Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@zuzanazuzana ahoj gratulujem k tak prekrasnej dcerenke,je velmi zlatunka na spapanie 😀 😲
@zuzanazuzana krásna dcérka....tak verím, že sa dáte rýchlo dokopy a že to už bude super pre vás obe 😉
@misic a mala si to velke? lebo ja tam nemam skoro nic, citim to len na dotyk, keby som to uz kedysi davno nemala, asi by som si to ani nevsimla... moj zubar dnes nerobi, ale volala som mu, takze uz mi s tym teraz 3 tyzdne pred porodom nic neurobi, ze by som mu porodila v kresle 🙂... v kazdom pripade, ak to nejakym zazrakom neprejde, v pondelok som tam ako na koni
@zuzanazuzana prekrasna, drzkajte sa
@zuzanazuzana aj ja sa pripájam ku gratuláciam 😵 😵 😵
Mam otazku.. ked to na vas pride budete brat so sebou aj deti ? Ak to u nas pride v noci alebo vecer ked bude Nelka doma tak ju brat budeme..ked bude v skolke tak nie..nemyslite ze to bude pre nu vela stresu naraz?Uz som jej vysvetlovala ze ak to pride ked sa bude chciet narodit ma bude brusko boliet a tak a ze budeme musiet utekat do nemocnice.Som zvedava ako to zoberie ked to pride
čafte, tak idem sa ukazat do nemocky lebo to stale neprechadza tak uvidime či sa večer vratim, drzte palce
@tinika držíme palce, my sme v rovnakom týždni a máme približne rovnaký termín 😉 tak už teraz začína aj mne lepiť, že to na mňa príde 😀
@nelustek aj ja som už nad tým rozmýšľala, či deti brať so sebou. ale vyzerá to tak, že ich asi budeme brať so sebou. ale v noci asi nie, aby nemali šok uprostred noci 😀 ale ak to bude v tom čase, keď nebudú v škôlke tak ich berieme 😉
ahojte maminy a buduce maminy 😀 zajtra je veru 1.10 tak trosku som dufala, ze si ten datum uchmatneme pre seba ale po dnesnej poradni nic nove..akurat skrateny krcok na 1.5 cm.....ale kym sa vstrebe to este asi moze trvat ze? vravim smutne dokimu, ze nemam ani poslickov , nic a on ale mate len ich necitite....ale otvorena este niesom...uplne nechapem ako mozete pisat s takymi bolestami ake tu poniektore mate...ja mam asi naozaj nizky prah bolesti..lebo o takom case som uz tusim len skucala a ani nevedela ako sa volam 😀
@dadusa26 ahoj mne doteraz pisala dr.ze mam cervix na 38mm a teraz na poslednej poradni mam napisane ze 29mm.a povedala mi ze uz je skrateny a mam davat pozor ze mi moze odtiect plod.voda ..ale tu citam ze ty mas na 15mm tak teraz neviem ci to je individualne alebo ma len plasila...
😒
caute 😉 dneska sme absolvovali nas prve ockovanie tak hadam bude bez komplikacii 😉 a ja som bola na vyberani tych cvokov tak som rada ze uz ich nemam 🙂 ..dnes mala pris ku mne laktacna poradkyna ale ochorela tak nic ztoho nebude a dalsej co som volala pytala zato dost penazi tak skusim najst inu lebo uz si v tom kojeni neverim a myslim si ze vsetko co robim robim zle ☹ a tak som sa tesila ze mi to nentokrat vyslo a ono to nie je az take lahke ako som si myslela ☹
@zuzanazuzana no vitajte doma baby,som na vás myslela,že dnes idete konečne z tej nemocničnej vezby.Tak nech sa vám darí,a rastiete do krásy.A aké vyšetrenia vás čakajú,čo sa deje?Myslela som že je všetko v poriadku.
@bibi13 no, nějak nedávno-nebude to dýl jak dva týdny.. jsem psala jaká je doma nálada že nikdo s nikym nemluví, protože se nám v nemocnici ocitl člen rodiny se zlomenou rukou, někdo tam přines průjem na oddělení a jeho to tak nějak položilo víc... tak tady všichni začali mlčet, rozebírali lidi který nás už opustili, tak jsem psala jak je "fajn", že se nám miminko narodí do pohřební nálady a dnes přišla osudová zpráva... takže se teď, místo očuchávání miminčího oblečení, čančání postýlky a rozplýváním se nad botičkama apod., chystá pohřeb a hledájí se smuteční obleky jestli náhodou nepotřebují vyčistit...
