icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

tinika
5. sep 2011

@misickab3 a čo s lanovym semenom? no moze sa aj infekcia dostat ale to skor ked mas k tomu sklony, ak si das pozor a dodrziavas hygienu tak nemalo by, len mne sa nechce hihi robla som pri prvom a skončila som na sc a neviem či to ma vyznam su rozne nazory

nelustek
5. sep 2011

@jani74 dakujem,
my sme to mali tak minuly rok ked isla prvy krat do skolky.Ani sa nerozlucila ani mala pusinka nepadla.. A ked sme pre nu prisli videla som ze cely den tam plakala..mala uplne flakate okolo oci ☹ a uz do skolky nechcela ist,ze aj po ritke dostala ked nechcela spat,ze deti budila.Chudatko ved dovtedy spavala kazde pobedie so mnou co som ju za ruku drzala.. Ked si na tie zaciatky spomeniem je mi hrozne smutno a luto co prezivala,drobcek moj tiez sme vsade spolu chodili a robili.

nelustek
5. sep 2011

@misickab3 ja som alchemilku uz zacala pit

nelynka18
5. sep 2011

@duska88 ahoj ja sa neviem rozhybat a donutit sa poupratovat a zacat varit...uzivam si ze som sama doma 😵 tu mas ten link http://biocare.sk/eshop/produkt/ostruzina-malinova

nelustek
5. sep 2011

@nelynka18 a co ides dobreho varit? ja cukinove placky

misickab3
5. sep 2011

@tinika no ľanové semeno kvôli tomu, že vraj ten ľanový sliz, či čo to obsahuje pomáha, že bábo lepšie a ľahšie vykĺzne von 🙂

misickab3
5. sep 2011

inak baby...chodíte niektorá, ktorá nie ste na rizikovom každý týždeň na poradňu tento posledný mesiac?

nelynka18
5. sep 2011

@nelustek ja idem karfiolove placky so zemiakmi a zeleninko a zeleninovu polievku s krupmi....mäso mi uz lezie hore krkom 😝 akosi mi prestalo chutit jest...skor si davam len take lahke jedla.....ale hrozne ma smedi,ako po opici 😀 😀

misic
5. sep 2011

@jani74 jani, to len dnes prvy den to tak citlivo prezivas, neskor, hlavne ked sa narodi mimco budes stastna prestastna, ze je maly spokojny a citi sa dobre v skolke a ty budes mat dost roboty s malinkym 🙂 Neboj sa zvladnete to obaja a rychlo nabehnete na novy skolkovy rezim 😀 drzim palce

Baby, tak ja som dnes bola po mesiaci v poradni. Bolo celkom fajn, akurat milion zien, teplo a vydychany vzduch 😝 ale o 9,00 som uz bola nastastie doma. Brala mi krv aj vyter na streptokoka, tak hadam bude vsetko ok. Maly sa otocil naspat, teraz je zase hlavou hore, povedala, ze to sa este bude tocit a ja som po poslednej poradni bola spokojna, ze je uz hlavickou dolu... cestovatel maly. A vazime do 2300g. No celkom fajn, od 10.som vypisana na matessku, tak huraaa pokracuje u mna faza uhniezdovania 🙂 stale mam pocit, ze by som daco este upratovala, aj ked ma potom bolia nohy a krize 😒
Sonicka je uz opat v skolke, v pohode prijala aj fakt, ze ma novu triedu a nove pani ucitelky, tak som spokojna 🙂 sikulka moja. tak hadam sa tento tyzden dam do prania detskych veci, ale najprv musim zlikvidovat obrovitansku kopu zehlenia nasich veci... 😝

nelynka18
5. sep 2011

@misickab3 ja idem po 2 tyzdnoch zajtra a uvidim co mi povie,ze kedy mam prist.potom ti dam vediet 🙂 preco sa pytas?

duska88
5. sep 2011

@berus222 ahoj, ja som to zazmluvnenie mala v pláne, chcela som mať pri pôrode svojho lekára...ale po tom, ako nemocka zaviedla teraz nový cenník som si to veľmi rýchlo rozmyslela..ak si mamička, želá mať pri pôrode lekára s ktorým je dohodnutá musí nemocke vysoliť 320eur + zaplatiť zvlášť svojmu lekárovi..môj má v cenníku 250eur, takže by ma to vyšlo 570e..a EPI šla zo 70e na 190e..nadštandart 40e/noc..ale to okolo nadštandartu ani len neprešlo......proste nehorázne sumy na štátnu nemocku... ☹ ☹ 😠 ..zaplatíš kopu penez a okrem toho, že ťa odrodí lekár ktorého chceš ti nič iné neposkytnú, neponúknu...smutné

nelustek
5. sep 2011

@nelynka18 mne uz tiez nejako nechuti ako pred tym.. vazila som sa ale u tety cize na inej vahe a ta mi ukazovala o dve kila menej ako som mala pred 4tyzdnami .Tak som sa odvazila este na druhej a tak isto..Je mozne ze by som schudla Dve kila?

