icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

tinika
3. nov 2011

bre rano, aspon vam, my sem od pol 2 poobgede do 4 rana nespali :((( len krmili, plakali a a utesovali

nelustek
3. nov 2011

@kucminka
@zuzinka_26 Ahojte tak ja sa zaradujem medzi vas,linda je tiez stale na prsniku ale hlavne v noci.a ja pri tom vacsinou zadrichmem,uz ma tak bolia bradavky ☹ .tiez som myslela ze kupim nutrilon a budem na noc davat.Dnes si ju vecer prevazim ,lebo ani neviem ci pribera.A podla toho sa zariadim

bv_alexandra
3. nov 2011

@tinika
@nelustek no my sme zas plakali celú noc a nechceli sme vôbec papať. napapal sa o pol noci aj to nie dosýta, a potom až o šiestej a do teraz sme sa uspávali a krmili na etapy. Nely tá váha začína trápiť aj mna. Idem dnes skúsiť zaklopať sussede či nema náhodou váhu pre mimi, lebo mi nemáme. Celú noc vzdychal, pučil sa a hlavne sa nevedel vôbec najesť. Je uplne nervozny na prsníkku a ja neviem prečo ☹ kým je prsník uplne naliaty tak si vezme a potom už nerváči. a nepomôže ani ked mu prilozim druhy. Začinam byť dosť zúfala z toho kojenia, lebo som si neni vôbec istá či sa napapá alebo nie. ☹ ☹ ☹

zuzaxa
3. nov 2011

Dobré ránko dievčatá!
Ma porazí, včera som sa vážila a pribrala som 2 kilá!!! 😠 😠 😠 Tak oddnes len vodu pijem, lebo stále, že kvôli kojeniu, mama mi vyvára, svokra mi posiela, ja si varím... no končím, budem už po piatej len piť vodu, mlieko acidko... Však ja sa vykrmujem jak kačka. Mlieko niekedy aj atrieka, ale stále sme rovnako, potom fľašku.Ale v noci sa oklame, unaví a stačí mu to niekedy na takú hoďku ešte. S tým uspávaním, aj my sa dosť nosíme na rukách doobeda a večer, poobede spí vonku v kočíku o jednej sa naje a spí do šiestej, potom po večernom jedení do tej desiatej spí, a v noci ho len položím a spí, ale kŕmime sa len pri telke, akože tma, lebo keď som mala zapnutú lampičku, tak sa napapal a také očiská na mňa vyvaľoval aj hodinu, takto sa naje položím ho a spinkáme. Väčšinou o tej 4 a spí ešte do ôsmej. Ja som sa pýtala doktorky, že hovorila, že by mal 6x papať a môže si vypýtať 7 v noci navyše, ale nášmu to vychádza 5x, ale ako ho prevážila, že skoro kilo pribral, tak povedala, že to nemám riešiť, že ak mu to takto stačí. A taký už je zlatý, už neplakáva moc, sa zobudí, ponaťahuje a pozerá sa okolo a čaká, že kto príde.
@nelynka18 Leni malý Ti ešte grckáva? Ako je fajnovo vonku cez deň, včera sme boli skoro do šiestej na cintoríne v meste.
@tinika A čo sa stalo? Moja dnes bude ťažký deň, nezávidím Ti, my sme mali jeden deň taký odkedy je malý a bola som KO. Držte sa!

nelustek
3. nov 2011

@bv_alexandra ja ju budem vazit na kuchynskej co je na pecenie.dam na to plech vynulujem a odvazim.dufam ze to pojde 😉 nasa mala ona sa napapa ale dost casto pri tom zaspi a niekedy aj o pol hodinu zisti ze je hladna tak zas pyta.cez den by mi to ani nevadilo,ale v noci je to ineeee 😒

bv_alexandra
3. nov 2011

ja mam kuchynskú len do troch kilo. ale mohla by som skúsiť digitalnu klasicku s tým plechom hm. ja už naozaj začinam byť zúfala ☹ ☹ ☹ @nelustek

nelustek
3. nov 2011

@bv_alexandra tak to na tej skus,alebo chod si k detskej prevazit

nelynka18
3. nov 2011

@natalii6 uz aj nas je cisty,zhodil staru kozu a je ako novy 😀 viem co myslis a to sa ma vraj kefkou vycesavat,skus mu to tak opatrne aj tam.....my to nemame.

