icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

jani74
1. mar 2011

@zuzinr zuzi tak to si sa trafila - zrovna zajtra mám namierené ísť na sociálku ako je to teraz od januára z MD a aj na úrad práce pre potvrdenie o rodičovskom na daňové tak sa popýtam - idem ale až poobedie, večer dám vedieť.
Ja dúfam, že budem mať nárok na MD zo zárobku ako pri prvom, stále mi prac. pomer trvá a bolo by to samo lepšie ako len RD.
A inak mám super ťažké srdce na tohto p. ministra Mihála bo on osobne má stránku kde radí a pred prvou Md mi poradil ešte dobrovoľne platiť do soc. poisťovne tak som si platila najvyššiu sumu aby som mala výšku MD z dvoch príjmov. Sveto svete mi tvrdil, že budem aj keď mi budú 4 dni chýbať lebo som zamestnaná a samozrejme, že som nemala nárok len zo zárobku 😠

zuzinr
1. mar 2011

@jani74 no tak daj potom vediet ako si dopadla a co si sa dozvedela, ale podla toho aspon co som sa docitala tak pokial sme stale zamestnane tak by sme mali dostat matersku z toho prijmu ako sme odchadzali na prvu matersku len po novom by to malo byt 60% z denneho vymeriavacie zakladu a materska by uz tusim mala byt 34 tyzdnov (nie 28 ako to bolo do teraz) tak sa prosim popytaj ja to tiez urcite pojdem pozistovat len este som nechcela pokial to nemam oficialne potvrdene od lekara. A este som niekde citala len som tomu dobre nerozumela ze by sme mozno mohli mat narok aj na prispevok na starostlivost o dieta, len neviem kedy to presne treba podat (tyka sa to toho starsieho dietata ) a malo by to byt nejko uz ked sa vyplaca materska - tusim je to na max. 6 tyzdnov.

Taktiez neviem ako to je ked sa male narodi v polke okt. tak dostanem za oktober na starsie dieta cely rodicovsky a na narodene matersku za pocet dni, od kedy sa narodilo? Mam v tom troska chaos 🙂

bettyx
1. mar 2011

Jo, tak koruny jsou náhodou důležitý... taky to budu mít zajímavý... otěhotněla jsem ještě jako studentka na SŠ a při škole jsem dělala brigádu, tam jsem dělala měsíčně takových hodin, že mi kolikrát museli dávat značnou část výdělku jako odměny aby mě vůbec mohli vyplatit a pak mi nabídli po maturitě úvazek! tak jsem to přijala, ale rovnou jsem nahlásila že jsem odhalila jiný stav a jestli to bude vadit, tak jsem byla ubezpečená že nikoliv a že by každým dnem měla z vedení přijít smlouva k podepsání, ale místo toho přišla zpráva že firma byla prodaná třetí osobě a že v rámci změn se mění manageři aby nikde nebylo ňáký bratříčkování mezi nimi a změstnanci a tedy přišla nová managerka a ta se mě ptala jak hodlám chodit do práce tak jsem jí řekla že úplně normálně ale že nemůžu ten a ten den, protože jdu do poradny! tak zbystřila a odešla.. pak jsem měla týden volno (bohužel to byl začátek měsíce ten týden) a Dr mi oznámil rizikové a poslal mě na neschopenku, tak jsem ji šla odevzat do práce a tam mi sdělili že tam již nepracuju! vtiný, srandovní.... tak jsem musela na pracák a hledání práce nepřipadalo v úvahu.. Pracák se snažil s firmou jednat že to nemůžou a že spadám do ochnaá lhůty a kde co, ale firma změnila jméno, tak to dopadlo tak, že vlastně ta kde jsem byla zaměstnaná zanikla..
Takže jsem taky docela zvědavá na to jak dopadnu...
Nevim jak je to u vás na Slovensku, ale tady tedy mateřský nic moc... tady se vyplácí 9měsíců 7600 a pak 3800 a porodný dostávají pouze prvorodičky... a ještě nám teď zvyšují DPH na 20%.. docela slušný... a dokonce jsem našla článek, kde se psalo že teda pokud se ženě narodí druhé dítě během čerpání penižité pomoci v mateřství, tak je jí odebrán příspěvek na dítě první a dostává jeden a to na nejmladší dítě.. ale co je na tom pravdy to nevím... Jestli to ale nekecalo, tak se budeme hodně hlasitě smát!
chtěla jsem jít do školy, ale zjištění druhého miminka mě donutilo to o rok posunout a teď to vypadá že z toho nic nebude a půjdu přes soboty a neděle někam pracovat... už teď si chodím přivydělávat, ale to by nám fakt nestačilo....

