Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@bv_alexandra neviem ci sa mi stukalo si nepamätam.....no vidis mozno to pomohlo a nieco sa tym rozbehne 😉
@nelustek ahoj moj otec je taky isty od mojich asi 15 rokov sa spolu nebavime a ani sa nezdravime a pritom sa stretavame u mojej babky(jeho mami)ked sa cosi oslavuje....a o ziadne vnuca nejavi zaujem 😝 mne to nevadi ja uz aj tak povazujem za otca maminho priatela,ked cosi jemu volam 😒 😉
@zuzaxa Však ja neviem, ale on sa kojí aj vyše hodiny, potom si pchá ručičku, priložím ho poťahá raz a spí, vyberie mu ho z pusy a zase, potom mu zarobím, dá si 20-30 a je taký upokojený. Ja neviem možno mám málo trpezlivosti s tým kojením, mala by som ho asi len na prsník dávať, ale však on spí potom už na ňom, a trvá to zase ďalšiu pol hodinu, prejde hodina a pol, a on už je hladný aj to čo si vyťahal odo mňa za ten čas strávi. Ty si malú kojila? Ja prvú 5 dní v pôrodnici, nemala som vtedy vôbec mlieko.Teraz sa mi aspoň tvorí. Ale vraj po sekcii to je normálne, že nastupuje neskôr to mliečko. Uvidíme.
@zuzaxa no kojila ja som mala na začiatku zas tolko mlieka že som odovzdávala do laktária. a potom zrazu po 3 mesiacoch sa stratilo.
Ja neviem ale ja by som asi skusila radšej častejšie kojiť ako dokrmovať. 😉
Obedik mam navarený už je aj v mojom brušku, robila som aj šalátik a mi pri nom dvihlo žalúdok, nechápem. Pritom celé tehu som ho mohla na tony jest. Skôr som nemohla jesť kyslé. 😝
@natalii6 a prečo dokrmuješ? či mu nestačí mliečko? ja som ináč neriešila kolko si odomna vytiahne,proste jedol a nechudol napriek tomu že tak raz za den to z neho vyletelo (komplet všetko vyvrátil)som sa bála aby nemal reflux a musela by som dokrmovať ale priberal tak všetko bolo o.k.aj napriek tomu dáveniu,nakoniec som kojila dva roky aj dva mesiace
a cumel pokial ti nereve ako divý bez cumla tak mu ani nedávaj ked ho sám odmieta,mne ho nejak extra nepotreboval,väčšinou na spanie a dlho sme ho ani nemali
@bv_alexandra ake plienocky si si objednala???
@natalii6 vies co, to este tak skoro asi na rezim nenabehnete, my sme asi tak od mesiaca maly aky-taky rezim pri dcere, ale tiez to nefungovalo na 100% ale kupali sme o 8 vecer a ptom som ju nakojila a mala zaspala a spinkala tak do 11-12 a potom sa budila na papanie a potom este asi dvakrat cez noc, ale to sa len najedla a spala dalej. Potom ked uz mala 2-3mesiace uz zaspavala sama, trosku aj plakala, tak som tak po 5min chodila ju pohladkat a dat cumlik a postupne sa to utriaslo... Ale asi to chvilku potrva kym si ty aj maly vytvorite system a reim dna... 🙂 drzim palce 😉
zuzaxa,teraz som mala tretiu sekciu,obidve dcery predtym som kojila,ale teraz to je hroza,mala som spinal a mam take bolesti chrbtice ze uz som 2 dni na liekoch a chystam sa k doktorovi.... ☹ ,mrzia ma tie bolesti bruska,ktore maly zacina mat z toho umeleho mlieka.
@bv_alexandra aj ja čakám na látkové plienočky, už sa neviem dočkať. našla som si v schránke, že mám nejaký list na pošte, tak to snáď bude ono.
ináč len teraz som prišla domov z poradne - všetko je ok, otvárať sa neotvárame, pásy tiež ok. o týždeň zase na kontrolu, ale to už by nás mohol doki aj potešiť 🙂
@bv_alexandra tie nepoznam, ja mam nejake Anavy , potom BumGenious flip tie su tiez anavy ceske a tie BG tusim nejake anglicke a potoom aj popoliny stvorce a kikko frote 😀
@misic ja som ale kupovala len klasické štvorcové biele 😉
@bv_alexandra @misic ja mám klasika doma komunistické štvorce a dokúpila som vrchné PUL nohavičky + flísové nohavičky (namiesto "poštoliek"), bambusové nohavičkové plienky na noc, tiež už mám doma aj nejaké kapsové plienočky... chceme úplne látkovať, tak uvidíme, ako nám to pôjde 🙂
ináč skvelé klasické štvorcové plienočky bambusové majú v DM - Kikko farebné - sú jemnulinké, tak budem používať ako osušku, pod hlavičku a tak
Ahojte takze hlasim vysledok z dnesnej poradne... tlak trosku vyssi 130/80 co je u mna celkom aj dost, kedze mavam inak nizky tlak. Krcok sa vraj skracuje takze sme na dobrej ceste 😀 to povedala moja dr..Streptokok zmizol juuj ako sa tesim z toho, ale vraj aj napriek tomu preventivne mi daju ATB pred porodom. Krvny obraz ukazkovy uz ani zeleza som nemala malo... pribrala som ale dalsie 2kg 😅 cize uz mam 78 och to je v celku dost kedze som zacinala na 67 kg 🙄. A chcem sa spytat ci nebudete vediet aky je rozdiel v tom co mi napisala dr. do knizky:
pred 2tt: hrdlo zachovale , uzavrete, cez klenbu nalieha hlavicka na vchod
dnes:hrdlo pre clanok, uzavrete, cez klenbu nalieha hlavicka na vchod.
to prve este chapem tam proste sa nic nedialo ale to z dnesku netusim co to znamena.... nemate nieco take v knizke??
