icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

bv_alexandra
23. sep 2011

@zuzkazv u nas tiež niekedy tak musim lebo moja dcéra niektoré jedlá nemá rada tak musím vymyslieť dve jedlá. 🙂 😉
@dzuli08 dve šálky denne sa možu vypiť. Idem si ho aj ja veru urobit dva dni som nan uplne zabudla 🙂 😉

dzuli08
23. sep 2011

A ešte mám otázočku. Ako meliete tie ľanové semiačka? Ponorným mixérom mi to nejak nejde :D

katuska_za
23. sep 2011

@zuzkazv nooo ale tak pre mna sladky obed nieje obed, zemlovka je ako dezert 😀 a zajtra som bez elektriny cele doobedie cize mozno na studeno bude obed zajtra a dnes si dame len tu cuketu... a energie dnes moc teda nemam takze som schopna akurat navarit a upratovat (co som povodne mala v plane) urcite nebudem 😅

katuska_za
23. sep 2011

@dzuli08 bud ich hod do klasickeho mixera alebo si v DM kupú uz pomlete 🙂

gubcikova
23. sep 2011

baby neni ste tu niektorá z nového mesta nad váhom,alebo okolia.mám dievčenské vecičky.moja prvá je totiž oktobrová a druhé bude chlapec

katuska_za
23. sep 2011

Clovek mieni, Pan Boh meni 😀 ziadne dva obedy sa dnes nekonaju.. mozem byt rada, ze zemlovka je uz v rure 😀 pri struhani jablk som okrem jablk postruhala aj styry prsty z piatich na pravej ruke ... och sikovnost nadovsetko, alebo to bolo asi tym, ze som sa ponahlala.. teraz vyzeram jak trapko s oblepenymi prstami 😅 🙄 ale nevadiiii

juliam
23. sep 2011

@gabuci áno, súhlasím s tebou samozrejme. každá sme iná, každá máme iný priebeh pôrodu. a ty si to mala úplne že super rýchle 😀 ale hlavne netreba stresovať, ale tešiť sa, že to všetko robíme pre naše zlatíčka 😉

katy31
23. sep 2011

@zuzkazv 🙂 mne dnes tiež volala taká teta.. som jej povedala, že som tehotná a vyšetrená z každej strany, plná vitamínov a nič nepotrebujem.. 😀 tak to veľmi rýchlo pochopila a skončila.. chcela mi ponúknuť pernamentku na meranie tlaku, zistenia tuku, kyslíka v krvi a doplnky zdravia.. 🙂

katy31
23. sep 2011

@bv_alexandra ahoj, volala si tomu dokimu, čo Ti povedal na tu plodovku? Už si spokojnejšia?

jana0706
23. sep 2011

@dzuli08 v tomto stadiu tehotenstva uz mozes pit malinik absolutne bez obav...ja pijem uz treti tyzden kazdy den jednu salku a stale som tu 2v1 🙂 a termin mame viac menej rovnaky...teraz uz mozme pit aj dve ci tri salky denne, len mne sa z toho caju zacala robit kyselina takze ho budem pit asi iba jeden doobeda, no ale snad lepsie ako nic...inak teraz na konci je vraj dobre zacat pit aj Alchemilku zltozelenu, na posilnenie maternice, tak som si prave zaliala prvu salku, som zvedava ci mi bude chutit..
lanove semienko sa odporuca jedna polievkova lyzica denne (inak niekde som citala ze zomlete treba skladovat v sklenom uzatvaratelnom pohari vo dverach chladnicky)...este lepsie je ked si vzdy namelies cerstve - ja to chcem mliet na takom tom malom mlynceku na mak/kavu, ale teraz este dojedam tie zomlete z DM...

jana0706
23. sep 2011

@peta_k to je dost nechutne ze treba k tomu prenatal boxu vypisovat povinne osobne udaje ktore potom posuvaju na marketingove aktivity firiem ako je Ceptra, a potom otravuju tehotne zeny pred porodom, ach jaj...

jana0706
23. sep 2011

@katuska_za no teda, snad si si to velmi neporezala...ja som sa zase tak nesikovne popalila na sporaku, ale nastastie to nic nie je, asi sme uz myslou niekde inde 😉

katuska_za
23. sep 2011

@jana0706 ale jeden prst to schytal dost ostatne ani krv netiekla.... no myslou uplne inde a este k tomu nove struhadlo ostre ako britva... uz viem rpeco vzdy taketo veci robi doma manzelicek 😅

peta_k
23. sep 2011

@jana0706 vsak to preto tie prenatal boxy davaju... inak ti nikto nic neda zadarmo

katuska_za
23. sep 2011

aaaa uz aj mne volali z Ceptri... dnes asi obvolaju vsetky.. ze ich to bavi 😠

amisa
23. sep 2011

zas nejake otravy volaju? boooze .. no ja mam dnes migrenu tak by som ich asi velmi rychlo poslala kade lachsie ..
baby chcems a opytat nemate aj vy niektora v tomto pokrocilom stadiu problemy s nizkym tlakom a migrenami? uz sa okolo mna motala par dni ale vzdy som to nejakou slabou kavou a kvantom vody zahnala ale dnes sa mit o uz nepodarilo. Mala ma nenechal ani si na obed pospat 😔 😢

bibi13
23. sep 2011

@uhlopriecka termín mám 1.10.. nebola som na predpríprave.. pri prvom synovi som nestíhala kvôli robote a teraz som zase nestíhala kvôli malému.. ale zvládla som to aj bez toho.. ty si bola? inak utz robia ešte tesne pred pôrodom..

