icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

fuzinko
17. okt 2011

@marikac
@misic ahoj babinky, uz som tu dlhsie nebola, ale ved to nevadi, chcem len povedat ze uplne s vymi suhlasim,ja mam termin 21.10 a maly sa drzi ako kliest, na zaciatku to vyzeralo ze sa narodi uz aj po 10.10 cize v 38tt kazdemu som to tvrdila a nokiec aha. Uz neviem co mam robit. Dr povedal ze ak to do piatku nepride ze mam prist na monitoring do nemocnice a potom sa uvidi. Vy sa ako citite. Tie stavy ze som ako veleryba a neviem sa poriadne ani odtrpat na zachod uz aby skoncili 😀 😀

marikac
17. okt 2011

@fuzinko ja som kosatka 😀 😀 😀 😀 😀 😀
a citim sa stale rovnako,ze ten porod snad nikdy nepride 😠

fuzinko
17. okt 2011

@mirkaavincko ahoj, mne sa stalo to ise, cele tehotensto mastim a natieram brucho poctivo a az minuly tyzden kedze maly mi pribral za poslene 2 tyzdne 750g, cize zo 2800g na 3680g tak mi tak popraskalo.Momentalne som uz v 40.tyzdni a uz cakam kedy ma roztrhne. 🙂

marikac
17. okt 2011

@katuska_za a co espumisan? neskusis?

marikac
17. okt 2011

@fuzinko ja som rozpukala (natierala som od zaciatku tehu vsetko, drahe i lacne kremy som mala, nepomohlo nic) uz v 31tt, mala uz davno nie je mala....a ako sa vsade na nete pise,ze teraz sa uz nepribera, brusko nerastie, tak ja som svedkom toho,ze sa to dá 😠
dopraskala mi koza na celom tele snad. ale aspon mam na obhajobu pred okolim vazny dovod-tehotenstvo. Nemam to z pribratia, lebo som sa prejedala. Viem,ze to zamrzi....aj mna to mrzi, uz si neobleciem polovicne plavky snad nikdy v zivote 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

katuska_za
17. okt 2011

@marikac to ma rovnake vlastnosti ako ten infacol pokial viem :( tak netusim ci by to bolo lepsie... a ako casto sa babetku dava?

marikac
17. okt 2011

@katuska_za neviem presne, moja svagrina ho pouziva a chvali si to
skus si to pozriet tu
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/mate-skusenosti-s-espumisanom-pre-dieta/

misic
17. okt 2011

@fuzinko no ja uz som tiez dost nemotorna, hlavne pri obliekani a obuvani... 😒 ale da sa to prezit, ale uz by som brala to brusko dole... teraz mam take divne obcasne pichanie v podbrusku a krizoch, tak cakam, ci sa to nejako nezintenzivni a keby to bolo pravidelne... juchuuuu to by bolo super 😀 sa normalne tesim na ten porod! Tak uvidime, ale keby nic, neva, zajtra zacinaju u nas trhy, tak by som si aspon z burciaciku chlipla 😀 tak som zvedava, ci sa daco pohne alebo nie.... 😉

fuzinko
17. okt 2011

@marikac suhlasim 🙂 🙂 , neboj musime to nejako dobojovat.
INAC ZABUDLA SOM POGRATULOVAT VSETKYM MAMICKAM z nasej skupiny oktobrovky k babatkám a tym kockám , ktore sa este nedockali a su cakatelky ( ako ja )cprajem kreasne zdrave babetka a lahkýb bezbolestný 😀 porod.

misic
17. okt 2011

@marikac ale prosim ta preco by si si neobliekla polovicne plavky, strie ma skoro kazda zena a ak nema strie, tak aspon celulitidu... no a co?! ked sa otepli, hura do plaviek aj dvojdielnych, sak strie vyblednu... a okrem toho, je to krasny dokaz toho, ze budeme mat najkrajsi titul: MAMINY 😀

fuzinko
17. okt 2011

@misic ja som si chlipla pred 3 dnami trochu piva , asi 4 glgy od manžele, nech mi travi a citila som sa ako keby som vylogala liter vína, tak to uz neskusam. Ja uz len pokorne cakam. 🙂 🙂 🙂

marikac
17. okt 2011

@misic tiez sa tesim na porod....ja mam obcas pri pohyboch malej taky pocit dolu (pichanie)ze kazdu chvilu cakam,ze uvidim rucku 😀 😀 😀 😀 😀
ale mam pocit,ze brusko tiez neklesa 😒
ále, a co ak pridem na plaz, kde budem jedina so striami? 😀 😀 😀 😀 😀

marikac
17. okt 2011

@fuzinko ja si v pohode dám radlera, to si neskusala?

fuzinko
17. okt 2011

@misic SUHLASIM kaslime na strie !!!!!!!

