Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@nelynka18 nášmu je jedno že kde je a kto tam je keď sa zatne tak sa zatne a nepohne s ním nik 🙄
@katuska_za ja sa tiež škorici nevyhýbam tak dúfam že bábu neškodí 😕 predtým s om nič také nepočula
@katuska_za skorica vraj vyvolava kontrakcie....ale to skor ta aroma viem,ze sa odporuca pri porode zapalit aromalampu so skoricovym olejom....ja jem tiez skoricu a nikdy ani len mini kontrakcia po nej 🙂
@tun1ska bola som na 3D aj v 22tt, aj v 30tt, ale vobec nic nebolo vidno.....ved aj preto mam iba jednu jedinu fotku a pohlavie viem len preto, lebo som bola na amniocenteze a tam sa urcuje pohlavie na 100%!!!!
katuska_zv Neboj, ak je na sone všetko Ok, my sme mali potvrdené z plodovej vody Turnerov syndróm, ktorý je iba u dievčatka je to XO chromozóm namiesto XX, a to naše bábätko bolo na tom tak zle, že by sa nenarodilo, malo pľúcka zväčšené a vysúvali srdiečko na opačnú stranu ako má byť, to preto a tá NT hodnota bola enormne vysoká má byť max 2,5-3 a mali sme 13,9. Hentie pomery zo skríningu to je len orientačné, mne tam nevyšiel ten syndróm, čo naša naozaj mala. Neboj všetko bude Ok, to by doktor dávno zbadal, že je niečo veľmi zle, nestrachuj sa teraz zato.
@nelynka18 no ja som zrovna predvcerom piekla pizzu a uz roky pouzivam jeden recept a zakazdym mi vysiel.....aj druhym vychadza....ved ti napisem recept a skus ak chces...jednoduchy!!!!.....350g hladkej muky, 250ml vlaznej vody, 35g kvasnic, 3-4 yzice oleja, troska soli.....odoberies z vody 100ml vody+kvasnice s troskou cukru...urobi sa kvasok a potom ostatne spolu vymiesit....cesto na jeden plech
Baby čo je nové s Motylik08 ? Som nepostrehla či sem písala. Ako jej vyšla opakovane tá krv neviete niektorá?
@zuzaxa chlapec je uplne to iste ako baba,zalezi od povahy....jedna kamoska co ma babu,tak sa smejeme,ze jej zabudol narast pipik,taky je to cert 😀 a druha co ma chlapca tak to je taky mamin cicik,taky maznacik.....a tlacit na pipika 😕 😀 sak ma plienky nie 😀 akurat pri chlapcovi je to horsie ten pipik,ze treba stahovat ale zas nas maly nemal ani raz zaparenu ritku a kamoskyna mala tak ta mala stale susku zaparenu a mohla ju mazat hoci cim....takze aj to aj to pohlavie ma svoje pre a proti....nech je ako chce len nech je to zdravucke,no nie? 😵
@zuzanazuzana hm no diky mam este jeden s jogurtom uvidim pre ktory sa rozhodnem....
@zuzaxa no to by aj mna zaujimalo som jej IP pisala a nic....ona mala ist vtedy v piatok na tie testy...prepokladam,ze lezi v nemocke....snad su ok 😔
@nelynka18 No asi to tak bude. A mala by ležať v Nitre, to by som ju aj kuknúť mohla ísť, len neviem meno. Dúfam aj ja, že sú OK!!!! No naša malá nebola zaparená, ale mastičky veru nemusela, to len sem tam. Ja viem, že bude mať plienku 😀 , ale že či ho to tam tlačiť nebude, tak má to vystúpenejšie ako baba. 😀 😀 😀
Však dúfam, že bude zlatúšik, a takého cicíka z neho nechcem, ja tu poznám pár báb, čo majú prvé dievča a druhé chlapca a tí sú jak dievčatko takí cickoši maznáčikovia, budem sa snažiť vyvarovať toho! Ale ani s malou sme sa nemaznali nejako extra navyše! Jáj však ja už som z toho na nervy úplne všetkého, že bábätko po 8 rokoch, sa bojím asi viac všetkého ako pri malej. Vtedy som nevedela do čoho idem, a teraz viem a aj tak sa bojím. Mi už asi fakt šibe!!!!! Aj ten cisársky, aj kojenie, jáj nech tam veru ešte čuší v bruchu aj do decembra!!! 😀 😀 😀
@zuzaxa no my sme mali NT 3,5 a na amnio som nebola, nedokazala by som si ho dat vziat keby cosi nebolo v poriadku... dufam teda ze mas pravdu a tie pomery su vazne len orientacne a hlavne klamu a strasia mamicky 😠
Ako skladáte látkové plienky? Včera som ich konečne po 9 rokoch vytiahla, vyprala a dnes by bolo dobré ich aj požehliť 😝 😝 nemvládzem... 😝 Chystám sa baliť "na široko", dnu pamperska, na to látková klasika a ortopedické nohavičky...no neviem si spomenúť, ako sa skladajú...klasicky na 3 časti? poraDTE... 😉
Ahojte mamulky, zas na mna dolahla akasi unava.Nic sa mi nechce,pred mesiacom som tu pobehovala s handrou pomali stale cosi robila a pripravovala a teraz by som len sedela alebo lezala..aj na zachod mi je zatazko.A to sa musim dokopat ist nieco uvarit
A musim sa trochu pochvalit...... materska mi vyjde cez 600€ ,ze ak to pani na socialke dobre vypocitala.Este ma tam nemala nahodenu..
