icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

tinika
4. okt 2011

kukam do prepustacej spravy na vysetrenie utz ze placenta PS GII čo to znamena? a hrubka jazvy 3,7mm niekde som čitala ze na normalny porod musi byt 4-5mm neviem to nikde najst

zuzanazuzana
4. okt 2011

@masinka ahoj....mozes do tabulky dopisat, ze som rodila prirodzene....dakujem

sarahizabell
4. okt 2011

Tak ahojte aj ja by som mala patrit do oktobroviek lebo termin som mala 3. oktobra ale moja mala sa vypytala 30.9. Vazila 2500g a 45cm. Porod som mala velmi dobry,, da sa povedat ze skoro bezbokestny..

tinika
4. okt 2011

@sarahizabell gratulujem a tiško zavidim ja uz idem druhykrat a neverim ze to bude lahke, pri mojom stasti a vzhladom na to ze pri prvom som na sc skončila, toto bude akoby zase prvykrat

@zuzanazuzana gratulujem

nelustek
4. okt 2011

Ahojte zienky moje, zacalo ma dnes pri chodzi niekde dole vo vnutri skriabat-rezat,alebo co to je.Je to dost neprijemne a bolestive..neviete co to moze byt?
@nelly75 gratulujem k Vaneske 😲

nelustek
4. okt 2011

@palinkova87 Ahoj a vitaj medzi nami 😉

dadusa26
4. okt 2011

@nelustek asi poslickovia ved by uz bolo nacase nie? 😀 ..lebo mna sem tam tak spicha ze az..a potom zas sa citim akoby som ani tehu nebola...ale ta bolest nieje ako pri menzese...

nelustek
4. okt 2011

@dadusa26 mna dnes boli aj pri dychani cely chrbat, a este hento skrabanie dole...bola by som rada keby to uz prislo ale neviem ci to mozu byt poslickovia lebo brucho ma neboli 😨

nelustek
4. okt 2011

Ako vidim nikto tu neni tak vam prajem dobru noc a idem kukat telku a budem cakat ci nahodou nieco nepride 😉

tinika
4. okt 2011

@nelustek ja som tu konečne uz cez pc :D bo cez mobil to bolodačo strasne furt priblizovat, preklikavat a preto som ani negratulovala asi vsetkym maminkam

tak este raz gratulujem vsetkym novopečenym mamičkam, nech sa rychlo zotavia po porode, babatka nech krasne papaju a spinkaju a čakatelky nech sa dočkaju :D a maju lahky porod vratane mna :D

monnika
4. okt 2011

Ahojte 🙂
Tak dnes som mala termín pôrodu podľa menzesu. Bola som v poradni - jasné, že nič. Už skoro 4 týždne rovnaký stav. Takže mi dal poradňu na budúci utorok, a ak nepríde rapídne otváranie alebo že sa nezačne klasicky pôrod, idem na sekciu v stredu ráno. Aj prvý krát to bola sekcia, a pozeral na tú jazvu, krútil si hlavou..tak sa mu to asi nepozdávalo. Tak že v utorok príjem a v stredu sekcia....Takže 12teho už bude náš uzlíček na svete 🙂)))))) Ak teda si to nerozmyslí...Bola som na ctg, a keď som išla okolo vzdychárne, niekto tam bol a tuším to bola lucy56, ale nie som si istá, a nechcela som tam nakúkať..tak už to má asi za sebou 🙂) TAk nech sa Vám darí a ste zdravé aj s vašimi mimčami či už v brušku alebo vedľa seba v perinke 🙂))

tinika
4. okt 2011

@monnika :D no a prečo ked sa mu nezda čakaju na normalny a nie rovno sc? ja mam tiez z toho dilemu čo bo neviem kolko ma byt hrubka jazvy, ti nič nepovedal? a ked bude chlapček ake mate meno vybrate?

berus222
4. okt 2011

@monnika 12.10. je krasny datum narodenia. rodia sa uspesni, inteligentni a krasni ludia 😀 😀 😀 😀 (vtedy mam narodeniny)

tinika
4. okt 2011

@berus222 hihi ja som mala byt tiez 12. ale narodila som sa 13.9. hihi a tiez som myslim inteligentna a uspesna, s krasou je touz troska horsie hihi po tych dvoch tehu :D

misic
4. okt 2011

Ahojte, vidim, ze tu je akosi ticho, idem daco uzitocne robit a asi aj poupratovat, lebo ja neviem ako to je furt upratujem a furt je tu bordel!!!! ☹ 😒 ☹
Zapnem TV a aspon vyzehlim par veci... ked uz nic ine... a este som k tomu aj leniva... 😀

berus222
4. okt 2011

@tinika ja som nenapisala, ze to u mna plati 😀 len ze sa vtedy rodia. napr adela banasova je 12.10. a okrem krasy to na nu sedi, nie?

