Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@zuzkazv voda mi zacala postupna vytekat v nemocnici..Isla som si lahnut a v tom mi cosi hrozne puklo v bruchu az som sa zlakla..a citila som trochu silnejsi vytok.Pozrem na vlozku a tam nieco zelene. 😨 Tak som sestricke vravela ze zo mna vyteka nieco zelenej farby..ona ze to je asi plodova voda ze sa pride na mna pozriet.Tak mi postlacala brucho a vravi ze sa mam nachystat pobrat si veci a idem na stonaren.Teraz sa tiez obavam ze nebudem vediet co a ako.V nemocnici to bolo o inom tam som bola pod dozorom a ked som nevedela co a ako tak som bezala za sestrickami a tie mali hned odpovede na vsetko 🙂
Nelka sa tesi veru jej aj ukazem na prstoch za kolko sa narodi ta bude stastna.. Deti su zlate ze este dva mesiace 😀
ja som tiez mala cely zivot bolesti hlavy,ale po spinale velmi male asi na 3 den,hned som si kupila kolu a kavu a presli hned a chrbat ma boli az teraz ako som doma 3 tyz po sekcii,je to individualne,ja mam za sebou 2 sekcie v celkovej a uz nikdy by som ju nechcela.
@nelustek no ja sa zatiaľ tiež cítim ok ak keď niečo poupratujem alebo dlho chodím tak ma bolí celý človek a hlavne cítim kríže a nohy 😒 musím si hneď na 10 lahnúť a vyložiť nohy. Tiež to moc nechcem s tým upratovaním preháňať ale čo keď musím, snažím sa všetko doma pripraviť, poprať, poriadiť ak by ma náhodou niečo chytilo a manžel mal všetko na pár dní čo budem preč pochystané 🙂 Včera som zbalila tašku aj pre malého takže už by som mala mať všetko na poriadku 😉 Poviem Ti pravdu už by som chcela rodiť aj dnes 🙂
@kenya83 nemyslím si, že dieťa je niekedy príliš priveľké na otočenie sa...moja mamina mala pri bráchovi opačný problém....bol celý čas otočený pekne hlavičkou dolu a pár dní pred pôrodom sa otočil hore hlavičkou...a to mal nejakých 3800 g. Takže nebol najmenší....takže ešte nevešaj hlavu...skús si pozrieť aj nejaké cviky. Sú také, ktoré pomáhajú k otočeniu bábätka 😉
@misickab3 no áno bolo mi povedané, že bábo sa niekedy zvykne otočiť až tesne pred pôrodom alebo sa môže aj počas prvých kontrakcií 😉 Tak ešte trošku aj dúfam 😉 veľmi by som chcela porodiť prirodzene a užiť si ten krásny moment, keď príde moje zlatíčko na svet 😉 a kde by som mohla násjť tie cvičenia?
@lucy56 ahoj, ja som obidve detičky rodila vyvolávačkou a od prvých bolestí až po narodenie ubehli 4 hodinky, takže to bolo celkom rýchle a tá bolesť sa dala vydržať 😉 držíme ti palce, nemusíš sa sa báť 😵
@kenya83 vieš čo, neviem presne, určite niekde na nete by sa to malo dať nájsť...nám ich ukazovala pôrodná asistentka a s nami precvičovala na tom cvičení pre tehotné...bolo tam také niečo, že keď sa dáš na štyri a necháš len zadok dvihnutý...tak v takej polohe viac krát cez deň zostať aspoň 2 minútky... 🙂 neviem, či to pomáha, ale skúsiť môžeš. tak isto vždy keď len ležíš alebo sedíš, tak si podložiť zadok, aby si mala lono vyššie...vraj to bábätko núti sa otočiť opačne... 🙂
@elenaakiko dakujem za povzbudenie, radsej nech je maly vonku uz,lebo ja som skor nervozna z toho ze je dnu, najstastnejsia budem ked mi povedia ze je ok,zdravucky, ja to nejako prezijem ...ved von musi
@kenya83 mne sa maly na sc narodil 14:40 a doniesli ho na kojenie o pol 6
kocky zavidim vam energiu na upratovanie,pri prvom som tiez este na rebriku s valcekom malovala a stahovala sa,teraz kus postojim abo porobim a mi nevolno,s malym vom som bola naposledy v stredu aj to na hodku,kym tato ma vymenil,ale nejak uz pretrpim,len dufam,ze tie nevolnosti sa potom skoncia
tak ako žienky? kráti sa nám to 🙂
ja upratujem ako besná 😀 , ešte kuchyňu chcem vydrhnúť (lebo som si povedala, že na Vianoce sa šalieť nebudem) a potom si chcem už len užívať malé a len také bežné upratovanie robiť. mne skôr robí problém ísť sa niekam poprechádzať alebo keď len tak nečinne stojím, ako keď upratujem.
