icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nelynka18
31. okt 2011

@bv_alexandra joj moja to neviem,on to popijal cely den po troske ale asi za cely den mohol vypit tak 20-30 ml ...jasne potom napis ci aj u vas to zabralo 🙂

no u nas slnko svieti....napapame sa a pojdeme von 🙂

elenaakiko
31. okt 2011

@tunzal gratulujem k malej princeznej a veľa zdravíčka prajem 😵 a ako si nakoniec rodila? vyvolávali ti?

zuzkazv
31. okt 2011

@lucy56 vieš čo asi je lepšie dať nutrilon ako ho nechať revčať od hladu nebud z toho nešťastná, ja som zvedavá že ako dlho to ja vydržím, buduci týžden ideme do poradne k doktorke tak som zvedava ze čo ona na to povie... a ked mu das nutrilon vecer tak v noci sa ako často budí na papanie?

lucy56
31. okt 2011

@zuzkazv nijako mu to neovplyvnilo rezim, budi sa mi od zaciatku dva krat okolo 1 a okolo 5 rano, a tak isto aj ked dam nutrilon, on si asi potrebuje navecer stiahnut urcitu davku a v prsiach uz nie je, tak tu trosku si doplni nutrilonom

bv_alexandra
31. okt 2011

@nelynka18 ešte sa opýtam ten čajik mu možem dať popijať tak po troške pred každý kojením?

zuzkazv
31. okt 2011

@lucy56 no tak by nám to asi nepomohlo aby sa v noci budila menej, ani pri Riškovi to nepomohlo jeho som začala dokrmovať večer ked mal skoro 3 mesiace ale vyslovene preto aby v noci lepšie spal a nepomohlo 😔 tie naše detičky majú svoju hlávku 🙂 a vkočíku ti spinká? naša sa rada vozí len sa bojím že to skonči ako s riškom lebo ten mi časom spával IBA v kočíku a doma nie, bolo to strašne vyčerpávajúce kedže ani v noci nechcel spávať. Preto chodím zatial s nou von iba raz za den ked ideme po riška do školky.

bettyx
31. okt 2011

@amisa
@jana0706
@bv_alexandra
děkuju holky, nakonec to dopadlo tak, že ještě večer ulehla s horečkou, včera se celý den potácela jako mátoha, bylo mi zle, rsa citlivý jako blázen -ani děi jsem si nemohla k sobě přivinout ☹ .. starala se o obě manželova máma -on akorát za mnou chodil abych mu odsála mlíko! dnes to ale musíme zvládnout sami, ale je to 100násobně lepší, takže není problém...
No a chodila jsem do teplý sprchy, furt odsávala, ani jsem nic nevypila ani nesnědla -prostě to bylo úplně na nic.. s prvním kojením jsem problém neměla -vůbec... dokonce jsem malýmu dávala jednou za den příkrm do lahvičky -nechápu...

lucy56
31. okt 2011

@zuzkazv tiez chodim von len raz denne a spi v kociari,ale aj cez den este spi doma,ale len tak chvilku uz si vyzaduje pozornost a najviac ho bavi ked ho nosim,ale na to ho nechcem zvykam lebo to doma nic potom neurobim

nelynka18
31. okt 2011

@bv_alexandra ja som davala medzi kojenim aby ho ten caj nezasitil 🙂

tinika
31. okt 2011

Ahojt,kocky co obliekate drovcom von a uz davste fusak? Nemam tusak ako je von som v nemocke 11ty den

tinika
31. okt 2011

Po kolkych dnoch ste boli na prechadzke?

wewe22
31. okt 2011

@tinika ahoj ja som bola s malu vonku po dvoch dnoch ked som bola na stychy chodim tak na hodku viac ani nevladzem mam bolavy chrbat ja davam malu do overalu a aj do fusaku overal neni moc hruby
a co sa deje preco ste tak dlho v nemocke?

lutsy
31. okt 2011

dievcata konecne sme doma aj my, maly Marek sa narodil 25.10, ma 3010 gramov a 51cm. 🙂 , este mi trochu v nemocnici vychudol a ma zltacku tak ho slnim pri okne, idem si vas precitat vidim ze mame rovnake starosti

bv_alexandra
31. okt 2011

@tinika ja yatial fusak nedávam, dávam overal a deku. 🙂 😉prečo ste tak dlho v nemocke?

bv_alexandra
31. okt 2011

@tinika my tým že sme museli chodiť do nemocky tak sme vlastne boli na jeho 7 den von. a potom každý den. v kočiari prvý krat cca na 14den na hodinku

tunzal
31. okt 2011

@elenaakiko v utorok ráno som mala nástup do nemocnice a v stredu o 9,30 mi pichli infuzku a o 10,50 sa malá narodila.bol to dosť rýchly pôrod ale veľmo intenzívny. a ty si ako dopadla ?