@zuzaxa co sa tyka kojenia ja len z mojej skusenosti, ja som Nati zo zaciatku kojila max 20 min. nie viac, 10 min. 1 prsnik a 10 min. 2 prsnik (neskor ked uz bola vacsia jej stacilo 1 - kojenie 1O min. len z 1 prsnika) pri dlhom kojeni male len zaspava a zbytocne ti drazdi bradavky. Ja by som vobec neprikrmovala a pisala si ze ti malinky dlho spi, mozno aj preto je potom taky hladny. Mal by papat cca kazde 3 hod. alebo takych 8x za 24 hod.
@katuska_za super, že máš dobré výsledky, teším sa 🙂 ....tak vidím, že sme pribrali rovnaké množstvo počas tehu 😀 ale to s tým kŕčkom ti neviem poradiť...mne nič také doky nepíše... ☹
@misickab3 snad uz nepriberiem nic bo uz by aj stacilo 😀 brusko ma tak starsne taha a maly tlaci niekde dole... och az ma to tam neznesitelne picha pri chodzi.. ☹
@katuska_za no, ja stále keď chodím, tak prejdem pár metrov a zase mi treba ísť na wc-...ale pritom vždy keď idem, tak pár kvapiek ide, ale potom zase mám pocit, že mi mechúr roztrhá
tak už to musíme nejako zvládnuť....mne dnes koniík vyrátal 9 dní to pôrodu...ale veď uvidíme, ako dlho budeme ešte 2 in 1 🙂 ale môj spodok by už ocenil, keby tá záťaž skončila 😉
@misickab3 to o tom wc poznam velmi dobre... par krokov a mam pocit ze sa pocikam a ked sadnem na wcko tak niekedy fakt len par kvapiek dokonca ani nic... hruuuza ako si z nas utahuju ti nasi drobci, ja mam este 14 dni do porodu ale snad to bude aspon o den skvor aj ked porodnik povedal, ze on caka najskvor 15teho ze to bude☹
@katuska_za fíha....no môj mi povedal len, že nevadí, že sa ešte neotváram, že to ešte v tomto štádiu tehotenstva nevadí, že to sa môže začať rýchlo...z hodiny na hodinu otvárať...tak počkáme a uvidíme... 🙂 napriek tomu nepohodliu pri chodení sa snažím každý deň ísť na prechádzku a zatiaľ sa mi to vždy darí...aspoň trochu posúvame bábo nižšie 😵
no...idem sa ja chystať- mám dnes ešte to cvičenie pre tehotné...som zvedavá, dokedy tam budem chodiť 😀 či to je poslednýkrát, alebo nie....
@misickab3 myslis ze tie prechadzky pomahaju? tak ja som svojmu dala dnes zabrat som vybehla az na 7dme poschodie peso 😀 a potom dole a znova na piate.... heh ale no ti poviem, ze som mala dost... zohnat lekara je niekedy umenie 😅
@katuska_za no, myslím, že to pomáha....keď už nie pri otváraní, alebo pri spustení pôrodu, tak minimálne pri tom, že tým pohybom úplne nevypadneme z cviku...a budeme mať podľa mňa viac síl aj pri pôrode ako ženy, ktoré sa nemôžu alebo nechcú hýbať...všetky kamarátky, čo už majú deti mi radili, že zdravo papať a čo najviac sa hýbať(kým sa dá) a lepšie prekonám aj pôrod aj zotavenie pôjde lepšie....tak uvidíme či mali pravdu 🙂
@katuska_za preco sa ti zda ze mas vela kg? ja som zacinala na 64 a teraz mam 75, a to sa mi zda, ze je to v poho... ci sa ti zda 11kg pribrat vela ?! 😅
Tak prvú prechádzku máme úspešne za sebou!!!! 🙂 🙂 🙂 Boli sme aj pre malú v škole, tak aj ona kočíkovala!!! Malinký v pohode, ale mňa nejako unavila, to je iné ako po byte behať, dlhá chôdza dopredu po 1x, som sa lennalievala vodou, a potom sme museli domov, lebo som sa skoro počúrala.
No dnes doobeda sme sa iba kojili a na nervy, malý nespokojný, plakal, spal tak po 20 minútach a zase kojiť, potom chudáčik už od únavy zaspal okolo jednej a spí ešte v kočíku ako sme prišli. Asi ho pôjdem zobudiť.
@zuzinr Však ja viem, aj doktorka hovorila, že 6x za 24 hodín by mal jesť, a ešte ak si vypýta tak 7. Prečo mu nestačí po 20 minútach sa nakojiť? Sa mi zdá, že aj krajšie saje ako v nemocnici, tak riadne. No s tými bradavkami to tak bude, však už ich mám jak gajdy vyžužlané. Ten moment prisatia je bolestivý. Jáj som zvedavá ako to dopadne, veľmi by som chcela len kojiť, a dokázať tak sebe, že tento raz nezlyhám ako pri dcére. Sa mi zdá, že mu také líčka bucľaté nabehli....
@katulka74 To ma mrzí, že máš také bolesti, čo si tam nejaký zápal dostala? Neboj Tebe sa polepší a aj malinký bude hneď spokojnejší, oni to vycítia všetko ako nám je. A tú prďavú paličku do zadku máš pre neho? Nepomáha?

@zuzaxa aha no tak ho rychlo popozen a maly je na tej fotke co si sem dala uuuplne bohovy 😵 taky skriatok 😉