icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

zuzaxa
12. sep 2011

Čaute!!!
Som taká vytočená 😠 😠 😠 , moja pridrbaná sestra mi strážila Lenku, kým sme my s maminou išli do metra, podotýkam, že ju asi 2x v živote mala a to už má malá 8. Bola s ňou u mojej babky, to sa ešte dá a potom boli u nej (býva v našich firme, nad firmou má dve izby) a jej pridrbaný frajer kokosák uáááááááá stále hrá na klavíri a dovolil mojej malej, že aby sa ľahšie naučila hrať na klavíri fixkou popísať na každý kláves číslo a hentá moja sestra ako to zbadala chytila amok jak blázen 😠 😠 😠 😠 , zavolala mi do metra a hučala.... A ja hneď mamine hovorím, že ona už má 8 a nikdy by také niečo nespravila. A henten degeš ani nepriznal, že jej to dovolil až keď to malá povedala, sme leteli z metra a chúďa malá sa až triasla a revala až sa zajakávala, že on jej to dovolil a išlo to umyť liehom. Tak mama na ňu nahučala, že či je normálna, že či chce aby sa nám začala pocikávať v noci od strachu taký šok jej spravili jak vrahyňa keby bola. Som povedala už nikdy v živote s ňou nebude krava jedna blbá a to má už skoro 37 rokov a ešte veľké šťastie, že nemá svoje deti. To musíme zatajiť pred mojím mužom, lebo ten pôjde toho jej degeša dlhovlasého zbiť, ho neznáša, že je leňoch príživník.
No a prišli sme domov a začala moja mamina plakať, že ona to už nevládze, je na všetko sama odkedy nemáme tatina. A že chytí sekeru a rozseká celý klavír, už sa suseda v druhom dome sťažovala, že henten degeš aj v noci vyhráva a trieska do toho, že len tri skladby dokola. Dedko bol vždy s Lenkou a my sme vybehli na nákupy! Ach ako nám chýba veľmi!!! Ten by narobil poriadky aj so segrou aj s degešom jej...
uááááááááááááá normálne by som ju dorazila kravu jednu, a že sestra!!!! 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

jana0706
12. sep 2011

@kenya83 mast na bradavky sme tu vcera ci predvcerom preberali, mozes mrknut par stranok dozadu - skopirujem ti svoju spravu: ja som si kupila Purelan od Medely, netreba ju umyvat pred kojenim co je podla mna dolezite, (u nas v lekarni maju Multi Mam Lanolin, len ta je tusim drahsia), niekto iny tu odporucal masticku Babylove z DM a ja som pocula ze ked bradavky bolia najlepsi je Bepanthen, ale ten treba umyvat...a urcite vyskusam aj tu prirodnu metodu s vlastnym mlieckom co tu odporucala zuzkazv a inak ja som si pre istotu kupila aj take hydrogelove vlozky na bradavky od Medely a aj take gelove vankusiky co sa daju pouzivat studene alebo teple...tie uz mm vyuzil na koleno ked ho teraz bolelo, anatomicky tvar celkom sedi 😀

jana0706
12. sep 2011

@cabby88 @babulkaa som sa musela usmievat ked som citala vase prispevky ohladom toho palenia zahy - moje kamosky akurat dnes rozoberali ze moj maly bude URCITE vlasaty ked mam s tou zahou stale take problemy...si nedali vysvetlit ze to je len taka povera 😀 ale ja uz som z toho dost zufala, sa v noci na to budim, a posledne dni sa mi to zhorsilo aj cez den, uz fakt neviem co mam jest...zrejme pomoze az ked babo trosku klesne a nebude mi tak tlacit na zaludok, lebo momentalne mam pocit ze akonahle si lahnem (a to spim uz aj na troch vankusoch) tak mi obsah zaludka vytlaca naspat 😒 , ale tak kazda mame nieco, zrejme mozem byt rada ze okrem toho nemam ziadne ine neprijemnosti 🙂

kinkinga
12. sep 2011

@jana0706 ked ti na tu zahu mozem poradit tak mineralna voda fatra je vynijakuci pomocnik,i mna pali..nie tak casto a tak silno ako pises ty..ale pijem ju hlavne pred spanim lebo ked spapam niecoho sladkeho vela,tak ma hned zacne palit,ale toto pomaha.vyskusaj..

jana0706
12. sep 2011

@kinkinga dakujem za radu, fatra pomaha aj mne, ale ak je to silnejsie - hlavne v noci - tak uz nepomoze ☹ ale pijem ju kazdy den, pre istotu 😉

rough
13. sep 2011

@jana0706 na palenie zahy prave pomaha nepapat, takze aspon 2-3 hodiny pred zalahnutim do postele uz nic nejest, ani len maly keksik ani nepit sladku vodu.

