icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

katy31
15. sep 2011

@nelynka18 cierno-cerveny je tiez pekna kombinácia...🙂

tun1ska
16. sep 2011

Dobré ránko...tak ja o chvíľu idem na poradňu do nemocky , doki hovoril, že dnes sa dohodneme na termíne pre sekciu....boooožinku, takí sme obidvaja s 1/2-ou napätí....možno to príde už čoskoro...
Večer o 11-tej ma prepadla bolesť podbruška- cca15 min v kuse krč...sa MM zľakol, že nech ešte počká, ráno je poradňa...a ja, že, tomu nerozkážeš, ako sa rozhodne bábo..tsranda, aký bol prestrašený 😀 😀

@jani74 Určite treba mať odlakované nechty, nesmie byť ani priesvitný lak 😉

nelynka18
16. sep 2011

@jani74 citam ,ze si mala vcera den debil,to poznam ale vcerajsko mi dal trosku energie....ja som bola vcera s mamou a s riskom a sama by som si tiez netrufla a v tvojom okoli nemate neake nakupne centrum? 🙂

dobre ranko baby 🙂
vyspinkana doruzova 😉 🙂 risko je este u babky,muz v praci a ja som si uvarila dobrucky cajik a ze si s nikemi popisem a tu nikto 😕 co dnes sa chystate?ja upracem a neaku polievocku navarim a poobede pojdeme gratulovat mojej babke...ake mate pocasie?my tu mame rano a vecer zimu a okolo obeda este 25stupnov co sa mi zda akosi stale vela na september,uz by som chcela trosku chlad,taku pravu jesen aby som sj cizmicky mohla uz obut 😀

misickab3
16. sep 2011

Dobré ránko,

no na WC som bola túto noc raz a aj to som potom o tretej ráno strávila pol hodinu chytaním komára po izbe...až sa divím, že sa mm nezobudil 😀 ale aj tak som tú hnusobu nechytila, hlavne, že ma kusol 😠
Včera som už ozdobila postieľku vypratými a vyžehlenými vecičkami, tak už je to pripravené 🙂 a pekné...

Keď ste tu písali baby o tom pocite psychickej nepripravenosti....ja mám v poslednom čase pocit toho, že kým je bábo v brušku, tak si ju viem nejako chrániť, že to viem ovplyvniť...ale mám strach, či to s mm zvládneme, aby bolo všetko ok a aby sa mala dobre aj tu na svete ☹ ale to asi súvisí s tým, že je to naše prvé bábo...pôrodu sa tiež bojím- ako to prebehne, aby neboli komplikácie a tak, ale asi menej ako vy- druhorodičky, lebo ešte netuším, čo ma čaká 🙂

@nelynka18 ty si už vybavená čižmičkami...ale čo my ostatné 😀 ešte si neviem predstaviť obuť si čižmy...veď nohy puchnú aj v balerínkach nehovoriac o tom, že mi šnúrky na teniskách musí viazať manžel...ale ako by som si cez to brušisko obúvala čižmy, to netuším 😀 😀 😀

misic
16. sep 2011

@zuzaxa ahoj ja idem tiez latkovat, buduci tyzden cakam balik, nieco uz mam doma ... a ake plienocky si si kupovala? Ake znacky? Ja hlavne BG a nejake anavy a kolko ta stala vybavicka? Alebo si uz aj nieco mala po malej? 🙂

nelynka18
16. sep 2011

@misickab3 neboj urcite s muzom budete skvely rodicia 😉 hlavne si musis verit a vsetko bude ok 🙂 no vidis to je jedine co ja nemam opuch noh 😀 ako su hrubsie ako pred tym,asi by som cizmy po kolena nezapla ale mam kotnikove a su take sirsie,takze ok....neviem mne z toho pocasia uz sibe.....rano iddem v bunde ci v mikine a poobede mam kratasy,zabky a kratky rukav 😒 toto nemam rada 😉

misic
16. sep 2011

@zuzanazuzana dodatocne vsetko najlepsie k narodeninam vcerajsim 🙂 @bettina Tebe vsetko najlepsie k dnesnym narodeninam 🙂 Hlavne zdravicko Vam obom aj drobcom a nech to pride rychlo a lahko 😀 vsetko naj

misickab3
16. sep 2011

@nelynka18 no, to je pravda s tým počasím...mohlo by sa to nejako ustáliť...ale tak na tričko a mikinu- nech to zase neskĺzne do totálnej kosy 🙂 na SR už sú teraz vždy také extrémy, že sa obávam, že keď sa ochladí, tak brutálne...