misic
17. okt 2011

@fuzinko ja som si vcera dala trochu cerveneho vinka s manzelom a dnes so svokrou... a cakam, ci nebude nejaky blahodarny ucinok 😀 😀 😀

fuzinko
17. okt 2011

@marikac Mne nechuti ziadny alkohol, resp. ma napina zo vsetkeho na vracanie tak to radsej ani neskusam. Ja si radsej dam kolacik, alebo nejaku dobrotu. 😀

jana0706
17. okt 2011

@d_anica aj nas Jakubko stikuta vacsinou tak raz za den, on stikutal uz v brusku ale nie tak casto...je mi ho luto ked ho tak nadhadzuje ale on to zvlada so stoickym pokojom 🙂 s tym grganim ti nepomozem, ani nasmu sa do toho moc nechce, a tiez ho obcas bolieva brusko...ale aspon negrcka zatial...

dianka3
17. okt 2011

@bettyx No ale keby to boli skreckovia tak by mi to nevadilo,tie mam rada aj ja ale myši a dive 😠 😠 😠 fuj no fnus, ja som mala ich hovinka aj na mojej posteli aj v deckej postielke a to ma uplne nasralo 😠 dokopy boli asi 7, ale nas nebohy pes nam ich vyhnal z izby 🙂 za co som mu bola vdacna 🙂 alebo urobil chnap a bolo po mysi 😀 a jednu udupol manzel 😝 fuuj brrrr ale to bolo minuly rok teraz je pokoj 😎 a vy ich este mate?

juliam
17. okt 2011

ahojte žienky 🙂 tak my to už máme za sebou. náš Matejko sa narodil 4 dni pred termínom a bola to teda rýchlovka - za 6 hodín bolo po, ani doktor nestihol prísť ku pôrodu 😀 dnes sme prišli domov, takže si začíname hľadať nejaký systém.
všetkým novopečeným maminkám prajem veľa mliečka a maličkým veľa zdravíčka 🙂
a maminkám - čakateľkám pevné nervy a nech to majú rýchlo za sebou 😉

dianka3
17. okt 2011

@wewe22 Juuuj cize piatok uz bude babo na svete? 🙂 Gratulujem ti a aj sa bojim ako ti to dopadne 😒 takze ides piatok ci stvrtok do nemocky? nemas strach? 😕

bettyx
17. okt 2011

@dianka3 tak máte psa k něčemu -náš pes se jich bojí -fakt nechápu.. když ji viděl poprvé, tak na ni čučel a ani se nehnul a teď když cítí myš, tak akorát veje.. ale jsem ráda že je tu duše která ví o čem to je -že v baráku je spíš divný když ta myš tam nevleze atd. .. halt nám nezbývá než čistit povrchy a líčit pasti, ale zase máe zahradu a v létě se fakt vyřádíme -tak je to vykoupený 😉
Teď už tu nejsou! teda u nás ne... je tu klid, čisto, vydesinfikováno.. bezva! včera večer jsme odstranili i pasti abych mohla pustit andulky proletět -ale u tchýně jsme vyráběli dezert k odpolednímu sezení a potřebovaly jsme mlíko a ona měla ve špajzce nakousaný 3krabice mlíka a jedna ta krabice byla prázdná!!! ale nikde nebylo nic vyteklýho, tak nevíme jestli nepomáhal pít i pes když myš zmizla.. takže u dveří máme plašič a pečlivě zavíráme!!!!
a manžel je teda kádr! ten můj se myší bojí, takže chytání je na mě 🙄

dianka3
17. okt 2011

@bettyx 😀 manzel se boji myší? 😀 to je sranda 🙂 to si ma rozosmila 😀 a este k tomu aj tenhle smajl 🙄 no prima 😀 Tak ju udupol lebo bezala po schodoch a keby ju nestihol udupnut tak uz je v obyvaku a tam by sme ju uz nechytili.Ale teraz keby aj myš vydel uz by ju neudupol,lebo mu preskocilo 😀 sa zmenil a nijakemu hmyzu ci hlodavcovi neublizi, dokonca aj muchu chyti a pusti ju z okna ne zeby ju zabil 🙄 ja ich zabijam jedna radost 😀 je teraz divny 🤐 No a ten nas pes ,uz zial nezije ☹ minule vianoce nam zdrhol z domu a zrazilo ho auto ☹ bol to dobry pes-americky staford. bol este mlady mal 3 ,5 roka. Je ho skoda, mal deti rad a nikomu nikdy neublizil, iba myšiam 😀 a psom 😖 . no a to bolo hrozne, ked bola noc ja som nemohla spat lebo som pocula ako v izbe beha myš a tymi pazurmi nam beha po podlahe ,no hnus 😠 ja som bola z nervami v koncoch, musela som davat pasti pod postilku, och a 2 sa tam chytili a ta tretia nie a nie sa chytit a tak som si zavolla do izby psa na noc a ten hned ako vosiel do izby zacal cuchat, potom si lahol na koberec a narz zdvyhol hlavu a vystartoval pod postel a tam sa matal az kym ta myš nevybehla z izby a skryla sa v kupelni, a nakonies do pracky-o com som nevedel a ked som sla prat ,tak sa divam a myš bola zaseknuta medzi dvierkami a uz bolo po nej brrrr.fuuj ,potom som volala svokra nech ju pride vybrat a vyhodit a este sa smial a povedal ze je uz cista,vyprata 😀 no a odvtedy je pokoj.to bola mala myš. Ale to bolo pred rokom a uz je klud 😎