nelustek
3. nov 2011

Poradi mi niekto? Dnes som 2tyzdne po porode,jeden den vobec nekrvacam a druhy den mam take tlaky na spodok ani sadnut si nemozem co ma to tam tlaci a vtom momente zo mna tolko krvy vytecie 😨 sestricka na gynde nezdvyha tel.

bv_alexandra
3. nov 2011

@nelustek v ponedlok ideme do poradne tak dovtedy to nejako vydržime. zatial sa spolieha nato že stolicu nemá hladovú a skusim to s tou váhou. už maj aj napadlo či si nemam mlieko odstriekať a tak mu dať aby som vedela kolko vlastne vypije. hm

kostka211
3. nov 2011

dievcata neprikrmujte nutrilonom, ak vam deti vazia ako treba, ani ked vam placu a pucia sa.To je proste tak, musite vydrzat, ako budu babatka rast, upravi sa to, len vydrzte, materske mlieko je to najlepsie co moze byt. spomente si na nase prababicky, tie nemali nutrilon, tak 90% z nich len kojilo, nikto sa nezamyslal nad tym, ci ano, alebo nie, bolo to proste cosi prirodzene. Verte, ze vase deti vedia kolko chcu pit, aj ako casto, nie je pravda ze musi pit 6, alebo 7 krat, ma pit kolko chce, a ako casto chce, aj 4 - 5 krat, alebo aj 10 krat, ono vie, co potrebuje.

nelynka18
3. nov 2011

@zuzaxa grcka len ked sa preje 😀 ako vcera cely sa ogrcal a potom mu bolo dobre 😀 ako pises aj nas ked sa zobudi tak caka kto k nemu pride a zacina sa usmievat 😵 taky je zlaty...hej vonku je super tiez si to este vychutnavame 🙂

zuzkazv
3. nov 2011

ahojte maminky, odstriekavate si niektorá mlieko ručne? lebo mne sa darí niečo odsať iba z jedného a z druhého to vôbec nejde ☹ čo robím zle? 😕 vôbed tomu nerozumiem
@nelustek podla mna je to normálne ja som tiež tak návalovo krvácala hoci mne sa doteraz nestalo že by som nejaký den nekrvácala vôbec len teraz to už nieje také silné

nelustek
3. nov 2011

@zuzkazv ahoj noo nie ze by som vobec nekrvacala ,ale je to iba take spinenie iba a potom ako keby sa mi to tam nazbieralo a hodne toho zas vyjde zo mna

nelustek
3. nov 2011

foto nasej bambulky 🙂

zuzu805
3. nov 2011

Ahojte baby moja mala po papaní grca prudom ☹ ☹
nie zakaždím no dosť často kojim ju dogrca sa a hned je nervozna zasa hladna je dosť hltavo 😖

zuzinka_26
3. nov 2011

@rough 🙂 no ja sa chystanim zehlit uz treti den a zatial mi to nevyslo, som rada, ze sa stihnem umyt a najest 🙂 ja len cakam, kedy pride mm z prace a zoberie si ju - najlepsie je, ze ona uz vecer je z toho nespania a plakania unavena, takze jemu o chvilu zaspi 🙂 vcera som si trocha citala na nete a bolo tam: "už nesaje, zober mu prsník – deti sa niekedy potrebujú s prsníkom len pohrať pre potešenie aj keď nie sú hladné, treba im to umožniť. Dieťatko to upokojuje a u matky stimuluje tvorby mlieka."...nasa tiez cumlik moc nemusi, takze dudlinka cecik 🙂

zuzinka_26
3. nov 2011

@jana0706 ...u nas tiez ziadny rezim zatial nehrozi a vecerne kupanie je niekedy o 19:00, o 20:00 a raz sme kupali uz aj o 22:00...a minule sme vobec, lebo sa zobudila az o 23:30 a to uz som nechcela ju az tak prebudit kupanim.
Ani moja Nelka zatial nemala nic okrem MM, niekedy mam pocit, ze jej nestaci, lebo stale otvara pusku a hamta a mika s hlavou hore-dole...ale pribera pekne ukazkovo a ked si aj po papani stlacim prso, tak mliecko mi stale ide. Takze asi je len taka nedojedena, tak jej dam znova...takymto tempom z nej bude ina tucka 🙂

