icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nikolka4
4. sep 2011

@luckaprima ahoj no to ti poviem ja mam už strach z toho teraz ked si spomeniem na tu bolesť jooooooooooooj aj pri malej mi vyšla a od vtedy sa toho neviem zbaviť 😠

tinika
4. sep 2011

kocky budete si masirovat hradzu? no u nas v nemocke nedostanem nič, vsetko si musim doniest, akurat tie ich "uzasne" vlozky dostanem aj to len par a jednu podlozku na postel, a čo sa prikrmovania tyka, tak sice pisu aj o inych moznostiach ale v praxi funguje len jedna - flasa s cumlom :(

jana0706
4. sep 2011

@14petulka88 no ja osobne dufam ze ziadne sitie potrebovat nebudem, treba byt optimista 😀
@natalii6 aj my sme dnes boli pozriet na tie ludove remesla v meste - som tu mala odvcera byvalu kolegynu z Moravy, tak sme sa im venovali, aj ked dnes to bolo same obzerstvo - na obed sme boli na husacine v Slovenskom Grobe u Zlatej Husi, milujem lokse a kapustu, som myslela ze sa odtial ani neodkotulam...a aj trosku burciaku som ochutnala, ved snad padne aj malemu na uzitok, bolo to uuuzasneee 😎 a zakoncili sme to pri Riverparku v cukrarni - maju tam asi najlepsiu zmrzlinu v meste (podla mojho skromneho odhadu, len skoda ze je aj najdrahsia, ale ked uz sme mali dnes taky vyletny den...tak sme si za zmrzlinou dali este aj ladovu kavu 😀 no ved hovorim, obzerstvo)...

jana0706
4. sep 2011

@tinika olej na masaz hradze mam, ale skusala som to a prisla som k zaveru ze spravne (aby to malo nejaky efekt) to asi robit nedokazem, a kedze sa bojim natrhnutia jak cert kriza 😀 tak som si kupila ten balonik Epino (ma jednoduche pouzitie, baby aj tu na koniku si pochvaluju vysledky a masaz hradze sa uz robit nemusi alebo len doplnkovo...takze som si povedala ze aj ked to nevide tak si aspon nebudem vycitat ze som preto nic nespravila)

tinika
4. sep 2011

@jana0706 🙂))

bettyx
4. sep 2011

@nelynka18 jo, tak to si myslim že tady v tomhle případě pomůže jedině právník... je to fakt divný! jestli jsou oba hlášení tady, tak je naprosto nelogický aby museli mít pracovní povolení (kór když pracují normálně.. jako který zaměstnavatel by si vzal na triko zaměstnat někoho bez povolení kdyby bylo nutný), nebo aby jim dělali na úřadech problémy s porodnym...
Podle mě totiž ten nárok normálně mají, ale v našem státě je to bohužel tak blbý, že tady všem peníze jenom berou a když maj korunu upustit, tak je jim velmi, velmi špatně!
fakt, že jim vůbec přiznali teda mateřskou??? to je přece stejný jako porodný..
To je silně postavený na hlavu

missy97231
5. sep 2011

ahojte... Dalsia prebdena noc. Od pol4 som uz hore, a asi uz ani nezaspim. Uz aby sme to mali za sebou,,, viem ze potom budem tiez hore kazdu chvilu v noci, ale budem sa moct otocit be problemu na druhy bok, pospat si aj na bruchu,,, a hlavne nebude ma tak otrasne a na nevydrzanie palit ta hnusna zaha! 😀

missy97231
5. sep 2011

inak si hovorim, ze uz by som aj sla... Dnes som podla terminu 36+0,,, ale este nie som zbalena,,, a toboz nemam este ani pokupene veci do nemocky 😀 zajtra idem do poradne, tak sa stavim v tescu a v lekarni, a v stredu uz mozem ist na to... Inak stale dufam, ze aj teraz pojdem cisarskym,,, ked citam o tom siti a tak... Bojim, bojim 😕 😕

