Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@elenaakiko skor by som povedala ze nahoda ja som mala nadchu tesne pred terminom tak som si davala varene vinko tri vecere po sebe a nic
@majoslava no ani mi nehovor..ja som aj mala kontrakcie uz par krat a dost nadejne a po par hodinach zastali, alebo po sprche ked som sa chystala do nemocnice (to sa mi uz dva krat stalo) a uz tri tyzdne pocuvam ze maly je vysoko, som otvorena na 1-2 prsty iba. Dost pochybujem ze nejak sam od seba klesne kedze mam vela plodovky a maly si tam krasne tancuje lambadu v tolkom priestore..co by sa tlacil von, ved je mu tam dobre.
nelynka18,ja som kupila biogaiu a je tam napisane ze az od ukonceneho 3 mesiaca
Ahojte,my sme boli vcera v Il. na ockovanie ,ale nam ju nezaockovali,preto ze sa zacala moc supat ma hrozne suchu pokozku a predvcerom jej cely predok ocervenel.Na brusku prsiach rucickach a nozkach ma cervene flaky :( som zufala ved ju pravidelne olejujem
@luckaprima ani my ešte nemáme ceľkom zahojené, malej čistím len vatovou tyčinkou suchou, aby to bolo v sochom a očistené tie suché žlté časti. a potom framykoinový zásyp. a pekne sa to už hojí
@katuska_za ja čo si pamätám, tak čo som čítala o zelenej stolici u malinkých, tak je to ak sa niekedy nedostatočne napapká. a prejaví sa to takouto zmenou farby.
@nelustek neboj...to prejde. Moja Emmka mala tiež probém so šúpaním....hlavne ručičky a nôžky ale pravidelným olejovaním a mastením to počase zmizlo...asi sa im ešte mení kožička po pôrode...skús tomu dať ešte čas...určite sa to zlepší 😉 a keby nie, tak by som pouvažovala o zmene kozmetiky- možno jej tá značka nerobí dobre...
Baby.... neuveriteľné- malinká sa dnes na mňa prvýkrát usmiala....a to má 3 týždne a 3 dni...normálne mi ppozerala do očí a asi 20 sekund sa usmievala...a po hodine znovu- to som rýchlo vytiahla mobil a cvakla som ju- nie je to kvalitné, ale predsa...je to zvečnené 😵
@nelustek my sme tiež olejovali a aj tak sa malý šúpal. SKús natierať Excipialom Hydralotio, odkedy použivam ten tak ani jediná šupinka.
@bettina však? aj ja som chcela dat framykoinovy zasyp ale doktorka ma prisne zastavila ze to sa uz nepouziva, ale pri prvej dcerke mi to krasne vysusilo rychlo, dakujem aspon som mudrejsia, pekný dník 😉
Ahoj děvčata, jen jdu pozdravit ty, které stále ještě čekají jako já🙂 To čekání je naprd co?🙂 A mě navíc dr nepotešil, když mi ve čtvrtek řekl, že to na porod rozhodně nevypadá, dítě je vysoko, nic se nechystá, v pátek si přijďte znovu😀
držím všem palce! A porodivším gratuluji!
@luckaprima no aj mne povedala dr.,že framykoin sa už nepoužíva. a ke´d som bola s malou v nemocnici na očkovaní, dr. som povedla, nech sa poyrie na pupok a nech dávam ďalej framykoin zásyp, a tak sa nám to pekne dáva doporiadku
@bv_alexandra ten mi doporucila aj doktorka excipial lipoloto kolko to tak stoji,ze to je na exematicku pokozku.Vcera sme ju kupali v hypermangane aj to mi doporucila doktorka v porodnici.
