icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nelynka18
29. okt 2011

@luckaprima nasemu to dali dolu uz v nemocke a doma som mu to osetrovala asi 4dni a potom to mal zahojene ale tiez mu isla sem-tam aj krvicka.len davaj ten lieh on to vysusi a skoro sa to zahoji.

bv_alexandra
29. okt 2011

@nelynka18 náš do každej plienky naloži, jedine ked ma problém s bruškom tak to tak nie. U nas trubička tiež posledne dni na dennom poriadku. A to sa snazim jest len to čo môžem a vypijem 2 litre feniklového čaju a aj tak sa furt puči. 😉 😉

nelynka18
29. okt 2011

@bv_alexandra no ved prave si pamätam ze risko mal tiez v kazdej plinke....no a dominik tak 1-2krat do dna a to musim dopomoct....tiez sa snazim stravovat dobre aj caje pijem,nas uz aj pkne poprda len sa puci ked ma plne crievka a vtedy mu dam rurku a on sa vykaka...ale som si aj vsimla ze ma asi zle travenie 😒

misickab3
29. okt 2011

@nelynka18 no.....je to perfektný pocit 🙂 manžel už žiarli, že sa na mňa usmiala skôr ako na neho a snaží sa ma presvedčiť, že to nebol vedomý úsmev 😀
a aj my musíme používať tú trubičku....malá sa vie vykakať aj sama, ale niekedy sa to zasekne a vtedy používame trubičku...ale neviem presne koľkokrát kaká...

misickab3
29. okt 2011

@luckaprima mojej Emmke odpadol pupček 9 dní po narodení a tiež jej potom išla krvička, robili sa chrasty...teraz to má skoro úplne zahojené, ale ešte má trošku hnisu. Ja som to čistila len liehom, ale skoro pri každom prebaľovaní...teraz už len raz alebo dvakrát za deň....

nelynka18
29. okt 2011

@misickab3 hihi ale urcite to bol vedomy 😀 ani mne nikto neveril az ked to mama videla 🙂 no vidis a mne maly sa sam nevykaka teda neviem keby vyckavam mozno sa aj sam ale nemozem vyckavat bo vidim ze tlaci no a nepomoz mu 😒

a este otazocka: ucite svoje deticky neakemu rezimu?teda myslim vecer hlavne.ja sa snazim ale nie vzdy sa vydari.... a fotka krpca ak ste ho este niekto nevideli 🙂

misickab3
29. okt 2011

@nelynka18 aký frajer.... 😎
no...my sa snažíme o aký taký režim....večer o 19:00 kupkame, potom už vypnem veľké svetlo a nakojím malú pri tlmenom svetle...a vždy počas noci, keď kojím, alebo prebaľujem, tak je buď tma, alebo malé svetlo zapnuté a nekomunikujem vôbec s malou- max. pšt alebo tak...no a cez deň nechávame otvorené dvere do izby a hovoríme na ňu vždy keď je hore....takže aspoň tak sa snažíme, aby pochopila kedy je noc a kedy deň 🙂 tak uvidíme, ako to pomôže... 😀

nelynka18
29. okt 2011

@misickab3 diky 🙂 akurat sa zobudil a papka 🙂 naposledy jedol o jedenastej 🙂 😕 no cele doobedie bol hore a teraz dodpaval 😎 no taky system mame aj my...a zatial to ide 🙂 a zaspava ti vzdy sama?

misickab3
29. okt 2011

@nelynka18 😀 ale kde...ona zaspí pri kojení a pustí bradavku....ale keď ju položím hneď, tak sa väčšinou zobudí....musím ju ešte držať kým naozaj hlboko nespí a tak ju dám do postieľky....skúšala som ju položiť hneď, ale akosi to nejde....takže s tým ešte bojujeme ☹

wera.g
29. okt 2011

@nelynka18 Dominik je veľký fešák 🙂
o režim sa síce snažíme, ale akosi sa nám nedarí :D kúpeme o pol 8mej, potom nakojím, a potom ako sa malému chce spinkať, niekedy zaspí hneď, inokedy ako napr včera bol hore, nechcel zaspať, zaspal až o 00:15 ☹
Cez deň sa hráme, nie sme ticho ani keď spí, normálne sa pri ňom rozprávame, a v noci len v prítmí a potichúčku...
Akurát rozmýšľam, že ho o pol hodinku zobudím, lebo v noci zase bude buntošiť :D

nelynka18
29. okt 2011

@misickab3 no u nas je to tak isto....niekedy si zaspi sam inokedy musi byt s niekym alebo zaspi pri krmeni 🙂 tak oni snad zvyknu 😉 a teraz ti spinka?

