icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

katuska_za
13. sep 2011

@d_anica heh tak moj je nauceny upratat si hned 🙂 a on to ma nejako vrodene asi, lebo z domu to nema a ja som ho to neucila 😀 ja vzdy poviem ze som sa dobre vydala, ze to je uz vyhynuty druh take cosi ako mam ja doma 😀😀

d_anica
13. sep 2011

@katuska_za tak ani moj nie je ziaden bordelar, ale vyhlasil, ze riady hned po jedle neumyva, ze to by mu kazilo kulinarsky zazitok 🙂 tak to beriem ako poctu pre moje kucharske umenie 😀

nikolka4
13. sep 2011

@lucy56 ahoj tebe už došlo rozhodnutie,lebo mne nič a to som tam zaniesla už davno hned ako ma dr vypisal na MD,a to som od 27.8. hm

katuska_za
13. sep 2011

@nikolka4 ahoj, rozhodnutie este nedoslo ani mne, ale vraj by malo prist v priebehu tohto mesiaca 🙂 aspon to mi bolo povedane na socialke pri okienku

nikolka4
13. sep 2011

@katuska_za tak nie som sama aspon a tvdila mi že mi to pošl do mesiaca

lucy56
13. sep 2011

@nikolka4 ja od 29.8. som na materskej, hned som to tam aj zaniesla a rozhodnutie nemam tiez, oni aj ked som mala pn ku tak prislo rozhodnutie neskor ako peniaze, cakam ho koncom mesiaca az, inak kedy je vlastne datum na vyplatu materskej? to tiez netusim

katuska_za
13. sep 2011

@lucy56 datum na vyplatenie materskej by mal byt vraj okolo 20. nasledujuci mesiac vzdy.

lucy56
13. sep 2011
nikolka4
13. sep 2011

hm ale ja to mam o to horšie,že ja som bola s malou doteraz doma na neplatenej MD a z tej prechádzam na riadnu teraz a neviem či aj niečo dostanem či ako to je tak v pondelok tam chcem behnuť opytať sa nato.No mne pridavky chodia na učet a to už ich mam niekedy aj 13 na učte,tak si myslím,že to je tak isto aj pri MD ako pri nejakých sociálkach.Ach jaj toto je papierovanie to nemusím nemam to rada,ked v tom nevie človek chodiť 😠

nikolka4
13. sep 2011

@katuska_za no uvidíme či niečo pošlú

bv_alexandra
13. sep 2011

@kinkinga no mne sa práve zdá že somm si minule chcela ju kupit a že tam je napísané že sa neodporúča tehotným. 😉

bv_alexandra
13. sep 2011

Práve som sa vrátila z poradne dnes to tam bola hrúza 😒 ale zvládla som to. Krčok drží. Inak tiež že všetko ok. Kontrola opať o týžden. Zajtra pojdem na tú prednášku o EPI ešte o druhej. Inak z parkovaním je to naozaj katastrofa pri tej nemocnici.
@babulkaa zachvilu ti sem prilepim ordinačné hodiny dr. Dubčákovej. 😉

berus222
13. sep 2011

@lucy56 ahoj. mne prisla dnes. som od 26.8. a dnes mi prislo za tych par dni. ak ti nepride, doplatia ti ju buduci mesiac.

jana0706
13. sep 2011

@bv_alexandra @lucy56 @kinkinga no ja tu fatru nepijem na litre (na to mam Lucku 😉 ), ale hlavne ked mam kyselinu tak si z nej dam kazdy den, tiez si myslim ze je to lepsie ako sa pchat nejakou chemiou...prave pozeram na flasu a nic o tom ze nie je vhodna pre tehotne tam nie je...hladala som to chvilu na nete a vysloveny zakaz som nenasla, na jednom mieste pisali ze nie je vhodna v 1.trimestri tehotenstva (vtedy som ju ani nepila), tak snad tu plati to iste ako inde ze vsetko s mierou...

berus222
13. sep 2011

@jana0706 mozes ju pit, ja som ju pila cele prve tehu. len obsahuje najviac soli zo vsetkych mineralok a potom som bola naliata a opuchala som. teraz ju nepijem a neopucham. ale na travenie je najlepsia.

bv_alexandra
13. sep 2011

@babulkaa dúfam že to bude čitatelne 🙂

jana0706
13. sep 2011

@berus222 ja nastastie s opuchanim nemam ani najmensi problem (klop klop), som fakt rada ze to sa mi vyhlo (ta zaha mi to vynahradi 😀 ), ale s Fatrou to aj tak nebudem prehanat, radsej skusim este viac obmedzit sladke (ked obcas je to take tazke, viem ze by sa mal cukor v tehotentstve uplne minimalizovat - ved aj tak ho uz kopu zjeme v pecive, jogurtoch, cerealiach, ovoci atd. - ale kto dokaze odolat cerstvo napecenym kolacom od mamy alebo dobrej cokoladke)...

