Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@stellamiapiccola no mna az na termin ze neni dobre moc skorej ale asi nozaj zalezi kde
@dianka3 no presne ze chuda ani nebude vedet co sa to deje tak kontrakcie su prirodzene a podla mna je to pre to babo normal ja si myslim ze ked to tak priroda zariadila tak s toho az taky stres nema
@blackie26 no ja si myslim ze je jedno ci je druhe alebo tretie ja som bola tretie dieta a jedine ktore mama prenasala
Och drobcek sladko spinka zatim uz pol hodinku, ale zbastil skoro 100ml maminkynho mliecka takze brusko musi mat az po klapku 😀 hlados je to dnes poriadny, ale tiez sa zas dobre aj porozculoval doobeda a aj teraz vecer hodinku... premyslam ci su to vobec koliky co ho trapy... pretoze pekne spapal svoju davku o piatej a potom bol nervozny az do siedmej... a ked som mu dala flasu hned sa po nej vrhol... je mozne ze mu to nestaci?? ale ja sa bojim mu davat viac kedze aj v nemocnici kazali davat 60ml kazde tri hodiny az kym nebude mat vahu 2800g a potom zvysit na 70ml... och
@wewe22 joj moja, to je mi luto chuda babika,musis byt nestastna ☹ a ja viem ako sa citis, ja skoncim asi ako ty, uz sa idem objednat na interne a aro. Tak teda vytaj v klube ja k nemu tiez patrim a moja mala je stale tiez kp 😒 n do riti, zavydim zienkam co su ich babatka dole hlavkami. Joj malicka a co keby si skusila viac chodit a sexovat mozno pridu kontrakcie
@katuska_za ja by som flasku nedavala ... teda - pokial by som mala v plane kojit co najdlhsie... Neriskovala by som ze ma zacne odmietat 😉
inak na to brusko pomahaju probiotika infants dophilus (pre deti do 5 rokov) pomahali nam aj pri prvom, aj teraz, je to taky prasok, okolo 11 eur to stoji.
@len_henus tak dnes ma predsa len poslali na ultrazvuk.maly ma 3.8kg.tak to je ok.bala som sa aby nemal 5kg.
kocky ja uz tiez prenasam.je to hrozne.kazdu chvilu mi chodia sms ky a spravy na facebook,ci uz. rodim.som z toho na nervy.navyse mam silne bolesti chrbta a riadne hemoroidy.mam faktu mast a cipky ale nezabera to.budem to uz musiet nejako vydrzat.dufam, ze nas krpcek sa vypyta na svet este tento tyzden.drzim palce vsetkym cakatelkam,nech to uz mame za sebou 🙂
ty jo, to je změna... je to snad 14dní co jsem to tu pročítala tak letmo a koukala která už má miminko a teď už to tu řádně uvadá 😎 , protože velká spousta miminek už leží v postýlkách... už abych to svoje měla taky v postýlce... ale to si ještě značně počkám. ty jo! abych tu nakonec nebyla poslední těhotná! -ne že by na tom bylo něco špatnýho, ale termín mám týden za sebou a furt se nic nechystá... tak bych se tomu nedivila...
@nelynka18 ahoj nemam cas vsetko ciata ale vsimla som si ze si pisla ze tvoj maly je jedovity pred spankom kedy je najvaic jedovity? pytam sa preto lebo u nas to je hlavne okolo tej 20h aj ked po napapani zaspi za chvilu je hore a place a nenormalne kyva rukami a tak to je kazdy vecer ale nemyslim si ze by ho bolelo brusko 😉
@katulka74 Aj ja dávam taký čajík vyvarím fenikel, rascu a aníz medzi prsty. Asi musíme vydržať s tými kolikami do 3 mesiacov. ☹ Náš už nemá také hysterické plače ako pred týždňom, ale občas ho tak skrúca a je nervózny, ale je to lepšie u nás ako to bolo.držím palce, aby sa to zlepšilo. 🙂 🙂 🙂
@katuska_za Či ho bolí bruško zistíš tak, že ho skrúca nôžky tak dvíha a má napnuté bruško ak mu ho stlačíš tak plače viac, a ak pocvičíš s ním tak náš až tak stone, že mu je to dobre ich tak pocvičiť a potom aj prdne. Ale jeho môže bruško bolieť aj vzduchu ak sa nahltá moc. Držkajte sa!
