icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

zuzinka_26
19. sep 2011

@nelustek tiez mam taku na kojenie uz zbalenu do porodnice - akurat som rozmyslala, ze si ju este vyskusam, ci mi je stale dobra, lebo som ju uz davnejsie kupovala 🙂 tie cumliky mam vo svojom albume vybavicka, tak si kukni, je to taky rovny tvar (teda nie skoseny, ani moc okruhly), kupila som to v BA v detskom obchode.

bettyx
19. sep 2011

ahoj holky,
tak jsme dnes naposledy navštívili poradnu na obvodě -srdíčko krásně tluče, hlavička je stále směrem dolů -hodný miminko!... v pondělí už jdeme na monitor do porodnice.. doufám, že se mi zlatíčko nehodlá, jak se řiká, fintit jako bratříček... už jsme napnutý jako struny jestli budeme mít chlapečka, nebo holčičku 😅 ..

zuzinka_26
19. sep 2011

@nelynka18 urcite bude vela aj oktobroviek, asi vacsina - to len niektore sa predbiehate nejako 🙂 drzim palce, aby si v pohode dosla do skolky aj zo skolky domov, prechadzka ti snad len prospeje alebo vsetko este viac spusti? 🙂 uvidime, potom napis.

anita12
19. sep 2011

@nelustek ... 😵 v pohode, ja tiež tak ruky hoore dávam a len sa pretáčam kadejako, cez deň je to lepšie, každá tu veru máme svojské prejavy...., no čítam, že vy už to tu rozbiehate, ja len z Vašich skúseností potom musím čerpať, keďže neviem ako sa prejavia poslíčkovia, alebo už naostro ..., ty si pri prvom nemala žiadných poslíčkov ? Hneď šup-šup a naostro ?

anita12
19. sep 2011

@katuska_za ...aj nám odporučila Rosalgin pôr.asist. , že je to dobré si prikladať po pôrode na hrádzu, dať na vložku a tak sa to vraj lepšie hojí po šití ...

katuska_za
19. sep 2011

@anita12 aha no som zvedava teda, ale strihat a sit by ma nemuseli.. aj ked asi prvorodicky vsetky nadstrihnu ☹

berus222
19. sep 2011

@anita12 jej, prave som sa chcela na to opytat, lebo som si dnes v poradni o tom citala letak. fakt to pomaha pri hojeni? nevies kolko to stoji?

anita12
19. sep 2011

@katuska_za .... no prvorodičky asi áno, ale zas asi lepšie, ako sa nejako škaredo roztrhnúť, to sa isto ťažšie šije a hojí ... 😖

anita12
19. sep 2011

@berus222 ....katuška_za písala tuším cca 10,-eur, ja som si objednala na to niečo podobné z Bioshopu, ale pôrod. asist. vravela, že nech si Rosalgin vezmeme, vraj to dobre pomáha, tak snáď áno ...

jana86
19. sep 2011

ahojte,tak som bola za svojim gynekologom,pozrel ma-hlavicka je dolu a otvorena som na spicku prsta ci co. a ked videl tie moje nohy tak len pokrutil hlavou a rano mam prist nalacno na krv 😒 takze rano zase za nim,tak o 10.30 na ctg a o 13.00 na ultrazvuk. a dobre,ze ste spomenuli tie cumliky aj ja idem dat hned vyvarit keby si ma tam uz zajtra chceli nahodou nechat tak nech uz mam vsetko prichystane

katuska_za
19. sep 2011

@berus222 cca 10€ aj nejake drobne centy a je to uz 5 rozrobenych roztokov, alebo sa da kupit prasok ten stoji cca 9€ ale za nejakych 6€ este treba ten roztok v ktorom si to budes rozrabat. Ja som si kupila uz rozrobene

anita12
19. sep 2011

@natalii6 ...prajem veľa šťastíčka, zdravé bábenko a nech si čo najskôr fit

anita12
19. sep 2011

@zuzanamolnarova ....presneee, ja do 7mesiaca nezjedla ani zrnko ničoho sladkého, úplny odpor a posledné 2 týždne stále by som čosi sladké jedla, dávam si musli tyčinky ale sa kontrolujem, aby som to nepreháňala 🙂 , vždy mám nakúpené ovocie, tak radšej to vyjedam

amisa
19. sep 2011

@anita12 to som ani nevedela dobry napad..inak ja mam uz doma nachystane par baleni repika na odvar..na oplachy..mne ja to odst pomahalo ked som dosla s porodnice

olencinka
19. sep 2011

@nelustek nie, treba to povedat, je to iny odber, beznym odberom krvi sa to nezisti...