bettyx
1. mar 2011

teď jsem se dokonce dočetla že žena která porodí a nebude zaměstnaná,t ak dokonce bude mít jen 4500,-... takže asi jakmile ukončíme 6nedělí tak hurá do práce! sice přijdu o spoustu krásných chvil se svými dětmi, ale něco papat musíme!
a pod tím je napsáno že je to z důvodu aby matky motivovali k tomu aby chodily pracovat!

natalii6
2. mar 2011

@lila13 tak ty sa ale teda mas ze uz mas knizku 😉 ja si este pockam do utorka

natalii6
2. mar 2011

@zuzinr ahoj pokila si dobre pamatam tak mi pracovnicka na UPSV povedala ze ak pojdem na dalsiu matersku ze jej to mam prist zahlasit a urcite reba ist aj do prace zaniest papier o nastupe na matersku a materska by sa mala vypocitavat z povodneho platu ale nastastie bude vatsia ako pri predchadzajucom dietati a na socialku to by mal zamestnavatel zariadit ale na 100% to neviem 😉

natalii6
2. mar 2011

@jani74 tak by som isla za tym p Mihalom a podakovala by som mu a ziadala od neho nech ti to doplati z vlastneho ked tak dobre radi hajzlik jeden..hlavanze on povie do medii ze on potrebuje 6000 euro (ak si dobre pamatam) mesacne para ho tlacila tam kde je 😠

natalii6
2. mar 2011

@bettyx ahoj u nas je to takisto ze ked sa ti narodi druhe dieta tiez dostanes uz len jeden prispevok jedine ze rodinne prispevky su 2 alebo tolko kolko ma zena deti ale tie peniaze tiez nic moc 😒

natalii6
2. mar 2011

ahojte dievcata zelam pekny slnecny den a vela pohody 😉 a co najmenej bolesti a nevolnosi

chavallee
2. mar 2011

Baby, dobré ránko!
Nám sa to blíži! Zajtra prvé sono!My nosíme moč pri každej návšteve gyndoša a tehotenskú knižku dáva väčšinou skoro, pokiaľ sa pamätám niekedy na začiatku už ... uvidíme... Ja som nešla hneď, ako som zistila tehu, so sestričkou som sa dohodla až na koniec 7.tt... tak sa teším!!
@bettyx Tak to máš poriadne rušné.... Ináč úplne z tých pár info... keď zaniká jedna firma, na tú druhú prechádzajú všetky práva a povinnosti tej pôvodnej... to sú základné princípy ... Ak nie, je to jasný podvod, minimálne daňový tunel a v tom prípade platí objektívne, že na ňu tie práva a povinnosti prechádzajú 🙂 Ja by som sa súdila... Pokiaľ by bola (a bola by) výpoveď neplatná, tak Ti budú musieť doplatiť výplatu až do dňa, keď LEGÁLNE vysporiadajú vzťah s Tebou 🙂 vrátane penále. Dosť podstatné ešte je, či si ešte bola v skúšobnej dobe... ak áno, tak máš smolu...
Inak, myslela som, že to v Čechách máte svetlejšie s tou rodičovskoou... My to máme rovnako. Viacmenej.

