icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

jana0706
13. sep 2011

@gianni drzim palce, ved mozno po par dnoch zistia ze je to predsa len ok, v kazdom pripade nech vsetko dobre dopadne, a nezabudni sa nam potom hned ozvat co a ako

jana0706
13. sep 2011

@kenya83 nie je to s tymi oknami a pupocnou snurou len taka povera?

jana0706
13. sep 2011

inak dnes oficialne zacinam deviaty mesiac tak som si pobalila tasku do porodnice, uz lezi pekne vedla postele 🙂 ale nemam pocit ze by sa babatko nejako ponahlalo na svet, ved este musi trosku pribrat 😉

katuska_za
13. sep 2011

krasne popoludnie s 5 mesacnym chlapcekom, dufam, ze aj ten nas bude tak neuveritelne uzasny a nadherny... trosku som ho aj nosila ked mrnkal a teraz ma boli brusko ☹ ale stalo to za to... dokonale vonave babo, aj ja chceeeeeeeeem 😅

gianni
13. sep 2011

@lucy56 joj ani nestraš,dúfam že to nebude nutné i ked človek nikdy nevie a že sa to zlepší,možno nejaké infúzie,možno sa ozvem aj z nemocky ked to bude možné

gianni
13. sep 2011

@jana0706 dík ,jasné ozvem sa

nelynka18
13. sep 2011

@kenya83 ahoj to s tym pupocnikom je podla mna blbost len babske poveri,ja to poznam a poznam aj lekarsky nazor na to,ktory je proti tomu.....babo v takomto stadiu sa ledva pohne tak ma malo miesta,nie este aby si obmotavalo pupocnu snuru okolo krku 🙂 teda to si mylim ja.....ja som sa pri riskovi toho drzala a okna umyval mm a aj tak mal risko pupocnik okolo krku ale dr.povedal,ze to si ju musel skor obmotat ako v poslednom mesiaci.....teraz som raz umyvala asi v 6 mesiaci ale to len z vonku od pelu a teraz ich chcem pekne do cista 🙂

inak baby poculi ste o ricinovom koktejli?alebo o tom korenistom napoji?citala som tu kdeco na to a vela je za....rozmyslam,ze skusim najskor ten korenisty napoj a par dni pred terminom ten ricinovy koktej 😕

nelynka18
13. sep 2011

@gianni budem ti drzat palce 😉

katuska_za
13. sep 2011

@nelynka18 heh babo ma mat malo miesta a nehybat sa? juj tak ten moj zas toto asi necital 😀 on vobec nema nastudovane ako sa babo ma spravat v ktorom tyzdni 😀 je to cert a mrvi sa stale priserne vela

jana0706
13. sep 2011

@nelynka18 nam o tom korenistom napoji aj ricinovom koktejli hovorili aj na predporodnom kurze, ale myslim ze to by sa az na termin malo skusat, lebo ide vlastne o prirodne sposoby vyvolania porodu...ja urcite vyskusam ked sa malemu nebude chciet ist do terminu von, nechcela by som prenasat 😉

zuzkazv
13. sep 2011

@kenya83 ja tiež tej povedačke neverím, lebo keď som čakala malého tak sa narodil tesne pred vianocami 23.12. a samozrejme že pred vianocami som okná umývala a malý pupočnú šnúru omotanú nemal, presne ako píše @nelynka18 to vôbec od toho nezáleží, to by sme museli veriť aj tomu čo všetko sa v tehotenstve nesmie jesť a asi by sme všetky boli hladné 😝
@katuska_za hýbať sa má aj v 9tom mesiaci ale už sa nepretáča hore dole tak často ako predtým 😉
@gianni držím palce aby sa všetko dobre skončilo a malé bolo ok 🙂
@jana0706 super že už si pripravená ja to hádam stihnem do konca tohto týždna sa zbaliť 😎

renatkas
13. sep 2011

@nelynka18 aky korenisty napoj? to sa tak predava alebo sa to musi nejako miesat? vies mi dat receptik alebo nazov pod cim to kupim?

cabby88
13. sep 2011

Ahojte!Chcem sa spýtať,tie čo už chodíte na pásy,platíte za to?Lebo mne to robila moja doktorka dnes prvýkrát a bola som prekvapená,že si za to vypýtala 7eur 😖 ,že vraj to poisťovňa neprepláca.Alebo je to tým,že mi to robila ona a nie v nemocnici?Inak bola to sranda, malá mi celú dobu spinkala,nepodarilo sa nám ju zobudiť a to mi doktorka so sestričkou celú dobu šťuchali do brucha.A odídem z ambulancie a začala kopať jak blázen... 🙂 Ale poviem vám ležať na chrbte polhodinu nie je nič príjemné,až ma pot oblieval,čo mi bolo na figu....

nelustek
13. sep 2011

@gianni drzim palce,ale mam kamaradku co mala zle prietoky tak bola par dni v nemocke a sa jej to zlepsilo.Raz to mala zle potom dobre potom zas zle nevedeli sa ako keby dohodnut 😉 a nakoniec jej porod vyvolavali po termine co sa malej nechcelo ist von.