@nelustek Mojik zlatý dnes sa drž a silno silne na Teba myslíme a už sme zvedaví na Lindušku. Marcelko má dnes presne mesiačik!!!! 🙂 🙂 🙂
super den bol vcera no jedno je iste mojmu manzelovi na mne ale vobec nezalezi boli naznaky pocas celeho tehu no teraz sa vyfarbil dva dni som nebola doma behala so po doktoroch s malu a on ani prstom nepohol dosla som do takeho bordelu ze som do pol desiatej makala a stale je bordel cez den sme sa pohadali a on ked dosol dom hral silno urazeneho ani sa nepohol aby mi pomohol to ze dosahujem obludne velkosti a krize ma bolia tak ze ledva sa postavim na nohy to ho absolutne netrapi co od neho mozem este cakat? asi sa aj do porodnice zajtra zavezem sama tomu hovorim pohodicka den pred terminom
@michaela18
jééj, tak pekne ma aj tak, keď 3800 🙂 ale to je taká váha akurát si myslím... 🙂 chlapisko 🙂 tak ti držím palce, nech už čím skôr porodíš... ja mám terním až v utorok,ale tiež už by som to chcela mať za sebou 🙂
no čafte, tak som doma, cgt ok, krček este drzi :((( a vraj aj normalne este mozem ist, je to rizikovejsie ale ok, ze vraj je to v norme, tak neviem te druhy minule ze hranična jazva ten ze v normel no budte mdure, a teraz neviem ako budem rodit či mam doma v kontrakciac hčakat abo ist hned abo čo :(
@natalii6 ahoj aj u nas je to vecer okolo osmej no a zistila som ze treba mu nechat tmu. Ked ho nakojim je kludny dam ho do postielky zhastnem svetlo a odidem a za chvilku zacne mrncat a jedovat sa.ale my mu dame len dudu a odideme.takto sa to opakuje parkrat az nakoniec zaspi.asi po pol hodke
asi si len potrebuje zvyknut.a ty to ako riesis?
@michaela18 Ja tiež už prenášam 5-ty deň a tie telefonáty a sms-ky znášam už týždeň. som hrozne nervózna už sama zo seba :-/ aj som otvorená na 3cm, aj zátka mi odišla ... bolesti mám od včera častejšie. a stále nič ... ak-tak v piatok do nemocnice a zrejme vyvolávačku.
musíme vydržať, ktovie čo máme také super v tom brušku, keď sa detičkám nechce von 🙂
@nelynka18 Ahoj Leni! V pohode, už je to lepšie už je aj taký zlatý, keď mu robím papať a je hladný už tak nereve jak novorodenec už sa tak utíši keď ho popestuje muž alebo malá alebo leží sám s dudlom. Tá už ho aj bez perinky zoberie. Už sa do nej moc nemestíme, ale do takej tenkej prikrývky ho zaviniem ak s ním chodím po byte, lebo v kuchyni nekúrime a z kumbálu ide taká zima. A niekedy aj doma spí v kočíku, keď sa nevie uložiť, však nemôžme sa len pestovať. Tvoj Dominik dudluje dudel?, náš veru áno. Espumisan mu dávam do každej fľašky 20 kvapiek. Skús mu dať 10 a uvidíš pred každým kojením. Čo Riško vraví na bračeka? A keď plače? Naša vždy ide za ním, že nebudeme plačkať... Muž si dal včera odrezať prvý článok, ten prst krivý z mája z toho úrazu, a ako mu to robil, že aj taký druhý vedľa neho čo mal tiež raz v hoblovačke, tak mu tam vyrastal tak zboku akoby druhý kúštik nechtu, tak aj to mu spravil, lebo si to stále vyštikával so štikátkom. Tak teraz neviem ak ho nechám samého s malým, že čo budú robiť. Inak keď sa oni sami dvaja strážia, vždy mu spí 😠 😠 😠 , ale teraz v nedeľu (začali sme chodiť do kostola , malá ide v máji na prijímanie, a dostávajú razítko za účasť) tak sa mu tak precikal a prekakal, a prišli sme a malý vyobliekaný v čistom, to zvládli. 😀 A to mal také blbé dupačky cez hlavu, že som ho ledva do nich vopchala. Inak dnes má mesiac a ja s ním ešte nemám ani fotku 😠 😠 😠 !!! Vonku je už riadna kosa, ako sa páči tvojmu vonku? My spíme aj 4 hodiny vtedy, ako prídeme zvonka ešte sa nevie prebrať potom. Už som zvedavá ako nás začnú vnímať,, tie zvuky a úsmevy!!! 🙂 🙂 🙂 Už troška sa k tomu blížime. A ako spíte v noci? No my dobre, ale dnes v noci sme boli hore 2 hodiny, bez plaču len tak potichu, ale nosili sme sa a očiská veľké na mňa stále. A mu vybledli očká, také modré ich má teraz. A vieš čo sa smejeme s mužom, že ak sa spotí, akoby sa mu vlasy brčkavejú, také ich má jak chemlon po trvalej vtedy, muž je brčkavý tak možno bude aj. Sme zvedaví! Už si sem dala fotku malého? Neviem nevšimla som si.papa
