Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@luckaprima ale ja kojim, nepisala som o nutrilone ale nutritone, to je taky prasok ktory sa dava pred kojenim aby dietatko negrckalo, tak to mi vypluva 😒
ahojte babule, dari sa vam s detickami?
My sa mame celkom fajn, myslim, ze aj nasa starsia si uz zvyka na novu poziciu v rodine, ze teda nie je sama, ale ma brata. So spinkanim v noci zatial klop klop celkom ok, niekedy 2x niekedy 4x ale napapa sa a spi, tak mi to nevadi ked neplace pre nieco ine 🙂 Uz sme boli aj 2x vonku cez obed ked vykuklo slniecko, tak aj mne je lepsie ked sa trosku prebehnem a stretnem ludi 😀 drzte sa a zdravicko vsetkym zelam!!!! 😉
@majoslava no veru je to nafigu.. inak ja som mala prvy termin podla MS minulu nedelu, ale podla UTZ mam tuto (kedze som nemala pravidelny cyklus). Pri prvom babu sa porodnik riadil terminom podla 28dnoveho cyklu a nie podla utz takze som dostala vyvolavacku v 41tt teraz podla MS budem zajtra zacinat 42tt podla utz 41 a nadavam ze sa neriadi tim terminom podla MS ..uz som mohla byt v nemocnici.. co som pred par tyzdnaminechcela ani pocut. Este aj moj gyn mi vravel ze podla velkosti babetka by bolo pre mna vhodne rodit uz pred troma tyzdnami..tak som sa tesila ze sa to cele spusti nejak prirodzene, teraz by som bola vdacna aj za vyvolavacku hned a zaraz..
@bettyx ahoj no aj ja som mala vela mlieka..ono sa ti to bude striedat obdobia raz menej raz velmi vela.. neostava ti nic ine len masirovat odsavat a zas a znova..inak zavolaj si do laktacnej banky tam ta budu na rukach nosit. A na to aby sa ti tak velmi netvorila skus obmedzit potraviny co podporuju tvorbu mliecka..mne ju velmi podporovali rozne cajiky, vinea a sladkosti (ale kazdy reaguje na nieco ine)
@bettyx ahoj, ked mas zapal a objavi sa ti vysoka teplota tak radsej nevyckavaj a chod sa ukazat doktorom, mozno budes potrebovat antibiotika, mna si na par dni so zapalom hned nechali v nemocnici, ale hned mi to nastastie preslo - v nemocnici mi na to davali take tvarohove obklady a radili ze si mam aj na domov kupit tvaroh, tak si ho obcas prikladam a je to velmi prijemne (az na tu tvarohovu vonu)...takze urcite vyskusaj - rozotri obycajny tvaroh z potravin - asi centimetrovu vrstvu do gazy alebo obvazu a priloz na prsia (predtym nechaj tvaroh poriadne vychladit v chladnicke)...ma to dezinfekcny ucinok a malo by to zmiernovat aj tvorbu mlieka...
Ahojte tak este cas narodenia nemam v tabulke takze 10.00 inac rodil este niekto 27ho?citat budem asi az doma
Inac foto mmaleho mam c albume
@luckaprima na Antolskej nam kazali osetrovat pupcek repikovym odvarom - vraj lieh sa uz nedoporucuje, lebo mamicky casto babatkam spalili kozicku... nam sa tiez pupik poriadne nehojil, tak nas pediatricka poslala k chirurgovi, boli sme tam 5 x, vzdy jej to "vypalil" lapisom a potom sme doma len repikom vytierali a uz to ma pekne zahojene.
ked sme dali Nelke nausnicky, kazali nam sestricky osetrovat uska framykoinom, ale nasa pediatricka nam to hned zatrhla - ze su to antibiotika, tak ich nemame zbytocne davat ....
@mysickab3 - kym babo tvrdo zaspi, trva to aj 20 minut... takze skus chvilu pockat kym malinku ulozis do postielky po otm, ako ti zaspi na rukach 😉
@katy31 Ahoj aj moja ja taky cecek moj 😀 zaspava pri nom a v noci len hlada a hlada ked ho dostane len podudka a spi.Podla mna aj ked je uz prejedena tak sa pri nom ukludnuje,lebo vidno ako jej mliecko s pusinky vyteka a ona si len dudka.Neviem asi je este moc malinka a prejde nas to.
