Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@iwky aha ja som zacala na 47-48kg a teraz +18 kg asi , som rada ze som neni sama kt.sa v nicom neciti dobre 😀 ked mame niekde ist vzdy poviem ja si nemam co obliect..nosim len leginy a tricko ked sa teraz ochladi tak neviem do coho sa obleciem.Mam aj tehu ryfle aj nohavice ale mne to vadi na brusku..musim mat vsetko pod bruchom
@marikac mozno ti uz ani velmi vaha neporastie...ja som sa asi 5 tyzdnov tocila okolo 61 kg, az tento tyzden sa mi to zdvihlo o kilo, tym padom mam 12 kg navyse a dalsie sa uz mozno ani nestihnu nalepit, uvidime kedy sa bude chciet ist babatku na svet, ale este by mohol maly trosku pribrat...
@nelynka18 to je super ze si si stihla este uzit ten jarmok, my tu mame buduci vikend Dni Zela, tak som zvedava ci si z nas maly nespravi srandu a nevypyta sa vtedy na svet...mm sa zrejme pre istotu bude musiet vzdat burciaku a medovinky, aby ma mal kto odviezt do porodnice keby nieco...no ale na loksicku alebo cigansku sa tesim, cez tyzden ma byt slnecko tak snad to vydrzi aj cez vikend, je tu vzdy skvela atmosfera, kopa stankov a ludi...
@jana0706 no uzila len ku koncu asi po 6hodinach som ledva sadla do auta a vecer ta nehoda 😉 😀 aj u nas je to obrovska udalost hrozne vela stankou,2 podia,dvaja rozlicny kolotociari,vela zranice a burciaku 🙂 tak toho som sa aj ja obavala,ze sa zrovna vtedy maly vypyta na svet ale vidis,on je moja pijavicka 😀
@nelustek tak snad budu po tebe 🙂
@nelustek
No vidíš, ty si drobnučká ... že 48kg .... to som mala naposledy asi na základnej škole 😀 no a to jeseň v legínach nebude až taká kritická, ale čo zima??? ty sa rýchlo dostaneš na pôvodnú váhu, ale ja pochybujem. To budem musieť nejaké zateplené legíny pohľadať, inak neviem 😀 a ja to mám biedne aj s topánkami posledný týždeň 😀 začali mi puchnúť nohy a žabky v ktorých to je najpohodlnejšie sa už do takýchto teplôt nehodia, tenisky neobujem a na kotníkové čižmičky, ktoré sú mi ako uliate je zase moc teplo 😀 hotová kalamita ... samé problémy mám 😝 a to som si myslela že mám 20 rokov, tehotenstvo zvládnem bez akýchkoľvek "vedľajších účinkov" a prdlajs 😲
Už nech mám opičku pri sebe a na všetko zabudnem.
@andelusik jasne, spolahni sa na vlastnu intuiciu, navyse kazdy organizmus funguje inak a aj reaguje inak na bylinky, neexistuje "vseobecna pravda" 🙂 ja som spokojna ze pijem aspon tu jednu salku malinika denne, vraj obsahuje aj zelezo a to mi trochu chyba, aby som si vyvolala porod to by som musela asi ine davky pit 😉 a alchemilku je vraj super si zobrat aj do porodnice - posilnuje maternicu, preto ked sa zacne pit skor tak by mala zmiernit krvacanie pri porode a zlepsit potom hojenie, navyse vraj podporuje dojcenie...
teraz ked pozeram na to brusko ake mam stihle nozky inak na zivo su riadne tak si to dajte x2 a vyde ozajstny stav
@marikac na poslednej poradni u mojho Dr. (to bolo na prelome 35 a 36 tt) mi doktor povedal ze este nema 2500 g, a ze urcite to bude mensi novorodenec, ale ze to nevadi, ale presnejsie mi to nepovedal...v utorok idem na prvu poradnu do porodnice na ultrazvuk a CTG, tak som zvedava co mi povedia..
@marikac
Môže byť ... ja síce na dlhé prechádzky nechodím, ale sťahujeme sa, a skladáme nábytok, upratujem, umývam okná ... a už bruško kleslo. Len dúfam že to všetko stihneme do príchodu malinkej .... síce by som ju tu už privítala aj teraz, ona si zrejme počká kým bude mať prichystané svoje hniezdočko v novom bývaníčku 🙂
@iwky a stihate to do porodu? 😉 my sme tiez ledva dokoncili prerabku izby.....uz som aj oprala, este dozehlim, postielka uz je nachystana, oblecena.....ja mam tasku skoro zbalenu (ale nakupovala som len v pondelok 😀 )
tiez som umyla okna, este mi jedno ostava, zajtra vydrhnem bytik....lebo vcera sa mi nechcelo, je to super byvat bez rodicov, nikto ma nenahana upratovat 😀
@jana0706 och, tak to ja som bola na poradni 35+6 a malá ma 2837gramov....co sa mi videlo aj pomerne dost, kedze ja som mala 2890g ked som sa narodila... 😀
@nelynka18 hej zurujeme o 106 😉 rodina velka a minule boli vsetci spolu ale to bol des, clovek si nepocul vlastneho slova, sum ako v uli 😀 len sme behali a furt daco dakomu nosili a nestihli sme ani poriadne s nikym porozpravat 😝 deti boli ako zbesnete 🙂 teraz to bolo ovela lepsie aj ked na 2X. A s darcekmi, snazime sa rodinu krotit, aby to neprehanali ale len tak triezvo, lebo potom uz tie decka, ked dostanu kopec toho, uz sa ani tesit z toho nevedia a vianoce su az o 3 mesiace predsa 😉 😉 😉

@iwky tiez mam +14 kg....ale myslim,ze iba na zadku a na , resp. v brusku....ale tak caka ma este necely mesiac...a vaha porastie ☹