icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

misic
16. okt 2011

@nelustek drz sa, budem na teba mysliet. Nech je to rycle a znesitelne a nech ste obe baby v priadku!!! 🙂 🙂 🙂

tunzal
16. okt 2011

@elenaakiko ahoj, už som si myslela že si v nemocnici

uhlopriecka
16. okt 2011

@d_anica ahoj! dakujem! prekvapivo sme sa s manzelom na mene Mojmir zhodli - chceli sme nieco tradicne a slovanske 🙂 a tiez pomohol k tomu aj fakt ze manzelov dedko bol Mojmir, ale fakt sa nam to zalubilo aj bez toho.

misic
16. okt 2011

@dianka3 No veru, to clovek neovplyvni ako sa to babatko ulozi v tom brusku, ja mam zase brusko take velke, ze uz mesiac sa ma kazdy pyta, ci prenasam a ja mam termin 22.okt. 😀 😀 😀 na zvysku tela som velmi nepribrala, tak to brusko riadne vycnieva do priestoru... No co uz. Mne to nejako velmi nevadi, len pri obliekani a obuvani 😀 😀

elenaakiko
16. okt 2011

@tunzal ešte nie, malému sa nechce 😠 🙂 ani včerajšia prechádzka po jarmoku nepomohla...v utorok idem ešte na poradňu. ale už asi na poslednú...a ty sa ako máš?

tunzal
16. okt 2011

@elenaakiko už mám zo všetkého dosť, každý sa ma pýta či som ešte neporodila, idú my na nervy.... Ja idem zajtra ráno na poradnu, uvidim čo povie, ale verím tomu že som už viac otvorená ako som bola a že ma pošle do nemocky na vyvolanie lebo už fakt nevládzem. Syna som rodila v 38. týždni, a teraz tejto bambulke sa volak nechce...ale ináč všetko v pohode. no mne tiež prechádzky nerobia nič, lebo tento týžden som pobehala toľko že až a stále nič.

katuska_za
16. okt 2011

prosim prosim poradte ktore vsteky prispevky treba vybavit na maleho???

lenka1108
16. okt 2011
nelynka18
16. okt 2011

@nelustek ahoj moja tak drzim palce neboj vyvolavackov to pojde rychlo nam to trvalo tri hodky
a cele to bolo hrozne rychle no brusko sa nam polepsilo ja tiez pijem caje a aj malemu trosku davam ale krem pupik a espumisan nam pomohli a maly je opat kludnucky tak ti budem drzat palce a neboj tes sa papa

jana0706
16. okt 2011

@nelustek drzim palce aby vsetko islo rychlo a hladko - ci uz sa Linduska vypyta sama alebo jej trochu pomozu 🙂 drzte sa

katuska_za
16. okt 2011

@lenka1108 dakujem

kostka211
16. okt 2011

@tunzal : ja mam termin 21.10. a tiez sa ma to kazdy pyta.Este pred 2 tyzdnami to u mna vyzeralo, ze porodim skor, vsetko ma bolelo, pichalo a tlacilo, teraz, 5 dni pred porodom akoby utalo. Ani brucho mi netvrdne skoro vobec, ani nemam ziadne tlaky, nechapem to. nakoniec este budem prenasat🙂)))))))))))) 😀

katuska_za
16. okt 2011

este by som chcela poprosit o jednu radu a to ako maleho naucit pit z prsnika... on je z JISky nauceny na flasu:( a mam dost male bradavky a nevie sa vobec prisat

bettyx
16. okt 2011

@wewe22 no mě je jasný že v pátek ještě poradnu stihnu bez problémů -ale měla by být pro mě poslední!!! doufám! mám toho dost... teď jdu žehlit ty hromady a fakt mě to štve -ze žehlení mě bolí akorát záda, nic víc...
koberec je taky už hotový a fakt nic... nejhorší je, že už začínám nenávidět všechny lidi co mi každý den volaj a píšou jestli jsem ještě celá a kdy to bude a jak je možný že to ještě neni a nejvíc mě tim naplňuje máma.. ta to ještě aktualizuje na facebooku a to je pro mě totální vrchol!!
Budu ti držet palce abys porodila v termínu 😉

bettyx
16. okt 2011

@katuska_za ahoj, já nemám bradavky vůbec a šlo to taky!!! nic si z toho nedělej! v porodnici mi doporučili kojící kloboučky AVENT a do měsíce se malý přisál i bez nich a též nejdřív nechtěl -tak bodeť jo, když se neměl čeho chytit! tak to zkus... 😉 třeba se vám to taky podaří

bettyx
16. okt 2011

@nelustek hodně štěstí! 🙂...

