Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
Ja som mala termín 22. 10., teda dva dni prenášam. Môj doktor ma už poslal so žiadankou o hospitalizáciu, ale v nemocke mi teda povedali, že sa vyvoláva až na siedmy deň. Ale inak videla som tu nejaké baby písať, že ešte nič, aj čo mali v statuse že 42. týždeň.. tak neviem. A inak Ty si si písavala alebo písavaš so Zuzanazuzana, že? Ja tiež 🙂 A Ty si z TN? Lebo ja som sa s ňou aj párkrát stretla pred jej pôrodom, ona je tiež z TN, aj ja. To len či sa nestretneme v TN nemocnici 🙂
@katuska_za Ahoj, ja len že som si prečítala ďalší Tvoj príspevok a musím Ti napísať, že nemám slov na tú Tvoju svokru.. ako môže niečo také z huby vypustiť... držím Vám palce nielen s malinkým, ale hlavne so svokrou. Ahoj
@zuzaxa ahoj, píšeš, že si malému pomáhala tou rektálnou trubičkou...koľko mal vtedy týždňov? Moja má dnes dva týždne a 4 dni a rozmýšľam, že to skúsim, lebo sa stále pučí a tie kvapky, čo som jej začala dávať zaberajú len málo- resp. musela by som jej ich dávať asi pred každým kojením a to veľmi nechcem.... 😒
@andelusik dakujem... ja uz nemam slova, ktorymi by som ju pomenovala.. je to smutne, najhorsie na tom je to, ze ja ani len netusim ako sa k nej spravat... som sluse vychovana svojimi rodicmi a nedokazem jej narovinu povedat co si myslim, no zaroven mi strasne ublizuje vsetkym co robi a aj svojou pritomnoustou a trpim vo vnutry :(((
@misickab3 MISICKA Tú TRUBIčKU MOžEš POUžIť od narodenia. ja už som ju tiež pár krát použila, tiež mam pocit že tie kvapky moc nezaberajú. pijem aj feniklový čaj každý no malý sa stále pučí.
@katuska_za máš môj obdiv, držim vám palčeky 🙂
Inak dnes som bola na kontrole a vraj je to lepšie ale stále to nie je ono. mám si to preplachovať dva krá za den. zmenil mi antibiotika, keďže som sa v noci vysypala po celom telom.
A v piatok opäť kontrola. Ak to už bude ok, tak mi ten otvor niečim prelepia aby sa zrástol.
Boli sme aj s malým u dr, kázala nám baliť naširoko. Pupik je vraj už pekný, a krpec váži 3320g.
Inak poviem Vám že som prišla uplne unavená, ledva stojim na nohách. Dnes som bola prvý krát sama, lebo mm už nemohol isť somnou, a bol to veru zaberák pre mna. Už nech sa to dá všetko do poriadku.
@jana0706 jeej, tak to ti nezavidim 😒 opakovat si pobyt v nemocnici by sa mi fakt nechcelo... moj maly vydrzi tri hodiny len obcas, skor cez den a na zaciatku noci, niekedy chce aj kazdu hodinu, je to rozne, kazdy den inak... tak si ho prikladam ked chce, pani doktorka vravi ze on sa casom zasyti a nebude chciet tak casto. Ale pribera statocne, 500g za tyzden 😕 som zvedava ako dlho bude mat toto raketove tempo! nas zas v poslednych dnoch zacalo trapit brusko, on teda pri tom nevrieska, ale stale tlaci a vydava hrozne zvuky, a robi to aj ked spi. A vzdy zacne tak po 3 v noci, takze veselo... no, clovek si s miminkom uzije 🙂
@misickab3 To sa môže používať od narodenia, len ja som písala, že nám veľmi pomohla asi keď mal 3 týždne sme ju každý deň večer dávali ak bolo moc zle, a teraz už vôbec, že podľa mňa už troška z toho vyrástol, že už teraz ju nepoužívame len cvičíme večer, ale ten espumisan veru do každej fľašky dávame 20 kvapiek, a neboj tam je písané, že to nie je liek, že to len na fyzikálnej báze funguje, že to rozrušuje tie bublinky z mlieka v čreve, tak prečo im to neuľahčiť ak sa dá. Neboj nie je to návykové. Niektoré sa boja aj tú trubičku používať, že si na ňu zvykne, ale podľa mňa ak budeš vidieť, že mu je už lepšie, že to nie je až taký krízový stav, tak mu ju nebudeš dávať, no nie? Vyskúšaj to podľa mňa jej to zaberie. Náš keď ma poobede taký dlhý spánok čo aj na prechádzku chodíme, že sa 4 hodiny ani nepohne, tak potom ho začne skrúcať, sa mu nahromadia tie prdíky. A ešte ja som ho mávala v perinke, a na ak už zaspal, som mu ju rozviazala, aby sa aj pohnúť pomohol, a on sa aj počas spánku naťahoval.
