Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@natalii6 no diky za povzbudzujuce slova ale neako som sa pripravila na to,ze pojdeme vyvolavackou 😉 co sa tyka toho kojenia....ja som sa riadila podla prsnika ked som ho mala na dotyk mäkky,tak som mu dala druhy a aj ten vyprazdnil a zostal na dotyk mäkky....ked ho stlacis vzdy ti z neho nieco pojde 🙂 skus aky ho mas tvrdy pred krmenim a po a uvidis 🙂
inak baby wera.g ma odvcera tiez prcka,maleho macka 😵 😵 kuknite si fotku ma ju v fotobloge 🙂
@natalii6 ahoj ono by ti mal ten prsník malý pustiť keď mu z tade už nejde tak on pustí a ako píše nelynka mal by byť ten prsník aj makký, no neviem či som ti pomohla ale skús tak keď už malý pustí tak mu daj druhý a dalšie kojenie by si mala začať s tým ktorý bol predtým druhý aby sa v oboch tvorilo mliečko rovnako držím ti silno palce aby sa to podarilo, hlavne sa nestresuj aj keď viem že je to ťažké. a čo sa týka spania v postielke ja som to robila tak že som ho znovu uspala na rukách a dala späť do postielky a tak celú noc 😒 neviem či to je správny spôsob ale po dvoch mesiacoch tam už zaspával tak že som ho len za ruku držala až kým zaspal
@jana0706 no ale to ihrisko je pod niečou ako to nazvat, opaterou? a seru na to to ma stve, ale mas pravdu :D
len to by trebalo nejaku flexu na to to su nie klince ale take hrube sruby bez toho systemu na srubovak aby sa dali vykrutit, takze opravit to tak aby tam dali tu dosku čo tam bola, sa uz asi nepodari, no nič idem ja do hajan bo mi stale nedobre
ake baboje uz vonku?
Ahojte!Aj vám niektorej prespalo dietatko na pásoch celú dobu? Lebo mňa dneska točili 40minút a malá si spinkala ako o polnoci a nie a nie ju zobudiť a to sme aj s doktorkou skúšali všetko možné. Keď ma dala na bok,tak jej dokonca na chvíľu klesli ozvy, normálne som sa zľakla,ale potom to už bolo ok,aj keď naďalej spala.A pritom doma si kopká pekne. Už nech je na svete,nech si ju poľúbim a dúfam,že bude tiež taký spachtoško ako v brušku... 🙂
@nelynka18 tak ale ja mam tie prsniky makke tak neviem som ztoho jelen 😀
@zuzkazv dakujem za radu uz som si zavolala na zajtra laktacnu poradkynu dufam ze mi vsetko vysvetli a aspon sa pozrie ci to robim dobre lebo si myslim ze az tak moc dobre to nerobim..tak ja ho zoberiem do postele dam mu prsnik ale jemu staci ze ho citi a zaspi aj ked nechapem preco sa zobudi v tej postielke ked ho tam dam spiaceho ☹
Ahojte kočky ,tak som dnes po obede podpísala reverz v nemocnici a som doma...V stredu ráno som nastupila na premeranie vyššieho tlaku čo mi vybehol v utorok na poradni a robili mi komplet vyšetrenia či je všetko ok. Všetko bolo ako má byť ,tlak ako u maleho baba a lekár mi dnes ráno namiesto sľúbeneho prepustenia domov ponúkol vyvolávačku 😕 😕 😕 tak som nesúhlasila a on sa nazlostil. Od rána tj od cca 8-mej do pol 1-nej si ma nikto nevšímal (bola som sama na izbe) ,tak som šla za lekármi na konzultáciu ,že čo ďalej so mnou ,dvaja mi potvrdili ,že na vyvolanie nieje dôvod a navyše je to priskoro. Tak som šla za primárom a razne povedala ,že buď ma pustí ,alebo idem aj tak sama ,že ja teda na pôrod v nemocnici čakať nebudem. Veď to môže trvať ešte aj tri týždne. On mi teda povedal ,že ako chcem ,ale iba na revez...ten som mu rada podpísala 🙂
Inak dočítať vas sa nedá...a ak sú nejaké nové prírastky , tak blahoželám 😉
Idem si pospať na svojej posteli ,dobrú noc 🙂
@cabby88 starsi v pohode, ale teraz som bola prvykrat na ctg a budili ho asi 3x + som sa furt otačala ako kazali aby mali potrebny počet neviem čoho aby nemuseli ctg opakovat
mna mrchovsky boli brucho uz asi dve hodky, a cely den na pokračovanie, aj sa mi zda ze na intimke mam troska krv, tak asi hlienova zatka sa uvolnuje neviem uz mi sibe, hihi a to uz druhe tehu, ale mam pocit akoby som stresovala ako prvykrat, vtedy to bolo jednoduche hihi praskla voda aj zatka a sup do nemocky hihi len ptom to bol boj :D
@jana0706 dakujm, no sice by som uz aj bola rada, keby bolo po, ale ja este ma čas, ved podla terminu mrchy som este len v 36tt tak este tak aspon 2tt by som mala počkat, radsej pretrpim 2tt ako potom chodit s malym po lekaroch ze predrčasne narodene ako kamoska, ktorej to len zle do papierov napisali
@lawli to nemyslis vazne, to ti chcel naozaj bez udania dovodu vyvolavat porod? este k tomu ked dvaja kolegovia povedali ze na vyvolanie nie je dovod? mala si im k reverzu dopisat aj staznost...