@zuzaxa tak to je super 🙂 my tiez len v zavinovacke bo maly je taky zmrzliak. V noci sa budi raz dvakrat ako kedy ale inak spinkava pekne. Dominik je velmi dobrucke babo 🙂 aj to brusko uz prechadza. Vonku tiez vydrzi aj 4hodky.risko si zvykol rychlo ani nezisrli. Prve dni bol protivny alle teraz je super. Moj muz este nebol s malym sam ale snad by to tiez zvladol 😉 ja mu ten espumisan davam pred kojenim podla odmerky.a davas mu ho stale a pravidelne? Joj ale to leti co? Tiez sa tesim ked uz bude maly na nareagovat usmevom 🙂 no my kazdy den chodime po riska do skolky a este si dame aj taku prechadzku kym je pekne. Afotky mam v albume 😉
ahojte baby 🙂, vidím že @nelustek tu už nie je hádam sa to už podarí, silno ti držím palce
no už som kašel od riška dostala aj ja tak sa "tešííím" a hlavne dúfam že to nedstane malá. baby vy chodievate von aj na 4 hodiny 😕 my tak na pol hodinu a to už mrznem, nejaká som ostala zimomravá
bez toho bruška 🙂
@nelynka18 ahoj vy vstávate 1 - 2 krat za noc? to máte super, dominik je dobručké bábo 😵 , naša malá sa zobudí tak 4 - 5 krát za noc ale zatial zvládam lebo cez obed ked ich oboch uložím spať tak spím aj ja. len mm chodieva neskoro z práce a ja už o osmej idem spať tak sa ani nevidíme poriadne 😒
@zuzaxa ahoj tak už to má tvoj muž v poriadku? dufam že áno, chudák si musel vytrpeť ja ked si to len predstavím tak už ma to bolí
@tinika každý lekár vraví iné čo? to je hrozné a potom sa máš z toho vysomáriť 😠
nelynka18,jeduje sa ked je hladny, tak ze nevies ci chce jest alebo ho boli brusko,on je taky jedos 😉 ,nevies do kedy sa ustali farba oci?
@missy97231 ale on inak nechce... ale uz sme boli u laktacnej poradkine a pijeme cez prst z cievky🙂 v celku nam to aj ide
@masinka nas ma strasne tmave oci az do cierna teraz este.. ale pomalicky sa mi zda ze mu blednu 😉
masinka,dakujem,mame tmavomodre,tak z toho asi modre po tatovi nebudu 😒
ahojte mamicky a tehulky, my dnes mame 3 tyzdne - Boze, ako to leti 🙂 chcem sa spytat Vas, co uz mate deticky doma, ako ich obliekate vonku? ja raz neviem, ci som ju neobliekla malo alebo vela :( nechcem ju ani prehrievat a tiez, aby jej zase nebola zima. A este sa chcem spytat, ked vydava take zvuky ako keby strasne tlacila az scervenie v tvaricke a stale sa nejako "puci" a vypina - to znamena, ze ju boli brusko? lebo prdka casto aj kaka skoro do kazdej plienky. dakujem za rady a pekny den vam vsetkym prajem 🙂
ahojte... my mame dnes mesiac 🙂 mala ma bielka oci take do zlta... dufam, ze to nema zltacku,,, lebo mi kazdy hovori ze je taka zltsia 😒 asi zbehnem k doktorovi zajtra, nech sa na to pozrie.
@zuzinka_26 moja sa tiez puci casto... ale nekaka do kazdej plienky,,, tak si myslim ze ju boli brusko. Ale neplace pri tom. Zacala som jej davat na radu doktora Infacol, ale nezda sa ze by zaberal... tak neviem.
@nelynka18 ahoj aj ja som si vcera vsimla ze ked vypnem telku tak sa skor ukludni 😉 my dudlik nemame ho zneho napina co sa na jednej stane aj tesim lebo nemusim odnaucat ale na druhej strane na ukludnenie by bol vhod ale ked to na neho pride ho trosku pohojdam na rukach alebo mu spievam alebo mu zacnem ze psssstttttttttt
a to tie pomoze obcas 😉 citam ze tu viacere davate detom espumisan a podobne veci ja som mu este nic take nedala kedze sa pocase ukludni aj bez toho pre pripad bolenia bruska mam pupik alebo mu spravim masaz bruska 😉
inac baby co vase deti uz maju viac ako 28 dni uz ste boli vybavit ten prispevok pri narodeni dietatka?

@nelustek tak alespoň tak... nám fat teď nic nevychází -alespoň ta myš co tu byla se chytla a je od ní pokoj a všechno je znovu připravené... tady se nechává přenášet do posledního dne -což je asi 41+6.. když se měl narodit Štěpánek mi týden po termínu řekli ať si přijdu -tenkrát to bylo- asi za pět dní a zrovna by to vycházelo na 41+6... a druhý den se malý rozhod sám, ale to asi bylo tim, že jsem měla řádnou chřipku a tři dny jsem už nejedla, sotva pila a jenom ležela a spala... to bylo děsný! jsem přesvědčená o tom, že kdybych byla zdravá, tak si taky počkal... a nejvíc mě rozšvihalo když jsem měla v propouštěcí zprávě napsáno, že malý byl sotva donošený -že byl 38+0 -rozměry měl 3,65kg/52cm, nehty přerostlý a už rozlámaný.. to mě fakt rozesmálo!! že se můj gynekolog a ultrazvuky zmýlili o 3týdny- to je fakt sranda!