icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nelynka18
4. nov 2011

@natalii6 no to hej tiez ked som mala riska ako mimino tak vela veci bolo inak....dnes uz setria na vyrobe aj pre male deti to je bieda 😠 a povedala ze co to je?ci len neaky detsky ekzem asi,ci?a co ti maly robi?ja cakam kedy sa zobudi....boli sme vonku a pred hodinou a pol sme prisli a ja som ho nechala v kociku pri otvorenom okne a on stale spi a uz mal davno jest 😀

natalii6
4. nov 2011

@nelynka18 ja som uz normalne nahnevana ze skro vsetko robia v Polsku 😠 ved aj prasky na pranie nap. ariel je velky rozdiel kde je vyrobeny aj vela kamosiek mi potvrdilo ze z Nemecka su ovela vonavejsie a kvalitnejsie 😉 ano ze je to plienkova dermatitida lebo sa to tiahlo po celej linii plienky 😠 a maly sa najedol a dala som ho do postielky a zatial je ticho ale to je len take relativne 😀 prinom jeden nikdy nevie 😀 my mame maly balkon tak jedine ked ho dam iba z vanickou ale chystam sa na faru koli krstinam tak si pospi vonku ved je celkom fajn pocasie 😉

nelynka18
4. nov 2011

@natalii6 hej aj ja som to tak uz pocula.... 😒 tak snad mu to skoro prejde.vy mate pekne?u nas je skaredo.fuci a je zatiahnute....ja neviem kedy budeme krstit chceme spolu so svagrovou,ta ma termin v decembri tak krst v januari-februari ale najradsej by som to mala za sebou 🙂

zuzanazuzana
4. nov 2011

ahojte......zajtra mame mat krst a fararko na nas zabudol.....dobre, ze? tak nam presunul na deviatu rano, tak som zvedava ci sa to bude naozaj konat,lebo o jedenastej uz ma byt niekde v banskej stiavnici.....je to od nas az hodina a pol cesty....
dnes som si bola pre ostatne fotky....tak na ukazku este nejaka aj so synom...je to sranda mat 17 rocny rozdiel medzi detmi

tinika
4. nov 2011

@natalii6 jojo super seft je tu za rohom :D kamoska tam robi, vdaka za tip

natalii6
4. nov 2011

@zuzanazuzana ahoj prosim ta co stoji take profesionalne fotenie?

zuzanazuzana
4. nov 2011

@natalii6 ahoj....no 13 fotiek + na CD 25 euro...je dost, ale je to pamiatka

peta_k
4. nov 2011

baby nasej malinkej sa na podnebi vyhodili take biele bodky, nestretli ste sa s tym?

natalii6
4. nov 2011

@zuzanazuzana myslela som ze to bude stat viacej aj ja by som nieco take chcela ale mu ze skor by chcel dat spravit kalendar tak teraz neviem ale mas krasne fotky 😉

natalii6
4. nov 2011

@nelynka18 ano tu bolo celkom pekne a aj nejakych 17st 😉 maly mi zaspal tak sme nakoniec neisli nikam ale v pondelok tam uz pojdem a dufam ze nebudeme dlho cakat na termin 😉

nelynka18
4. nov 2011

@zuzanazuzana ahoj krasne fotky....aj my sa chystame dat pofotit...je to krasna pamiatka 😵 no veru riadny rozdiel,uz by mohol byt aj otcom 😀 to by bolo co? 😀 😀
@natalii6 no u nas tiez celkom teplo ale take pocasie na spanie....teda to je sila ten farar 😀 my ked sme krstili riska tak sme dosli cela rodina a klopemu mu doma bo v kostole nikto a on nam otvoril v trenkach a ze chodte tam ja tam hned pridem 😀 asi este spal 😀

baby ake mate sitie?vy co ste rodili prirodzene....mne povypadavali stichy a akosi ma tam stipka....tak som sa kukla zrkadielkom a mam tam taky hned povedla jazvy taky cerveny fliacik a dva take male hrbolceky mäkke akoby som mala neaku tekutinu pod kozou...snad to nebude hnis alebo nieco podobne...troska sa obavam lebo znamu zle zasili a ona si to nevsimla a po 3/4 roka jej to zacalo hrozne hnisat ako sa jej tam dostala spina a vraj to hrozne bolelo a museli jej to rezat a cistit,mam obavy ☹ v pondelok idem na gyndu po papier na potvrdenie,kvoli tomu porodnemu,tak sa opytam ale som z toho nervozna 😒

