icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nelustek
30. okt 2011

@peta_k ja som tiez najprv ze to nic nebude,ale cim dalej ma to viac tlaci a picha aj na konecnik..zajtra si zavolam dr a uvidim co mi povie.citala som len jeden clanok a dalej som sa neodvazila hladat
http://primar.sme.sk/c/4117100/pokles-maternice...
iba toto som citala

nelustek
30. okt 2011

@dzuli08 podla mna su to potnicky

nelynka18
30. okt 2011

@nelustek urcite ked mas problem,tak ta vysetri....zavolaj mu alebo rovno chod k nemu...
@michaela18 ahoj,nie si sama....ja som mala zo zaciatku vela mlieka aj sa pekne prisal ale postupne som si vsimla ze ubuda,ani som si uz neodsrekoala...maly po krmeni bol hladny a na polad aj na dotyk bolo jasne ze sa mi mlieko straca....este sa kojime ale musim dokrmovat a zda sa mi ze prso uz pomaly odmieta.....a tiez som pocula mudre reci,ze mam flasu zahodit a vydrzat a ze to pojde ale to ho mam po kojeni nechat plakat?tak dokrmujem.....aj pri prvom to tak bolo a nic mu teraz nechyba a ani nebyva chori....tak sa netrap,nie si v tom sama 😉

monia_
30. okt 2011

Ahojte, chcem sa s Vami podelit o nasu najvacsiu radost - Marecek sa narodil 22.10., 3180g, 49 cm 🙂

michaela18
30. okt 2011

@misic @bibiana @natalii6 @katy2 @nelynka18 dakujem vam kocky,je to balzam na dusu,pocut ,ze chyba nie je vo mne a ze nie som v tom sama.nikdy som taka precitlivela nebola.inokedy by som nad tym mavla rukou ale tie moje hormony po porode su ako na horskej drahe.ale uz sa uklundujem.som stastna, ze sme nakoniec zvladli tazky porod a ja aj babatko sme zdraví a v poriadku. 🙂

vsetkym co este neporodili drzim palce,nech to uz maju stastlivo za sebou.je krasne byt mamou 😉

michaela18
30. okt 2011

@taniamirco drzim palce,nech to uz mas za sebou.musi byt tazke,ked tu uz vsetky riesime starosti i radosti okolo babetiek a niekto este stale caka.verim ze to pride uz coskoro.mozno aj dnes v noci.ja som nemala ziadne priznaky porodu,brucho vysoko,prenasala som par dni a jednoducho z nicoho nic mi praskla voda.mozno pomohol horuci kupel 3 dni za sebou 😉

jana0706
30. okt 2011

Ahojte baby, chcem sa spytat - kupila som malemu Dennik nasho dietatka a je tam miesto na odtlacenie rucicky a nozicky - neviem co by bolo na to najvhodnejsie pouzit, aby sa to dalo rychlo umyt z pokozky - robili ste to niektora?

mirkita
30. okt 2011

@jana0706 ja som kupila vodove farby v tescu...pred kupkanim sme malemu asi v 2 mesiacoch nafarbili nozicku a otlacili...s ruckou to uz nebolo take lahke...to sa podarilo az o dalsie 2 mesiace...
temperky moj muz odmietol ze to je skodlive a nic ine nam nenapadlo...teda okrem tych specialnych hmot na odtlacky

tunzal
30. okt 2011

@elenaakiko ahoj, gratulujem ti k synčekovi!

tunzal
30. okt 2011

@elenaakiko už sme aj mi doma, naša malá princezná sa narodila 26. októbra, s mierami 3550g a 49 cm.

zuzkazv
31. okt 2011

ahojte baby, potrebujem radu ohľadne dojčenia, včera bola malá hore od 16tej do 23tej a stále pýtal jesť, normálne som ju nakojila z jedného ale sa tvárila že nestačí tak potom ešte z druhého a o hodinu pýtala zas, tak som jej znovu dala ale už toho mliečka nebolo toľko tak pýtala potom každú pol hodinu 😕 našťastie celý ten čas nerevala lebo sme aj kúpali ale stále pýtala jesť, len neviem či bola naozaj hladná lebo si aj grcla pár krát. Ked si dieťa trošku grcne po papaní to znamená že je dosť najedené?? ja už neviem či jej mliečko nestačí či čo, včera som už fakt bola zúfalá ☹

bv_alexandra
31. okt 2011

V utorok budeme mať tri týždne, to ale letí 🙂 🙂 🙂

nelynka18
31. okt 2011

@zuzkazv ahoj...ked grcka a pyta stale moze to znamenat ze sa pahltno najedla...preto grcka a potom je to mliecko chyba tak este pyta...mne tak povedala sestricka v porodnici lebo nas do teraz pahltno papa...
@bv_alexandra ahoj....ved mu je dobra ta supravka....a neni su mu gate dlhe?lebo nasemu hej 😀 no veru to leti my budeme mat v stredu 4 tyzdne a zda sa mi ze som vcera dosla domov 🙂

misic
31. okt 2011

@dzuli08 babatkam sa vyhadzuju rozne vyrazkticky a potnicky, plet sa cisti a babo je este nabite hormonmi od teba. Ale neboj sa ono sa jej to vycisti, len netreba jej na to nic davat 😉

lucy56
31. okt 2011

@zuzkazv ja mam nieco podobne s mojim, hlavne navecer, je vkuse hladny, pyta si medzi 6 a 8 hodinou aj 3,4 krat prso a stale akoby bol hladny, a v prsiach za tu chvilu tiez asi nic moc nemam robil to takto par dne ,nechcel potom zaspat tak mu vecer dam umele, ale len 60ml a aj to nestiahne cele niekedy, tiez neviem preco to robi a ako to riesit, a to mam na podporu mlieka doma hadam vsetko co sa da, ricinus, caj, vineu, vajickovu polievku...

