icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nelustek
8. nov 2011

@zuzinka_26 dnes sme navarili spenat a muz tam dal aj cesnak tak som zvedava co s toho bude malej 😅 dakujem za inspiracie a myslis ze sampiony mozem?

misickab3
8. nov 2011

ahojte baby...my sme dnes boli u ortopéda a všetko je v poriadku...ďašia kontrola až keď bude mať štyri mesiačiky 🙂
ja som mala zeleninový vývar a vyprážaný syr- myslíte, že to nepoškodí? zatiaľ som mala všetko len varené, dusené a max. pečené, ale nie vyprážané...ale už som nestíhala...

misickab3
8. nov 2011

@nelustek ahoj...ja neviem, ako je to so šampiónmi, ae ja som to skúšala a malá sa v tie dni keď som mala šampióny veľmi pučila...neviem, či to bolo z toho...ono huby sa dlho trávia a deťom sa huby nemajú dávať až do 6 rokov...

lucy56
8. nov 2011

@misickab3 my sme v nemocnici dostali rezen na obed v nedelu a v pohode malemu nic nebolo, a ja sampiony jem normalne a nebolo mu z nich nic, moj skor nemusi vsetko kde su oriesky

misickab3
8. nov 2011

@lucy56 tak dobre, snáď aj malá bude v pohode 🙂 ono, nemocnicu ani neriešim- veď nám tam urobili karfiolovú polievku, alebo prívarok zo zelenej fazuľky- všetko veci, čo nafukujú....a potom sa čudujme, keď bábätká nevedia čo s bruškom 😠 ale tie šampióny sú aj tak pre mňa otázne, lebo teraz neviem, či Emmka reagovala na tie šampióny,alebo na niečo iné 😒

zuzanazuzana
8. nov 2011

ahojte....aj my sme boli dnes v poradni......sabinka mala vcera 6 tyzdnov a ma 3930g.......takze ma od narodenia presne 1020g navyse....zajtra alebo pozajtra budeme davat nausnicky, tak som zvedava ako to bude znasat!!!! a s kojenim sme uz asi skoncili.......vcera som si odsala uz iba 20ml!!!!

zuzinka_26
8. nov 2011

@nelustek ...vidis, este som tam zabudla napisat, ze aj spenatove cestovinky s kur. maskom som uz robila 🙂 a sampiony u nas v pohode - aj do varenia, aj prazenicku som mala a OK - teda puci sa stale rovnako 🙂

nelustek
8. nov 2011

@misickab3 ja viem ze huby sa nesmu davat detom..ale sampiony su podla mna nieco ine,su to sice hriby ale nie ako dubaky a pod.podla mna 😉

nelustek
8. nov 2011

Inak vcera sa bratovi narodil syncek 🙂 o dva tyz.prv takze mieri 2700g a 45cm 😵

dadusa26
8. nov 2011

ahojte..strasne dlho som tu nebola...takze ani neviem co vsetko ste tu stihli rozoberat okrem jedla 😀 mala ma dnes mesiac a je to take zlaticko...dufam ze som to teraz nezakrikla... 😀 horsie je to so starsim synom...neviem ci tu padla tato tema, ale mam z neho naozaj nervy...je ako cert..snazim sa mu venovat ako je to len mozne..ale on nejak stale place a vsetko si aj placom vyzaduje..nieje s nim ziadna rec a vobec nepocuva...cez den sa to este ako tak da...ale okrem nocneho cajickovania sa pridal este aj ten rev...castokrat aj celu noc...nic nechce iba place....a tym padom casto zobudi aj malu...s muzom sme hotovi...naozaj neviem co si k nemu terz mozem dovolit...nechcem mu ustupovat ale ani mu sposobovat nejaku traumu..ako je to u vas maminy? inak mala ked place mu nevadi..aj ju pohladka a pobozka...takze u nas je to teraz trosku divoke...tak rada by som sla niekam na vikend s muzom haha 😀 ...........vypnut...a to je len 1 mesiac 😀

dadusa26
8. nov 2011

@nelustek inac dodatocne gratulujem...ani neviem ako ti to prebehlo...mala sa umudrila ci si mala vyvolavacku...? akosi sa tu toho tolko napisalo, ze nestiham

nelustek
8. nov 2011

@dadusa26 ahoj, mala som vyvolavacku a narodila sa za dve hodiny od prvej bolesti 🙂
stale by bola na prsniku nechapem vy sa ako mate?

dadusa26
8. nov 2011

@nelustek tak super...tiez sa smejem ze prvy bol rychly, druhy este rychlejsi a tretie by som uz urcite porodila doma.....karolinka je poslusne babo....obcas vystraja..ale pekne papa a stale kaka 😀 takze plienky u nas idu na dracku...v noci je tak 2x hore, co sa este da...len synator akosi protestuje..takze ten je teraz za 3 babetka...nuz co...snad sa to raz dostane opat do normalu...dovtedy som si pod stromcek vypytala od muza stuple do usi 😀

jana86
8. nov 2011

@zuzanazuzana ahoj,my este tiez nemame nausnicky, budete jej davat prepichovat uska ci jej davate nastrelit? ja sa neviem rozhodnut co je lepsie

katy2
8. nov 2011

@jana86 jednoznacne nastrelit... je to rychle, perfektne zahojene, nie su s tym ziadne problemy... malej sme davali nastrelit v 6 mesiacoch... Tak to vyzadovali... Mesiac mala nastrelovacie nausnice a potom sme vymenili za zlate... Ziadne problemy...