bettyx
4. nov 2011

ahoj holky, tak se hlásim mezi lidi.... ten zánět mě maximálně dohnal! v noci na úterý se vše vrátilo z obou stran.. horečky přes 39, silný bolesti jak na prsou, na hrudníku celkově, tak hlavy -ale jak! k tomu se přidali oči -kdykoliv jsem s nimi pohnula, tak to bolelo až mi z nich tekly sly a nakonec jsem začala hrozně rozostřeně vidět a pak mohla koukat - tak nějak na škvírku otevřený oči a pokud možno bez pohybu... samosebou nesměla bychět ani bolet dělohy, ale to mohlo být tou kyretáží po porodu... každopádně jsem lezla jak babička v předklonu -i se šoupavým krokem... vúterý jsem to tu překonala, ale byl to děs! normálka odpoledne už jsem měla děti zanedbaný!! ☹ .. ráno jsem udělala malýmu snídani, menšího nakojila a přebalila, oba převlíkla, ale pak se to furt zhoršovalo a oběd už jsem neudělala -jako Štěpánek hladový vyloženě nebyl, ale oběd měl až skoro ve tři no... a miminko se kojilo furt -ale už jsem ho zase nedokázala přebalit..
manžel když se vrátil z práce, tak je oba nejdřív zaopatřil, pak šel špuntovi ohřát oběd a nakonec když dorazila i jeho mamina, tak ta si kluky vzala k sobě a manžel jel do lékárny mimču pro příkrm abych ho něčim nenakazila a mě pro tunu prášků a tak jsme tu válčili do včera... síla!! já jen odsávala a on vylejval -a navíc se o děti pěkně staral! musim ho pěkně pochválit.. nevim co bych dělala kdybych byla na děti sama!!!

katuska_za
4. nov 2011

dakujeme vsetkym co na nas myslia a drzia prsteky, zatial to zvladame ako sa najlepsie da... snazim sa neplakat a netrapit sa tym aby sa to neodrazilo na mliecku pre maleho..., ale je to tazke pretoze mam onho naozaj velky strach. Vobec by nemal plakat a on sa pri tom vie poriadne rozculit ked sa mu nieco znepaci... ☹

dnes som zazila krasnu vec, maly sa na chvilu prisal k prsniku a zaspal pri nom.. bolo to uzasne 🙂 je to moje slniecko

rough
5. nov 2011

@natalii6 v Bratislave a okoli stoji zhruba hodinove fotenie u profesionalneho fotografa od 60 do 100 eur. cena zavisi aj od poctu fotiek a motivov,, ktore fotite. Za 100vku mas cca 15 vyretusovanych a vytlacenych fotiek.

bv_alexandra
5. nov 2011

@katuska_za Katka držim vám palčeky, a želám veľa veľa síl aby si to zvládla, hlavne veľa pozitivného myslenia. Viem že je to tažké pre teba, pravdupovediac iný si to ani nevie predstaviť, ale ty si silná a zvládneš to. Držim päste a prajem ti nech všetko dopadne na výbornú. 😉

bv_alexandra
5. nov 2011

@bettyx no to si si riadne vytrpela. Hlavne sa šetri. To čo hovoriš o manželovi, tak presne to som si hovorila aj ja, že chvalabohu že je taký že mi pomohol, tiež by som tie moje komplikácie sama nezvládla. Vtedy človek ocení čo doma má. 🙂

tinika
5. nov 2011

kočky co si varite? ja neviem čo varit aby malemu nerobilo zle, zatial som mala len bravčove masko na bylinkach so zemiakmi a jablkovym kompotom a cestoviny so syrovou omačkou, zajtra este kur. nozky s ryzou a potom som mimo

zuzkazv
5. nov 2011

@tinika ahoj ja som si robila aj palacinky a napr. jahodové guľky bez jahod 😝 , kuracie alebo bravčové na prírodno aj granadír, teraz už začínam jesť trošku pestrejšiu stravu ale zatial veľmi opatrne napr. teraz som robila hovädzie v keli a malá je vpohode takže mám daľšie jedlo čo mozem jesť 🙂

tinika
5. nov 2011

@zuzkazv jej palacinky to je super napad, aj patko ich ma rad a granadir tiez lubime len dufam ze maly uz bude ok a stihnem aj varit hihi lebo take je najlepsie čerstve, no masko tiez na prirodno robim len furt ryzu a zemiaky .... da sa aj knedlik? aby bola zmena kus?