misic
23. sep 2011

@gubcikova este pockaj, ci naozaj bude chlapcek 🙂

lucy56
23. sep 2011

@jana0706 aj mne dnes volali z Ceptry,nechapem kde zobrali moje cislo, a akurat som ho odpinkala,ja mam o tom vela nacitane,napozerane relacie a tiez to povazujem len za biznis, a este sa ma spyta ze preco si nechcem dat ulozit krv, no za prve je to moja vec a za druhe pouzili sa na darovanie asi 3 ulozene krvi, ja by som dala do verejnej banky ale tam zas nevyhovujem koli cukrovke takze nic, a neznasam taketo otrevne telefonaty a veru v poslednej dobe vkuse nejake spolocnosti volaju, muzovi s kokosovymi ponozkami, mne zo vseobecky

nelustek
23. sep 2011

Zdravim vas,dnes poradnod 8 rana som tam sedela a zobral ma az pred 12-stou a to ma tam cakal manzel aj s nelkou 😠
Takze vsetko v poriadku a na porod to vobec nevizera 🙂ani sa neotvaram ani nic ..dalsia o tyzden ach jooj.

marikac
23. sep 2011

@lucy56 a nevyplanali ste holky tu sutaz o kocik? co poriada ceptra?????tam sa pisalo myslim aj cislo.....

lucy56
23. sep 2011

@marikac vidis ty si aka inteligentna, jasne ze som to vyplnila, a nic nevyhrala, hej tam bolo treba cislo, no ale ked mam tp a nie som u nich registrovana tak asi som rozhodnuta ze nechcem odber, nemusia este aj otravovat
ty si ides dat odoberat? vlastne su tu baby co si uskladnuju tu pupocnikovu krv alebo ani nie?

marikac
23. sep 2011

@lucy56 nie, ja to nechcem....my sme bohuzial mali aj pripad v rodine, kedy tu pup. krv si mamicka dala odobrat a nakoniec v pripade potreby to nepomohlo...takze realny pripad toho,ze su to zbytocne vyhodene prachy.
No uz len cakam,kedy mne zavolaju....tiez som to vyplnila 😀

lucy56
23. sep 2011

@marikac presne to som mu povedala, tak sklapol, je to vo vacsine pripadov nevyuzitelne, skor medzi surodencami sa to da pouzit a my s muzom chceme len jedno dieta, no cakaj ze urcite budu volat

katy31
23. sep 2011

baby, aj mne volala ta pani z Ceptry.. vy si dávate robiť odber pupočníkovej krvi? 😕

katy31
23. sep 2011

@marikac áno, presne preto vyvolávajú.. mne to rovno povedala tá pani, že odtiaľ to má... 😉

renatkas
23. sep 2011

baby este sa pripravte na to ze pri prijme do porodnice budete sestricke nahlasovat rozne udaje a medzi inym aj cislo a potom vam budu volat poistovaci, ja som to tak mala v Ruzinove a tie mrchy sestricky museli tie udaje poskytnut nejakej poistovni pretoze sa 2 tyzdne po porode nemali odkial dozvediet ze som porodila syna Lukaska... 😠

a ja som ziadny prenatal box nedostala, co ste v nom mali? mozem si ho este pytat teraz ked uz chodim do poradne do nemocnice? ani pri Lukaskovi som to nemala, len v porodnici som dostala klinik box a tam bola aventacka flaska, vyzivky, vzorka sudocrem, domestos a casopisy a letaky...

jana0706
23. sep 2011

@lucy56 presne, o to prave ide - ze ked by si chcela zadarmo darovat do verejneho tak nie si vhodny darca, ale keby si to chcela za vela penazi pre vlastne dieta tak zrazu je to vhodne...ja som si ohladom toho dost nastudovala, a vyslo mi z toho ze jedine miesto kam pupocnikova krv patri je novorodenec, preto chcem nechat pri porode pupocnik dotepat, az potom prestrihnut, takze mam tuto otazku vyriesenu 😉

dzuli08
23. sep 2011

@jana0706 Ako to myslíš, "chcem nechat pri porode pupocnik dotepat, az potom prestrihnut"? o tejto možnosti som ešte nepočula.

andelusik
23. sep 2011

@jana0706 ahoj Janka, myslíš, že odobratie pupočníkovej krvi je iba biznis, že to nepomôže potom? Lebo uvažujeme nad tým, tak si rada vypočujem názor niekoho zainteresovaného 🙂 dík