misickab3
31. okt 2011

@tinika ja dávam aj fusak, ale keď je teplejšie, tak fusak otvorím, nech jej nie je priteplo....no a my sme iši von na 14 deň od pôrodu....ale niekedy ideme raz, niekedy dvakrát do dňa...podľa počasia... 🙂

katulka74
31. okt 2011

@nelynka18 davas biogaiu?ja som ju kupila a je tam napisane az od ukonceneho 3 mes,ale citala som ze v Cechach je normalne od narodenia,asi mu ju teda dam,kazdy vecer 5 kv?

misic
31. okt 2011

@tinika a co ste tak dlho? Co mate zltacku? Inak ja davam malemu fusak, a overal, ale pod neho len tenke dupky, musime si este nechat rezervu ked budu mrazy. Inak u nas cez obed na slniecku je veeelmi prijemne 🙂 a prvy raz sme boli vonku ked mal maly 10 dni

misic
31. okt 2011

@bv_alexandra nadherny superman!!! 😀

micicka
31. okt 2011

ahojte baby, chcela by som sa k vám pridať. pôvodne som bola v novembrových, ale keďže sa naša Natálka narodila o 3 týždne skôr, patríme do októbra 😉

chcela by som sa vás hneď spýtať, či majú alebo mali vaše bábätká také šupinky na ručičkách.

barcabejby
31. okt 2011

Ahojte, gratulujem všetkým októbrovým maminám a prajem veeeeľa veeeľa zdravia 🙂 V dobrom vám závidím...už by som chcela mať malú pri sebe a hlavne pôrod, ktorého sa bojím mať za sebou 🙂 Vyzerá to tak, že už to v októbri nestíhame...

nelynka18
31. okt 2011

@tinika ahoj,ja davam prechodny fusak,overal a ked je moc chladno este deku ale teraz je vonku fajn....a co ste tak dlho? 😕
@katulka74 ano je to tam a mas pravdu v cechach to odporuci aj lekar novorodencovi...moja lekarka povedala,ze ked je dominik zdravy,silny a ma peknu vahu co su 4 kila tak nevidi dovod preco ich nedat....vraj je to jedno ci ma 3 mesiace lebo vraj neobsahuju nic take co by maly nemohol,preto ich davam....a moja svagrova z ciech ich dava preto som sa pytala u lekarky.....a ona s tym suhlasila 🙂 ano ja davam 5kv 1xdo dna...

nelynka18
31. okt 2011

@micicka ahoj gratulujem k malej 🙂 tie supinky to je ok....to je stara koza ktora sa lupe,mozno sa jej to rozsiri aj na hrudnik,brusko,nohy ako nam a moze to aj zcerveniet ale za par dni to zmizne,netreba na to ziadnu specialnu starostlivost,len olejcekovat po kupani 🙂
@barcabejby ahoj,hlavu hore....moze to prist aj o 5 minut ako blesk z jasneho neba 😉

micicka
31. okt 2011

@nelynka18 ďakujem za gratuláciu a za radu. aj som si myslela, že by to mohlo byť niečo také, ale radšej si to overím 🙂 tak hovoríš, že sa to mlže aj ďalej rozšíriť, ešte dobre, že si mi povedala, určite by som stresovla, že čo to je, takže ďakujem 🙂

nelynka18
31. okt 2011

@micicka nemas zaco 😉 je to bezne a normalne...ja som sa tiez najskor zlakla ked ocervenel po hrudniku a brusku,ze ma alergiu na prasok na pranie alebo na pleinky ale za asi 48hodin to zmizlo 🙂

micicka
31. okt 2011

@nelynka18 no naša to má na ručičkách už dlhšie ako 48 hodín, ale vyzerá to presne tak, že sa ošupuje stará koža. budem sledovať, či to postupuje aj ďalej. ale doteraz som po kúpaní nenatierala ničím, tak možno by aj to pomohlo.

nelynka18
31. okt 2011

@micicka no mozno by pomohlo...ja maleho po kupani este masirujem tak olejcek musim davat a ked som ho naolejovala veru ze ta kozicka sla dolu...

tinika
31. okt 2011

@misic @misickab3 @wewe22 nelynka18 @bv_alexandra a som bola uz pred porodom tyzden preto som tak doho,maly sa narodil vo stvrtok zaitra ho prepustia snad aj mna

tinika
31. okt 2011

Inac ja s prvym som bopa.gon uz mw.druhy den bo o lrekarke a po uradoch