Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@nelustek aha no tak to si ma potesila... len ja netusim kolko nas drobec vazi lebo moja dr. mi to nehovori.. no som zvedav ked pojdem 14teho do poradne na odbery krvy a stery (vraj uz posledne) a som aj zvedava ci sa uz otvaram ako vy ostatne a ci sa mi robi nieco s krckom ked mam take bolesti zo spodu uz...
@viviem no ja mam vsetko co som pribrala v brusku a v prsiach 😀 navyse som rpibrala nejakych 10kg a pas sa mi zmenil z 72-104 a prsia z 88 na 102.. manzel je nadmieru spokojny 😀😀-D
@katuska_za presne tak ako pise nelustek....ale za porod v norme sa poklada az po 38tt+0....ale v tomto stadiu co sme uz tak uz maju viac ako 2500 a vsetko vyvinute tak to je zaklad, aj keby sa uz narodilo 🙂
@katuska_za keby sa aj nič nedialo, tak si z toho nič nerob...ja mám aj kŕče, aj mi tvrdne bruško sem tam, aj bolesti ako pre menzese, ale doktor zatiaľ nič nevravel, že by som sa otvárala alebo čo... ☹ tak dúfam, že to neznačí, že budem prenášať...
@katuska_za no tie pluca su najdolezitejsie tie sa vyvijaju v 8 mesiaci, tak preto sa aj hovori ze 8 mesiac je najrizikovejsi. Podla mna 9 mesiac uz je v pohode, dietatko by malo mat nad 2500g lebo pod tuto vahu sa berie ako nedonosene a aj keby bolo zdrave tak potom treba absolvovat vseliake vysetrenia a musi sa s nim chodit aj po roznych neurologoch atd. aj pokial je zdrave. Mne sa Nati narodila v 39 tt a to 2 dni pred tym som bola na sono a doki mi povedal ze asi uz nerastie lebo rozmery a vahu mala na 36tt a ked sa narodila tak mala 2890g a vobecn nej nebolo vidno ze by bola nejaka chuducka.
@misickab3 ja mavam tiez casto tvrde brusko, nesledujem ze ako casto ake intervaly, ale niekedy je to hruuuza... taktiez ma par krat tak spicha v podbrusku a este aj tie bolesti v nohach,a zospodu .. ☹ prenasat by sme nemuseli..
ked pijem tu malinu asi malemu nechuti vzdy sa zacne mrvit strasne a tlacit, tahat vsade... ☹
@nelustek no to je škoda že ti to nechce navŕtať, ono má v podstate pravdu že je to zbytočné ale je to krásne a ja mám výhodu že mm spraví ohľadom dieťatka všetko čo poviem, keby som chcela čisto novú výbavičku tak by ani nemukol. Tento baldachýn som si ale fakt kúpila pre radosť lebo ja mám po riškovi taký modrý, čo ho mali aj sestriny chlapci, ale teraz som chcela dievčenský 😉
@katuska_za takze super nebude problem po porode, ziadne chudnutie nebude treba 🙂 ...no muz sa ti ma dobre 🙂 ..mne sa prsia zvacsili z 84 na 88, ja cakam ze poriadne narastu po porode 😀 ...muz sa uz teraz vytesuje ze ake velke 😒 ale som chuducka tak to vyzera inak....len dufam ze nebudem pripad ako moja mama, musela jest lieky pocas tehotenstva lebo bola chuda a nic nepribrala a po porode pribrala z 50 na 100 kg, lebo som stale len spala a len ma musela budit aby som sa aj najedla, neplakala som ale ked ma prestala kojit tak zase schudla
@misickab3 nieco podobne som mavala aj ja ale mne zistil neaku infekciu...nebudes mat aj ty nieco take?inak moze to byt aj to,ze tvoje telo nema rado neaku latku ktoru oni pouzivaju.....
