icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

katuska_za
8. sep 2011

@nelynka18 ja mam strasne rada roztek s maslom a medom takze budem musiet vydrzat asi chvilu bez toho no couz ☹ ale na cumlik by som nedavala ani ja, babo si an to zvykne a ptoom uz bez toho nebude chciet zaspat a bude stale plakat len aby dostalo sladke..

viviem
8. sep 2011

@nelynka18 ja som citala odborne clanky a tam sa pise ze medzi 17 az 26tyzdnom zivota dietatka sa ma dat postupne vsetko, lebo vtedy je nejake okno voci alergiam, vtedy si organizmus vytvori imunitu a nebude mat neskor problem s tym jedlom....o tom mede som pocula ze babatka by nemali, kvoli alergenom, ale do takeho 6 mes nie je ani dovod ho mu davat....sladke nedam malemu kym sa bude dat, nech sa nauci na ine chute....maminky si myslim ze mozu ak nejak zle nereaguje na to babatko

viviem
8. sep 2011

@bv_alexandra no ja neviem ja poznam konkretnych ludi co kupili pozemok priamo od cloveka a cena bola polovicna ako cez realitku....keby nepoznam neverim....napr u nas v dedine susedia predavali pozemok za 13 tis eur, rok ho nemohli predat, potom dali do realitky a tam pytali 25eur za meter stvorcovy, pozemok rozloha cez 1000 m cize asi tak a to nie je jediny pripad....tak dufam, ze tak lacno zozenieme aj my 🙂

nelynka18
8. sep 2011

@katuska_za
@viviem aj ja si myslim,ze ten rozok s medom mozes....ja som sice kojila len 3 mesiace ale jedla som vsetko a malemu nic nebolo a co sa tyka jedal od zaciatku prikrmov,zacala som zeleninovymi,potom ovocie,polievky a vsetko a doteraz zje uuuplne vsetko od sosovice po bocik 😀 zelenina,ovocie proste vsetko akurat nema rad rajcinovu polievku a take tie polievky kde je vsetko spolu rozmixovane a v tom smotana....skor take vyvarove... no a alergik nie je a ani nebyva chori,tak 2-3 do roka a to vacsinou len nadcha 🙂

zuzkazv
8. sep 2011

@nelynka18 a náš by stále jedol len "červenú polievočku" 😀 😀 sranda tie deti, hoci zje aj iné polievky ale toto je no.1 náš zas nechce kyslé zemiaky

viviem
8. sep 2011

@katuska_za vsak volakedy davali hocico a vsetci boli zdravi, teraz mame az moc informacii, treba sa riadit podla reakcii vlastneho tela a aj tela babatka, ked bude reagovat ok tak preco nedat....nie som proti medu kvoli alergenom, ale kvoli tomu ze je sladky a to potom neviem ci by mi nieco ine chcel papat ako med 😀 .. mame doma vcely, takze myslim, ze alergiu by nemal mat na med, je to v genetike 🙂 ...inac myslim ze med je prospesny, lebo oco kazdy den je med, ma 65 rokov a vlastne zuby bez jedinej plomby, mama ho vobec neje a zuby katastrofa

nelynka18
8. sep 2011

@zuzkazv risko zas nezje bryndzove ani syrove halusky len kapustove 😕 on je taky masovy.....ked cosi tak len masko s ryzou 😀 ale na 1.mieste je asi mak(ja som cele tehu jedla mak,tak mu to zostalo)makove rezance,ci sulance plnene makom to miluje

bv_alexandra
8. sep 2011

@viviem tak je to neserioznosť aj ked moc sa mi to nezdá štandardne sa dáva 3 až 5 %. my sme dávali max 5000 ale to musí byť už velký pozemok a tak. Z druhej strany aj predávajúci musí suhlasiť s výškou provízie a neverím že by niekto súhlasil s takou vysokou.ale samozrejme dže nie každá realitka je seriozná. Ja som ti len dala postreh z praxe. 🙂 😉

babulkaa
8. sep 2011

Ahojte kocky potrebovala by som poradit , od vcera okolo 16 mi strvdlol vrch bruska, teda od pupka k prsiam, a dost to boli, vobec sa mi neda lahnut na chrbat to boli vtedy hrozne, aj pri chodzi to boli. Na dotyk je to tiez citlive a bolestive. Ale krpata sa hybe stale.Vcera som bola o 13 v poradni a vsetko bolo ok az priam ukazkove. Myslite ze mam ist na pohotovost alebo to je normalne? Dakujem