A, aké milé povzbudenie, že už vznikli aj Novembrovky 2011 :D

lindt
2. mar 2011

@lenuska20 no, ani nehovor, napisala som stranu a nieco. Ono je to tak tazke,dat nieco dokopy.... Dokedy to odovzdavas?
@lea1333 ja som z Ba-Raca 🙂
@stanka25 fuha, ale to ti je dost skoro zle,nie? Nezavidim ti... A kedy? rano, ci o je jedno???

lindt
2. mar 2011

@natalii6 to znamena, ze budes rodit v ruzinove? Ak ano, ku komu chodis?

jajaju76
2. mar 2011

Ahojte... Som tu nova...Podla mojich vypoctov by sme tiez mali mat babatko v oktobri, Uz som sice bola u doktora ale este mi nic konkretne nepovedal.iba som bola na krvi. 14steho idem na prvy ultrazvuk

heveri35
2. mar 2011

ahojte kocky,konecne po dvoch dnoch v robote doma,som nejaka utahana.
Idem si precitat co ste tu popisali 🙂

chavallee
2. mar 2011

@jajaju76 Vitaj a uži si to u nás 🙂

monnika
2. mar 2011

@tinika mam 31.10. to je ako som uz pisala predbezne, lebo az zajtra idem znovu na sono, a potom mi povie presnejsie...tak som to zatial v profile nemenila, ze ved uvidime..toho 26teho mi vypocitala ta kalkulacka..tak zajtra teda budem vediet presne, potom napisem 🙂

monnika
2. mar 2011

Ahojte, inak dobré ránko 🙂 Drobec mi ešte spinká, tak mám chvíľku čas.
Včera som sa už ani nezastavila, boli sme na prechádzke a nejako ma zmohla..

K tej materskej...ja si platím od septembra 2010 dobrovolne do soc.poistovne, z toho max.vymeriavaceho základu.Vychádza to cca 50€. Je potrebné, aby pre pôrodom bola žena prihlásená do soc.poist. presne 270dní (môže aj viac, ale menej nie, lebo nárok zaniká). Takže my to máme cca 3 mesiace navyše, keby náhodou..Materskú budem dostávať od soc.poist. vo výške okolo 570-600€..to už neviem presne,keďže sa od nového roku menili tie percentá.
Pani na UPSVAR mi povedala, že musím prísť nahlásiť nástup na materskú.

lenuska20
2. mar 2011

@lea1333 ako myslíš tak, že ako sa cítim a tak? no mne sa stále ospravedlnuje, ked mi je zle, že taby som sa na neho nehnevala, že kvôli nemu mi je zle 😀 ale inak aj celkom hej, spýta sa ako sa cítim, poprípade čo mi povedal doktor a pozeráme si vecičky, čo by sa nám pre drobca páčili 🙂 máš pocit, že sa ten tvoj málo zaujíma?
@jajaju76 vitaj tu medzi nami 😉
@lindt no ja to mám myslím do konca marca odovzdať, ani neviem 😖 ale dnes sa už fakt musím viac rozhýbať a menej koníkovať 😀 a ty kedy?
@heveri35 tak si poriadne oddýchni 😉

lea1333
2. mar 2011

dobre ranko kocky.co ako sa mate?my ideme zajtra na to sono inak ziadne tazkosti uz ma aj krize prestali bolet uz iba prsia ma bolia inak som v pohode...
@jajaju76 vitame ta 😀

tinika
2. mar 2011

@monnika aha 🙂 tak ja zatila podla kalkulačky ale aj pri patkovi mi určil gyndos podla toho ako aj kalkulačka .) ale narodil sa skor .)

lindt
2. mar 2011

@jajaju76 blahozelame a vitaj🙂
@lenuska20 no,ja to iste, koniec marca, uz aby to bolo napisane... ble.
@lea1333 vypytaj si fotku,jasne🙂 sme zvedaveeee🙂))) ja idem az buduci tyzden a neviem sa dockat.🙂

lea1333
2. mar 2011

@lenuska20 ano ze ci sa zaujima ci s tebou chodi na gynu a ci si spolu citate a pozerate veci!ano ja mam pocit ze ho to nezaujima tak ako mna pre mna to je prve dieta a on uz ma jedneho syna neviem ci je to tym ze on uz to POPRVE zazil alebo neviem cim to je ajked mu nieco ukazujem tak mi povie prosim ta na take veci mas cas...a tym to skonci...aj vcera som si pozerala niake veci na nete a na to mi povedal ze som zavislacka na nete a este sa urazil ze mi je internet prednejsi ako on... ☹

lea1333
2. mar 2011

@lindt tu foto si musim vipytat???
ci mi ju da automaticky?