misickab3
29. okt 2011

@nelynka18 jj, spinká 🙂 o štvrtej papkala....tak uvidíme aký bude večer a noc....lebo ona už okolo šiestej začne byť neutíšiteľná a nervízna až kým sa neokupe a nenapapá... 🙂

nelynka18
29. okt 2011

@wera.g dakujeme 🙂 no to sa nam zatial nesalo,najneskor zaspal o pol desiatej a to ked ho bolelo brusko... pisala som ze maly papa ale zase spi...tiez ho musim niekedy budit hlavne vecer o siedmej aby o osmej spal no a najneskor do tristvrte na osem spi,zatial 😉 cez den je u nas vdaka riskovi rusno a ked dominik chce spat,tak spi a mozeme pri nom aj drevo pilit 😀 nas je zatial taky spachtos ale kvoli brusku sa mu casto neda,skor koli tomu kakaniu....no uvidime casom 🙂

nelynka18
29. okt 2011

@misickab3 no aj ten nas kubo 😀 zase zaspal 🙂 no som zvedava co vecer 😕 presne .... naseho dva dni posebe od piatej vecer do siestej bolelo brucho,uvidime co dnes a ak zas tak nam asi zacne kolika ☹

wera.g
29. okt 2011

@nelynka18 nooo nám koľko krát cez deň tak spí, že nie je možné ho zobudiť a potom v noci si myslí, že je deň a vtedy ani za nič zaspať 😒 tiež Dominika bruško bolieva? Aj Tobiho, tiež, keď sa nevie vyprdkať, tak kope, tlačí, plače, tak musíme cvičiť s nožičkami a potom je lepšie 🙂
A v čom spáva? Dávaš ho do zavinovačky? My už nemôžeme, prešli sme na spací vak, lebo on aj zo spánku kopká a potom prdí, tak zavinovačka ho už strašne rozčuľuje 😀

nelustek
29. okt 2011

@nelynka18 nasa linda kaka aj 5x za den

nelynka18
29. okt 2011

@wera.g no s pdmi to uz je lepsie teraz nas trapi,ze sa nevie vykakat sam ☹ inak to tak u chlapcov byva ale preco 😕 tiez rozmyslam nad spacim vakom,nas spava v takej decke tiez uz nechce byt v zavinovacke 😀

nelynka18
29. okt 2011

@nelustek ahoj,no nas raz maximalne dva krat a to mu musim pomoct ☹ risko kakaval do kazdej plienky 😀

nelustek
29. okt 2011

Ahojte my kupeme kazdy druhy den,kvoli tej pokozke aby sa jej to zbytocne nevysusovalo a kupeme o 19-tej.Potom okolo 20-papa a pri tom aj zaspi,zobudi sa zatial pokazde 23:15 a potom kazde 2-3hodiny papame.Ale ja ju mam stale pri sebe lebo ked ju odlozim do kolisky vzdy sa zobudi a potom uspavam aj hodinu.A tiez spava vo vaku do zavinovack ju davam iba ked tu niekto je a chce si popestovat.
MAm otazocku kolko stupnou mate doma? My mame tych 23 malo,vela???

nelustek
29. okt 2011

@nelynka18 ja som pocula ze deti si na to vedia zvyknut a potom sa nevedia same vykakat..neviem ja s tym skusenost nemam, a dufam ze ani nebudem mat.

lolko_lenka
29. okt 2011

@nelustek my kúpeme tiež každý druhý deň, niekedy až tretí, aj podľa toho kedy sa zobudí, aby už nebolo veľmi neskoro, snažíme sa tak medzi 18:30-19:30, potom papkáme a uspávame sa 🙂 na rukách 🙂 ale ked nebolí bruško, tak je to rychlovečka, max. 15. minut, ale ked boli bruško, tak aj hodinu... Naša Nelka nevedela spať v zavinovačke už ani v nemocnici, tesno jej bolo, teraz spáva tiež vo vaku a zavinovačku sme už úplne odložili.
My máme v spálni tak od 22-24 stupnov, spať by malo dieťa vraj pri 18-20 stupnoch, ale nevieme to viac schladiť, aj nám by sa žiadalo. Tak ale do vreca dávame iba v dlhom pyžamku dupačkovom a zimka jej určite nie je, skúšam. Takže možno je to aj tak akurát tých 22-24 stupnov. Ešte ked bola v brušku, zažila v spálni aj 30 stupnov a to bolo aj pre mna hororové...