katuska_za
18. okt 2011

Ahojte maminky ... konecne mam zas chvilku cas na domace prace... Nas drobec ma strasne mkoliky kazdy vecer.. od tretej do osmej nie a nie zaspat a strasne place az zurivo :( niekedy sa zabudne aj nadychnut a potom je az fialovy :( dnes pojdme kupit ten espumisan a uvidime ci zaberie alebo nie, pretoze naozaj neviem co robit.. Ako casto natierat pupik? pri kazdom prebalovani? Mozno mu to sposobujem aj ja dakym jedlom, snazim sa nejest vela veci co by mohli skodit tak naozaj netusim :( mohla by mu vadit napriklad cokolada? alebo mlieko ci jogurty? och snad mu to prejde cim skvor ☹

katuska_za
18. okt 2011

Dokonaly pohlad na tych dvoch mojich chlapov.... 🙂

marikac
18. okt 2011

snad uz sa to rozbehlo, vcera som mala hnacky, a od 23,00 citim bolest krizov i podbruska-resp. cele mi stvrdne, najprv 12,8, teraz 6 minutovy interval...
ale nevsimla som si,aby mi odisla zatka......myslite, ze su to uz kontrakcie?
tlak mam 143/94,opakovane som ho premerala stale je taky vysoky,,,co myslite,kedy mam vystartovat do nemocky? mam to 25km

silvike
18. okt 2011

hhhhhhh

silvike
18. okt 2011

ospravedlnujem sa za to hhhhhhh, to som len skusala ci sa zobrazi aj moj prispevok, mylslela som ze nie....a ano 🙂

natalii6
18. okt 2011

@katuska_za ahoj moj prvy mal tiez koliky len nastastie to bolo od 17 do 20h ale bol to priserny plac ☹ tiez som nevedela co mam snim robit ale teraz uz co to viem tak ti poradim nahrej si plienku a priloz mu ju na brusko alebo ked mu budes davat ten pupik tak mu masiruj brusko v smere hodinovych ruciciek este ak by si mala fitloptu tak sa snim pohojdavajj nam to pomahalo ..co sa tyka toho kremu pupik ja ked som mu to natrela tak to zabralo za chvilu tak som uz potom nemusela davat..ale mam pre teba dobru spravu zvycajne tie koliky ako prisli tak po 3 mes. odiu 😉 a ta fotka s tatinom je krasna 😉 aj my mame taku z prvym babay 😉 a co sa tyka cokolady mne laktacna povedala ze trochu sa moze a mliecne vyrobky sa mozu su dobre na tvorbu mlieka a to by mu nemalo robit galibu..malickemu zelam nech ho brusko co najskor prestane trapit 😉 a mamicke vela sily a trpezlivosti 😉

natalii6
18. okt 2011

inac dievcata dobre ranko 😉 kedze pri 2 detickach uz neni tolko casu sem prispievat ale kad sa mi podari tak vas aspon precitam..ja idem dneska ku koznej lebo som bola min.tyzden u gynekologa koli tomu ze ma dole velmi svrbi a zistil ze mam tam mam exzem vraj bud z voziek alebo z gatiek tak ma poslal ku koznej 😠 a co sa tyka kojenia sa nam nedari stale tak som presla na umele a maly je odvtedy spokojnejsi klop klop 😉 aj ked mi je luto ze sa mi zase nepodarilo kojit aj ked som preto spravila dost ☹
vsetkym nastavajucim maminkam zelam skory prichod babatiek na svet a vela zdravicka 😉

tinika
18. okt 2011

@natalii6 nevadi, hlavne ze ste ty a maly v pohode, ja som tiez zvedava, či sa mi podari teraz plne kojit a ako dlho a či vobec ale svet sa nezruti, som rada, ze kočky tu su k tejto teme v pohode, lebo niekde su aj tie kojacie maniačky, ako v pohode, nič proti nim, ale dost som z nich pri prvom depkarila, ked sa mi nedarilo