icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

daja0760
5. nov 2011

@tinika Kamoska to najprv nechala zmrazit v pokariku a potom to zmrazene "presypala" do normalneho mikrotenoveho sacku a zauzlila. To mi rpide dobry napad. Alebo to mrazila vo flaskach od vyzivy (presni davky).

zuzanazuzana
5. nov 2011

my uz mame konecne krst za sebou....cesta pre malu bola narocna, ale zvladli sme to....fararko bol uplne uzasny!!!!

micicka
5. nov 2011

@dadda02
@makimakimaki
@bv_alexandra ďakujem babule, naštudujem 😉

tinika
5. nov 2011

@daja0760 jo len flasky nemam hihi bo som vyhadzovala kedze sa nedaju pouzit na zavaranie bo sa zle zatvaraju, noa dačo uz vymyslime, som zvedava čo bude bo maly dnes akosi kruti hlavou nie aby sa prisal, uz ma v puse a toči sa a toči :(((( stale niečo, bud koliky alebo toto

tinika
5. nov 2011

@zuzanazuzana super, my netusim kedy budeme krstit, lebo krstny robi 24 a nevie kedy im skoncia tak asi az koncom novembra :( patka sme krstili dasli vykend čo nas pustili z nemocky a bol pokoj, ale pri tych kolikach co mame, mi to aj vyhovuje, snad sa to upravi a nebude tam vyrevovat

michaela18
5. nov 2011

@nelynka18 a nemas nahodou hemoroidy?aspon ako si to popisovala.neviem ci to mas pri konecniku alebo nie.ale ja mam 2 hrbolceky a su to hemace od tlacenia pri porode.drzim palce,nech sa co najskor vylieci.ja mam zadok v hroznom stave po porode.horsie sa hoji ako roztrhnuta hradza 😀

michaela18
5. nov 2011

@zuzanazuzana jeeeej aka je krasna.ako malinka vila 🙂

michaela18
5. nov 2011

@katuska_za
juj mi je luto ze mate take starosti.budem na vas mysliet nech vam to dobre dopadne.a mozno je tam aj sanca ze sa mu to upravi do roka a nebude treba operaciu.drobcurik malinky.vidis ako ti prejavuje lasku,taky drobny okamih a aku radost ti sposobil.on ta strasne lubi.prajem vela vela radosti z malickeho.neboj,vsetko bude dobre.posielam vela vela pozitivnej energie. 😉

bettyx
6. nov 2011

@bv_alexandra to je fakt... 😎 ...

bettyx
6. nov 2011

Tak holky, nejdřív bylo mlíka na otevření mlíkárny a teď jsem zase šťstná když to moje miminko nakojim dostatečně... to se asi zbláznim! se Štěpánkem prostě přišlo mlíko a nebyl jeden jediný problém -že by ho bylo moc, nebo zase málo.. tak zítra to zkusím jako v porodnici -každý dvě hodiny vytáhnu Šimonka z postýlky aby alespoň trošku zatahal a budu doufat, že se zase začne to mlíko tvořit..
to nevim jak je to možný! nejdřív po nakojení vytáhnu ještě flašku a teď sotva to miminko nasytim a navíc z obou prsů.. šílený!

nelynka18
6. nov 2011

@zuzanazuzana ved som si robila srandu 😉

nelynka18
6. nov 2011

@michaela18 mam to pod konecnikom ale nemyslim ze by to boli hemeroidy 😕 ako to pocitujes?nikdy som to nemala tak neviem....ale asi to nebude ono...dakujem aj tebe prajem rychle zotavenie 😉

katulka74
6. nov 2011

@natalii6 ja sukromne v petrzalke za 20 eur,ale za 5 min vybaveny a domov 🙂

natalii6
6. nov 2011

@katulka74 ahoj no pekne ze 20 eur ja idem 15 za 15eur a by ma zaujimalo co tie mamicky co nemaju nato penize 😠 su to peke svine 😠 😠

masinka
6. nov 2011

baby, na ti parene buchty si mozete dat aj granko 😀 - alergenom v cokolade nie je kakao, ale sojovy lecitin(takze ani bielu cokinu by sme teraz papat nemali)... ten v granku nie je... to je samy cukor...

@juliam drzime palceky aby testy dobre dopadli ... nam vysiel zle skrining na stitnu zlazu, tak nas pediatricka hnala na kontrolny odber k endokrinologovi, nastastie to bol plany poplach, ale tiez sme tu par dni nervacili....

