icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

zuzkazv
9. sep 2011

@misickab3 ja som pri riškovi hned rozoznala že to je pôrod lebo počas tehu som nemala ani jednu jedinu kontrakciu a prišli až v deň termínu, bolo to niečo čo som ešte v živote necítila takže som vedela že to je ono len som čakala prvú hodinu či to prejde či nie a prešlo o druhej ráno 😎 keď sa malý narodil

misickab3
9. sep 2011

@zuzkazv no, to je super, keď to na ženu takto príde...horšie je asi to, že teraz keď sa nám asi všetkým miešajú tie tlaky a bolesti, tak ja osobne síce viem, že to ešte nie sú kontrakcie, ale na druhej strane čakám, čo to vlastne je a prečo to je...

zuzkazv
9. sep 2011

@misickab3 veru toto je horšie to máš pravdu, ale vydržíme!!!

zuzkazv
9. sep 2011

@zuzaxa to vstávanie z postele je fakt hrozné, ja už spím tak v polosede a potom sa mi jednoduchšie postaví z postele

jani74
9. sep 2011

Ahojte, ide mi roztrhnúť srdiečko - náš Matejko nechce chodiť do škôlky - včera ho musela učiteľka mi trhať z rúk a dnes sme sa nevedeli už doma obliecť čo plakal. Išiel len pod zámienkou, že mi pomôže odniesť potvrdenie a rýchlo som zatvorila dvere, keď učiteľka ho poprosila aby jej ho pomohol odložiť. Počula som plač za dverami ale o chvíľu dobre 😢 Nechce tam chodiť vraj preto, lebo mu je za mnou smutno a detičky tam výskajú - pochopila som, že plačú veľmi a to mu vadí. 😢 Dokonca chcel vraj odísť sám za mnou pekne po chodníčku ☹
Ale domov ho poobedie neviem dostať...
@baby213 aj ty ideš rodiť do NR?
@zuzaxa ja nechcem primára pri pôrode, mne je jedno kto ma odrodí ale len primár vraj môže dať termín na sekciu 😖 Keď som videla ten diár s menami no....

baby213
9. sep 2011

@jani74 Ano ano aj ja idem rodit do NR. Jaj tvojho Matejka mi je luto, ale asi si tym musi prejst kazda mamina a dietatko 😒 pouzijem sice otrepanu frazu, ale je to pravda, ze on si casom zvykne...
Chodis aj do rizikovky? ja tam idem v utorok, mi naposledy povedali ze panvovu klenbu mam v dezolatnom stave co maly tak tlaci, je riadny valibucik a veru to aj citim. Naposledy velkostne zodpovedal tyzden popredu, tak dufam ze uz moc nenarastol odvtedy. Zatial mi nikto nepovedal ze by mal ist cisarom, len ze dajako ho za usi vytiahneme 🙂 hm, bojim sa ,ale som zmierena s tym ze to moze hocikedy prist a veru by som sa nebranila...

baby213
9. sep 2011

Kolko nas tu je oktobroviek, ktore sa mozno stretneme v NR porodnici? jani74, zuzaxa a zuzinr? 😀

bv_alexandra
9. sep 2011

tak som sa dovolala, dr povedala že to môžu byť poslíčkovia, že mám oddychovať a keby poobede to znovu začalo tak sa mám prísť ukázať. 😉

jani74
9. sep 2011

@baby213 Ja viem, že si tým musíme každá prejsť a verím, že to bude len lepšie s tým mojim škôlkarom. Ja chodím do rizikovej už pekne dlho. Teraz idem v piatok zase. Je to tam katastrofa - sono má fungovať od 9h ale najskôr berú maminky na amniocentezu, potom tam nie je lekár čo by robil sono. Po sone treba ísť do ambulancie tam majú fungovať od 9.30 ale tam tiež niet lekára. Skrátka niet lekárov. A ak tam je lekár tak len ak odbehne medzi sekciami, pôrodmi. Je to tam des 😠

nelynka18
9. sep 2011

@bv_alexandra no mozno sa ti to uz blizi a mozno nie,tazko povedat ale doktori ti povedia ci to su stahy ci nie...a uz si sa dovolala? 🙂
@zuzaxa no o tom vstavani v noci ani nevrav.....tak sa mi nechce ist na ten debilny zachod az no 😠 idem vzdy ako taka matoha a priam keby po ceste stretnem zlodeja ani neviem 😀

katuska_za
9. sep 2011

@nelynka18 vsetky pisete ako behate po zachode v noci a ja mam pocit ze mam od toho konecne klud 😀 cez den idem asi 1000x ale v noci max raz...