bv_alexandra
31. okt 2011

@nelynka18 áno gate sú dlhe. Ale tričenko sa celkom dá :D 😀

misic
31. okt 2011

@zuzkazv u nas maly by tiez mal chut stale cickat, ale davam mu aj dudlik a potom sa upokoji a da sa "oklamat" ale papame tak kazde 2hod niekedy aj skor, hlavne ked je hore. Ked zaspi, tak si samozrejme ani nespomenie 😀 drzim palce s kojenim 🙂 🙂 🙂

natalii6
31. okt 2011

@jana0706 ahoj my sme to robili pri prvom a kupila som taku farbu na telo 😉

nelynka18
31. okt 2011

@bv_alexandra no aj u nas tak....a co maly spinka?

misic
31. okt 2011

@jana0706 my mame doma prstikove farby, dostat to v papiernictvach. Su to netoxicke farby, ktore nie su pre detsku pokozku nebezpecne. A su urcene na malovanie prstami a rukami... tak skus take, potom to male ked bude vacsie vyuzije na malovanie. Moja mala miluje dzabanie farbami a hlavne rukami 😀 😀 😀

nelynka18
31. okt 2011

baby ako na vase ratolesti posobila zmena casu?nas sa kupal o siedmej(postarom o osmej) a uz bol uplakany a ako som ho dala do pyzama a polozila na postel v tu ranu spal 😀 a to mal este papat,naposledy jedol o 17 a o 20 sme vynechali a v noci jedol az o 3:30 a potom az o osmej.......niekdy si myslim,ze to moje dieta nepotrebuje ani jest.....a moje prsia sli vybuchnut 😀 vcera som mu urobila kminovy odvar a v noci a rano prdel ako stary chlap 😀 😀 takze uz viem co na prdiky 🙂 a prvykrat vcera si uzil kupil lebo doteraz sa nerad kupal.....a vsimla som si ze uz dost dlho vydrzi byt hore a kuka a hlavne risko ho zaujima....do konca tyzdna sa chystame do ciech k bratovi,snad tu cestu zvladneme 😅 ale on sa rad vozi autom 🙂 a dostaneme vibracne kresielko takze maly bude moct kukat aj z polosedu 🙂

bv_alexandra
31. okt 2011

@nelynka18 teraz spinka, ale celu noc pučil. spal a pučil, občas ho to zobudilo. Nely ten kminový odvar to si ako urobila,,?
ja som dala malému teraz rano trochu feniklového čajíku vypil asi tak 10ml tak snad to trochu pomôže.

zuzkazv
31. okt 2011

@lucy56 no nechápem čo sú tie naše detičky navečer také hladné ja som rada že nemám doma žiadne UM lebo včera by som jej už dala keby to mám doma a chcela by som vydržať na MM aspon 2 - 3 mesiace uvidíme či sa mi to podarí ale ak každý večer bude takto vyvádzať tak asi tiež jej niečo dám
@misic joj keby naša chcela dudu ale nechce aj mojho prvého sme tak "klamali" s dudkou ale malá ju nechce ani za svet 😒
@nelynka18 ona nepapapá nejak pahltno tak neviem či to je z toho ... no každopádne to musím odsledovať 😉 a ten kmínový odvar ako robíš?? inak naša malá sa strašne rada kúpe ani nemrkne ked je vo vodičke 🙂 🙂

nelynka18
31. okt 2011

@bv_alexandra nas maly pil feniklovy a az tak moc nepomohol....ale kminovy pomohol,ja mam kmin domaci teda lucny,nazbierali sme si samy....CL kminu na asi deci a pol prevarenej vody,nechalo som to vyluhovat asi 10-15 minut a preliala cez sytko do flasky a bolo hotovo 🙂 skus urcite pomoze aj vam....a este davam aj biogaiu,mozno aj ta uz zacala pomahat 😉

bv_alexandra
31. okt 2011

@nelynka18 nie je to vela toho kminu na deci vody?

nelynka18
31. okt 2011

@zuzkazv aha,no tak mozno chce byt len na prso lebo nas maly je na vecer tiez hore a taky nekludny niekedy.... pisala som uz bv_alexandre ako som ten odvar robila 🙂

nelynka18
31. okt 2011

@bv_alexandra asi nie lebo ja mu zas vela toho pit nedavam.....a to je tak malo nie kopcom,skor je to taka polovicka tej lyzicky neviem davam to odoka,to mi babka povedala....

bv_alexandra
31. okt 2011

@nelynka18 idem to vyskúšať. 🙂 potom napisem či to zabralo aj u nas. 🙂

lucy56
31. okt 2011

@zuzkazv no moj si cez den zvykne len tak trochu cuckat a najviac sa naje navecer a v noci, ja som tiez chcela len cisto kojit ale zas plakat od hladu ho nenecham, a uz viac pre produkciu mlieka urobit neviem nech skusam co skusam,ja dufam ze casom sa mi bude tvorit viac mlieka a bude mu stacit,tiez som z toho davania nutrilonu nestastna

bv_alexandra
31. okt 2011

@nelynka18 a kolko ml si dala malému vypiť?