jana0706
16. okt 2011

@katuska_za ahoj, podla mna spravis najlepsie ak skusis kontaktovat nejaku laktacnu poradkynu, ktora ti pride cim skor osobne alebo aspon telefonicky poradit - lebo nam na predporodnom kurze vysvetlovali ze ten system satia z bradavky je uplne iny (dietatko musi "pracovat") ako z flase (kde mliecko tecie prakticky samo) a ked dieta v porodnici "pokazia" tak je obcas tazke robit napravy...mozno aj klobuciky by ti mohli pomoct...ale tymi bradavkami to podla mna nebude, tak drzim palce aby sa vam to s malickym podarilo 🙂

katulka74
16. okt 2011

nelustek,drzim palceky,nech vsetko dobre dopadne.

jana0706
16. okt 2011

Ahojte baby, prisla som sem na chvilocku nakuknut, ale docitat vas urcite nestiham...pribudli nejake nove babatka? Nas Jakubko mal dnes 2 tyzdne, sme dnes boli prvykrat na kratuckej vychadzke a na navsteve na nedelnom obede u nasich, bolo to velmi fajn... Jakubko je uzasne babatko, akurat je to velky hlados, takze sa dojcime obcas aj 12 alebo 14 krat denne...ale zase krasne nam pribera, tak to stoji za to 🙂 dufam ze sa mate vsetky dobre aj s detickami...

jana0706
16. okt 2011

@nelynka18 ahoj, pozeram ze ani ty sem uz nestihas tak chodit ako predtym 😉 ako si Risko zvykol na braceka? uz ste sa doma zohrali vo stvorici?

jana0706
16. okt 2011

@nelynka18 este sa chcem spytat kedy davas malemu ten espumisan, mal take velke bolesti bruska? nasho tiez zvykne tlacit brusko, ale ked ho trochu ponosime "na tigrika" (dole bruskom), pomasirujeme brusko alebo ho prilozim na prsnik tak sa mu zvykne ulavit, takze sme mu na to este nic nedavali...dokonca ani cajik mu nedavam, len ja sa snazim pit pravidelne caje na dojcenie co obsahuju aj fenikel...

uhlopriecka
16. okt 2011

@katuska_za tiez suhlasim, ze sa mas obratit na laktacnu asistentku. a saje ti tvoj prst? ak ano - tip odomna: ja som v porodnici musela dokrmovat - sice som mliecko mala, ale malo. aby maly dalej papkal aj z prska robili sme to tak, ze malemu som strcila do ust prst (ukazovak - al. nejaky tvoj hrubsi prst), a ked ho zacal poriadne sat tak striekackou popri nom som pomalicky pustala moje zohriate odsate mliecko, alebo prikrm. treba si babo vylozit pred seba na prebalovaci pult napriklad aby mal hlavicku vyssie a robilo sa ti to pohodlne...

dianka3
16. okt 2011

@wewe22 neviem,ako vies ze bude malinka? ale radsej nech je lebo sme polohou KP ☹ a ja chcem rodit normalne a nie sekciou ☹ strasne sa bojim a stale citim ze sa mala neotocila ☹ a ty uz mas istu sekciu? a kedy? 😕
No a tie mysi, hrôza, svokor ma v izbe brajgel jak po druhej svetovej vojne no fuj,je to alkoholik a tak aj jeho izba vypada , no a on mal tam mys a zrejme sa okotila a tie male mysi sa rozutekali kade tade, ja som bola chora z toho ked som spala a pocula ich, no fuj nehygienicke a hlavne ked som prisla z nemocky mala som aj tie ich hovienka na posteli a to ma tak rozculilo tak som do pasce chytila dve a tretiu my vyhnal dnes uz nebohy nas pes.To bolo lepsie ako pasca 😉 a ked on mi ju vyhnal potom sme uz nemali a ju chytil na chodbe a urobil chnap a bolo po mysi a ako poslednu udupol moj manzel ked utekal po schodoch.
Inac som sa dobre nasmiala ako si opisala ze si uz chora z vysavania ich bobkov 😀 😀 😀 juj si zlata