zuzkazv
5. nov 2011

@tinika knedlu podla mna mozes ja som ju jedla 🙂 a inak taká dobrá rýchlovka - buchty napare iba s maslom a cukrom alebo grís (krupicová kaša) tiež len s cukrom a maslom 🙂

juliam
5. nov 2011

@peta_k neviem, či to nie je náhodou tzv. žaba. potiera sa to takou fialovou vodičkou. ale najlepšie je opýtať sa doktorky 😉
@katuska_za dlho som tu nebola, tak neviem, čo vás trápi. ale určite bude všetko fajn, držím palce.
nám vyšli pozitívne skríningové testy na cystickú fibrózu, máme ísť do BB na potný test. tak myslite na nás, nech nám to dobre vyjde. dík

sarahizabell
5. nov 2011

@peta_k ahoj,, moja mala to mala aj na jazyku,,a pytala som sa doktorky co na to a povedala mi ze fialova vodicka sa na to nema davat, ze ta je iba na infekcie v ustockach,, mne povedala ze jej to mam stierat repikom, celkom to pomahalo ale potom mi v ordinacii dala taku bielu vodicku stala 50centou a s tym jej to pekne vsetko zislo hned,

tinika
5. nov 2011

kočky kto z vas odsava mlieko a mrazi? do čoho? mam od kamosky sačky ale tak ked to idem zakrutit a tym drotikom zaondit tak mlieko ide hore pod tlakom, a kedze vidim na nete ze 10-20ks stoji ccca 16eur tak rozmyslam ze via pohariky 10ks za tu cenu viem pouzit x-krat či nie to radsej, hm?

raona
5. nov 2011

@tinika ja pouzivam tie via pohariky..

micicka
5. nov 2011

ahojte kočky, poraťe mi prosím ohľadne paierovačiek, ktoré treba pre malinkú príp mňa vybaviť po pôrode. rodný list máme, v zdravotnej sme tiež boli. na čo ešte nesmieme zabudnúť? ako je to s príspevkom pri narodení dieťaťa? ten sa vybavuje až po 28 dňoch, či treba už aj skôr niečo vybaviť?

tinika
5. nov 2011

@raona no len zaberu viac miesta v mrazaku ale tak radsej tak ako sačky nahanat, nikde som ich nevidela este, ked som pri patovi pytala v lekarni ta kukali jak puk na mna, inac nemas taky blby pocit ako ja? ked kojim dlhsie strasne ma svrbi okolie dvorcov a aj dvorce a stipu bradavky dakedy mam chut mu ju vytrhnut

dadda02
5. nov 2011

@micicka Tu je taky celkom uzitocny sumar, uz aj s niektorymi tlacivami: http://www.dietaaja.sk/co-treba-vybavit-pri-por...

makimakimaki
5. nov 2011

@micicka podla mjich info - prispevok, priplatok k prispevku a rodinne pridavky vyvavuujes na urade prace. najlepsie po 28 dnoch. potrebujes potvrdene tlacivo od pediatra a z gyndy. formulaare-dufam aktualne- sa daju stiahnut zu http://www.employment.gov.sk/DIS/dis/index.php?...

bv_alexandra
5. nov 2011

@micicka príspevok a príplatok sa vybavuje na UP. Mne na UP dali tlačivo na príplatok tam to orazi pediater a donesiem. rodinné prídavky tiež na UP. na príspevok som tlačivo dostala pri preberaní rodného listu a to som odovzdala na UP. 🙂 😉

zuzanazuzana
5. nov 2011

@nelynka18 myslim si, ze syn ma este aspon 10 rokov casu na take nieco!!!!!!