misickab3
5. sep 2011

@nelynka18 no, ja len, že mi to je akési divné- dnes som bola po 5 týždňoch, teraz ma volá po 3....myslela som, že ten posledný mesiac to bude častejšie. Vraj aj tie prietoky by sa mali robiť každý týždeň, tak len mám trochu obavy.

duska88
5. sep 2011

@katuska_za no ja by som ju tiež radšej kúpila v obchode ako objednávať..ale v lekárni nezoženiem a čajovňa u nás bohužial neni..
@nelynka18 ďakujem idem to kuk

nelynka18
5. sep 2011

@misic fuha ten sa ti tskto toci 😀 teda veru cestovatel 😉 ani nehovor o tom hniezdeni mne z toho tiez sibe....stale by som cosi i ked uz asi neni ani co 😕 perinky prezlecene,oprane,deky,zaclony poprane,pre dominka veci nachystane....riskova izba upratana a co este?? 😕 este rozmyslam,ze vycistim cez tyzden kuchynu....linku,cely sporak aj za aaa potom sa hadam pustim do okien a na druhy tyzden urobim v bytovke rajony nech sa malicky nachysta na porod 😉 😀 len keby po tom vsetko nebolia tgie krize 🙂 tak mala si pekne zvykla na skolku aj nas risko uplne super...nova trieda,nova pani ucitelka a on vobec nic len bezal za kamosmi a za novymi hrackami 😀

nelynka18
5. sep 2011

@nelustek isto je to mozne....mne sa zase vaha zastavila 😕 to je asi tym,ze mame uz pred terminom a preto nam tak nechuti 😒
@misickab3 no mala by si ist aspon po dvoch tyzdnoch to hej tak ale asi zavreta a asi ani krcok nezmäkol,tak asi preto az po 3tyzdnoch a tie prietoky to ako kde.....u nas sa robia iba raz a potom az ked zena prenasa...snad si myslim,ze to je ok.....ale ved keby cosi tak si zajdi 🙂

misic
5. sep 2011

@nelynka18 Hned je clovek spokojnejsi, ked vie, ze dieta je v skolke stastne a neplace tam niekde v kutiku 🙂 A Risko uz tiez chodil aj pred tym do skolky? Lebo moja od 2. rokov. Si pracovala po Riskovi?
No a na tu linku sa aj ja uz chystam, kupila som si novy papier do skriniek, nech je vsetko pekne ciste 🙂 aj tie zaclony by som mohla 😀 normalne ma inspirujes, tak idem do toho zehlenia a potom sa uvidi 😀 😀 😀

tinika
5. sep 2011

@misickab3 a čo s tym robis?

misickab3
5. sep 2011

@nelynka18 to si aj ja tak vysvetľujem, že asi preto, že nie je žiadny nález a všetko je ok...tak dúfam, že sa nič nezvrtne- ale kým cítim bábo ako šantí, tak sa asi nemusím ničoho báť...
Inak držím ti palce zajtra na tej poradni- aby boli dobré výsledky...

@tinika no, ľanové semeno sa len pomelie, zješ 1 lyžičku večer, zapiješ vodou a to je všetko- ešte si ho zvyknem dať aj do kaše, alebo tak....

nelynka18
5. sep 2011

@misic hej uz pred tym chodil....trakze deti i pani ucitelku pozna...nastupil vlastne v septembri a ja som v oktobri zacala pracovat ako zastupkyna v jednom obchode ale bolo to hrozne casovo narocne a tak som 18.januara skoncila a zaciatkom februara sme zistili,ze som tehotna 😉 tak som si inu pracu uz ani nehladal....presne tiez som taka,ze chcem mat vsetko cistunke ked prideme domov z porodnice 🙂 ja idem zajtra vyzdvihnut koberce 2 do cistiarne 😀

nelynka18
5. sep 2011

@misickab3 ved keby cosi tak lahko zabehnes pre pokoj v dusi 🙂 no diky ja sama som hrozne zvedva....ta infekcia co som mala je snad vyliecena ale zelezo nemam pocit,ze by mi tie tabletky pomohli bo som stale hrozne vycerpana....no som hrozne zvedava,ze co a ako krpec 🙂 ty tie semiacka melies?ja mam jedny v celku a jedny podrvene a ja si ich tak pridavam do jedal(jogurt,presnedavka,cerealie...) to sa ma jest tak ako to ty pises?to si niekde ciatala? 😨 lebo ja som nic take necitala...