bv_alexandra
13. sep 2011

@jana0706 fatru by nemali piť tehotné ženy predsa 😝
@kinkinga

kinkinga
13. sep 2011

@bv_alexandra nieje tam napisane ze ju nesmu pit tehotne apon sa mi zda,a myslim,ze mineralna voda je ovela lepsia ako nejaka iskra ci bystrinka..

misic
13. sep 2011

@amisa myslim, ze asi rozhoduje spermia, ale v mojom okoli asi na 90% pripadov to sedi. Neviem ako je to mozne, ale skoro vsetky baby, co sme si pozerali tu tabulku tak nam pohlavie sedelo, dokonca aj moja mama sa pozerala na to, aj ja som vysla spravne aj sestry.... Tak neviem co je na tom pravdy, alebo zhoda nahod? Ktovie. Mne u mojich deti na pohlavi absolutne nezalezi, hlavne nech su zdrave 😉 😉 😉

nelynka18
13. sep 2011

@iwky neboj pojde to dole ani nebudes vediet ako 😉
@natalii6 no snad uvidime 🙂 ved to je to najhlavnejsie aby boli babetka zdrave a aby uz tu boli s nami 😵

akurat mi pisala svagrova a jej svagrova uz je v porodnici a prave rodi,tak drzime palceky 😵 isla o tyzden skor....tiez druhorodicka 🙂 a ja idem dnes na poradnu tak som zvedava,ze co nove ci sme sa niekam pohli,ci stale to iste.....drzte palce nech mi povie len pozitivne spravy 🙂 😉

lucy56
13. sep 2011

@jana0706 mna tiez posledne dni ako som sa prehupla so deviateho mesiaca zacala palit zaha, a to ja sladke nejem lebo mam tehu cukrovku ale zas musim jest aj druhu veceru v noci pred spanim, napr.jogurt aby som mala rano dobre hodnoty cukru a vobec neviem ako to mam vyriesit, spim uz po sediacky takmer a asi si zbehnem kupit tu fatru, lebo normalne aj z tej mineralky co mame doma sa mi kyselina robi

misic
13. sep 2011

@zuzaxa pani moji, tak to by aj mna nastvalo... no rodinu si clovek nevybera... ☹ tak hadam to Lenka zvladne a nebude mat z toho traumu... Daktori dospeli su horsi ako male decko!!!! 😠
@jana0706 mna tiez priserne pali zaha a pijem aj mineralku, potom aj acidko ale najviac mi pomaha, ak papam nieco lahke, nejaky jogurt, ovocie a za ziadnych okolnosti sa neprejest, lebo potom mam cht skrabat sa po stene co ma tak strasne pali... 😒 a obmedzujem sladkosti, lebo po tycgh ma tiez neskutocne pali 😒

jani74
13. sep 2011

Bré ránko. Jujuj ale ste toho popísali 😨 veď to ani neprečítam 😅 Noc bola celkom ok len 2X WC a dnes idem upratovať "trošku" 😉

misickab3
13. sep 2011

Dobré ránko dievčatá 🙂 Tak túto noc sa už podarilo našej maličkej prísť na tú "švandu", keď si kopne do rebier...zatiaľ tlačila všade inde, ale je vynaliezavá 😀 No a v noci ma chytili také bolesti ako pri silnej menštruácii- mám pocit, že sa to už stupňuje. Tak ale všetko sa dá vydržať, keď si človek povie, že to sa telo pripravuje už na pôrod...a za chvíľu to príde 😵
@iwky nič si z toho nerob, ja mám tiež všelijaké skúsenosti- pýtajú sa ľudia keď ma zbadajú- a ty si ešte v celku? alebo tak čo,ešte stále 2 v 1? Ešte sa guľgáte? A to vážne ešte mesiac?
Kašľať na to....ja to všetko vnímam,alebo sa o to aspoň snažím, že je to pozitívny záujem o mňa a maličkú...možno to niekto vyjadrí trochu nešikovne, ale to sa stáva. Váha pôjde rýchlo dole, uvidíš...veď sa budeme museť pri našich pokladikoch toľko vyzvŕtať 🙂

tun1ska
13. sep 2011

Dobré ránko...ja som akosi prestala v noci chodiť na wc 😕 záha zatiaľ nepáli... 🤐 ale za to ma 2. deň neskutočne bolí hlava 😝

tun1ska
13. sep 2011

@zuzaxa len kľud...takí ľudia už asi nebudú iní...nestojí ti to za to teraz sa rozčuľovať, ber ohľad na malého 🙂

kucminka
13. sep 2011

dobré ránko babulky.Včera,aj predvčerom sa mi stalo,že mi stvrdlo bruško,ale len pod prsiami,dolu bolo celkom mekké,neviem,čo si mám o tom myslieť.Troška som sa vyľakala,že prečo len tam.Je to normálne?Síce je pravda,že som troška viac chodila.Dnes varím slivkový lekvár,tak to si asi tiež moc neoddýchnem 😉

