacka a decka, tie by tam tiez nemuseli byt ale ich tam chcem a co je tam este na skrtnutie? To uz ja som ten zoznam preriedila oproti tomu co nam dala porodna asistentka z nemocnice 🙂
@luckaprima nasa porodnica by vlastne oblecko nezobrala..oni maju vlastne a je..no ja neviem co na skrnutie ale oproti mojmu zoznamu je teda ten tvoj dost dlhy 🙂
ja si oblečko pre malú do nemocnice beriem, ale podľa toho zoznamu, čo dala @luckaprima by som sa asi nevmestila ani do lodného kufra 🙂 inak beriem pre malú len vlhčené obrúsky a plienky. Pre seba základné hygienické potreby, na prezlečenie nočné košele, nohavičky, ponožky, župan, príbor (ktorý možno tiež nemusím, ale aj do roboty som si brávala svoj 🙂 ) a ešte papiere, čo treba. Oblečenie pre malú pri odchode z nemocnice mi priniesie manžel v deň odchodu...
@nelustek ano aj mne sa zda dlhy ale raz neviem ako by som ho zredukovala ked toto vsetko tam chcem 🙂 vsak potom si napiseme zazitky ked uz budeme doma s babikami, na to sa tesim najviac 😉 mozno ten moj zoznam je preto taky dlhy lebo z predchadzajuceho porodu mam skusenost ze cim viac si zavisla od ich veci a akejkolvek pomoci personalu tym su neprijemnejsi, najradsej su ked maju od kazdeho svaty pokoj i nijaka maminka neotravuje, tak mozno preto chcem mat taky pocit ze nic od nich nebudem potrebovat.
ahojte baby, ja som práve povešala plienky, košielky, bobynká tak sa vytešujem aký mám krásny balkón 😵 😵 😵 . Moji chlapi išli k svokre tak si možem v kľude prichystávať veci 🙂 . Vrátia sa zajtra a mm stále len aby som mala nabitý mobil 😀 😀 je vystresovanejší ako ja.
@luckaprima ahoj ja budem rodiť vo zvolene a vidím že máš tiež okrres zvolen ale si písala že budeš rodiť v BB , zvolenská pôrodnica sa ti nepáči? Inak sa aj mne ten zoznam zdá dlhý, ja si beriem pre seba: papuče ponožky4x nohavičky4x vložky1balenie nočné košele2x, gumička do vlasov, hrebeň, sprchový šampón, uterák2x, príbor, teplomer, a pre malé iba plienky a utierky, čo pochybí to mi mm donesie všaak tam budeme len 4 dni 😉 .
@zuzkazv zvolensku som nezvazovala, pretoze pochadzam z BB a om odmalicka zvyknuta asi na Bystricu, vo Zv okrese som len teraz ako som vydata, hoci lekara mam vo ZV tiez, rozhodovala som sa medzi Stiavnicou a Bystricou, kedze z BB nemam dobre skusenosti z prveho porodu a zo stiavnice rovnako azo ZV sa babatka ktore sa im nevidia vozia do BB a ja by som nerada skoncila oddelena od drobca. Takze pekne zostanem tam a v tom mojom dlllhom zoznamisku mozno niektora este najde daku malickost na ktoru nepomyslela, mne ho este kamoska minuly tyzden doplnila o nejake drobnosti co mi tam chybali 🙂
@luckaprima ja som bola so zvolenskou pôrodnicou spokojná 🙂 a dúfam že žiadny prevoz do BB nebude potrebný - ja som na to ani nepomyslela že by s bábom nemalo byť niečo v poriadku a radšej idem myslieť pozitívne, ale jasné že keď si na tú nemocnicu zvyknutá tak je to lepšie - hlavne aby si sa dobre cítila 🙂 . A keď si aj zoberieš viac vecí tak tým nič nepokazíš - budeš mať všetko po ruke 😉 . Ja si radšej nechám doniesť čo pochybí 🙂 .
ahojte baby 🙂
u nas bol moj synovcek david,tak som kocikovala,prebalovala a pusinkovala....taky je zlaty stale sa len smeje 😵 vcera cely den tvrdlo brucho az kym som vecer nezaspala a to vecer kazdych 10minut,tak som zaspavala s tym,ze snad ma vnoci nezobudi porod 😀 inak sa mame celkom fajn len ma ten spodok hrozne boli akoby sa mi tie kosti rozpadali 😒 a vy co?