a porodnika mas dohodnuteho alebo je sanca ze narazis na toho "odbornika" aj ked to na teba pride? aby potom nemal pocit ze ti musi nieco dokazovat...
Ahojte babule.. tak neviem či viete, ale 24.9. sa mi narodil synček Adamko, s mierami 3660 g a 50 cm.. išiel presne o týžden skorej.. v sobotu som mala kontrakcie asi o pol šiestej každých 15 min, o siedmej to bolo každých 5 min (ale boli slabé), vypila som si kavu s manželom a pred ôsmou sme išli do pôrodnice, prišli sme asi o deviatej, o pol desiatej mi robili monitor, vyšetrili ma a bola som otvorená na 4 prsty, tak mi dali hned klystír a na salu.. o 11:25 sa malý narodil no a v utorok sme šli už domov.. pekne kojíme, papame a spinkame.. novým maminám gratulujeeem!!!
ahojte...zajtra ma cak poradna a ctg..dufam ze sa cosi pohlo dopredu...muz mi dnes povedal ze sa uz nevie ani na robotu sustredit..ale skor si myslim ze sa nevie dockat dovolenky 😀 aj ked bude to mat tazke...maly uplne odmieta aby ho uspal ci dal mu jest...cecok jeden...aj ked mozno zakon schvalnosti ked nebude mama po ruke bude dobry aj tato..ten sa uz chysta mu kazdy de nakupovat auticka....
zajtra si asi idem kupit ten ananas...spravili ste mi chute...dufam ze okrem hnacky z toho nebyva desna zaha...mimochodom vcera po 1x ma tam dole asi hodinu pichalo pri kazdom kroku...a dnes zas nic...a to som sa uz vytesovala, ze aspon cosi sa deje, lebo inak mam pocit, ze este si teda pockam...ale veru...mohla by mi aspon ukazkovo odtiect plodovka aby som vedela kedy co...pri synovi mi odtekala priebezne ani som nemala tusenie...a rodila som uz bez nej..ani neviem kedy odtiekla..
@zuzanamolnarova neprisla som este k casti, kde uvadzas ako si sa rozhodla...ja by som sa dala na spinal uz aj z toho dovodu, ze som mala problem s preberanim po operacii...ale v podstate v pripade mojej sekcie som sa este nevyjadrila, mozno je to preto, ze sa trosku bojim aj spinalu... no, som ja veeeeelmi rozhodna... ale asi spinal...
@bibi13 jeeej, gratulujem!!!! sak to muselo byt kratko potom ako sme si pisali, no to si ale Adamko teda pohol 🙂
a ako na kramaroch? boli k tebe dobri? kto ta odrodil? prajem nech ti endorfiny dodavaju energiu... cauko
@andreyca Ďakujem!!! Marcelko je fakt úžasný!!!! Tak ale už sa dohodnite na mene, však veľa času už nemáte. 😀 😀 😀 My od začiatku ako nám v 13tt povedali, že to vyzerá na chlapca, tak po mužovi je Marcelko!!! Už som si nato zvykla, aj keď ja to moc nemusím, že po otcovi alebo po mame meno ak je, ale tak vytúženého syna máme, tak som neprotestovala. Dcére som ja vyberala Lenka, tak teraz bol na rade on. Vieš aký je hrdý!!!! A viete, že to bude chlapček? Ty by si aké meno chcela? Aj ja som si chcela vypýtať spinál, ale ako sa to blížilo, tak som pustila do gatí, a brala som celkovú anestézu. Som sa bála ako by som to zvládla. A zobudila som sa rýchlo už do 2 hodín od narodenia malého.
je tu este niekto? ako vyzeraju kontrakcie? streidaju sa fakt uplne presne na minutu? mne to akosi neprechadza, je to silnejsie ale nieje to uplne presne na sekundu hybe sa to medzi 15-20min teraz uz.... a bolest je silnejsia.. stale beham na wc .. 😅
super nejako to padlo na interval kazdych 10 minut.. manzel ide volat doktorovi... ja sa zacinam baaaaaat
@katuska_za drzim palce a prajem lahky a rychly porod a miminku bezpecnu cestu na svet. ozvi sa potom, ci je vsetko ok.

@peta_k ale ako viem ze je to uz dokonca?hmm