dianka3
16. okt 2011

@bettyx Tak to je potom tvoja babika riadne velka 🙂 inac ani ja nemam velke brusko a navyse ked som letos lezala v nemocnici bola tam jedna holka co bola v 8 mesiaci tehot. a mala take malinke brusko ako ty mas na fotke v 23tt, ozaj ani lekari jej nechceli verit ze uz je v 8 mesiaci a smiali sa az ked kukli na sono tak potom uverili a ja som cumela kde to babo vobec ma 😕 ale ona bola velmi chuda a vysoka.
No mysi 😀 my se ich mali dokopy asi 7 . U svokra v izbe sa chytili 4- on tam ma bordel jako po vojne a spinu a smrad je to alkoholik a od neho tie mysi sa okotili.No a u nas v loznici som chytila 2 a tu tretiu nie a nie sa chytit do pasce, tak som si na pomoc zavolala nasho psa a ten ju za pol hodinky vyhnal z izby a nakoniec ani som nevedela ze sa skryla do pracky a ked som prala vydela som ako je tam zaseknuta a utopena mala myš. no fuj 😠 a odvtedy chvalabohu pokoj 🙂

katuska_za
17. okt 2011

@jana0706 uz som pisala mail aj jednej laktacnej poradkini tak cakam ci sa ozve... velmi by som chcela by sa prisal, aj ked vraj pre deti s dawnom je to omnoho tazsie ako pre normalne zdrave deti, pretoze oni malu inak tvarovanu pusinku vo vnutri, maju inak klenbu podnebia a to im robi dost problemy...
@bettyx aj ja pouzivam klobucik a cezen aj celkom taha, len sa napapa vela vzduchu pritom a potom mame broblemy s bruskom, nechcem ho tak trapit a vraj klobuciky su ta najhoria vec co moze mamina pri dojceni spravit.. aspon to som citala na nete v par clankoch...
@uhlopriecka tak to urcite vyskusam... len on proste nevie chytit ten dvorec a prisat sa vobec.. mliecko mu tecie po brade a vsade, lebo ja mam naozaj mlieka aj na rozdavanie a tecie to poriadne ked maly zacne tahat cez klobucik respektive zuri pri samotnej bradavke..

bv_alexandra
17. okt 2011

Babulky tie čo ste po SC, čo si dávate proti bolesti rany? ja sa k večeru už ani neviem poriadne z postele zdvihnuť ☹ Keby nebolo mojo drahého tak neviem, celú noc mi nosil malého do postele na krmenie, cez den zas dcéra pomáha, ako uľaviť tej bolesti? A ešte ma začina aj chrbtica bolieť, tipujem že to je zas pozostatok spinálu ☹ ☹ ☹

bettyx
17. okt 2011

@katuska_za fakt?? my stím problém neměli -ani trochu... malý si po napití vždycky hezky říhnul a byl klid -nikdy jsme neměli problém s bříškem.. naštěstí!!! poprvé jsme mazali bříško když plakal a asi tři dny nekakal, jinak nikdy nic...
@dianka3 Tak já můžu za sebe říct že myši mi nikdy nevadily -dokonce jsem je chovala.. ale jako co jsem tady na vsi, tak mě neskutečně vytáčí -kór když mi kálí do postelí pro děti.... a letos se jich u nás nachytalo už 6 -takže jsme na tom velmi podobně.... 🙄

bv_alexandra
17. okt 2011

a ešte strašne ma to ťahá ist s malým von ked je tak krásne. myslíte že kedy by sme mohli isť?

katuska_za
17. okt 2011

@bv_alexandra dr mi povedala, ze sa moze ist ked ma maly tak 3 tyzdne...

gianni
17. okt 2011

@bv_alexandra no ja si nedávam nič,teraz je to už o.k.,citlivé to je len na dotyk ,ale pre tým som tiež mala problém vstať z postele k malému ale som sa musela premôcť
ja som bola s malým prvý krát vonku včera asi 2 hodiny a ešte dospával hodinku doma,ja viem tak že po 10 dnoch sa môže ísť,ale asi závisí aj od počasia a tak celkovo ako ste na tom