@jana0706 ahoj no pijem ho tyzden 1 salka denne,v utorok idem k dr.uvidim co povie a zacnam varit asi 2 salky za den....mne chuti a nechavam ho luhovat 15 minut,ja mam take caje rada a semiacka jem tiez....dam si ich do jogurtu,dom cerealii ale aj same mi chutia....uvidime konecni efekt 🙂
@duska88 ahoj no ze si sa aj ozvala 😉 takze sa mate fajn to je super....no veru uz sa to krati,az ma to desi 🙂
@tinika poslickovia su rozny....ja mam bolesti ako pri menstruacii v bruchu a krizoch a to moje tvrdnuti 😒 vcera cely den az do vecera 😒
@bettyx to je hrozne 😒 moj brat zije v CR s ceskou a naridil sa im syn a ziadne porodne nedostanu 😠
počítadlo mi ukazuje 35 dní do pôrodu a ja uvažujem či je to veľa či málo 😕
@zuzkazv ono to je asi aj o ludoch ako to sledujem, niekto je spokojny vsade a iny nikde, ja myslim ze som taky objektivny stred 😉 ale to si asi o sebe mysli kazdy, z BB chodi vela zien rodit jedine do Zvolena a zo Zv zas chodi dost do BB, takze sa asi neda sa povedat ze by bola niektora porodnica lepsia, vo Zv myslim je ustretovejsi personal lebo maju na teba viac casu, v BB to ide ako na beziacom pase. A s tym pozitivnym myslenim mas uplnu pravdu ani mna to pri prvom porode nenapadlo, ale teraz mam okolo seba take smutnucke pripady.. takze asi preto zvazujem vsetky moznosti co sa moze stat, ale v podstate je vsetko u nas OK takze sa tesim.. uz nech su vianoce 😎 .. a 35 dni ubehne ako voda a ktovie ci ich nebude iba 25 ?? 😉 moze sa stat v pohode..
cavte baby, tak mne sa dnes spalo fajn, dokonca ani na wc som nebola 🙂 a dnes som uplne nadsena, lebo s manzelikom tu makame a upratujeme, radost sa na nas pozriet! Hura, sice vecer asi odpadnem ale som stastna, ze po vsetkom tom bruseni bude nas byt zase vyzerat ako pred tym, vlastne este lepsie 😀 vypratala som suflik na ktory som sa chystala skoro 3 roky 🙂 a dokonca som vycistila aj pripalenu ruru znutra co mi uz tiez prestalo akosi vadit... asi fakt hniezdim 😀 kupila som si novy papier do linky a cez tyzden by som chcela aj skrinky poumyvat a dat ten novy papier do nich 🙂 joooj uz sa tesim!!! A este ma chytila vyhadzovacia mania a zacali mi liezt vsetky tie zbytocnosti, ktore stale prekladam uz asi 4 roky a vobec na nic nie su. Vzala som obrovske vrece a sup so vsetkymi haraburdami don! Musi tu byt predsa trosku vzdusnejsie, ked tu ma prist novy cloviecik, no nie?
