Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@bv_alexandra teplota do 37,5 je ok...dokonca az do 37,9 je v norme ak nie je rovnaka a vyssia pri merani pocas dna, treba merat pri kazdom prebalovani
@misickab3 dakujem za odpoved, pozeram ze tiez mate 3 tyzdne podobne ako my, tak asi len vydrzat s tym pupikom, niektore maminy sa tu vyjadrili ze dostali odporucanie necisti, neliehovat iba zasyp, ze to najskor vysusi
@nelynka18 juuj krasnucki ste 🙂
@renatkas ahaaa a ja ze si sa pomylila len v pismenku 🙂
baby mna hrozne boli spodok take tlaky tam mam..ani na WC neusedim je to normalne?
@nelustek ake su to tlaky? na konecnik akoby si tam mala stolicu co nejde von? Ja som mala take tlaky pri Lukaskovi a aj som z vnutra hnisala a to sa zo mna vyplavovali blany z placenty, mala som ich obtocene okolo krcka maternice ale boli uz len v posve takze mi to len lekar prstami vybral, len tak to vydlabol bezbolestne. Ked si si neni ista ci je vsetko ok zbehni k lekarovi, mozes to mat aj v maternici a to by ta potom cistili, cim skor tym lepsie aby ta to dlho nebolelo.
@bv_alexandra aha no to neni teplota u babetiek este....myslim az nad 37,5 je zvysena....
@nelustek renatkas ma pravdu radsej zbehni k dr.ja som tiez pocula podobne prihody...neni to sranda....
a to s tym kakanim,a co na to nelka?lebo risko ked videl dominika kakat tak ze : fuuuj to je nechutne. 😀 😀 a nas maly nas zase uz parkrat pekne ocikal....zdvihne pipik a cika kade tade 😀
citam,ze riesite pupiky,mne aj v nemocnici aj doktorka povedala,ziadne liehy,ani zasypy,nic,same sa to krasne zahoji,aj tak bolo
Tak ako som hladala nieco o tych mojich bolestiach... som nasla ze by to podla mojich boleni mohlo byt pokles tej maternice a zen.pohlavnych organov.Len dufam ze to nic take neni..sa normalne bojim aj sa mi zda ze som zacala zas viac krvacat.Mozno som len vystresovana a si to krvacanie namyslam,ved som tyzden po porode.Ak to neprejde mu zajtra zavolam a by som tam sla ☹ bojim bojim dost co to tam mam pozasivane a bolave sa mi tam bude hrabat? 😕 ☹
kocky,strasne sa trapime s kojenim.mali sme komplikovany porod a tym sa nejako vsetko zkomplikovalo aj so sacim reflexom.nas drobec musel byt krmeni 2 dni sondou.z poharika pit nechcel,dusil sa,na prsnik ani nevravim,plakal ako keby som mu ublizovala.uz som skusila aj prsne klobuciky,jednoducho moje prsia odmieta.cim viac ho nutim tym viac sa zlosti.dnes v noci uz odmietol aj flasu od stresu ze je to moj prsnik.celu noc nejedol.tak som sa nastvala a povedala ze dost.na prsia ho uz neprilozim.trapili sa s nami 4 porodne asistentky a nic.kedze mliecko nejake mam,tak sa snazim odsavat a krmime maleho flasou a dokrmujeme umelym mlieckom.je to vsak narocne.dufam ze takto vydrzime co najdlhsie.nech ma aspon nejake materske mliecko.ja blba som dala nejake fotky na facebook a jednu aj s flasou.naslo sa par ludi co mi napisalo ako sa im nepaci ze maleho nedojcim,aj ked vobec nevedia co je vo veci.a kedze moje hormony su po porode rozburene,tak som prerevala asi 3 dni.vlastne pri kazdej zmienke niekoho na moje kojenie sa rozrevem.neviem preco sa niektorí ludia staraju do vsetkeho a hlavne do cudzich veci.inac nas adamko je strasne dobre babatko,krasne spinka,mali sme jednu noc starosti s bruskom ale uz sa neobjavili.klop,klop.y flase uy krasne papkal.aj 120ml na jedno krmenie.je tu nejaka mamicka s podobnym problemom?ani vo sne ma nenapadlo ze budem mat s tym problem.a to nas caka kopec navstev.musim sa obrnit proti blbym otazkam a pohladom ze som hrozna matka,kedze svoje dieta neprikladam na prsnik.moj manzel ma utesuje ako moze,stoji pri mne.uz mi povedal ze kazdeho dopredu upozorni aby neriesili nase krmenie 🙂
@michaela18 to je jasne, ze si placliva a precitlivena, hlavne preto, ze si velmi chcela maleho dojcit a nejde to! Nic si z toho nerob.. Niekedy to skratka nejde ☹ Teraz su take dobre nahradne mliecka, ze maly bude mat v nom vsetko co potrebuje. A z ludi si nic nerob, hlavne tu na MK v niektorych forach som natrafila na baby, ktore maju "patent na rozum" a vsetko vedia a vsetko zvladaju... 😅 😅 😅 no skratka premudrele baby 😝
Tak take vobec neries a hlavne sa kvoli tomu netrap, bud rada, ze ste obaja v poriadku, co dufam, ze ste 🙂 A mysli na to, ze vela zdravych deticiek vyrastlo na sunari alebo nutrilone a su z nich nadherne zdrave deticky!!!
