Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
Ahojte maminy. Chcem sa opytat ci mozem syncekovi odsavat nostek odsavackou na vysavac? Kamoska mi to neodporuca, ze je este moc maly ale inak tie sopliky z neho nedostanem. Poradte.
@luckaprima no zohnala som ich tu na MK za neuveritelnu cenu.....8 euro a este aj kozustek mala iba za 5 euro....tiez z MK....a ako nove to bolo!!!!!
prosim vas neviete mi poradit, ze preco mala uz asi 4 dni kaka zelenu stolicu? na 90% sme na nutrilone,materskeho ma za den asi iba 100ml, takze od hladu to nema......brusko ju sem tam bolieva....vobec neplakava, len sa puci.....tak neviem...esteze zajtra ideme do poradne!!!
mozem vajicka ked kojim?
@nelustek ja papam normalne vajicka - prazenicka, volske oko 🙂 dufam ze sa moze, ale nikde som necitala, ze by sa nemohli.
@zuzinka_26 Ja neviem co mam varit co mozem a co by som nemala..hroza mam strach zo vsetkeho ci malej neublizim
pekny vecer vsetkym 😉 dneska sme boli vybavit krst tak ho budeme mat 4.12 tak este zarezervovat miesto v restike a moze sa krstit..dneska sme boli na privitani novych obcanov deticky zo skolky nam pekne zaspievali a zatancovali boli velmi mile a dostali sme 70 euro tak sme teraz v baliku 😀 a vo Stvrtok ideme do poradne tak uvidim kolko maly pribral a narastol ale rastie ako z vody lebo uz mu je zopar veci malych 😀
@zuzaxa ahoj, no tak to mas super tu cenu 🙂 to by som brala velka pomoc. skusala som davat francuzske mlieko ale robilo nam veru riadnu sarapatu,kaslem na to pockam do 3 mesiaca a potom to skusime znova aj pri riskovi som tak urobila.no to trvanlive zacala davat teda riadne skoro.moja svagrova dava od 3 mesiaca kravske,co si myslim neni moc dobre bo z toho strasne pribera,je uplna gula ma 8kil ak nie viac a ma 4 mesiace 😨 sumo 😀 takze mate teda riadne zmetky v tom krste 😀 😀 som zvedava ako dopadneme my.rozmyslam,ze pockam na svagrovu ta ma termin na vianoce a oni nam budu krstny a my im 😉 no a dali by sme to v restike napoly 🙂
@micicka no aj my sme uz tiez biedne s tym kojenim ale co uz narobim 😒 vies ze aj ja rozmyslam nad tym HA lebo maly dost grcka 😒 ale niekedy negrcka skor rozmyslam ci to nie je tym,ze on niekedy dost rychlo papa a hlta....dnes veru dost grckal.
@zuzkazv tak drzim palce nech nam to vide bez tych nauk 😉
baby, dnes maly dost riedko kakal ako voda doslova...moze to byt tym ze som mu dala kminovy caj(odvar)??? nedala som ho moc asi len 10 zrniecok a trosinku anizu,moze to byt tym?
@nelynka18 To kakanie môže byť aj tým, že si mu cez víkend zmenila to mlieko, alebo z toho čajíku, to nevadí, aj náš to máva niekedy, alebo ak má trocha aj z tvojho mliečka, možno si niečo zjedla. Počuj a myslíš, že to z toho trvanlivého mlieka tak priberá tá malá, lebo tá švagrininá práveže vôbec nepriberala. Tak dvojité krstiny to bude super. No neviem či aj náš nebude sumo, keď nemá ešte 2 mesiace a už má vyše 5,5 kg. 😀 Skús malému dať pár zrniečok čierneho čaju zajtra do toho odvaru.
@nelynka18 ma zaujalo ze si pisala o tom kravskom mlieku - to dava svagrina babatku normalne mlieko? lebo teraz vsade pisu ze sa co najdlhsie nema detom davat kravske mlieko, vraj to moze sposobit rozne alergie pripadne tu neznasanlivost laktozy, ja planujem ze zacnem davat kravske mlieko az od dvoch rokov, dovtedy len MM a neskor tie pokracovacie specialne pre male deti...
@jana0706
@zuzaxa
@nelynka18 baby ked píšete o tom kravskom mlieku ja som ho malému začala dávať keď mal 6 mesiacov a vpohode nič mu nebolo ani nejak veľmi nepriberal ani nič @jana0706 tá alergia na laktozu by sa prejavila už počas kojenia ak piješ mlieko tak tá laktóza ide cez MM aj bábätku
Dnes ideme do poradne tak som strašne zvedavá kolko malá váži 🙂 hádam bude všetko vporiadku
@nelustek vajíčka môžeš niekde som čítala že by sa mali 3 za týždeň, ked mala malá 2 - 3 týždne tak som si vajíčka robievala natvrdo lebo som na ne mala nenormálnu chuť, takže asi čosi obsahujú čo mi chýbalo
@nelynka18 ahoj ak si myslis ze maly vela grcka tak sa vypytaj ku gastroentrologovi aj my sme tak boli z Davidkom a vyzera to ze pojdeme aj teraz lebo aj Filipko grcka a ak ti potvrdia ze ma reflux tak ti bude lekar predpisovat mlieko kedze je to aj na predpis(alebo aspon pred vyse rokom to tak bolo) a budes ho mat o polovicu lacnejsie 😉
jáj baby ešte sa chcem opýtať do kedy vám vypadali štichy?? mne včera ešte jeden vypadol 😨 sa mi zdá že by to už nemalo že by to už malo byť všetko von teraz neviem či je to ok či nie 😒
co budete dnes varit? dajte inspiraciu 😉
@nelustek zapekané cestoviny so smotanou, šunkou a syrom 🙂
@nelustek to si sa rychlo zahojila 😀 ja som bola uz aj na kontrole po 6tt, a tiez uz som ok, ale trvalo mi to asi 4tyzdne 😒
@nelustek ...tiez som z toho varenia niekedy na nervy, tocim dokola to iste...napr.: halusky s vajcom, pecene stehna, rezance s tvarohom, buchty na pare, kuracie sote, zapekane kur. prsia so sampionmi a smotanou, kuracie alebo bravcove na prirodno...vsetko to striedam s cestovinou alebo s ryzou. a polievky - vyvar, zeleninova, rascova s vajickom, zemiakova, parkova...raz som si robila aj bryndzove halusky 🙂 zatial sa mi Nelka vyhadzala len z oliv.
Ahojte maminy,vcera sme mali 2 mesiace a poradnu,Filipko ma 4760 gr a 55 cm,700 gr za 2 tyzdne 🙂
Maly ma malo zeleza,mal zly krvny obraz,dostal nejake lieky,zelezo,kyselinu listovu a nejaky pyridoxin,nemate niektora skusenosti?
Nas cvalik ma uz 4450g a 56 cm 🙂 Od porodu podrastol 6 cm a pribral pol kilecka 🙂 A to nas z porodnice prepustali s vahou 3650g ... Teraz ma 3 tyzdne a 4 dni 😉
@missy97231 aj som tomu rada a myslim ze to bolo tym alchemilkovym cajom co som pila 😉

Ahojte dnes sme boli v poradni. Vážime 3990g a meriame 54cm. V porodnici sme schudli na 2700 čiže prírastok váhy 1290g. za skoro mesiac.Dostali sme pochvalu od pani dr. 🙂