zewa11
5. sep 2011

@missy97231 pravdepodobne si mala prvé cisárskym,že??Ja som mala a teraz som veľmi chcela prirodzený pôrod,ale začala ma bolieť jazva asi pred 3týždńami,tak sa chcem spýtať či mám šancu,ale asi môžem zabudnúť na prirodzený pôrod.Teba nebolí??Ja som zle znášala narkózu,svet sa mi točil dva dni 😒 tak preto sa do toho nehrniem a celkovo zasa celé brucho rozrezané a nechcem sa ukrátiť o prvé chvíle s bábetkom 🙂 aj mlieko sa mi dlho rozbiehalo,je pravda že potom som kojila do 21mesiacov,ale bola som v strese či vôbec budem kojiť a potom aj syn bol asi zo mńa na prášky 😀

natalii6
5. sep 2011

@jana0706 no ty si dobra mne tu skrka v bruchu a ty si tu pises o huhacinke a loksiach+ burciacik 😠 😀 juj loksicku nejaku plnenu by som si dala hned 😝 v Grobe som este nikdy nebola ale raz sa tam hadam dostanem 😉 tak ste mali pekny den z plnymi zaludkami 😀 mne sa tam na tych remeslach pacilo sikovny ludia co tam vyrabali vseliake veci a dolezite premne bolo ze tam neprazilo slnko lebo mi sme isli az tak okolo 17h 😉 aj my sme boli nazmrzke ale len v Mekaci 😀

zuzkazv
5. sep 2011

ahojte, tak malý je už v škôlke - dúfam že to zvládne bez problémov 🙂 moj zlatý, inak noc bola hrozná som taká nevyspatá ach jaj, tak závidím mužovi že si len lahne a o 5 min je tvrdý a ja sa prehadzujem aj dve hodiny a o hodinu sa zobudím na cikanie 😖

bv_alexandra
5. sep 2011

ahojte dobré ránko. Tak ja dnes idem po prvý krát na Antolskú. Snad tam neskysnem celé doobedie. V noci som nevedela spať. Pravdepodobne niečo na mna asi lezie, citím takú vnútornú horúčku asi kvôli tomu aj ten herpes sa mi vyhodil. ☹

missy97231
5. sep 2011

@zewa11 ano, prvy bol neplanovany cisarsky, tak celkova narkoza... Ale ked sa planuje, je na vyber aj spinalna narkoza...Tam mas moznost s drobcom byt hned,a vnimas to...Teda aspon tak baby hovorili,co sme spolu lezali.Jazva ma neboli... Inak, vsak zienky aj po normalnom sa zotavuje dlho,,,kolke su site a nevedia si sadnut mesiace. Neviem, to je asi vec nazoru kazdej z nas.. Je som zacala normal, a trvalo to hodinu IBA, ale som povedala doktorke kebyze mam rodit do konca, tak by som to nevydrzala.. Mala som vysoku horucku do toho,,preto asi teraz tiez preferujem cisarsky,,ale to na mne nie je.

berus222
5. sep 2011

@nelynka18 ahoj. nasla som temu, ci si zazmluvnit porodnika. ako si sa rozhodla? ja tiez vaham. pri prvom som nemala, ale teraz sa v nasej porodnici stalo vsetko mozne, tak vaham.

ako ste na tom ostatne? zazmluvnujete si porodnika? a co nadstandard v nemocnici?

zuzkazv
5. sep 2011

@berus222 ahoj ja si nezazmluvňujem lebo aj tak si myslím že sú všetci dobrí čo sú v našej pôrodnici - teda nepočula som na nikoho nič negatívne, a čo sa týka nadštandardu tak to neriešim vôbec lebo sa mi to zdá zbytočné aspoň teda u nás lebo sama na izbe nechcem byť a muž tak so mnou aj tak nebude lebo musí byť s malým a tie obyčajné izby sú pekné, na tej lepšej izbe je naviac iba telka a to sa radšej budem dívať na maličké 😵 a peniažky využijeme isto aj inde 😉