@anita12 ahoj nie stala som hned pri dverach bola so mnou aj svokra a svokor.A myslim si ze ty si stala hned vedla nas,nemala si maleho v modrom fusaku v skrupine a polozeneho na stolicke? Asi aj s muzom si bola ak si to bola ty.
Linduska je zdravucka len ta osupana koza sa mi stale nezda..ma to hodne podrazdene,zajtra idem k dr nech mi nieco predpise a nech jej pozrie pupik lebo jej stale krvaca.
A vy ako? kolko ste lezali v tej nemocnici?
@nelynka18 toto nás presne trápi od včera a už neviem čo by som malému urobila aby som mu pomohla. bez rurky sa vobec nevykakaká a v kuse sa pučí. aj noc bola zlá. vobec neviem ako pomocť ☹ ☹
@nelynka18 nas práve skôr zaspí v zavinovačke 🙂
@bettyx v nemocnici ked jednej mamine uplne stvrdli prsia tak jej sestrička poradila, najskôr prsia nahriať bud tou lampou s červeným svetlom alebo v sprche teplou vodou masírovať. a potom odsať. Skús snad ti to pomôže. Jej to pomohlo. 😉
chcem sa ešte opýtať kedy sa hovori o zvyšenej teplote a kedy o horúčke pri bábätku? maly je akýsi teplejši a tak som mu zmerala teplotu, mal 37,5 v konečníku a tušim sa odpočítava 5 stupnov či má 37, a neviem či sa mam znepokojovať alebo nie.
@nelustek dakujem mo snad skoro zacne kakat sam 🙂
@bv_alexandra no aj nas sa tut to noc pucil,bol hore iba raz ale pucil sa asi 3/4hodinu....a teraz o siestej ked papal tak sa pucil zas...a pritom sa vykakal a aj tak.....a pridi nonstop,nechapem 😕
dobre ranko
posuvali cas a ja som hrozne zvedava ako pojdeme vecer spat 😨 🙂 teraz spinka a risko isiel s tatom na dom a aj si idem dat ranajky s fenyklovim cajom i ked sa mi zda,ze prdim z neho iba ja 😀 😀 😀
@katy31 ahoj 🙂 skusala som aj sa mi zdalo,ze pomohol ale potom sa to vratilo a teraz skusam sab simplex sa to vola??? myslim 😕 😅 a ten asi nepomaha vobec....ale on akoze prdi ale je to tak,ze napriklad spi a ked sa mu chce prdnut zobudi ho to,zacne sa pucit,prdne si a spi a niekedy to ma 2hodiny vkuse a kazdych 15minut...a mne ho je luto,ze ho to stale budi ☹ teraz mu davam este aj biogaia kvapky....no asi bude najlepsie len si tym prejst a vydrzat a prejde to samo
@nelynka18 ja som včera tiež tiež trochu čaju dala malému no nepomohlo. vobec neviem ako mu pomocť ☹
Babulky čo tá teplota mám sa znepokojovať?
@katy31 nas ani neprdka. až kropaje potu mi vystupia uplne ssa spoti ako tlači drobček malý ☹
@bv_alexandra asi musime len vyckat kym to prejde samo 😒 a co s teplotou?
žekedy sa hovori o zvyšenej teplote a kedy o horúčke pri bábätku? maly je akýsi teplejši a tak som mu zmerala teplotu, mal 37,5 v konečníku a tušim sa odpočítava 5 stupnov či má 37, a neviem či sa mam znepokojovať alebo nie.
@nelynka18
@bv_alexandra a ty kojíš? či ste na umelom mliečku? to má takú hustú stolicu? 😕
kojim.vobec ju nema hustu ked mu pomožem rurkou tak je to voda, ale nevie si sám pomocť ani prdíky mu nejdu len ked mu pomožem. natieram pupikom bruško, cvičime, espumisan mu dávam no žiadna náprava od včerajšej noci. a dnes bol taký teplejší tak sme zmerali teplotu a že 37 ☹
@katy31

@bettyx ahoj sice sem nepatrim ale v tomto by som mohla poradit ja som maala to same skus pre kojenim odsavat takch 50ml a potom nakojit maleho nech pije co najviac zadneho mlieka a kde ta to boli najviac resp kde to mas trde tak tam by mala smerovat brada babatka aby ti zmizla mne to pomohlo tak hadam pomoze🙂))