@misickab3 aka je zlatunka riadny skerko 🙂
@nelustek ten excipial lipolotio je lepsi na zaciatko, lebo je mastnejsi... aj my len to pouzoivame a zabera to... ke sa predpise, stoji nejake euro, bez predpisu je drahy... ale daj si predpisat, mas na to narok.... a dobry je aj ten hydrolotio, na neskor, ked uz sa prestane supat.... ja ich pre starsiu pouzivam od narodenia este stale... a u maleho tiez... inu kozmetiku nepouzivam a som velmi spokojna....
inak aj malemu uz pupok odpadol, ale stale mu to mokva a ma v nom krvavu chrasticku... davam framykoin zasyp, ale neviem, ako tu chrasticku dostat odtial prec... to sa moze len tak vylupnut? Ked ju nadvihnem, tak zda sa, ze by aj povolila, ale zakrvacalo by to znovu a nic by sa tym nevyriesilo... alebo to odpadne samo? Pri dcere sme nemali take problemy.... ☹
tak babenky konecne som sa tu dostala.mala sa narodila 19.10.2011 o 19.19hodine vola sa saskia a sme zdravucke ako rybicky.mliecka mame dostatok tak musim poklopkat 🙂 vsetkym cerstvym mamickam blahozelam 🙂 🙂 🙂
@nelustek nas sa na zaciatku tiez tak jemne supal, viac menej cele telo, ale tak po castiach, nikdy vsak nemal cervenu pokozku, ani som ho nicim nenatierala, pekne sa to same dalo do poriadku...ja ho pred kupanim teraz vzdy poriadne natriem tym prirodnym olejom od Weledy, okupem a ma potom nadhernu premastenu zdravu pokozku...
Zdravi vas nasa dcerka Noemi, prisla na svet 18.10. o 18:30 prirodzene, s mierami 51 cm a 3500 g. Za dva dni nam schudla vyse pol kila pre nedostatok mliecka, ale uz to vsetko pekne dohaname. Z porodnice si priniesla infekciu v ocku, ktora sa jej rozsirila po kozi, tak sme chodili k pani doktorke cely tyzden, ale uz je lepsie. Inak sa mame obe vyborne, mala pekne pribera a ja mam uz viac mliecka.
Vsetkym mamkam gratulujem a mamkam - cakatelkam este vela trpezlivosti pri cakani prajem!
@jana0706 mne ide hlavne o tu pokozku scervenanu.aj nelka sa supala ale podrazdena s toho nebola.chrustik maly asi si pojdem tu mast predpisat v pondelok.k tym pupcekom aj nasa mala to ma krvave,dnes jej cast odpadla tak uvidime
@katy2 myslis ze tam budem musiet ist aj s malou aby ju videla doktorka , alebo mi to predpise len tak?
@bettina ano ano aj znama co robi na naovorodeneckom mi povedala, ze to je hladova stolica, cize ak babo je hladne, ked ho krmim z flase netusim kedy mu pridavat viac mliecka ako rastie, ale uz som vyskolena a poucena od znamej ako a co robit🙂
@misickab3 vies ze aj ja som si vsimla ze maly sa na mna zacina uskrnat vedomky,je to super pocit,vsak? 🙂
tak baby konecne mam novy notebook a mozem s vami pisat bo do teraz som sem chodievala cez mobil a to bolo na nic 😉 takze uz skoro vsetky mame deticky super,album bude o chvilu cely 🙂 nas maly dnes spal celu noc a z 🙂 obudil sa az o siestej rano,skvely pocit.ale cele doobedie bol skoro stale hore ale bola tu moja mama takze pestovala 🙂 no a teraz zase dospava mal papat uz pred hodinou a pol a nic 😨 no len aby spal v noci 🙂 baby potrebovala by som radu.moj maly sa nevie vykakat sam musim mu pomahat rektalnou rurkou....kupila som si teraz biogaiu kvapky,snad mu to pomoze....mate to aj vy niekto?a ako casto kakaju vase deti?
@nelustek viem že sa dá tušim dať aj na predpis, a stoji cca 5€ ale vydrží veli dlho. my ho použivame celá rodina 🙂

@amisa
@duranovaz ja som dnes makala v záhrade a dúfala že aspon kus ma chytia kontrakcie a nič 😠 malému sa vôbec nechce ☹