katuska_za
13. sep 2011

dobre ranko, na wc som v noci totalne prestala chodit.. divneee ale nestazujem si 😀 zajtra idem na poradnu a som zvedava ako to dopadne, co mi povie, aj ked vysledky z krvi a sterov budu az o tyzden, kedze mi ich zajtra berie este len.. premyslam ci este chodit do prace alebo ostat uz ten mesiac doma... kolegovia v robote si uz zo mna tsale robia srandu a nieje to zrovna prijemne ☹, ale to asi poznate viacere... niekedy mi tie ich "vtipne" hlasky pridu az luto ☹

d_anica
13. sep 2011

@kenya83 Ja teda nechapem ako je to mozne, ale v noci sa na cikanie nebudim 😕 rano mam teda pocit ze prasknem, ale inac ked spim dobre, tak sa nezobudim. Na bradavky som si kupila Bepanthen, ale mam dobre skusenosti este s jednou mastickou, vola sa tusim Calcium pantothenicum. Pisu na nej, ze je na bradavky, zaparene zadocky miminiek a na rozne odreniny a popaleniny a fakt funguje. Natierali sme nou este aj nasho psa ked si odrel chrbat a to mal ranu ako pol dlane 😀

katuska_za
13. sep 2011

@d_anica tu Calcium pantothenicum mam aj ja, presne tu som si kupila 🙂

d_anica
13. sep 2011

Dobre rano dievcata! my s mimikom sme sa dnes vyspali doruzova 😉 konecne ma prestali boliet bedrove klby ked lezim, tak si to uzivam a spim az do 9 😀 tiez som zacala mat v podbrusku bolesti ako pri menstruacii, ale to nie je az take hrozne. Najviac ma trapia opuchnute clenky uz dva dni, dajte nejaku babsku radu co s tym. Snazim sa nohy vykladat, ale cely den to fakt nedam... 😖

d_anica
13. sep 2011

@katuska_za ja ich mam momentalne obe, ale ako vravim, my sa tym doma patleme vo velkom, taky vseliek 🙂 moj muz ma dost citlivu pokozku, tak si z neho robim srandu, ze ho zacnem natierat aj Rybylkou spolu s malym ked ho budem prebalovat 😀

katuska_za
13. sep 2011

@d_anica cize ta masticka pomaha aj na take tie zapareniny a podobne? myslim to calcium, tak to mozno skusim na ten moj prst... mam na nom nejaku ôlepru" a neamam cas ist ku koznej :( robia sa mi na nom take vodbnate pluzgieriky a potom to popraska a stipe a pomaly sa siri ale len na jednom prste 4. prst na pravej ruke 😀 divne ze iba tam

lucy56
13. sep 2011

baby co uz ste na materskej a podavali ste si ziadost na matersku od augusta myslite ze pridu uz tento mesiac peniaze a kolkeho asi, lebo mne vychadza aj z augusta par dni a netusim ako to budu posielat

katuska_za
13. sep 2011

@lucy56 ja som sa bola vcera pytat a vraj dojde uz tento mesiac za august a niekedy okolo 20.9. by mali

d_anica
13. sep 2011

@katuska_za ja myslim ze skusit to mozes urcite, v kazdom pripade ti to neublizi a mozno pomoze 😀 ked to spominas, tak mne sa asi robieva nieco podobne, ale uz dlllllho sa mi to nestalo. Tiez to mavam na 4. prste, alebo na malicku. Taky maly pluzgierik, ja si to teda vzdy prasken sama a je v tom nejaka vodicka a stipe to ako das. Ale vzdy mi to same zmizlo, tak som neriesila...

kenya83
13. sep 2011

@d_anica tak ja to pre zmenu zase cítim riadne ako mi tlačí na mechúr, cítim to aj pri každom prevrátení na bok 😠 a le to je asi tým, že mám taký prerušovaný spánok, keby som možno spala tvrdo tak to ani ja necítim 🙂

katuska_za
13. sep 2011

@d_anica ano ano, take pluzgieriky vodove, ale ja viem ze mi to vznika ked vela ruky macam vo vode, ked vela umyvam v saponatoch.. pri upratovani alebo aj riad a podobne... ☹ am to ale vyhody... manzel zacal umyvat riady za mna 😀

d_anica
13. sep 2011

@katuska_za ja som si nvsimla nejaku suvislost preco sa mi to robi, ale som rada ze v tom nie som sama 😉 to mas dobreho manzela, moj tiez poumyva, aj sa sam ponukne, ale vacsinou to nevydrzim sa na ten bordel pozerat, kym si on najde cas 😀

d_anica
13. sep 2011

@kenya83 ja ho cez den citim tiez ako ma tlaci, niekedy mam pocit, ze pouziva moj mechur namiesto gumovej hracky 😝 ale som rada, ze cez noc nemusim, lebo to mame na WC po schodoch a to by sa mi fakt nechcelo 😒 ale asi je to s tym behanim normalne, musime len vydrzat, potom nas uz budu mimina budit inym sposobom 😀