Drz sa 🙂 🙂 🙂
@michaela18 ahoj tak niesi sama presne to iste aj mne sa stalo a ktomu este bohuzial som stratila po 2tyzdnov mlieko taze uz len umele ☹ tiez som sa napocuvala toho dost,ale ludia ktory to nechcu pochopit tak to nepochopia...stava sa ☹ ☹ ale hlavu hore hlavne ze je babetko zdrave 😉
takze dnes je nas termin....a mi este stale nic....kto vie kedy sa to uz konecne pohne....uz chcem byt mamou,chcem vidiet moje babatko....
@michaela18 ahoj ja som pri prvom mala mlieko ci skor kolostrum az na 4 den ale on sa aj tak nechcel prisat tak sme boli na umelom a pri druhom som bola presvedcena ze tentox sa to podari ale bohuzial ani teraz to nevyslo uz dopredu som si nakupila caje a homeopatika pila vela vinei a kolostrum sa mi tiez spustilo az na 3 den a potom mi nastupilo mlieko ale len take slabe tak sme sa museli zase prikrmovat..preto aby som tentox kojila som navstivila aj 2 laktacne poradkyne ktore mi podŕadili co a ako aj ked ich rady boli dobre moj maly zacal bojkotovat prsnik a stale odsuval hlavu a velmi pritom plakal tak mi nic neostavalo iba ostat na umelom tak si ztoho nerob tazku hlavu proste nie vzdy nam vsetko vijde tak ako by sme chceli ☹ kazde dieta je ine jedno sa prisaje hned od zaciatku ako taka prisavka druhemu to trosku trva nez sa to nauci a dalsie proste robis co vies a nejde to 😉 tak ako pises ani mna vosne nenapadlo ze ja nebudem kojit bola som presvedcena ze to je lahke ako facka..a co sa tyka ze ludia maju blbe reci otom ze preco nekojis a tak ja som stym nemala nikdy problem a keby aj niekto mal ja by som si to tak ksrdcu nebrala ale kazda sme ina a kazda to preziva inaksie 😉 😉 tak sa drzte a hlavne pokoj 😉
@michaela18 ani ja nekojim a ani prvu dceru som nekojila... mlieka bolo dost, ale deti sa nechceli alebo nevedeli prisat... skusali sme to aj s laktacnou, ale sama videla, ze z toho nic nebude... tak sme na umelom... ludia mali a maju reci, ale je to ich nazor... ked sa neda, tak sa neda...
netrap sa, dietatko potrebuje spokojnu maminku... 😉
Ahojte mamičky. Tak aj nám sa narodila19.10.2011 dcérka Vaneska. Mala 3 900 g a 50 cm. Chcem Vás poprosiť o radu. Vaneske sa pod krkom vyhodili také malé červené vyrážky. Neviete čo to môže byť a ako je to vhodné ošetrovať? Ďakujem

ahojte mamicky, konecne som si nasla cas na precitanie 🙂 ...maly sa narodil v pondelok a v stredu mu doktorka otrhla pupcek, fuj drasticke a osetrovala som liehom aj doma kym sa uplne nezahojil, to trvalo tyzden, ma ho uplne krasnucky...tiez mal strasne suchu kozicku, supal sa poriadne, ked mal 8 dni bola som v poradni a lekarka predpisala Balneum-dava sa do kupela a po tretom kupani mu supinky zmizli, na najhorsie miesta som pouzila aj Panthenol 5%...chcem sa spyta ci cistite svojim drobcekom niecim ustnu dutinu?...lebo ja by som aj chcela, ale neviem ci mam a ak ano cim