Mám toho nějak moc... loni měl Štěpánek 1. narozeniny ve stejným duchu -umřela nám babička.. přesně týden před vlastní svatbou jsem pochovala tátu a teď když se nám máme těšit z narození miminka, tak bude opět kopat hrob.. proč????? ☹
Já vím, že se to sem nehodí a že jet u mnohem hezčí diskuse, ale už jsem toho byla strašně plná a už nemám nikoho komu bych se vyzpovídala....
@zuzanazuzana bože ta je krásná! moc hezká princezna... ještě jednou moc gratuluju
baby prave som citala clanok ako jedna pani v 39 tyzdni malo citila pohyby a tak na druhy den isla k dr.a babo bolo mrtve,viem ze je to blba tema ale mam stoho obrousky strach ci ja moju malu dostatocne casto citim ,uz mi asi hrabe . ☹
@bettyx Ahoj moja ,prečítala som si tvoj smutný príspevok a neviem či ti moje slova útechy aspoň trochu pomôžu ,ale vschop sa a teš sa ,že zachvíľku budeš prežívať tie najkrajšie chvíle, budeš mať v náruči to najkrajšie čo od života môžeš dostať. Ja to mám trochu podobné ,len s tým rozdielom ,že u nas sa takéto veci dejú tesne po radostnej udalosti ,tak si to stihnem aspoň trochu vychutnať. Dva dni po mojej svadbe sme tiež robili pohreb a tiež 13 dní po narodení synčeka a to len 19-násť ročnej sesternici...už som uvažovala nad tým (asi tak mesiac - dva spätne) či sa aj teraz niečo také nestane ,ale rýchlo som tu myšlienku zavrhla. Teraz to mám zas v hlave a dúfam ,že je to len mäj zlý pocit. Držím pršteky a prijmi odo mňa úprinú sústrasť...
@bettyx ahoj...tiež ťa chcem trochu podporiť, aj keď neviem, či sa mi to podarí. Úprminú sústraťprajem a viem, že to musí byť ťažké, keď celá rodina prežíva takéto chvíle a ty by si pravdepodobne najradšej zakričala medzi nich všetkých: "haló- ja čakám dieťa, ktoré sa o chvíľku narodí, môžete sa niekto tešiť so mnou?" Ale život prináša aj takéto okolnosti, aby sme sa potom dokázali o to viac tešiť z toho pekného a ja verím, že či už ty, alebo manžel, alebo ostatní členovia rodiny, narodením dieťatka prídete na krajšie myšlienky a atmosféra sa vyčistí. Smútok patrí k životu a čas to vylieči- to určite vieš, kdežto radosť z vášho bábätka bude trvať určite dlhšie....veď príde niečo malinkaté a dokonalé na svet a v tej chvíli ťa určite už nebude trápiť "čierna" atmosféra doma a vyjde slniečko. uvidíš....
Babulky tie prvé kontrakcie ako ste ich vnímali. ? sú tak mierne bolestivé? ja sa asi zbláznim, ja fakt zachvilu budem uvažovať že všetko je normálne. už som vyliezla aj zo sprchy a priichadza do cca každých 15-20min. Ale nie je to velka bolesť. Stuhne brucho, bolesť do podbruška hlavne a tlaky aké mam naspodok celý den ani nevravim.
@bv_alexandra no....ja viem tak, že ak ani po teplej sprche neprejdú bolesti a bolesti sa opakujú pravidelne, s tým, že sa znižuje čas ich opakovania, tak ide o kontrakcie....a vraj kontrakcia je taká, že ti stvrdne celá maternica- takže nielen vrch musí byť tvrdý, ale aj spodok bruška...máš to tak? 🙂 ak áno...tak ....hurá, asi ti to začne...
@michala33 nieje začo nato sme tu a aj táto diskusia ,aby sme si pomohli 😉 Presne ako píšeš ,odteraz len pozitívne myslenie 😵 😵 😵
@bv_alexandra síce necítim to čo ty ,ale podľa ňa sú to kontrakcie 🙂 inak ja ich už tiež mávam ,ale iba občas jedna no pomohli mi sa otoriť už na 3 cm 😉