monnika
4. okt 2011

@tinika tak to ti vobec neviem povedat preco cakaju,ked sa im nepozdava ta jazva. Mne nepovedal o velkosti tej jazvy nic,mam tam sice vselico popisane,ale po nom neviem precitat skoro nic...
Ale tak uz vydrzim,a ked sa to nerozbehlo tri tyzdne,tak hadam za posledny tyzden uz nic nebude...lebo aj ja by som stresovala co a ako...tak takto budem mat spinal ako prvy krat. Nemala som ani bolesti hlavy,chrbtice..nic,po 10tich hodinach som uz chodila na wcko,bolo to celkom ok.len drobca som nemohla brat na ruky.az na druhy den.
@berus222 tak to je skvele,tesiiiim :D

a inak 3krat nam povedali ze to bude dievcatko,tak hadam to tak aj je..ak nie,chceli by sme Jurka 🙂 ale ta Eliska sa mi hodi viac :D :D

tinika
4. okt 2011

@berus222 hihi ale tak som to pochopila :D hihi no keby ten nos nemala tak mozno aj krasa :D postvu ma myslim dobru, teda isto lepsiu ako ja hihi

@monnika :D no tak to si stastnejsia bo čo čiatam po spinali čo baby prezivaju som rada ze som ju nakoniec nemala pri provm a ani neuvazujem keby idem na sc teraz

monnika
4. okt 2011

@tinika on mi hovoril,ze mi moze dat aj celkovu anestezu,ale ze spinal je pre mna aj pre babo lepsi.a zas ja sa bojim,ze by ma nezobudili :D takto aspon budem hned vidiet babo,ci je vsetko ok a tak podobne...

tinika
4. okt 2011

@monnika ano to ze uvidim maleho hned bol dovod prečo som pri provm uvazovala a aj pytala ale nebol čas pichat bo uz trebalo hobrat von ale ked si uvedomim ze ma rezu a ja pri vedoi a vsetko počujem a potom tie bolesti tak radsej celu

monnika
4. okt 2011

@tinika to rezanie ma vobec nebolelo,citila som len ako mi povolila ta koza na bruchu,potom bolo trosku bolesti ked mi por.asistentka zatlacila na brucho,ale inak take no..divne,ale dalo sa,ked som uvidela drobva tak som na vsetko zabudla a cakala len kedy mi ho prinesu ukazat...bolo to vsetko take rychle,akurat sitie trvalo dlhsie..ale potom na izbe som si pospala dve hodky,ale inak sa mi nedalo spat,lebo som bola plna roznych pocitov...a preco si bola v celkovej?

misic
4. okt 2011

@tinika je rozdiel medzi spinalom a epiduralkou? Lebo co tu citam, tak niektore si teda vytrpeli riadne po tom... ja som mala totiz epi pri prvom porode a bolo to uplne v poho, pekne mi to napichli na 1x, porod bol pohoda a potom tiez, nemala som ziadne bolesti ani hlavy ani chrbta ani noh... 😕

tinika
4. okt 2011

@misic neviem epi som nemala a ani neuvazovala a ani neuvazujem ale obe sa pichaju do chrbta takze preto nechcem :D
@monnika viem ze neboli, ale ten pocit :D a ja som bola preto v celkovej lebo uz dva dni som bola bez vody, krvacala a porod nepostupoval a maly siel nespravne hlavičkou tak uz akutna a nebol čas nahanat nejakeho anesteziologa atd

monnika
4. okt 2011

@misic a pri epi si si vobec necitila nohy? Lebo ja som necitila brucho,nohy...som zistila ako to je,ked je niekto ochrnuty.som si hovorila ze pohnem prstom na nohe a nemohla som...velmi neprijemne,ale po cca 6hod som uz citila v pohode...

misic
4. okt 2011

@monnika no tak pri tom vsetko som nemala cas experimentovat 😀 to mi ani nenapadlo 🙂 pocas porodu to bolo uplne ok, uz ani neviem, co som citila a co nie, ale bolest ziadnu a potom ked som bola na izbe ziadnu bolest hlavy som nemala nic ma nebolelo, akurat to sitie, ale to nemalo nic spolocne s epi 😉 takze ja som bola spokojna. A das si aj teraz epi?

palinkova87
5. okt 2011

@nelustek ahoj a ďakujem🙂) inakšie babule som sa rozhodla, že budeme s krpcom oslavovať narodky spolu🙂 ja mam teraz 14teho a on bude o týžden teda neskor narodený🙂)) hihi..

anita12
5. okt 2011

Krasne skore ranko, kocky ktore ste po sekcii, kolky den sa Vam spustilo mliecko? Dakujem

bv_alexandra
5. okt 2011

Krásne dobré ránko želám všetkým nám ktoré sme v očakávaní, ale aj tým ktoré to už majú pravdepodobne po včerajšku za sebou 🙂 😉 U nas bola noc celkom pokojná. Pijem opäť malinikový čaj pravidelne, a vyvoláva mi sťahy ale iba také miernučké. Snád aspon trošku toho môjho krpca posuniem aby prišiel na svet na termín 🙂 😉

tinika
5. okt 2011

tak poniektore uz maju za sebou sc zo včera a dnes uz budu len oddychovat a naberat sil :D a tesit sa s batozkov :D

misickab3
5. okt 2011

dobré ránko maminy a spolučakateľky... 🙂 ja som mala celkom v pohode noc...akurát večer zase pri každom pohybe som cítila bolesti a všeličo...a potom večer v posteli sa maličká tak mrvila, kopkala, že až som si povedala, že by už mohla aj vonku ísť 🙂 no nič...ešte chvíľku počkáme 😀 termín je v piatok, a vraj sa má v piatok meniť počasie, tak uvidíme, čo to spraví 😵