@katuska_za Verím na urieknutie bábätka aj dospelého, treba tú ocikanú pampersku pretrieť čelo a oči. A máš pravdu ani ja by som nedokázala poslať dospelého do riti, to môj muž ten áno 😀 . Treba na ňu slušne, ale povedať jej treba, povedz jej, že si neželáš, aby k Vám chodila ak bude viesť také reči, nech si to uvedomí blbaňa jedna. Verím tomu, že ťa to trápi. Posielam Ti veľa síl, aby si sa vedela pred jej zlobou nejako obrniť. Držkajte sa!!! Cmuk malinkému a nech už spinká pekne anjeliček!!! 🙂 🙂 🙂
@katuska_za Tiež by som najskôr asi len zo slušnosti bola ticho, ale keby už povedala také škaredé slová ako blbeček na moje dieťa, asi by sa vo mne niečo už vzbúrilo a neručím za seba, že by som jej nevynadala alebo ju nevyviedla z domu.. no čo, všetko vidí ten tam hore.. aspoň si môžeš povedať, že Ty nie si taký človek, ona je tá, ktorá by sa mala trápiť, že čo som za človeka.. (aj keď si to o sebe samozrejme neuvedomuje) takže hlavu hore a buď rada, že Ty si dobrý človek a dobrá mamina! 🙂
@zuzkazv ja tiez dojcim aj 12 x za den a v noci 4 krat, takze skoro stale,tiez nas maly si pyta hlavne vecer viac a nad ranom je hladny a to mam pocit ze mam malo mlieka lebo mrnci a nechce uz zaspat, inak neviete poradit nieco na trhlinku na bradavke, mam na jednej a nezabera mi uz nic, ani bepanten,ani lanolinova mast a sialene to boli ked maly saje a tym ze vkuse dojcim sa to nema sancu zahojit
my sme dnes prvy den uplne sami s malym,lebo doteraz som tu mala moju maminu a veru je okolo 3 a ja padam na hubu,ale zas bola som vybavovat po uradoch prispevky tak aj z toho som unavena
@katuska_za ahoj ja tomu verim nas maly takto pkakal asi pred 3 tyzdami ked ho videli 2 zname od 14 do 22h plakal a plakal tak som mu pretrela oci mokrou plienkou a potom mi muz povedal ze mu ich aj oblizal 😀 neviem ci to bolo tym ale potom sa ukludnil odvtedy mam na kocari cervenu snurku 😉
@zuzkazv ahoj tak ja maleho nekupem kazdy den a ani som si nevsimla ze by sa po nom ukludnil..ja si nemyslim ze by ho bolelo brusko kedze tie prdiky ma ale je taky nepokojny ako keby si nevedel najst svoj pokoj ..neviem preco po obede nevie spavat len po kuskoch a pritom do obeda spinka krasne ale tak verim ze sa to casom upravi teraz musime nejako vydrzat a vcera som sa snim pohupovala na fitlopte a celkom sa mu to pacilo 😉
@jana0706 bohuzial my sme na umelom ☹ nase kojenie trvalo len 2 tyzdne ☹ lebo maly sa stale odtahoval od prsa a bol stale uplakany..aj ked ani z umelym som dako nevyhrala lebo sa mi casto stava ze nevypije celu davku potom za pol hodku za hodku zase pyta ach ach a clovek by si myslel ze ved z flasky je to lahke len u nas dako nie 😒
Ahojte,dnes sme boli na klbikoch,vsetko v poriadku,kontrola o 2 tyz 🙂
@katuska_za ,obdivujem ta,ja som tiez slusne vychovana,ale toto keby mne povedala svokra na moje dieta,tak by letela dverami,nemala by si to dovolit,zrejme ju nema u vas kto umlcat. 😠
Ahojte,tak mi sme dnes prisli domov.Mala je nadherna prisla na svet vyvolavackou za dve hodiny.Ani necakali ze to bude tak rychlo 🙂 vazila 3240g pobit v nemocnici sme trochu schudli na 3100g ,ale opet priberame..papa velmi casto.Som zvedava aka bude prva noc doma.Nela okolo nej stale skace a dava pozor no zlata.