misickab3
16. sep 2011

@nelynka18 a ďakujem za upokojenie...ja viem, že sa určite budeme snažiť a je pekné vidieť, ako sa mm teraz porozpráva s malou, aby ma tak veľmi nekopkala a tak...ale vieš...asi sa nedá úplne sa pripraviť na to, čo bude, keď tu bude s nami tak hmotne, naživo...plačúc a smejúc sa 🙂 a zistila som, že keď som pri iných bábätkách, tak je to úplne iný pocit- to tam ešte nehraje rolu taká zodpovednosť a láska ako ku vlastnému dieťaťu...

misic
16. sep 2011

@katy31 ja mam implast bolder 4kolieskovy a je fajn, som spokojna, vyvozila som v nom malu aj sestra svoju a verim, ze vydrzi aj pre maleho 😀 mam maslovy s modrymi kvetmi...

nelynka18
16. sep 2011

@misickab3 no to je dost mozne s tym pocasim 😒 vies mozes mat doma aj 10 deti a vzdy je tu strach,kazde dieta je ine a ked si domov prakticky dovedies nove mimi,tak je vsetko inak ako si si predstavovala....pre mna to bude zas vsetko odznova ale nic nebude take iste ako pri riskovi,cize vsetko bude zase nove a ja budem na ihlach ked cosi 😒 to asi kazda ale netreba si to hovorit,treba mysliet pozitivne a hlavne si verit 🙂

misic
16. sep 2011

Cavte baby,
dnes som sa celu noc prehadzovala, neviem preco som nemohla poriadne spat, stale som sa budila a zaspala vzdy tak na pol hodku a potom som sa zase len prevalovala.... 😖 😖 😖 nechapem. Ani ma nic nebolelo, iba taka velka ako vzdy som sa citila, ani ma nic momentalne netrapi nad cim by som mala uvazovat tak neviem... ☹
Ale vcera jedine pozitivum, zacala som prat detske vecicky a zistila som, ze je ich taka kopa, ze uz ani nic nejdem kupovat, akurat jeden overalik som tu v bazare objavila, tak ten kupujem a uz asi nic ine... sak hadam este daco aj dostaneme 🙂
Inak dostali ste v poradni tie kufriky? Ja este nie, ale chcem sa na to spytat, bo pri prvom tehu som ani v poradni nedostala, som sa zabudla pytat a v nemocke po porode som tiez nic nedostala, som bola na nadstandardnej izbe a akosi na mna zabudli... 😅 nie ze by som sa chcela zlakomit, ale mozno by tam bolo aj daco dobre co sa tyka rad o babatku...

misickab3
16. sep 2011

@misic no jasné...popýtaj sa na to 🙂 budeš mať cumlíky navyše a možno nejaké vzorky....náhodou, je to milé, nie lakomé 😉

misic
16. sep 2011

@nelynka18
@zuzaxa No moj muz je presne traky isty, stoja mu v skrini "100rocne veci" ale on ich ani nenosi, len si ich posvatne odklada 😠 na nervy! Tak ked robim poriadky postupne mu ich nenapadne vyhadzujem a aj tak si to vacsinou nevsimne a ak nahodou predsa, tak mu poviem, sak to uz tu nemas najmenej 2roky... 😉 a on si take veci nepamata... 😀 😀 😀

misic
16. sep 2011

@nelynka18 ja sa tiez tesim z tepla, ale mam aj ja nove nizke cizmicky a nove ponco, ta by som sa v nom chcela predviest 😀 xixi ale zase, nech este trosku je teplejsie, kebo ked zacnu jesenne dazde, tak to nebude nic moc 😉

misic
16. sep 2011

@misickab3 neboj sa ked babo pride, naraz sa vsetko zmeni... Ja to vidim na mnohych muzoch, najprv su taki frajeri a nezavislaci a neviem co a nakoniec ked maju dieta su z nich uplne ini ludia. Pri detskom usmeve makknu a menia sa na maslo a na svoju ratolest by nedali dopustit. 😀 😀 😀 Tak sa neboj ani ty ani manzel potom nedate na drobca dopustit a budete sa zan bit a hadat ako drave levy a vas program naraz bude podriadeny malemu 🙂 co tie male stvoteniatka dokazu... 😀

misickab3
16. sep 2011

@misic to viem.... 🙂 už aby tu bola s nami...potom to začne byť naozaj takou realitou...