misic
5. sep 2011

@nelynka18 no ja som tiez v piatok poslala manzela s kobercami do cistiarne 😀 😀 😀 o tyzden by mali byt 😀 😀 😀 ja inak nie som az taka zatazena na upratovanie, nie ze by som mala rada bordel, to nie, ale neprehanam to, ale teraz posledne tyzdne mi uz asi fakt sibe 😉 😉 😉 skratka "hniezdime" 😎

lucy56
5. sep 2011

ahojte, vy za vikend toho popisete, my sme cez vikend boli u nasich a tiez sa mi v sobotu zle spalo, maly ma tlacil hadam vsade, dnes som bola na poradni a teda zien bolo strasne vela a primar prisiel neskor lebo bol s dcerou prvackou v skole, takze dost neskoro som dosla domov, robil mi ster na streptokoka, krv mam v poriadku chvalabohu, prietoky 0,62 vraj tiez ok, a dokonca aj tlak bol v pohode takze ma nechcel dat lezat na pozorovanie ci nemam gestozu, otvorena som na spicku prsta ako minule, tak mame vraj s mm viac sexikovat

misickab3
5. sep 2011

@nelynka18 čítala som, že je dobré to zapiť vodou, keď to dožuješ 🙂 ale ja si to tiež dávam aj do kaše, alebo len s trochou medu.....len viem, že väčší význam má ľan, keď je pomletý. že má vraj lepší efekt na to premazanie- alebo ako by som to nazvala...

tinika
5. sep 2011

@misickab3 aha a to ako fakt pomaha? to som este nepočula

jani74
5. sep 2011

@zuzkazv aj vy ste dnes išli 1X do škôlky?A inak aj ja sa budím asi tak každú hodinu, buď na wc alebo na to, že sa neviem otočíť 😖
@nelynka18 jaj tí naši veľkáči 😀 ja len pozerám na mt či nezazvoní, čo tak asi robí môj huncút?teraz asi obedujú a ako papá?doma robí krik už pár týždňov, že sám nebude papať a plače a či plače aj v škôlke?a spánok?doma nijakovsky nehrozil a čo bude tam?ja nevydržím do 15h ☹
No a okná?Mne v piatok dr. zakázala nielen umývať okná ale ani šoférovať nemôžem-a ako by som sa asi presúvala do mesta?, môžem len ležať a nič nerobiť... 😅

nelynka18
5. sep 2011

@lucy56 ten sex to ano....mm sa smeje,ze najlepsie mu bolo ked sme sa snazili otehotniet a teraz posledny mesiac pred terminom 😀 😀
@misickab3 aha a myslis,ze ked si kupujem mlety,tak to je to iste akoby som si ho doma zdrvila? 😕 alebo ked ho rozzujem v ustach,tak to je ako mlety,nie?? lebo ja si davam jednu lyzicu denne len tak samu tu rozzujem a ked jem jogurt alebo nieco take,tak vtedy si ho tam len tak prisypem....

misic
5. sep 2011

@misickab3 asiu na tom nieco bude, lebo tie semienka ci uz lanove alebo sezamove ked su nepomlete, vacsinou ich clovek potom vidi v zachodovej mise 😀 😀 😀 tak asi bude lepsie ich pomliet....

misic
5. sep 2011

@jani74 zo skusenosti viem, ze deti sa v skolke spravaju celkom inak. Pani ucitelka ma uplne inu autoritu ako rodicia a este vela robi to, ze vsetky deti papaju a potom vsetci spinkaju, tak v kolektive sa deticky spravaju celkom odlisne, ak doma nechce papat sam, v skolke sam mozno papa a ani mu nenapadne vymyslat 😉

nelynka18
5. sep 2011

@jani74 jaj no veru 🙂 nas doma papa ale trva mu to akoby zul kamene 😀 a doma tiez nespava ale v skolke je to ine,tam to deti proste robit musia a robia to aj ine deti,tak budu aj oni,uvidis 🙂 mne vzdy ucitelka hovorila,ze risko vsetko zje,vzdy je prvy prezleceny,pekne lezi i ked niekedy nespi a doma uplny opak...doma si dovoli viac ako v skolke....mne tiez dr.zakazal upratrovat(umyvat okna,zem,a tak)pred dvoma tyzdnami a ani autom uz nemam chodit daleko ale tak uz som zacala 37tt a na druhy tyzden by som zacala pomalicky robit neake take veci aby sme zas neprenasali z toho nic nerobenia 🙂 😉