zuzinka_26
3. nov 2011

@nelustek ...to ta obdivujem, ze pri kojeni zaspis, ja by som sa bala, ze ju pripucim 🙂 🙂 ;) tiez ma niekedy uz tak bolia bradavky a ona znova otvara pusku, vtedy mam z toho hrozu, ze sa zase prisaje pijavicka moja ;) ja som chodila na pravidelne prevazenia k nasej Dr., na zaciatku mi povedala, ze malo pribera, ze mam kupit Nutrilon HA, ja som ju nepocuvla a zacala som ju kojit tak, ze jedno prso, druhe prso a este som si odstriekala a to som do nej natlacila striekackou (ona mi totiz zaspala a uz viac nepapala a striekackou som ju nakrmila aj ked spinkala)...a teraz si uz tak zvykla na vacsiu davku, ze uz tyzden neodstriekavam vobec a pekne papka a pribera este aj viac ako by mala 🙂

zuzinka_26
3. nov 2011

@zuzu805 ...tiez sme mali problem s grckanim, hovorila som to aj Dr. a ona povedala, ze pokial toho nie je velke mnozstvo a pokial to nejde z nej akoby takym oblukom (ze to z nej az vyleti) tak je to OK...inak treba ist na nejake sono.

nelustek
3. nov 2011

@zuzinka_26 nie nepripucim 😀 ja som zvyknuta aj nelku som mavala pri sebe..ja mam lahky spanok 😉 z jednej strany sa tlaci na mna nelka a z druhej je linda.Spim bud otocena k linduske alebo na chrbate inu polohu teraz nemam 🙂
ja ked malu odlozim do kolisky tak lezi 5min. a zacne plakat

nelustek
3. nov 2011

@zuzinka_26 na to sono myslis asi na gastro mi sme tam boli 2x s Nelkou ked bola babatko

zuzu805
3. nov 2011

@zuzinka_26 a prešlo to?

viviem
3. nov 2011

@natalii6 ahoj, aj moj maly stale dava hlavku na pravu stranu, vcera om si vsimla, ze uz zacina mat tu stranu prelezanu, tak ho aj napriek protestom davam na lavu stranu a uz si dufam zvyka

zuzinka_26
3. nov 2011

@nelustek 🙂 nasa sa tiez este mrvi, ked ju dam do postielky...niekedy zaspi (ja zaspim skor ako ona🙂)...a niekedy plac a musim ju ponosit na rukach.

nelustek
3. nov 2011

@zuzinka_26 u nas nosenie funguje pokial ju znova nepolozim do postielky.. a vstavat z postele kazdych cca 5-10min. sa mi nechce.

zuzinka_26
3. nov 2011

@zuzu805 ano preslo....na odporucanie od Dr. sme je trocha vyvysili matrac v postielke, aby nebola na rovnom (treba cely matrac nie len hlavicku)....a po papani ju treba dlhsie drzat vo vyvysenej polohe. takto to robime a je to lepsie, grckne len obcas pri prebalovani - prebalujem ju totiz pocas kojenia, tak ked nechtiac pritlacim viac na brusko, tak grckne.

zuzinka_26
3. nov 2011

@nelustek ...to aj Nelka sa zobudi v postielke, niekedy ju znova zoberiem alebo zaspi uz aj tam...ako kedy.

nelustek
3. nov 2011

@zuzinka_26 ako ju prebalujes pocas kojenia???

zuzinka_26
3. nov 2011

@nelustek 🙂 blbo som to napisala 🙂 ked sa zobudi, tak ona hned dost silno place, ze je hladna...a kym som ju prebalila, tak uz bola taka nervozna, ze jej aj trvalo kym sa spravne prisala a ked uz sa prisala, tak jedla velmi pahltne...tak som si o tom citala a odporucali v takom pripade dat hned po prebudeni cicu, aby necakala a neplakala...tak po 10 minutach ju prebalim a potom dokoncime papanie.