joj, ešte musím toho môjho ponaháňať, nech postieľku a prebaľovací pult zloží, lebo sa mu do toho nejak moc nechce... 😠
Vidim, ze vsetky upratujete... mna tak strasne boli lonova kost a cely spodok, ze ledva stojim, ani chodit poriadne nemozem, ani lezat..... A tiez mi treba poupratovat 😖 Vo stvrtok dalsia kontrola a monitor, dufam, ze uz bude jasny termin SC.... Uz mi je fakt tazko.... Pri malej som take problemy vobec nemala....
@katy31
@kenya83
jaaaaaaaj baby hlasim sa z poradne....takze poporiadku,v noci co som mala tie kontrakcie falosne,tak tie ma zase otvorili skoro na prst,takze spolu som otvorena skoro na 2 a krcok mäkky 1cm vsetko nachystane len toho mojho lenivca postrcit 😀 povedal dr. 😀 takze ked je vsetko prichystane mam nastup do nemocky zajtra rano a s najvacsou pravdepodobnostou mi aj daju vyvolavacku ak nestihnu zajtra v stredu isto 😵 verdikt do stredy som dvojnasobna mama 😵 😵 😵 neskutocne sa tesim a strach zahadne zmizol 😉
baby a neviete ci mi mozu dat klystir a az potom vyvolavacku?lebo je dost neprijemne sedet na zachode v kontrakciach 😒 no a idem mojim chlapom urobit rizoto a zeleninovu polievku aby mi tu hladom nezomreli za tie dni 🙂 😀
@zuzkazv neboj sa to prenasanie neni az take strasne, aj ked je z toho clovek obcas na nervy, lebo sa uz nemoze dockat a ide den za dnom... ale po termine ta kontroluju, tak sa neboj, oni budu sledovat aj prietoky aj placentu a ak by daco nebolo ok, tak ti porod vyvolaju.... ale ja som prenasala (ako som tu uz viackrat pisala) 11dni a mala sa narodila s vahou 3050g a plodovka bola uplne cista, takze tie terminy su len orientacne. Len mysli pozitivne, neboj sa vsetko bude dobre 😉 😉 😉
@lucy56 neboj pri prvom som bola zatvorena len krcok skrateny a trvalo to vseho vsudy 6 hodin......presne treba mysliet na to,ze uz to budeme mat za sebou a budu s nami nasi krpci,to ostatne hod za hlavu a uzivaj si este brusko ako aj ja 🙂
a este sa chcem "pochvalit" kruzila som okolo nemocky na aute asi 10 minut co som nemohla najst volne miesto,tak som vbehla na pesiu zonu kde parkovalo dalsich asi 50 aut(to je taka dlha ulica)a co sa nestalo??? za rohom mestsky policajt a ze obciansky preukaz 😀 😀 a ze ci viem kolko mozem dostat pokutu a ja ze nie a on ze 60€ 😨 😨 😨 skoro som sa rozplakala a on vravi,ze ked som tehu mam ine vydavky,tak ze nech mu dam 10€ kamen mi padol zo srdca no aj tak keby bol taky gavalier kasle na to 😉 to je za den co? 😀
@misic dík za povzbudenie, hádam bude všetko ok, 11 to je dosť asi ti zle vyrátal termín dr. či?
@nelynka18 no teda takže zajtra abo pozajtra ideš na to 🙂 teším sa s tebou, prajem ti nech je to čo najkratšie, a čo najmenej bolestivé 😉 júj viem si predstaviť ako sa tešíš na drobca 🙂 a ten policajt ťa mohol pustiť aj bez pokuty 🙄 no ale veru - gavalierov je málo, ešte že ich máme doma 😀

@katulka74 neviem či by som tie príšerné bolesti hlavy a chrbtice prežila 😒 mňa keď bolí hlava alebo mám migrému tak sa idem zblázniť a čo by bolo pri tom tak to neviem 😒