luckaprima
5. sep 2011

@berus222 ja som pri prvom porode porodnika zaz. mala a dopadla som horsie ako maminy co prisli len tak na blink, takze som sa zaprisahala ze nikdy viac neriesim.. no ale nakoniec ma okolnosti donutili, krpcek je otoceny dole zadockom, takze to nechcem riskovat v nasej fakultnej nemocke ze fasnem nejakeho novacika, pri porode KP ak sa nahodou drobec neumudri. Takze ja ano a mam z neho velmi dobry pocit, je profik a velmi ustretovy 🙂

berus222
5. sep 2011

@zuzkazv s takymto nazorom som isla aj ja rodit prve. ale ako som zistila, u nas plati: ked das, dostanes. preto vaham.

zuzkazv
5. sep 2011

@berus222 ono v tomto je veľmi ťažké sa rozhodnúť lebo ak nie sú problémy tak nič netreba ale zas ak sú nejaké problemy tak by si to človek potom vyčítal že neurobil všetko čo bolo treba .... je to ťažké rozhodnutie ale tiež poznám prípady že mali zazmluvneného lekára a kým ten prišiel tak ostatný nechceli nič robiť lebo však oni nič nedostali zaplatené 😠 a dieťa sa narodilo urgent cisárskym fialové 😔 takže fakt ťažké rozhodnutie

zuzkazv
5. sep 2011

@luckaprima dúfam že sa ti malinké otočí aby to bolo bez problémov 😉 a super že si si našla dobrého doktora 🙂

katuska_za
5. sep 2011

Ahojte,
ja som si nechcela vybavovat konkretneho porodnika, ze proste naco a etse k tomu davat za to "uplatky" a podobne a taktiez som nazoru, ze si kazdy urobi svoju robotu dobre a odflaknut to nikto nechce. Ale manzelova mama to nejako nevydrzala a zajednala mi jedneho dobreho doktora a dnes mam ist a vysetrenie... uff tak som zvedava. Kedze ja mam dr zenu trosku ma chyta hamblivost pred tym chlapom 😀 jak pubertacku...

nelynka18
5. sep 2011

ahojte kočky 🙂
tak a risko je v skolke 🙂 ani pusu mi nedal ☹ bezal za kamosami a mna ledva pozdravil.....no nakupila som co treba do skolky a hned 25 € fuc 😝 a to este budem platit skolne a obedy 😒 stretla som sa s mamickou jednej jeho spoluziacky co bola tehu a uz maju chlapceka a narodil sa o 3 tyzdne skor a vsetko je ok 🙂
@luckaprima no veru aj ja rozmyslam,ze na druhy tyzdne umyjem okna 😉 alebo zeby uz koncom tohoto 😀 akurat som pisala,ze som sa stretla s jednou maminou a ta tiez porodila o 3 tyzdne skkor...... no taky porod by som brala 😉 ale ani moj prvy nebol najhorsi.....trval 6hodin so vsetkym 🙂

nelynka18
5. sep 2011

@bettyx no ona matersku pobera ale vraj porodne na to uz narok nemaju 😒 je to cudne povedala,ze este cosi skusi ale ze moc neveri,ze jej to daju 😒
@zuzkazv ahoj moj je uz v skolke smrk smrk ☹ ani pusu mi nestihol dat tak bezal za chalanmi 😀
@berus222 ahoj no ja som sa rozhodla,ze nie.....baby mali pravdu dr.je pri porode 5 minut a za to zoberie vyse 200€..... a ze ak nahodou je po sluzbe a tak je potom este aj nevyspany a tak....dost tam baby pisali,ze je to zbytocne a asi maju pravdu.....a ty si ides?

jana86
5. sep 2011

ahojte,juj dnes sme si fajne pospali,do 9 🙂 vcera mm odisiel do nemecka,tak dufam,ze mala este vydrzi v brusku aspon dva tyzdne,lebo by som nechcela byt sama doma keby to na mna prislo 😒 joj co budete dnes robit?ja sama doma od nudy asi umrem 😒 pojdem aspon kupit ten caj aj tie semienka tak sa aspon kus prejdem. a od dnes do konca tyzdna nam nepojde tepla voda! 😠 tesim 😠 pekny den

katy2
5. sep 2011

@berus222 ja mam svojho porodnika, rodil aj malu pred dvoma rokmi... nevahala som ani minutu..... a nadstandard chcem tiez, len to sa neda teraz az po prijati do nemocky a dufat, ze bude nieco volne....

