Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
inak dnes oficialne zacinam deviaty mesiac tak som si pobalila tasku do porodnice, uz lezi pekne vedla postele 🙂 ale nemam pocit ze by sa babatko nejako ponahlalo na svet, ved este musi trosku pribrat 😉
krasne popoludnie s 5 mesacnym chlapcekom, dufam, ze aj ten nas bude tak neuveritelne uzasny a nadherny... trosku som ho aj nosila ked mrnkal a teraz ma boli brusko ☹ ale stalo to za to... dokonale vonave babo, aj ja chceeeeeeeeem 😅
@kenya83 ahoj to s tym pupocnikom je podla mna blbost len babske poveri,ja to poznam a poznam aj lekarsky nazor na to,ktory je proti tomu.....babo v takomto stadiu sa ledva pohne tak ma malo miesta,nie este aby si obmotavalo pupocnu snuru okolo krku 🙂 teda to si mylim ja.....ja som sa pri riskovi toho drzala a okna umyval mm a aj tak mal risko pupocnik okolo krku ale dr.povedal,ze to si ju musel skor obmotat ako v poslednom mesiaci.....teraz som raz umyvala asi v 6 mesiaci ale to len z vonku od pelu a teraz ich chcem pekne do cista 🙂
inak baby poculi ste o ricinovom koktejli?alebo o tom korenistom napoji?citala som tu kdeco na to a vela je za....rozmyslam,ze skusim najskor ten korenisty napoj a par dni pred terminom ten ricinovy koktej 😕
@nelynka18 heh babo ma mat malo miesta a nehybat sa? juj tak ten moj zas toto asi necital 😀 on vobec nema nastudovane ako sa babo ma spravat v ktorom tyzdni 😀 je to cert a mrvi sa stale priserne vela
@nelynka18 nam o tom korenistom napoji aj ricinovom koktejli hovorili aj na predporodnom kurze, ale myslim ze to by sa az na termin malo skusat, lebo ide vlastne o prirodne sposoby vyvolania porodu...ja urcite vyskusam ked sa malemu nebude chciet ist do terminu von, nechcela by som prenasat 😉
@kenya83 ja tiež tej povedačke neverím, lebo keď som čakala malého tak sa narodil tesne pred vianocami 23.12. a samozrejme že pred vianocami som okná umývala a malý pupočnú šnúru omotanú nemal, presne ako píše @nelynka18 to vôbec od toho nezáleží, to by sme museli veriť aj tomu čo všetko sa v tehotenstve nesmie jesť a asi by sme všetky boli hladné 😝
@katuska_za hýbať sa má aj v 9tom mesiaci ale už sa nepretáča hore dole tak často ako predtým 😉
@gianni držím palce aby sa všetko dobre skončilo a malé bolo ok 🙂
@jana0706 super že už si pripravená ja to hádam stihnem do konca tohto týždna sa zbaliť 😎
Ahojte!Chcem sa spýtať,tie čo už chodíte na pásy,platíte za to?Lebo mne to robila moja doktorka dnes prvýkrát a bola som prekvapená,že si za to vypýtala 7eur 😖 ,že vraj to poisťovňa neprepláca.Alebo je to tým,že mi to robila ona a nie v nemocnici?Inak bola to sranda, malá mi celú dobu spinkala,nepodarilo sa nám ju zobudiť a to mi doktorka so sestričkou celú dobu šťuchali do brucha.A odídem z ambulancie a začala kopať jak blázen... 🙂 Ale poviem vám ležať na chrbte polhodinu nie je nič príjemné,až ma pot oblieval,čo mi bolo na figu....
@katuska_za a kolko take babo vazi? Ja moju nelku nosim na rukach casto,nie ze by si to vyzadovala ale niekedy sa s nou len tak mojkam na rukach 😀 alebo ju kusok odnesiem ked vidim ze ju bolia nozky
@katuska_za
@nelustek no vidite baby jeden tak druhy tak ale urcite neverim tomu,ze ked kruzite rukami babu sa pupocna snura obmota okolo krku 🙂
@zuzkazv ved to je jasne 🙂
@renatkas to sa ma uvarit sipkovy caj(pre chut)v litre vody spolu s 10klincekmi,so zazvorom a so skoricou....jedna lucka co ma zajtra termin ho pila od 38tt a dnes som ju stretla v porodnici predvcerom sa jej narodilo babo 🙂
@jana0706 praveze ten korenisty sa ma pit skor lebo vraj aj tak zaposobi az ked je telo pripravene len sa to nevie samo pohnut a ten ricinovy koktejl sa ma tak tyzden pred terminom vyskusat a ked nic tak na terminn.....tak som pocula a citala ja 🙂
@nelynka18 ja som to tiez pocula ale okna som rozhodnuta umyt.Tiez umyvas kruzivymi pohybmi zrkadla a to je podla mna to iste.
Inak bola som dnes s mirkou bola so mnou aj pre nelku do skolky 🙂 Maxik je taky maly zvedavec 😀 same otazky dava.Sice aj nelkasa stale vypytuje ale Maxik bol dnes extrem 😀
@nelustek hej hej presne tak 🙂 no ten ricinovy myslis?to som dnes o nom citala kade tade a vraj sa odporuca aj od lekarov i ked su trosku opatrny 😕 recept: poldeci ricinoveho oleja(ktory posobi ako prehanadlo),maly stamprlik domacej palenky a deci mandarinkoveho dzusu....vraj by malo z toho prehnat,vycistit a tym ze pracuju creva,stimuluju aj maternicu k stahom.....pomaho to vraj ale len vtedy ak je zena na porod pripreavena a treba babo len postrcit 😉 cize asi tak par dni pred terminom alebo ked dr.povie,ze tehula je na porod nachystana 🙂
@gianni drzim palce, nech vsetko dobre dopadne. Ak by nahodou muselo ist babo von, neboj sa vaha je ok, sestrina mala ked sa narodila mala 2300g a dokonca ani v inkubatore nebola. Lebo ona bola aj dost kratka, tak nevyzerala az taka vychudnuta, mala 45cm a teraz keby si ju videla 🙂 uz ma vyse roka a taka je bunkoška a velmi jej chuti papat uz od narodenia, tak aj ked male bude mensie, neboj sa! Myslim na teba 🙂

@gianni drzim palce, ved mozno po par dnoch zistia ze je to predsa len ok, v kazdom pripade nech vsetko dobre dopadne, a nezabudni sa nam potom hned ozvat co a ako