@nelustek ja mam podobne stavy.. nic sa mi veru nechce...., no najhorsie an tom je, ze este chodim do prace lebo doma by som sa unudila asi k smrti ☹ neznasam byt doma sama ☹ no v praci len zyvam a pomalilinky robim (citam si MK 😀 ). Ale asi uz ostanem doma a mozno sa donutim okna umyt a poupratovat zas poriadne..
@nelustek si sa bola opytat? ja cakam ci mi pride papier postou, bola som tam uz 23.8. uz by aj cosi mohlo dojist a som zvedava kedy dojde materska na ucet, sice len jeden den ale predsa... mne by mala vyjst tiez okolo 650€
@lucy56 ahoj ano ano idem aj ja no tak sa tam hadam stretneme 🙂 ,v pondelok som bola na poradni a na 1cm som otvorena,tak aj v pondelok mojmu dr na poradnu a odtiaľ do nemocky na tie pásy.Nevieš ako to tam chodí?inak som ok,ale už nech mame potom. 🙂 čo máš nové?no v pondelok som sa zbalila a ti poviem dostala som strach nech to mám keby niečo,cestona taška praská 🙂
@amisa POKIAL NEMš DPO, a bola si len zamestnaná, najprv mu bolo treba napísať list, oznámenie o predpokladanom nástupe na MD. A teraz, pokial nastupuješ na MD, odovzdať tlačivo žiadosť o materské zamestnávateľovi a on to dá na sociálku. Pokiaľ máš aj DPO- nosíš jedno tlačivo sama na sociálku...+1 zamestnávateľovi 😉 pevné nervy
@katuska_za veru mala by som aj ja tie okna poumyvat..ale bojim sa tej poveri o omotavani pup.snury okolo krku ked sa umyvaju okna.Ano bola som vcera na socialke kvoli poslednej splatke za august mi mali vypocitat kolko zaplatit.Tak som sa hned pytala kolko mi to asi vyjde.Ako dlho si si to platila? my 13mes.
@nikolka4 ja som na spicku prsta, ale nepostupilo to druhy tyzden, takze asi skor to nebude, chodi to tam ako predtym, prezlecies sa a ides dnu, ja som na pasy nebola este ai v pondelok ma mozno posle, idem na kontrolu aj ja, ja tam chodim na poradne takze som tam casto, no som to pobalila ,taska cestovna uplne plna a to mi tam chybaju este veci...a mam dilemu co obliect malemu na cestu domov, lebo netusim ake bude pocasie, co budete obliekat?
@nelustek no nam to vyslo len tak tak.. zacala som si to platiti 1.12.2010 cize nam to vyslo nejakych 274 dni 😀 a platila som si 49,10€ ja som zaplatila v predstihu cele leto aj september a tetusa ked som bola davat ziadot na metersku mi hned vtlacila do ruky tlacivo o vratenie preplatku, ze to som uz platit vraj nemusela :-P Povera oumyvani okien? tak to som este nepocula...
@lucy56 veci pre maleho mi donesie az manzel a nachystam pre istotu toho viac 😀 urcite, tielocko, kosielku dupacky, svetrik ciapocku, ponozky, rukavicky .... no lebo do autosedacky ho v zavinovacke nedostanem a bojim sa ze len zabambusenemu v deke mu bude zima.
@lucy56 ja som ešte furt ani nepoprala,dnes odmrazujem mraziak a ty už pobalená,hádam to tento týžden stihnem,uvidíme aké bude počasie,ja asi prichystám malému či čo to bude 😉 dupačky s vrchom,čiapočka,perinka a šup do vaničky,deka, aj tak pôjdeme autom,ale bude prichystané aj niečo teplejšie v prípade keby bola fakt zima

@bettyx no co sa tyka ucenia s mojim synom, tak ja sa s nim urcite nebudem ucit....obaja mame vybusnejsiu povahu a my dvaja v jednej izbe pri knihach proste nejde....moj priatel ma svatu trpezlivost a ucieva sa s nim on.....ved chemia a anglina nie su moji kamarati...a este k tomu priatel chodil na tu istu strednu ako teraz moj syn!!!! takze v tomto mam velku pomoc v nom...