zuzanazuzana
19. sep 2011

@kucminka no uz tieto posledne tyzdne su na nevydrzanie......ved uz kazda z nas sa nevie dockat kedy porodime, ale snazim sa to brat tak, ze som rada, ze som to zatial dotiahla do takeho konca aky je.....ved prve mesiace som sa bala , ze potratim, tak uz vydrzim tieto posledne dni....no nie?
a bola som dnes poobede na tom predoperacnom, tak som zvedava co mi povie gyndos na poradni vo stvrtok!!!!!....dostala som ine lieky na tlak, lebo mam stale vyssi aj pri liekoch.....
aj som mala dnes zase rande s jednou oktobrovkou tu z MK....tak sme aspon pokecali tak nazivo o porode a tak...

zuzanazuzana
19. sep 2011

@misic tak ja sa spolieham len na to, ze aj ja porodim!!!!! hihi....tak mam vselijake priznaky, ale tie mi tak nevadia.....najviac mi prekaza, ze sa strasne potim aj ked len kusok prejdem....behom chvilky som cervena ako rak!!!!!!

dadusa26
19. sep 2011

@zuzkazv no ja som prveho rodila v noci..super..ziadne zapchy a prazdne chodby...teraz sa tiez modlim aby to doslo radsej cez den aj ked su tie nemocnice plne ludi a bolo by to asi neprijemne.....mam take varianty..na noc...bud stihnu dost svokrovci aby som maleho nemusela budit..ale je to 20km od nich a potom este 20km do porodnice...takze by som to musela vcas odhadnut...alebo nalozit maleho aj v pyzame , zaroven volat svokre nech si ho vyzdvihne uz priamo pred porodnicou...mozno nakoniec to bude taky chaos ze ratam aj s moznostou, ze maly bude tak plakat, ze snim muz ostane a ja odrodim tentokrat sama 😅 ale synovi som pobalila malu tasticku ,,do porodnice '' haha plienky , nejake oblecenie a par jeho hraciek....aby aspon s tymto neboli stresy..kde co mam odlozene..

nelustek
19. sep 2011

Lenka sa neozvala? som zvedava ako dopadla 🙂 mozno uz aj rodi 😀

zuzkazv
19. sep 2011

@dadusa26 vidím že sme tu viaceré s týmto problémom 🙂 hádam to nejako tie naše detičky zvládnu 😉 inak to si mala dobrý nápad s tou taškou pre malého. budú iné stresy, netreba ešte kadečo hľadať po byte 😎

nelynka18
19. sep 2011

@nelustek ksss nerodim 😉 este som tu 😀 no nic neustupuje ale ani sa nic viac nedeje....neviem co sa deje,ze by cely den poslickovia?alebo co?no dnesna noc snad ju prezijeme 😀

kucminka
19. sep 2011

@zuzanazuzana no to mi niečo hovor,ja už ani spávať v noci nemožem,sa mi nejako nedá uložiť 😒 ale ozaj je človek vďačný za to,že to dotiahol až takto ďaleko,a už len čakať na ten deň,kedy to príde.Mna zasa pri chodzi sem tam tak pichne,že neviem čo sa deje,niekedy ledva dojdem domov.Jáj,už aby tí naši d 😉 robci boli na svete

zuzkazv
19. sep 2011

@jana86 tak zajtra máš toho dosť na behanie držím palce aby tie výsledky krvi boli v norme

misic
19. sep 2011

juuuj baby, zajtra idem k zubarovi, sa mi asi urobil vacok nad korunkou ☹ to zas bude, uz ma cele lice boli... 😒 take neprijemne veci absolvovat... a este ma aj 8-cka dajako omina, neviem ci nepojde von... 😅
A mala kasle o 106 a ma zelene sople, tak s nou musim ist ku dr. ked mi ostane doma, tak si toho vela nestihnem urobit 😖

kenya83
19. sep 2011

Ahojte 🙂 dnes sme boli na UTZ kontrole, všetko v poriadku aj prietoky som mala OK RI: 0,47 a maličký už váži 2140gr. 🙂 zajtra idem ešte do poradne a som zvedavá kedy pôjdem na prvé pásy 😉

marikac
19. sep 2011

@kenya83 ahoj, nie je to malicko na dietatko? takato vaha?

kenya83
19. sep 2011

@marikac nie je to málo 🙂 dnes som presne 34tt+5 a podľa tabuľky by v tomto týždni malo bábätko vážiť od 2100 - 2300gr., takže spadáme do normy. A to meranie a váženie je aj tak len orientačné nakoľko je už bábo veľké a nedá sa poriadne zmerať. Dnes sa dr. poriadne natrápil kým ho pomeral beťárika 😀 Ono sa ukáže skutočná váha a dĺžka až tesne po narodení 😉 Ale ja som rada, aspoň nebude drobec taký veĺký 🙂

marikac
19. sep 2011

@kenya83 a podla konika uz mas 36tt, preto sa mi to nejako nezdalo.....tak prepac

gianni
19. sep 2011

@kenya83 ja som dnes mala RI: 0,63,tiež sa mi zdá trošku málo na váhu,ináč aj my chceme dať meno Sebastian ked to ovšem bude chlapec 🙂

kenya83
19. sep 2011