@katuska_za hm no tak to bude asi tym.....skuste sa milovat cez den alebo vtedy ked krpec spi a nehybe sa 🙂
@bv_alexandra ach ti chlapi 😉
@zuzkazv no snad nie....ja dufam,ze tentokrat to bude lepsie 🙂
@zuzaxa no to vlastne hej.....a termin kedy? 😕
No nič idem postaviť na polievočku. Ale moc sa mi veru nechce. dnes je taký čas na polihovanie 🙂
@nelynka18 neviem...veď ešte v nedeľu som nemala taký problém...ale keď mi zobrali ten ster na streptokoka, tak by mi asi zistili aj niečo iné, keby som mala, či nie? 😕 dúfam, že to nič nebude, lebo už som počas tehu brala vtedy tie čípky na zápal, čo som mala, ale teraz pred pôrodom by som sa tomu už radšej vyhla... ☹ veď keď budem volať na výsledky, tak sa ho opýtam...
@nelustek no urcite nie si gulka a ani to nie je vidiet ze si nieco pribrala, co som videla minule fotky 🙂 si uplne peknucka...tak ja som mala tiez taku vahu pred tehu 48,5kg ale pri vyske 171cm a teraz 53kg cize ozaj len tolko co ma maly, plodova voda, placenta, maternica....ale to je uplne jedno ako vyzerame, hlavne ze sa maju nase lasocky dobre v brusku a narodia sa zdravucky.... 🙂
mňa baby dnes chytila chuť na sladké- ráno som mala krupičku 🙂 a teraz rozmýšľam, že na druhé jedlo si urobím dukátové buchtičky- dávno sme nemali 😀 ale na večeru už budem musieť vymyslieť niečo na slano...
@nelustek no my zatial uver nesplacame, ale setrime podstivo do stavebky neskutocne prachy mesacne, takze tiez som si nemohla pokupit vsetko co sa mi pacilo ☹ ale vzdy si poviem, ze vzdy je dolezitejsie aby sme konecne zacali a postavili domcek pre nase deti ako baldachym, alebo super postielka... kocik novy kupili svokrovci a aj to som si nevybrala nejaky extra drahy co som aj mohla 😝
@katuska_za aj my chceme stavat muz zatial vybavuje elektriku (uz 4roky posielame ziadosti) ale uz sa to o krok pohlo za tie roky
baby a je to pravda, ze ked budeme dojcit, tak sa nesmie jest ovocie ani zelenina, strukoviny a vsetko mozne? ved to nebudem mat v sebe ziadne vitaminy a imunita bude na bode mrazu 😒 ....moja mama ked to pocula ze co sa nemoze jest ze kde som pocula taku blbost, ona jedla vsetko a ja som stale len spala a neplakala....myslim, ze sa moze vsetko a ak malinky place, tak az vtedy treba obmedzit sa v strave.....a vraj treba vela polievok papat kvoli mliecku 🙂
@nelustek no my zatial na dom setrime lebo nechceme brat hypoteku ale stavebny uver z spp, takze 50 tisisc nasetrit a 50tisic zobrat uver + nasetrit na pozemok (co uz ako tak aj mame), ale je to narocne, neviem ako to budeme tahat vsetko ked budem na materskej a moje dva platy budu vtahu, bude len materska... ☹
@viviem ja som teda ešte nekojila, ale čo som sa rozprávala s kamarátkami, čo to už majú za sebou a s mamkou, tak ovocie aj zeleninu môžeš, ale obmedzene- tzn., že vynechať citrusové ovocie, vraj ani šupky na jablku zo začiatku...a zo zeleniny na začiatku vynechať hlúboviny, lebo to nafukuje, aj kapustu a tak...ale tie polievky a mliečne výrobky, žiadne ťažké jedlá...tak uvidíme, určite to záleží od bábätka.

@katuska_za @nelustek dakujem 🙂 malinky si urobil miesto na ukor mojich organov a vsetkeho co sa nachadza v brusnej dutine ...mam strach ze uz mam vsetko v hrudniku 😀 ....a kolko sa vam zvacsilo brusko v pase? mne zo 60 na 82 cm a takto sa to drzi uz hodne dlho...inac dnes ked som sa vazila tak som mala o kilo menej a vraj pred porodom sa uz nepribera ale skor chudne, dak dufam ze tento tyzden este nebudem rodit