A vy co porabate? Ste niekde vonku? Aj mi trosku je luto, ze taky pekny den, ale raz sa musi aj poriadok urobit, mozno zajtra zbehneme na nejaku vychadzku ku Strbskemu plesu alebo niekde do okolia...
tak baby upratovaniu zdar (a vecer sa chystam na zehlenie mam taaaaaaaaaaaaaaaaku kopu a este teraz mi bezi pracka, uvidime ci vecer nezachrapem 😅 😅 😅 )
@luckaprima sa mi zda, ze mas strasne dlhy ten zoznam, su to sice vsetko poterebne vecicky, ale ja si vezmem asi len zaklad ku porodu a na prvy den a zvysok mi donesu... bo si neviem predstavit, ked by som tam prisla s dvoma kuframi, sak to ako na dovolenku 😀 😀 😀 ale fajn zoznamik, isto sa budem inspirovat, len to asi rozdelim, co si vezmem hned, co mi donesu a napriklad oblecko pre bejby staci v den odchodu... nie? 😉
@luckaprima uvidíme či to naozaj nebude tých 25 😉 ja by som asi aj rada bola ale uvidíme ako sa bábätkám bude chcieť von my sa už len prispôsobíme 🙂 😀
@nelynka18 tak keď nemal po ruke maminku tak jasné že plakal naše nás budú mať po ruke stále a vôbec nebudú plakať 😀 😀 treba myslieť pozitívne 😀
@misic ja som tiež cez týždeň vyhodila dve vrecia vecí a hneď máme viac miesta 😉
@zuzkazv maminka bola poruke len babka ho nechcela nikomu dat 😀 ale potom pekne zaspinkal a v noci sa zobudil na mliecko a plakal a muz vystrelil z postele,ze co to a potom si lahol so slovami "jaj to neni este nase" 😀 😀 tak mu odlahlo 😉
@misic caj sa pije od 34tt,ja ho pijem od 35tt 🙂 a semienka vraj pomahaju pri porode,vraj babetko doslova vyklzne,ze sa proste jednoducho porodi.....uvidime 😉 a ma sa davat 1PL ale ja si davam aj viac,tym nic nepokazis....trebarz rano si dam do jogurtu a vecer este pri telke vyhrizam 🙂
@zuzkazv to aj ja 😀 ked som riska doniesla domov z porodnice,tak prvy tyzden maly len zakaslal a uz kontroloval ci je vsetko ok.....do jedneho mesiaca sa budil a dival sa ako maly papa a prebaloval ho 🙂 a potom si hodil vankus na ucho a spal dalej 😀 ale ked isli malemu zuby,tak cez tyzden som k nemu stavala ja a cez vikend on lebo to sa budil niekedy aj 10x a troska sa napil cajiku,dala sa mu duda a spal dalej....tak sme sa striedali 🙂 no aky bude teraz?? 😕
@nelynka18 no som zvedava co budes hovorit 🙂 budem asi aj ja dlhsie luhovat...tie semiacka sa pytam len preto, ze niekde tvrdia ze treba mat z toho ten "sliz" - ze najlepsie je ich zaliat vodou alebo cajom a tak potom jest, tak som chcela vediet ci si niekde citala ze maju ten isty ucinok aj ked sa len podrvene nasypu do jogurtu alebo cerealii (ako to robime my)
@luckaprima podla mna v tom zozname v zasade nemas nic zbytocne, ak to vsetko porodnica vyzaduje, ja si napriklad tiez budem brat plno "hovadin" typu hydrogelove vlozky na bolestive bradavky, gel na lepsie hojenie hradze, caj a homeopatika na kojenie (ale mam stastie ze nemusim brat do porodnice vlozky, plienky, podlozky, oblecenie pre babo atd. lebo to tam dostanem takze usetrim miesto v taske)...co nam na nasom kurze vyslovene zakazovali (v dobrom slova zmysle) bola ta flasa s cumlom...vraj aj keby bol v porodnici problem s kojenim za ziadnu cenu netreba dat dietatu hned flasu s cumlom, vraj ho treba krmit alternativne, napriklad cievkou alebo injekcnou striekaciu (takze beriem aj dve striekacky so sebou, aj ked to v porodnici tiez urcite maju)...

@nelustek ja si tiež asi dám len priniesť veci pre bábo manželom v posledný deń...doma to nachystám , nech to nepopletie....to by mi asi ani lodný kufor nestačil 😒