nelynka18
9. sep 2011

@jani74 joj chudatko male,presne ako risko minuly rok....parkrat som aj ja odtial odisla s placom..... ☹ ale hlavu hore...vzdy si poobede urobte cas pre seba aby mu nebolo smutno a ono to prejde....daj mu este taky tyzden dva a potom uz bude lepsie 😉 len mu nedaj pocitit,ze tym placom nieco dosiahne bo by ste sa z toho nevymotali 😉
@bv_alexandra aaaa teraz som si to precitala....tak poslickovia len snad teda 😉

nelynka18
9. sep 2011

@katuska_za no mne sa veru tiez isty cas od toho ulavilo ale zase je to naspät asi ak maly zas podrastol....ja sa zobudim na to,ze ma to boli cele brucho z toho ako sa mi chce cikat....tak musim ist a hned je lepsie ale sedim tam a spim 😀

katuska_za
9. sep 2011

@nelynka18 obcas sa aj zobudim ze sa mi chce cikat, ale poviem si ze sa mi nechce it a ono to pocka aj do rana 😀

renatkas
9. sep 2011

ahojte baby, neviete nahodou aky mate velky krcok maternice? ja mam v papieroch ze 2cm po tesny prst po vnut. branku, vy ste na tom ako?

katuska_za
9. sep 2011

idem varit obedik... dnes nove zemiaciky s maslom a ktomu placky s cukety a uhorkovy salatik.. mnamiiiimanzel to zboznuje

peta_k
9. sep 2011

caute baby, ja mam dnes taky super den, nad ranom sa nam narodil krstny syncek, uz sme sa ho nemohli dockat... a tak by som o uz tiez chcela mat za sebou tiez.
A vsetky pisete, ze vas nieco boli... ja som uplne v pohode, niekedy ma chvilu pobolieva brusko ako pri mrche, ale inak nic. Az si zacinam mysliet, ze nieco nie je v poriadku

nelynka18
9. sep 2011

@katuska_za no tak to mas super,mna z toho bolieva brucho jednoducho musim lebo ma to tak tlaci 😒
@renatkas ahoj ja mam v knizke 2,5cm.... 🙂

baby za dva tyzdne je tu u nas jarmok,na ktory sa velmi tesim a stavim sa ze vtedy budem zrovna v porodnici ako nadschval 😠 aj pri riskovi ked tu bol taky minijarmok som sa tesila,ze tam pojddeme uz aj s mimi a prd ja som si bahnila v porodnici 😀

nelynka18
9. sep 2011

@peta_k jeee super tak nech su zdravucky 😵 uz aby sme to mali aj my za sebou 😉 bud rada ze ti nic nie je....ja som pri riskovi ani den pred porodom nic necitila,kludne som behala po horach 😀

nelustek
9. sep 2011

Dobry den prajem.. dnesna poradna super,nepovedal nic take ze by som sa otvarala ani ze by sa to blizilo.. povedal ze bolesti brucha budu teraz zosilnovat kvoli bliziacemu sa terminu.
Prietoky su v poriadku Linda je dolu hlavickou a vazi 2673g cize za 4tyzdne pribrala 923g..dalsia poradna o 2tyzdne+zas prietoky 🙂

tun1ska
9. sep 2011

@peta_k počkaj také 2 týždne 😀

zuzkazv
9. sep 2011

@jani74 držím vám palce aby to budúci týždeň bolo lepšie, inak moja sestra toto mala dva roky vkuse, malý rano reval že nejde ( plakal iba doma v školke už nie) a poobede zas reval že nejde odtial preč, bola z neho total vyšťavená ale prežili a teraz zas nechce chodiť domov zo školskej družiny 😀
@bv_alexandra tak hádam to fakt boli iba poslíčkovia a malé sa má v brušku dobre, a ešte tam chvílu pobudne 😉
@peta_k gratulujem ku krsniatku !!!!!! 🙂 neboj aj my to už za chvílu budeme mať za sebou 😉 a určite je všetko ok, ja som pri prvom až do pôrodu nemal žiadne bolesti, teraz presný opak 😔