Inak vsetkym prajem prijemny zaciatok sk. roka.... (koho sa to tyka)

nelustek
5. sep 2011

Nelka je v skolke super mam konecne trochu klud.. Nebolo jej vsetko jedno,myslela som ze sa kazdu chvilu rozplace ale bola hrdinka 😀 slubena cukraren zabrala 🙂

nelustek
5. sep 2011

Pridavam foto nasej druhacky 🙂

duska88
5. sep 2011

Ahoojte 🙂 ..čo porábate ?? Ja som sa konečne odhodlala pustiť do prania a žehlenia vecičiek už je najvyšší čas 😝 ..
@nelynka18
@jana0706 baby, hoďte link prosím kde ste objednávali tú ostružinu, veď čo som ja našla tak všade píše že vypredané 😒 😒

jani74
5. sep 2011

Ahojte, spolutehuľky moje, ja som uplakaná stratená 😢 Tak dnešný 1. deň v škôlke - Matejko mi ani pusu nedal na rozlúčku čo sa hral veselo s detičkami a hračkami a ja som samozrejme plakala ako som vyšla zo škôlky. Ráno ma úplne prekvapil, lebo ako náhle sme sa mali niekam obliekať bol cirkus a dnes sa sám pekne obliekol, nechcel ani podbradník pri papaní a cikať nebude do nočníka ale na WC a dokonca si aj misu zdvihol. Teraz neviem čo mám robiť bez neho. Všade sme chodili spolu, do obchodu sama, na poštu sama, do lekárne sama a každý sa ma vypytuje kde je Matej a mne je stále do plaču. dokonca keď som bola na dome otvoriť okná nech sa vetrá, prechádzam sa po izbách a počujem ako vonku komusi hučí alarm a zrazu ma trklo, že to náš - ja urevaná som celkom zabudla 😅 Uvidíme čo bude poobedie...

Inak celý víkend som preležala, mám krámové bolesti a seknutý sval neskutočne bolí pri každom pohybe - dr. mi povedala, že vraj má asi drobec nejakú polohu divnú, vraj sa to stáva u maminiek takto posledný mesiac, no ja si myslím, že som si to skôr natiahla a nemôžem si na to nič dať.

@nelustek juj aká je zlatá 😉

katuska_za
5. sep 2011

@duska88 ja som ostruzinu kupila normalne v cajovni 🙂 neobjednavala som z internetu....

misickab3
5. sep 2011

A konečne mám za sebou aj ja poradňu. Všetko vyzerá byť ok, pribrala som za tých 5 týždňov len kilo, ale lekár nič nepovedal, tak je to asi ok. Prietoky tiež vraj dobre, ja sa neviem vyznať- mám tam len zapísanú hodnotu 0,64 , tak neviem, čo to znamená...ale neviem, koľko má malá hmotnosť. A urobili sme pokrok- už ma objednal na poradňu po troch týždňoch 😅

Posledné noci už ani ja nespávam najlepšie...akoby už malej nevyhovoval ani ten ľavý bok- niekedy už vyvádza aj tak ☹
Zatiaľ som si nekúpila ten malinový čajík, lebo mám doma ešte aj alchemilku, čo sme si zbierali na chate a vysušili...tak myslíte, že by som s ním už mala začať? v podstate prebieha 36 tt, tak som myslela, že už asi aj načase...

@tinika popravde, ja som nad tou masážou hrádze tiež uvažovala...počula som názory, že to vraj pomáha, ale aj také, že môže vzniknúť infekcia...takže asi to nechám tak a uvidíme. ľanové semeno tomu snáď aspoň trochu pomôže...