@bv_alexandra to co si tu pred par dnami popisovala - ze najprv bolo mlieka dost v jednom prsku a zrazu treba kojit z oboch... to je tzv. laktacna kriza.... prva byva prave ked ma babo cca 3 tyzdne, druha okolo 6 tyzdnov a potom v 4 mesiacoch... ako ti @misickab3 spravne poradila, treba prikladat, prikladat a este raz prikladat, aj ked mas pocit ze tam uz nie je ani kvapka a prsia mas ako psie usi 😉 + treba si skontrolovat pitny rezim - 3,5 litra denne (voda, Vinea, jablkove dzusy, caj na podporu kojenia, polievky....) a mliecko sa za den-dva zase rozbehne...pokial je babo normalne donosene, tak mu takato "dieta" neublizi, takze neprepadat panike, nevazit dieta kazdu chvilu a hlavne ho hned nezacat pchat umelym mliekom.... potom nebude cucat a podporovat tak dalsiu tvorbu mlicka...a maminka sa potom cuduje, ze preco po par tyzdnoch dokojila... preto som aj volakedy pisala, nech si baby dopredu nenakupuju flasky a UM... to potom zvadza strcit o polnoci flasu, ako do rana sluziz babu ako cumel...

bv_alexandra
6. nov 2011

@bettyx presne toto riešim aj ja. ja som začala davať z obidvoch ale boli aj tak cirkusy. tak teraz robim tak že dám z jedného a dokrmujem nutrilon a potom z druhého a nutrilon. Už som to proste nezvládla. ☹

zuzanazuzana
6. nov 2011

@tinika no my sme krstili narychlo, lebo brat bol tyzden doma na slovensku....a hrozilo, ze sa ani nebude konat, lebo fararko na nas zabudol, ale potom si nasiel chvilocku!!!!!

bettyx
6. nov 2011

@bv_alexandra tak to jsme na tom silně podobně. nechápu to! prvně jsem kojila bez problémů 26měsíců a teď neodkojim šestinedělí?? to by mě fakt neštvalo.. dnes mi to nevyšlo -vrátila jsem se na brigádu, tak jsem byla dnes v práci a s manželem jsme museli v naší ulici rozdat obecní kalendáře na příští rok, ale zítra už to hodlám pevně chytit do rukou a začít zase úřikládat! vrátíme se tak trochu do porodnice!! tak vzhůru do toho...
Budu nám oběma držet palce abychom se znovu rozkojily a mohly dětem dopřát! my to jistě zvládnem!

misickab3
7. nov 2011

@bettyx
@bv_alexandra aj ja vám držím palčeky, lebo kojenie je nenahraditeľné a ak je to čo len trochu možné, tak sa treba pokúšať 🙂

nelynka18
7. nov 2011

ahojte baby 🙂
mame perny vikend za nami 😒 v piatok sme malemu skusili dat ine mliecko bo veru nutrilon nie je najlacnejsi ale maly bol z toho mlieka nervozny a grckal nevedel doma zaspat takze cely vikend prespal vonku 😀 no a to ze to je z toho mlieka mi docvaklo az vcera,tak sme kupili nutrilon a dnes maly zase pekne spinka v postielke... moje mlieko je uz mizerne,tipujem este mesiac a nebudeho vobec,vzdy si maleho prikladam ale nevytvara sa naopak ubuda ☹ no co ani teraz nam kojenie nevyslo....
no a baby co ste krstili mam otazku,este sa musi chodit pred krstom na tie prednasky ci co to je?kedysi sa muselo neviem ci aj teraz 😕

jana86
7. nov 2011

@nelynka18 ahoj,my sme museli ist na nauku,musia tam byt rodicia aj krstni rodicia, ale mame takeho zlateho fararika, nas tam dlho nezdrzal, asi len pol hodiny

nelynka18
7. nov 2011

@jana86 ahoj,dakujem lebo pri riskovi sme ani my nemali tu nauku len sme prisli v dohodnuty termin a teraz neviem ako to frci 😉 a ten farar tu uz zial nie je...

katuska_za
7. nov 2011

@juliam budem na vas mysliet... my mame doma downika a caka nas operacia srdiecka:((((

juliam
7. nov 2011

@katuska_za Katka, ďakujeme krásne. určite si silná žena, tak to všetko spolu s manželom zvládnete. tuho vám držím prsty na rukách aj nohách, nech operácia dobre dopadne a potom nech je Matúško už len šťastné bábätko svojich milujúcich rodičov. budete to mať určite náročné, ale Matúško vám to všetko vynahradí svojou nezištnou láskou a radosťou. držte sa.

nelustek
7. nov 2011

Ahojte , dnes rodi moja svagrina.Uz od stvrtej rana je v porodnici a stale nic...osem hodin bolesti a je na dva prsty otvorena..chuda sa natrapi