nelustek
13. sep 2011

@katuska_za a kolko take babo vazi? Ja moju nelku nosim na rukach casto,nie ze by si to vyzadovala ale niekedy sa s nou len tak mojkam na rukach 😀 alebo ju kusok odnesiem ked vidim ze ju bolia nozky

nelustek
13. sep 2011

@nelynka18 mne doktor tvrdi ze sa stale moze otacat hore dole..tak neviem

nelynka18
13. sep 2011

@katuska_za
@nelustek no vidite baby jeden tak druhy tak ale urcite neverim tomu,ze ked kruzite rukami babu sa pupocna snura obmota okolo krku 🙂
@zuzkazv ved to je jasne 🙂
@renatkas to sa ma uvarit sipkovy caj(pre chut)v litre vody spolu s 10klincekmi,so zazvorom a so skoricou....jedna lucka co ma zajtra termin ho pila od 38tt a dnes som ju stretla v porodnici predvcerom sa jej narodilo babo 🙂
@jana0706 praveze ten korenisty sa ma pit skor lebo vraj aj tak zaposobi az ked je telo pripravene len sa to nevie samo pohnut a ten ricinovy koktejl sa ma tak tyzden pred terminom vyskusat a ked nic tak na terminn.....tak som pocula a citala ja 🙂

nelustek
13. sep 2011

@nelynka18 ja som to tiez pocula ale okna som rozhodnuta umyt.Tiez umyvas kruzivymi pohybmi zrkadla a to je podla mna to iste.

Inak bola som dnes s mirkou bola so mnou aj pre nelku do skolky 🙂 Maxik je taky maly zvedavec 😀 same otazky dava.Sice aj nelkasa stale vypytuje ale Maxik bol dnes extrem 😀

nelynka18
13. sep 2011

@nelustek hej aj zrkadlo tak umyvam 🙂 ano a ako sa maju?no to som si vsimla aj ja ze je hrozne zvedavy 😀 a mirka co hladkala brusko?lebo mne stale,ze jej chyba a chce znova 😀

jana0706
13. sep 2011

@nelynka18 tak som zvedava ci nam tie prirodne vyvolavacky pomozu, ja by som sa chcela za kazdu cenu vyhnut lekarskemu vyvolavaniu...inak aj ten ricinovy kokteil vraj pomoze len vtedy ked je telo pripravene..

nelynka18
13. sep 2011

@jana0706 ano to aj ja i keed tomu moc neverim ale dufam 😉 ja som pri prvom mala vyvolavacku ale nikdy viac...bolo to vsetko hned hrozne intenzivne a bolestive...ziadna priprava 😒 ano aj ten koktejl vraj len vtedy no som zvedava 😕

nelustek
13. sep 2011

@nelynka18 Maju sa dobre,brusko nehladkala ale hovorila ze by chcela este.Ale tak neskor, ze ci sa bojim porodu a tak..no teda hrozne sa bojim.Boli sme na jednom ihrisku a dlho sa mi chcelo cikat skoro som ani domov nedosla.Decka sa zahrali pekne,stara dvojka 😀

nelynka18
13. sep 2011

@nelustek no cela mirka.....taka mamina 🙂 tak deti sa vratili do starych kolaji 🙂 jemine ani nehovor s tym cikanim je to uplne hrozne ked sa ti chce a zrovna nemas kde 😒

nelustek
13. sep 2011

@nelynka18 no ma toho podla mna hodne ked jej maxik nechodi ani do skolky.Boli u nas a stala som pred telkou mali zapnute pat a mat a maxik na mna mas hrube sklo 😀 😀 😀 no sranda

nelynka18
13. sep 2011

@nelustek asi ano ale viem,ze ju to bavi 🙂 ona je taka povaha,jednoducho to ma v sebe...... 😀 😀 😀 😀 ten max cely tato 😀 😀

nelustek
13. sep 2011

@nelynka18 proste zije iba pre deti a nie len pre tie svoje..to je mirka hrozne dobra osoba.

Inak co si to tu spominala za koktail? Robi sa to doma , mas recept?

nelynka18
13. sep 2011

@nelustek hej hej presne tak 🙂 no ten ricinovy myslis?to som dnes o nom citala kade tade a vraj sa odporuca aj od lekarov i ked su trosku opatrny 😕 recept: poldeci ricinoveho oleja(ktory posobi ako prehanadlo),maly stamprlik domacej palenky a deci mandarinkoveho dzusu....vraj by malo z toho prehnat,vycistit a tym ze pracuju creva,stimuluju aj maternicu k stahom.....pomaho to vraj ale len vtedy ak je zena na porod pripreavena a treba babo len postrcit 😉 cize asi tak par dni pred terminom alebo ked dr.povie,ze tehula je na porod nachystana 🙂

jana0706
13. sep 2011

@nelynka18 @nelustek ak mozem tak ohladom toho ricinoveho koktejlu by som iba doplnila ze ten dzus moze byt aj marhulovy a tej palenky staci iba hlt 😀

misic
13. sep 2011

@gianni drzim palce, nech vsetko dobre dopadne. Ak by nahodou muselo ist babo von, neboj sa vaha je ok, sestrina mala ked sa narodila mala 2300g a dokonca ani v inkubatore nebola. Lebo ona bola aj dost kratka, tak nevyzerala az taka vychudnuta, mala 45cm a teraz keby si ju videla 🙂 uz ma vyse roka a taka je bunkoška a velmi jej chuti papat uz od narodenia, tak aj ked male bude mensie, neboj sa! Myslim na teba 🙂

misic
13. sep 2011

@cabby88 no to netusim, preco si platila ☹ neviem ako je to v ambulancii, ale ked som cakala malu a chodila na pasy do nemocky, bola som na nich asi 6 aj viackrat (lebo som malu prenasala 11dni) a nikdy som NIC NEPLATILA... 😕