lea1333
2. mar 2011

@monnika to budes mat krasnu matersku skoda ze aj ja som si to neplatila... ☹

lindt
2. mar 2011

@lea1333 no,akoktory. Moja mi dala hned a to tam bola len bublinka, ale vacsinou davaju automaticky, ale keby nahodou sa k tomu nemala, tak jej/mu povedz, ze ju chces.🙂

lindt
2. mar 2011

@monnika ja si to tiez platim a som studentka, ty aj robis?

lea1333
2. mar 2011

@lindt ok tak vypytam ak bude vsetko v poriadku.....

lea1333
2. mar 2011

@bettyx jezisi kriste a potom dieta a matka nie su spolu tak ako by mali to sa mi nepaci!!!!!!! 😲

bettyx
2. mar 2011

@chavallee no a tak to je... copak o soudy, ono by na ně i došlo, ale ona mě začala otravovat účetní z té původní firmy.. volala mi každý den a nedala pokoj.. od pondělí do neděla po dobu 4měsíců prostě furt volala a dožadovala se abych jim vrátila ještě peníze že jsem jim zamlčela že mám maturitu a nevim co všechno a nahlásila pojišťovnám že jsem udělala podvody a pak mi volala i ta že jim mám okamžitě zacvakat 6500 a že na to mám 14dní a blábláblá, tak jsem vyštrachala potvrzení o studiu, vysvědčení a šla na pojišťovnu a tam všechno pochopitelně stornovali, že teda pani účetní ví o svý práci málo... jinak jsem tam pracovala 13měsíců , ale jen na dohodu provedení práce, na plný úvazek se chystala a původní managerka řikala že to že jsem těhotná na tom nic nemění, akorát nebudu chodit do skladu a ještě měla radost že budu mladá máma -bylo mi 21.. že sama měla děti brzo děti a že by nikdy neměnila no a pak přišla tahle změna a výpověď mi oznámili tak, že těhotný nepotřebujou a do papírů že napsali že to byla má vlastní žádost.. pochopitelně jsem do dnešního dne výpověď nedostala.. Pani na pracáku řekla že pokud jsem tam pracovala takovou dobu, tak je jedno jestli to byla smlouva o provedení práce, nebo o pracovním poměru.. že záleží na odpracovaných hodinách a těch dělala 90-110měsíčně... ale nakonec firmě nahrálo to ajk jsem makala, všechno zčernili aby neměli problémy že jsem dělala víc než 80h/m a seškrtali dny, takže do 270 odpracovaných dní mi chybělo 16dní.. takže takhle to bylo.. nakonec jsem i té babě zaplatila ty peníze co chtěla, protože mě štvalo jak mě každý den tahala z postele v sedm ráno a od oběda aby mi vysvětlila že teda jako nejsem ani trochu fér, že je chci všechny potopit a že musim vrátit peníze atd. ... no síla... ale pak jsem měla svatosvatej klid a ten teda za to stál!

lila13
2. mar 2011

krasne dobre ranko prajem vsetkym 😉 drobec je od vcera chory, kasle a ma riadne sopliky, takze fasa ☹ 😖
@berus222 ja som uz vcera musela priniest moc a uz mam nosit do kazdej poradne. Inak ma poslal aj na EKG, poslali aj vas? lebo pri prvom tehu som bola len raz ked som bola uz hospitalizovana...
@zuzinr @jani74 jej aj ja som nad tym uvazovala, som zvedava co zistite, lebo ja som chcela trosku neskor, kedze MD nam zacina az v auguste 😉 jani a to ti teda uzasne poradil 😠 😠 😠 by ti mal vratit to co si tam zaplatila!!!
@lea1333 este k tym kocikom co ti tu baby radili, ja by som len doplnila, ze treba zvazit aj to ci chce maminka sportovu cast aby sa dala nakliknut aj v proti smere jazdy, my sme to velmi ocenili, kedze drobec isiel do sportovej casti ked mal cca 6 mesiacov, bolo fajn ked som ho videla a aj on bol spokojny, okolo 1 roka som ho dala uz opacne, uz chcel vidiet viac ako len maminku 😉
@natalii6 ved to uz je tu co by dub 😉 😀 dolezite je, ze je mimco v poriadku.