jana0706
13. sep 2011

@misic presne, po sladkostiach je to s tou zahou najhorsie, ale tak tie by sme aj tak nemali, ale ako pisem vyssie vzdy sa neda odolat...inak ja som zistila ze ani ochutene jogurty mi na to nerobia dobre, prakticky ako teraz babatko tlaci na zaludok tak uz mi vadi skoro vsetko 😉

kinkinga
13. sep 2011

@jana0706 tak tak..ved uz aj ked v prvom trimestri zaha este nepali tak nieje dovod ju aj pit...a ja tiez radsej uprednostnim mineralku pred praskami...a palenie zahy nieje len zo sladkosti...

misic
13. sep 2011

@kinkinga jasne, ze nie zo sladkosti len, kazda z nas je ina a ta zaha moze palit po odlisnych potravinach. Ja hlavne po sladkostiach, pecive, cestovinach.... ale uz to hadam dlho nepotrva a trochu sa nam ulavi 😉 teda ja mam problemy s palenim zahy aj mimo tehu 😢 ale teraz je to este intenzivnejsie... 😅 no co uz... 😀

nelynka18
13. sep 2011

caute baby....konecne doma z poradne....bola som objednana na 11hodinu ale vzala ma az o pol dvanastej a potom som sla este na CTG....vsetko je dobre nic sa od minuleho tyzdna nezmenilo na monitore bola 1 mini kontrakcia ale nic viac.....tak a dr.mi povedal,ze uz mozem prestat oddychovat a mam zacat upratovat 😀 😀 takze kazdy den umyjem okna a vecer horuca vana a sex 😀 😀
no a svagrinin brat uz ma syna patrika a je to ozaj chlap 54cm a 4400g aleje rada lebo prvy mal az 5kil....su ok a ze celkom to bolo aj rychle 🙂
bavite sa o rozhodnuti zo socialky....ja som si matersku zanasala 19.augusta a rozhodnutie mi prislo koncom augusta,cize pomerne rychlo 😕 a u nas chodi materska na ucet do 15.v mesiaci cize ja som na materskej od 20.8.a zajtra by mi mala prist na ucet plus este aj za PN 🙂

nelustek
13. sep 2011

@nelynka18 no super tak pridi aj mne umyt schodisko na chodbu 😉 ja sa na okna tiez chystam

Mne dnes prisli peniaze na ucet 450€ asi zo socialky.mala mi dojst OCR a materska ale este mi neprisli papiere o rozhodnuti.Je mozne ze mi peniaze prisli prv ako papiere? Na materskej som od 15 augusta

zuzinka_26
13. sep 2011

@lucy56 ahoj...ja som na materskej od 25.8. a prave dnes mi prisli prve prasule za tych par dni z augusta 🙂

gianni
13. sep 2011

tak z dnešnej poradne: zlé prietoky, zajtra nástup do nemocnice ☹ a to som mala ešte papierik za oknom od policajtov,no super den

nelynka18
13. sep 2011

@nelustek jasne na druhy tyzden ak zase ziadna zmena dobehnem aj k tebe 😀 papiere ti mozu prist aj 2 mesiace po,mne uz dosli a zajtra by mala prist materska a € za PN tak som zvedava 😕
@gianni a moc zle?a myslis,ze aj male pojde uz skor von?tak drzim palce ☹

kenya83
13. sep 2011

Babule pozerám, že tu píšete o umývaní okien, tak Vám radšej odporúčam nechať si tie okná až pôrode 😉 Neviem či ste o tom počuli, ale umývanie okien v poslednom trimestri by sa nemalo, môže si pri tom bábo obtočiť okolo krku pupočnú šnúru a to tým, ako pri umývaní dvíhate ruky a krúživými pohybmi umývate okná 😒 Takže nech sú aké sú ja si to nechám až po pôrode.
@nelustek z toho si nič nerob, rozhodnutie zo Sociálky trá niekedy aj 1-2 mesiace kým Ti to príde domov, peniaze zvyknú prísť vždy skorej ako rozhodnutie. Viem to lebo mi v sociálnej poisťovni robí mamina 😉

Ináč od zajtra nastupujem oficiálne na MD 🙂 🙂 🙂

kenya83
13. sep 2011

@gianni držím palce, aby všetko dobre dopadlo 😉

skybaby
13. sep 2011

@gianni neboj budeme ti drzat palce a vsetko dobre dopadne, aj keby uz babo malo ist von, tak uz je predsa dost vysoky tyzden , takze urcite to bude v pohode
ja mam tiez obavy zo zajtrajsej poradne, lebo mala sa nejako menej hybe, tak uvidime ako dopadnem
@nelustek to je uplne normalne, ze najprv pride peniaze az potom papiere 😉

gianni
13. sep 2011

@nelynka18 díky,dúfam že sa to len zlepší a pustia ma domov,nemám ešte všetky veci pripravené pre malé
@kenya83
@kenya83 díky
@skybaby
@skybaby tiež dakujem čo som čítala tak má kolo 2450g,ale ešte by som počkala tie 2-3 tt

lucy56
13. sep 2011

@gianni joj tak to drzim palce nech je vsetko ok, a co budu robit, porod alebo este pockaju,asi nevies?