My sa mame dobre len linduska trapi maminu v noci castim papanim,urobila si zo mna dudlik na noc 😀 ale hlavne ze sa kojime.
Baby mna normalne prenasleduju v noci nocne mory..hrozne je to ze pokazde sa nieco stane mojej linduske..ani nejdem pisat co sa mi sniva proste krvak priserny.Ja neviem z coho to moze byt??? naozaj je to priserne som v koncoch

nelustek
7. nov 2011

@zuzanazuzana jej malinka je krasna princezna 😲

zuzaxa
7. nov 2011

Ozaj tie čo dávate umelé mlieka, a bábätká bolí bruško, zarábate mliečko trasením vo fľaške? Lebo vtedy za tvorí viac peny, nám kázala doktorka odmerať vodu vo fľaške a zarobiť v šálke jemným miešaním s lyžičkou a je to lepšie odvtedy. 🙂 🙂 🙂
@nelynka18 Ahoj! No veru tie mlieká umelé sú riadne drahé. My máme šťastie, že som zvolila Bebu, kamoška má kamošku čo zásobuje lekárne a nosí mi ich za polovicu, jeden kartón so 6 krabicami za30 eur, inak by stáli 60. A náš malý je 5x za deň, tak sa mi to už ani tak nezdá, že by sme ho rýchlo míňali. Vieš čo s tým kojením, ja som si tiež myslela, že ho stratím ak aj prikrmujeme, a mne sa zdá, že ho je asi aj viac, normálne hltá a strieka mi niekedy, ale tých 120 stiahne ešte tak či tak z fľaše. A ty si akú inú značku kúpila ak mu robilo problémy? Inak moja švagriná má tri deti , že 6, 5 a 3 ročnú, a tej poslednej dávala od 2 týždňov ako prestala kojiť mlieko trvanlivé, a veru ešte aj tie najlacnejšie. A to majú v rodine psoriázu, aj môj muž má. Ja som mojej malej od 7 mesiaca začala dávať trvanlivé plnotučné rajo, ako začala príkrmy a polievky mliečne z mlieka normálneho už umelé nechcela, a aj dve značky sme vymenili aj tak. ale sama od seba by som jej ho nezrušila.
My a ni nespomínaj krst. Už dva týždne sa ni a nie dohodnúť u nás v kostole. My nechodievame každú nedeľu, ale malá ide v máji na prijímanie, tak musíme, jej to vždy podpisujú, že tam bola. Tak som sa ho spýtala, lenže oni sa tam striedajú 4, tak vždy iný tam bol. A vraj krstia vždy poslednú sobotu v mesiaci, a novembrovú naši krstní nemôžu a decembrovú však sviatky. Tak vo štvrtok ako sme sa kočíkovali som tam zase bola, zazvonila som, a on mi ani neotvoril, cez zvonček so mnou rozprával, zase to isté posledná sobota v mesiaci bla bla bla, a ja že ak nám to nevyhovuje, že by sme chceli inokedy, tak on, že prídite zajtra cez úradné hodiny s pánom Bohom. Normálne ma zrušil. 😠 Tak som bola na druhý deň a to tam bola zase ten čo v nedeľu, že on sa musí spýtať, no a teraz našťastie v nedeľu tam bol ten hlavný a povedal, že 17 decembra a to aj naším krstným vyhovuje, sú z BA a obaja zubári. Tak tento týždeň tam zanesiem rodný list a na pevno to dohodneme, aby si to nerozmyslel, a objednám aj tortu aj reštiku, tá je našťastie vedľa kostola. 🙂 A ty kedy by si chcela. Inak cez víkend samé návštevy sme mali, ani nestíham na net ísť.

micicka
7. nov 2011

@zuzaxa
@nelynka18 ja tiež dokrmujem - ak sa tomu dá povedať dokrmovanie, lebo už väčšina je UM. keď malú prikladám, veru skoro nič nespapá. tak sa snažím aspoň odsávať a dať jej potom vo fľaške, ale mám toho mlieka žalostne málo, to je len tak na ochutnanie 😒 my sme na nutrilone a momentálne ešte k tomu na HA, ktorý je o dosť drahší. spočiatku sme ho dávali len pre istotu, potom som prešla na normálny nutrilon, ale zdalo sa mi, že je po ňom veľmi nepokojná. tak sme spät na HA, ale posledné dni je aj tak umrnčaná. tak neviem z čoho to je!
ja mliečko zarábam veru hrkaním, tak prejdem radšej na miešanie, možno nás z toho bolí bruško....

zuzkazv
7. nov 2011

ahojte baby, my budeme krstiť niekedy v decembri a rovno to spojíme s oslavou riškových 4tých narodenín ked už sa stretne celá rodinka vo zvolene 😉
@nelynka18 to či musíš íst na nauku to závisí od farára u nás to bolo pri riškovi vpohode sme nemuseli chodiť a dúfam že aj teraz to tak bude lebo krsný rodičia aj tak nemozu chodiť kedže sú zo žiliny
@nelustek dudlík na noc 😀 aj naša tak chcela ale mna to dosť bolí ked si dudlá takže som jej to zatrhla 🙂

luckaprima
7. nov 2011

@zuzanazuzana juuuuj to kde ste zohnali tie krstove satockyyyyyy???? 🙂 krásna princezna