tun1ska
9. sep 2011

@katuska_za ja zatiaľ nebehám na WC tak často, len raz nad ránom...aj cez deň v poho, nechápem...ale ešte mi nekleslo bruško, tak možno preto 🙂

katuska_za
9. sep 2011

@tun1ska ani mne este nekleslo brusko, aspon nemam ten pocit ze by kleslo... je take vidiet ked sa stane?

zuzkazv
9. sep 2011

moje bruško včera teda presne 30 dní pred termínom

tun1ska
9. sep 2011

@katuska_za jednoznačne to je vidieť..ale je to indivindi..niekomu klesne mesiac pred termínom, niekomu 1 deň pred pôrodom...ideálne je niekoľko dní 😉

katuska_za
9. sep 2011

@tun1ska tak mna este stale tlaci do rebier a poriadne, takze asi nekleslo 😉 a kedze doma enmame ani velke zrkadlo tak tazko sa uvidim 😀 jedine male mame v kupelni

jana0706
9. sep 2011

@peta_k gratulujem ku krstniatku, tak to budete mat rovnako stare deticky, aspon budu kamarati 🙂
mne tiez vobec nic nie je a som rada...musim si zaklopat ale tusim aj to strasne palenie zahy polavilo, sa mi dnes v noci konecne dobre spalo...keby ma maly nekopal do rebier tak ani neviem ze som tehu, snad to tak este chvilu vydrzi...
@nelustek to je sranda ze ti doktor hovori tu vahu tak presne na gram, zrejme ma nejake tabulky podla ktorych to prerata z velkosti babatka, lebo ja vsade citam ze tieto posledne tyzdne sa to uz neda vobec presne urcit a aj moj doktor mi to uz hovori len ako odhad, vcera pri poslednej poradni u neho mi povedal ze babo moze mat tak 2200 - 2500 g...tym padom to bude drobec, co som aj cakala, ale este musime tento posledny mesiac nieco pribrat 🙂
@misickab3 no ja tym ze som uplne v pohode, nemam ziadne tazkosti a stale po troche priberam, tak si s tym nerobim starosti, dva tyzdne pockam a spytam sa v tej nemocke kedy mam prist...
inak ja som sa na to minule dr pytala a on povedal ze sa zvykne vyznam tychto castych kontrol na konci tehu precenovat (samozrejme hovorime o zdravych zenach a babatkach), ze aj ked napriklad zisti ze babatko az tak dobre nepribera tak s tym uz velmi nemozu nic spravit, vacsinou zeny len pozoruju, kazu im oddychovat atd., ze ovela dolezitejsie su vsetky tie kontroly a testy na zaciatku tehotenstva kde ked sa nieco zisti tak sa da s dnesnou medicinou hocico napravit (ked je napriklad nieco so srdieckom atd.)...a prave som v jednej knihe citala ze pri zdravej zene staci robit tie CTG az v tych uplne poslednych tyzdnoch pred porodom, takze tie tri tyzdne pred terminom co mi tam kazal ist je zrejme ok...samozrejme je to nieco ine pokial ma zena hocijake tazkosti, v takom pripade by som urcite nevahala a isla sa dat skontrolovat aj bez terminu od dr.

zuzinka_26
9. sep 2011

ahojte spolutehulky...bola som si dnes po vysledky u lekara a toho streptokoka mam pozitivneho :( :( :( mate to niektora? co to vlastne znamena? som z toho smutna, doteraz som vsetky vysledky mala v poriadku a teraz toto :( bojim bojim...doktor mi len povedal, ze u tehotnych je to caste a ze pri porode to treba preliecit ci co...musim si o tom precitat na nete, pripadne mi napiste aj vy, ak viete viac. Dakujem Vam

katuska_za
9. sep 2011

moje brusko v 34tt+2 prvykrat co som si ho odfotila 😀 juj uz som jak gulicka ked tak na tie foto pozeram.. ako dobre ze nemame velek zrkadlo a ze sa fakt nevidim kazdy den 😀