@missy97231 ahoj, velmi som bola spokojna so vsetkym... az na jednu zakomplexovanu sestricku na novorodeneckom to bolo super...
@lucy56 neskúšala si klobúčiky? mne to pomohlo ked ma bolela jedna bradavka a teraz ked je to o.k. tak zase bez klobúčika,kojila som tak aj prvého ked som ich mala podráždené
to máš dobre ked si mala tak dlho mamu pri sebe,ja mám mamu 30km daleko,chlap mi už po týždni odišiel na týždnovky,akurát tu mám pod nosom svokrovcov ,ale to mi svokor len nosí staršieho do škôlky a späť,ale aj to je pomoc lebo neviem ako by som ho tam nosila,ináč som na všetko sama
@nelustek gratulujem 🙂 krasna vlasacka 🙂
@jana0706 ..u nas je to uz treti den vzdy podvecer a raz to na nu prislo aj rano okolo stvrtej. Ako vyzera ta poloha na tigrika? ja ju vacsinou zoberiem na ruky, ale aj tam sa mi zacne skrucat a plakat, tak menim polohy, ale v ziadnej sa jej dako nepaci a place, lezat nechce vobec, tak ju len nosim a nosim a coskoro asi pridem o chrbat ;) u nas pomoze len dojcenie, tak ju radsej vzdy dam na prso a je tichucko, ale ked uz viem, ze netaha, ale len momula, tak cicu vyberiem a hned je plac - minule mi ju zuzlala skoro hodinu, mna to uz aj bolelo, ona to ma ako cumlik na upokojenie...a normalny cumlik mi vypluva. U nas je to s tym papanim tiez vselijake - v noci jej vacsinou staci tak kazde 2,5 - 3 hodky...ale cez den niekedy aj kazdu hodinu - dve. Takze tiez sa dojcime dost casto.
@mirkaavincko ja som mala termin 21.10 ale ma poslali domov, že maly je este vysoko, že neklesom a ze nie som vobec otvorena, cize povedali ze nam davaju este sancu prirodzene porodit do utorka, co je zajtra a aked nie ze mam prist rano o 7:30 a nastupujem a uvidia co a ako, ci mi ho vyvolaju, alebo cisarsky? boze, uz je to zajtra. doast sa boíjim, ale co mam robit . A ty? pise sa si 42 tyzden uz to mas za sebou?
@michaela18 ja si robim masaz hradze tak 5 dni do tyzdna ako to pisu na obale, ale ci to pomoze neviem , lebo ako ty prenasam a mam podobnu situaciu ako ty, dokonca som sa 2 x okupala vo vrelej vode, chodim na prechadzky... a nic. Ide ma porazit. 🙂
žienky...dnes sme boli na poradni....tak za dva týždne, čo sme z nemocky doma, malá narástla 2,5 cm a pribrala 800 gramov 😵 taká som rada, že pekne papká a priberá....už len jej pomôcť s tými plynmi a bude super 🙂 som zvedavá na túto noc. Už ma dosť ťahá spať, takže dobrú nôcku všetkým maminám a aj čakateľkám na svoje pokladíky 😉

@jana0706 praveze neumudrili je to horsie a horsie.. svokra sa chodi raz za tyzden pozerat ako na zvieratko, 5 minut stoji pri postielke medzi tym sa pyta dokola na jeho diagnozu, stale to iste mojho manzela a mudruje o tom ako si skomplikoval zivot a ako musi teraz pracovat lebo to bude treba vela penazi na takeho "blbceka" a ze si tym kazi proste zivot....:(
@zuzkazv ano ano to s ocikanou plienkou mi radili len akurat som mala vsteky oprate 😀 tak som skusala premerat vodou, utriet tvaricku opakom tielka a podobne veci... a aj ked s tou vodou mi vysli 3 plne lyzicky tak stale nepomahalo a len plakal . za celu noc spal asi hodinku :(