zuzkazv
8. sep 2011

@viviem no neviem či kedysi boli všetci zdraví, skôr si myslím že to menej prežívali lebo nemali čas sa tým zaoberať, teraz je toho ale naozaj veľa čo všetko by sa nemohlo, treba sa riadiť sedliackym rozumom 😉 ja nad tým jedením počas kojenia uvažujem hlavne preto že určite nebudem mať silu variť extra mužovi a malému a extra mne tak si budú musieť zvyknúť na chvílu na dietnejšiu stravu ( menej korenia, soli a tak) alebo si už také menšie porcie pre seba prichystám teraz do mrazničky

zuzkazv
8. sep 2011

@nelynka18 no tie bryndzové nechce ani náš ale keď mu poviem že to sú syrové tak s nimi nemá problém a zje aj tie bryndzové - takto ho ja šálim 😅 a mak tiež nechce neviem prečo asi sa mu to vyzuálne nepáči, ale pozorujem na ňom že čím je starší tým viac chutí má rád, ochutná aj veci na ktoré by predtým ani nepozrel, a z ovocia zbožnuje hrušky a kiwi a pritom ja tieto dva druhy ovocia jem veľmi málo cez tehotenstvo a kojenie vôbec 😕

nelynka18
8. sep 2011

@zuzkazv ja naseho tiez klamem 😉 hm mozno sa mu nepaci 😀 aj nas hrozne lubi kiwi,melon a jablka.... a zo zeleniny kalerab a mrkvu.... a inak to kiwi som ja tiez vobec nejedlapocas tehu 😕 ale malemu vela veci chuti co aj jeho otcovi...su si velmi podobny 🙂

baby moje male v brusku uz bude asi riadny chlap....lezim na gauci tak ze mam velky vankus za chrbtom,takze polo sedim a dominik ma strasne ale strasne tlaci ritkou na prave rebro....au au 😲

lucy56
8. sep 2011

@babulkaa mne takto tvrdne brucho od pupka hore uz zo druhy tt, doktor povedal ze teraz je to uz normalne,moze to byt aj 15_30 krat za den, je to neprijemne ale pomaha mi lahnut si na bok a oddychovat, tvrdne mi to ked zle sedim v predklone a pri praci a to vkuse upratujem teraz takze mozno preto

babulkaa
8. sep 2011

@lucy56 lenze mne sa neulavi ani ked lezim naboku , to brucho ako keby bolo od vcera stale stvrdnute a bolestive, preto mam strach ze ci sa nieco nedeje.

nelynka18
8. sep 2011

@babulkaa ja si myslim,ze to ta mala tlaci a maternica ti na to reaguje,tak ze stvrdla...skus teplu sprchu alebo si skus pocvicit aby sa mala usadila inak...

katuska_za
8. sep 2011

@nelynka18 heh no mojmu Matuskovi sa nepaci ze asi uz vela sedim pri PC tak dole tlaci rucickami a chce ma asi podvihnut 😀

babulkaa
8. sep 2011

@nelynka18 dakujem vyskusam snad pomoze lebo je to fakt bolestive a neprijemne ☹

nelynka18
8. sep 2011

@katuska_za no mozno aj mojmu to vadi lebo tiez citim,ze sa rucickami tlaci a akoby preto sa tak vytlacalritkou hore,mozno robi mostik 😀 vy budete mat matuska aj moj svagor co cakaju v decembri budu mat matuska 🙂
@babulkaa vyskusaj asi to bude to.....no keby to nepreslo tak skus zbehnut k dr. ale nic vazne to nebude neboj 😉

katuska_za
8. sep 2011

@nelynka18 len sa smejeme s manzelom ze snad sa nenarodi na svoje meniny 😀 by sa fakt podakoval... ale zacinam sa bat toho ze cakame chlapca, ja mam pocit, ze s chlapaci je akosi viac starosti a ze je to narocnejsie ako dievcatka.. uz ste tu sice o tom cosi pisali, ale aj tak sa bojim toho pipika 😀 😀 😀