Inak sa vás, baby, chcem opýtať....posledné noci aj keď sa uložím na ľavý bok, tak počas noci sa obrátim na chrbát...a tak spím. Bavili sme sa minule o tom, že na chrbte by sa nemalo...myslíte, že to nejako škodí? lebo väčšinou mi to nič nerobí...dokonca niekedy sa mi tak spí aj lepšie...

kucminka
16. sep 2011

baby,akú značku kozmetiky máte pre mimi?Ešte nemám nič kúpené,a neviem sa rozhodnúť,čo kúpiť.Pri prvom som používala zn.Jonson,neviem,či je ešte dobrá.

babulkaa
16. sep 2011

Caute kocky, tak som sa vratila z prvej poradne v nemocke, no hruza cakala som 2 hodiny, vosla dnu a ujo doktor povedal ze ma ani nebude vysetrovat zospodu a pocuval mi brucho len nejakym smiesnym pristrojom 😀 (kontroloval malu asi ci zije pritom sa mu mrvila pod rukami ked sa dotkol bruska ) Je toto normalne? Nic ale absolutne nic som sa nedozvedela. Zbytocna cesta to som si mohla zapisat do knizky aj sama. No vytocena som teda pekne.

katuska_za
16. sep 2011

Ahojte, budem si vas citat dodatocne, lebo ako vidim zas je tu toho kopec 🙂 dnes som bola prvykrat na monitore. Ale ani len netusim co tam vlastne zistili, pretoze do knizky nenapisali nic, apson som nic nenasla jedine co mi dali tak ten "graf" na ktorom je aj cosi napisane - asi tak 3 slova, ale neviem to vobec precitat ☹ no ked nepovedali, ze je nieco zle asi je vsetko ok tak vobec netusim....

katuska_za
16. sep 2011

@misickab3 ja spim na chrbte skoro stale... inak spat neviem na jednom aj na druhom boku po chvilu krpec zacne buntosit..

natalii6
16. sep 2011

@kucminka ahoj ja pouzivam johnson natural a som nadmieru spokojna 🙂

wewe22
16. sep 2011

ahojte aj vas uz chyta to vecne upratovanie vylepsovanie a podobne veci ja uz som normalne zlikvidovana ale stale mi to neda vcera som malovala neska sa neviem postavit na nohy uz mi s toho sibe

misic
16. sep 2011

@wewe22 hniezdis 🙂 no aj ja aj ostatne baby sme teraz tak nastartovane, ze este do porodu vypratat cely byt a urobit co najviac vylepseni 🙂
Moj muz brusi dvere a maluje, este ho caka balkon dorobit, doskladat podlahu v jednom rohu izby, navrhnut a dat urobit skrinu do detskej a do obyvky.... no dufam, ze to vsetko stihneme 😀 teda hlavne on 😎
a ja sa chystam doprat detske veci a upratat kuchynsku linku a okna, ale o mi slubila mama 🙂 treba makat bo porode nebudeme mat na taketo veci cas 😕

wewe22
16. sep 2011

@misic ja som inak dost taky lenivec setko si robim pomalicky ale teraz vsetko naraz by som chcela mat hotovo len sa musim trocha krotit uz som dva krat lezala v nemocke tak aby som sa nemusela vratit este ze mam malu uz v skolke lebo inak neviem ako by som robila tieto hluposti

wewe22
16. sep 2011

@misic teraz pozeram ze mame rovnako stare dcerky ak je 22.9. datum narodenia tak su presne na den

bettina
16. sep 2011

@zuzanazuzana@misic dakujem pekne dievcata 🙂

lucy56
16. sep 2011

@babulkaa a to si bola v blave,nejake predpotopne metody tam maju,uz by sa malo chodit na pasy v tychto tt, sice ja som bola a tiez netsim co tym zistovali ale vraj je vsetko ok, a hlavne po 2 hodinach cakania by ma taketo vysetrenie nepotesilo tiez

babulkaa
16. sep 2011

@lucy56 kdeze pasy, len to predpotopne pocuvanie pristojikom cez brucho. No fakt som necakala ze ma takto rychlo vysetria bola som tam aj s vypisanim papiera cca 3 minuty. Pojdem buduci tyzden v utorok k Rozembergovi tak snad sa tam nieco dozviem, k tomuto lekarovi ma uz nikto nedostane.
A najlepsie bolo ked povedal ze krve vysetrenie je este treba urobit, a ked som sa pytala ci mam prist v pondelok na krv tak povedal ze to ma cas to sa niekedy do porodu dohodneme. No nechapala som z neho vobec.

jana0706
16. sep 2011

@wewe22 mna to chytalo tak pred mesiacom - poprala a pochystala som vsetky vecicky, vypratala som skrinky v kuchyni a komplet som ju poumyvala zvnutra zvonka, popreberala som sufliky s blbostami v obyvacke, pretriedila nejake veci v sklade a vycistila tak uplne dokladne kupelnu...ale odvtedy uz som nejaka spokojna 😀 robim len taku "beznu udrzbu" kazdy tyzden a nic viac sa mi nechce...