nelynka18
29. okt 2011

@nelustek to su podla mojej doktorky bludy a mam mu pomahat....no snad ma pravdu a ja mu hadicku nebudem davat do dvadsiatky 😀 😀 😀

michaela18
29. okt 2011

ahojte kocky,tak uz to mame aj my stastlivo za sebou.nas adamko sa narodil 21.10 o 11:59 s mierami 4080g a 57cm.doteraz nemozem uverit ako sa take velke a hlavne dlhe babo do mna zmestilo.vsetko je ok ale trapenie s kojenim,kvoli komplikaciam po porode sa nas drobec nevie prisat.tak sa trapime,odsavame mliecko a krmime z flase.dnes ideme skusit prsny klobucik,snad sa aspon takto prisaje.to odsavanie je vycerpavajuce.vsetkym dalsim novopecenym maminkam zo srdca blahozelam.urcite vas tu riadne pribudlo kym som tu nebola.idem citat 🙂

michaela18
29. okt 2011

@fuzinko ahoj,no ako,uz si porodila?na nas to nakoniec prislo 21.10.praskla mi voda.myslim ze mi masaz hradze pomohla.nas drobec mal sice 4080g a nevladala som ho vytlacit,museli mi pomoct vakuom,nestrihali ma vsak.nakoniec som sa roztrhla.lekar mi nechcel prezradit kolko mam stehov.povedal mi ze viac ako 1 a menej ako 100.ale asi vdaka tej masazi sa davam rychlo dokopy.skor ma trapia hemoroidy ako zosita hradza.vobec nebola bolestiva ani po porode.

nelustek
29. okt 2011

@nelynka18 no vidis tak je to mozno kravina,mne to hovorila tiez len mama 😉 pevne verim ze sa tej hadicky coskoro zbavite

wewe22
29. okt 2011

@nelustek mala je tiez cela vysusena nam kazali natierat s infadolanom nozicky uz ma docela pekne len rucenky sa jej stale moc supu no ale ma len t&zden tak je to v poho

katy31
29. okt 2011

Ahojte baby, ja nič nestíham. 😔 Malý sa furt len kojí a kojí.. je to taký mamin cecok, aj zaspáva pri mne, len čo zdrhnem, je hore.. 🙂 Ale ako čítam, viac je tu takých bábätok, takže asi je to normálne. 😅 Pospinká si len vonku fajne.. a máme žltačku stále, tak behám po doktoroch.. Lekárka mu nasadila lieky, ale tie sú na epilepsiu, tak mu ich nechcem dávať, je to zbytočná psychiatrická chémia.. tak ho teraz dopujem striekačkou čajíkmi. Dnes trošku svietilo slnko u nás, tak som ho na 15 minút povyzliekala a držala za oknom.. 😅 Ani neviem, ako ten čas zbehol, mám pocit, že som len teraz prišla z pôrodnice a ten mrňús má už tri týždne.. 😵 a všetkým novým maminkám blahoželám.... 😵 😵

katy31
29. okt 2011

@katy2 ahoj, nechaj to tak, neodlupuj tu chrastičku, ono to samo odíde.. aj my sme používali framykoin zásyp a večer som to vyčistila liehom.. nás poslali s tým aj na chirurgiu a odtiaľ na kožné... a kožná povedala, že sa to samo vstrebe a zahojí.. len dávaj pozor, aby sa Ti tam nedostala voda... lebo to ešte nemá celkom zhojené.. 😉

zuzanazuzana
29. okt 2011

ahojte....dnes sa ANDELUSIK narodila dcerka eliska o 11,36hod.....51cm, 3650g!!!!

aj sabinka mala vela vysusenu pokozku okolo ruciciek aj noziciek a zacala som jej to natierat olivovym olejom z lekarne a do tyzdna jej to zmizlo!!!

bettyx
29. okt 2011

Ahoj holky, potřebuju naléhavě pomoct!
Nechci zpátky do nemocnice a už nevim co dál dělat!!!
druhý den od prvního přiložení se mi tvoří mlíko! mám ho strašně!!!! odstříkala jsm si po každym kojení tak jak mi to poradili v porodnici a jenom v případě že prsa tvrdly.. včera už to zašlo tak daleko, že jsem jela pro odsávačku! odstříkávání přestalo stačit.. nakojim malýho a odstříkám plnou lahev mlíka -odsávám též jen do úlevy abych nepodporovala další tvoření... jenže do půl hodiny mám prsa zase jako šutr!! chladim si je, odtříkávám, kojim, nevim co víc dělat! prsa mám zapálený, tvrdý, citlivý na dotek, už mě to bolí i pod pažema! takže si dovedete představit jak jsem použitelná... malej má teď potřebu vypít kolem 50-70ml na jedno kojení, ale kromě toho že on se nasytí, tak fakt odstříkám dalších 250ml abych odstranila zatrdliny!!!
Nevíte některá ještě nějakou metodu jak to zkusit zmírnit??? PROSÍM