nelynka18
8. sep 2011

@katuska_za no chudatko a kedy ma meniny?to by ste mu snad neurobili 🙂 ale bat sa nemas coho,len to treba sledovat....mne doktorka hovorila,ze to ma cas ale myslim si,ze cas to nema.....a pokial mu to nepojde do 3/4 roka ani cuknut,tak pojdem urcite na urologiu a nebudem cakat.....neboj,len to budes sledovat a je lepsie ked sa to pretiahne malemu babu ako 3 rocnemu dietatu,ktore bolest uz vnima uplne inka 😉

zuzkazv
8. sep 2011

baby, práve som zavrela okno že mi je zima 😕 - to okno bolo otvorené asi dva mesiace vkuse, prádlo mám už normálne suché čo ho tak vyfúkalo za tú hodinu čo tam je --- je tu JESEŇ

katuska_za
8. sep 2011

@nelynka18 meniny ma 21.9. cize no ehm uvidime kedy sa maly poberie von :-P a mozno bude ja neskvor a nie ako dufam skvor... a chlapci maju vraj aj viac problemy s vetrami a bruskom uff snad to zvladnem.. ale tak ty uz druheho chlapa cakas takze to uz mas nacvicene pri prvom 😀

zuzkazv
8. sep 2011

@katuska_za s tým pipišom súhlasím s @nelynka18 čím skôr tým lepšie, u dr. si to treba vydupať aby dala odporúčanie na urologiu

katuska_za
8. sep 2011

juuuj baby to mi pripomina ze by som si dr pre maleho konecne mala ist vybavit... ked ja na to akosi nemam cas.. poobede ju nezastihnem ked idem z roboty.. no musim to niekedy skombinovaty ked budem mat poradnu lebo inak no neviem neviem... 😅 tak zaneprazdnena som nebola pocas celeho tehu ako som teraz 😅

nelynka18
8. sep 2011

@katuska_za no ale takzde dieta je ine a i ked je toto druhe,tak to bude zaujimave kazdopadne 😀 a hlavne vela veci budem robit inak ako pri riskovi 😉 ja tiez musim zavolat nasej pediatricke 😅
@zuzkazv presne treba si to vydupat lebo u nich je stale cas 😠

zuzanazuzana
8. sep 2011

ahojte....tak mam po poradni, otvorena som na spic prsta.....vsetko inac v poriadku
uz minule som sa pytala, ci sa tu niekto lieci na vysoky tlak, lebo ja som uplne mimo....cele roky beriem lieky a kebyze sa dnes neopytam, tak neviem ako dalej.....do poradne idem na bud.tyzden 14.9. a podla toho sa uvidi, ci pojdem preventivne do nemocnice na pozorovanie.....moj inernista mi kazal vysadit lieky dva tyzdne pred terminom a gyndos mi povedal, ze to neexistuje vysadit lieky na tlak....aj ja si mysli, lebo ja mavam bez liekov vysoky tlak....to ma moze aj porazit pri porode.....jeduje ma to, lebo vysoky tlak v teh. je nebezpecny a oni sa tavria ako keby sa nic nedialo

babulkaa
8. sep 2011

@nelynka18 este otazocka keby som mala ist k doktorovi tak ku ktoremu teraz? Vcera som ukoncila u mojej gynekologicky a mala by som od buduceho tyzdna zacat na antolskej takze uz na antolsku alebo este k mojej pre istotu. V tomto mam fakt dilemu

zuzkazv
8. sep 2011

@zuzanazuzana ahoj a to nebudeš rodiť cisárskym keď máš vysoký tlak? ja som myslela že vysoký tlak indikuje CR

zuzanazuzana
8. sep 2011

@zuzkazv no to sa ma kazdy pyta, len doktor to nijako neriesi....normalne sa zacinam bat....lebo je to zataz pre srdce a ja som este kedysi prekonala zapal sedcoveho svalu...pri liekoch mam ukazkovy tlak, len vecer mi niekedy vyskoci na 150/100

misic
8. sep 2011

Ahojte babenky. normalne nestiham a mam tu u vas absencie 😀
Dnes sa mi konecne dobre spalo, sice som sa musela o siestej zobudit a vychystat do skolky malu a mm do prace ale potom som este zalahla do 9,00 parada 🙂
Vcera som sa pustila do zehlenia konecne a celkom to slo, tak idem aj dnes pokracovat, kym ma chut neprejde 😀
Ako sa citite inak?

Ja sa vytesujem, lebo mi zacali chodit objednane balicky, tak pomaly zhrnam vecicky pre bejby 🙂