nelynka18
8. nov 2011

@zuzaxa to kakanie uz preslo samo som rada 🙂 ale ona nedava trvanlive ale normalne kravske mlieko z mastale,len prevarene 😕 ja by som to malemu veru nedala....keby trvanlive bolo by to ok ale hentake to nie...aaale to nema az tak moc,nas ma mesiac a dva tyzdne a vazi 4500g takze ked bude mat 2mesiace budeme mat 5kil asi 😉 a risko ked bol maly tak bol tiez taky baculo a teraz je taky suchar 😀
@jana0706 ona dava take normalne od kravy co neaka suseda doji,ja by som take veru nedala ale normalne trvanlive v krabici by som dala v pohode.risko mal trvanlive od roka a je zdravy,silny chlapec...nema ziadne alergie,nebyva chori a nema ziadne problemi 🙂
@zuzkazv suhlasim s tebou s tym mliekom 🙂

zuzanazuzana
8. nov 2011

@jana86 vies co....teraz som v pomyke....pocujem rozdielne nazory a naozaj neviem co spravit...uz teraz mi je zle, ked si pomyslim ako jej to prepichuju

daja0760
8. nov 2011

My uz nausnice mame. Prepichla jej uska pediatricka. Mala si sice porevala, ale som rada, ze uz to ma za sebou. A zahojilo sa to rychlo. Mazali sme to liehom a framykoinom. Ja si myslim, ze cim skor, tym lepsie. Nausnice sme dali zlate - take malicke srdiecka. Vyzeraju na uskach pekne.

misickab3
8. nov 2011

och,poradte mi...najprv som si myslela,ze to je nahoda,ale akosi to zacalo byt kazdy vecer.ako pride vecer sedem hodin-nase kojenie pred vecernym spankom sa stane hororom-najprv uplne pravidelne aj ked rychlo prehlta a asi po 2 minutach pokoja spusti nenormalny rev,na ktory pomaha po chvili az poloha na tigrika,dudlik...potom az ked sa takto upokoji ju mozem zase prilozit.ale dnes uz som ju nemohla dokojit-po reve dost dlhom zaspala a som zvedava dokedy.poradte-co to moze byt? :( uvazovala som,ci to nemoze sposobovat to,ze na to brusko som jej zacala davat cajik z flasky.ale preco by robila taky cirkus len pri tom jednom kojeni?ako place aj cez den-ale to ju dam odgrgnut alebo sa popuci a zase dalej papa...som v koncoch...

zuzaxa
8. nov 2011

@misickab3 A to nemôže byť, že večerná kolika, nebolí ju bruško. Lebo náš ak prídeme zvonka je tiež taký divný, len ho skrúca, mrnčí a odsúva sa z prsníka. To zato, že dlhý spánok bez pohnutia a nahromadia sa mu prdky.

jana86
9. nov 2011

@zuzanazuzana tak potom daj vediet ako ste dali

zuzkazv
9. nov 2011

ahojte maminky, tak včera na poradni to bolo veselé, stašne veľa detí tak sme dlho čakali a malá reeeev že chce papať 😒 no musela vydržať. Máme 3800g, takže pribrala 950g od prepustenia z nemocnice, dr. na to nič nepovedala ale mne sa to zdá málo lebo malý mi pribral za taký istý čas 1500g 😕 tak teraz fakt neviem, som si bola istá že už bude mať nad 4kg.
@zuzanazuzana ahoj našej to prepichli ked nás púštali z nemocky domov asi týžden jej z toho išlo trošičku hnisu ale potom sa jej to krásne zahojilo,
@misickab3 ahoj a nemože to byť tým že už nemá čo cuckať?? lebo napr. ja musím cez den pomedzi kojenie aj odstiekavať trochu mlieko do flašky lebo večer jej len kojenie už nestačí, tiež strašne večer plakávala, teraz to robím tak že po kúpaní ju nakojím z jedného prsníka, potom jej dám odstriekané mlieko z flašky a potom ešte z drruhého a už tak veľmi vôbec neplače 😉
@dadusa26 ahoj aj u nás je trochu problém zo staším synom, snažím sa zo všetkých síl ale asi to potrebuje čas...raz v noci zo sna plakal a rozprával som sa zobudila a počúvam čo vraví a on že: "ja sa nechcem hrať sám" mi tak ľúto prišlo 😢
@misickab3 inak vyprážané podla mna môžeš, mne to nechcel spočiatku žalúdok prijať, ale teraz už je to dobré 😉

stanka25
9. nov 2011

Ahojte, aj my sme vcera absolvovali poradnu a Samko ma 3125g takze pribral 375g od kedy nas prepustili z porodnice. Pomaly sa snazime vynechavat nutrilon a ostat len na prsniku . Vcera vecer maly spinkal od 20.00 do 01.00 v noci takze parada potom sme sa nakojili a spal do 03.00 a po dalsom kojeni do 07.00 len tak dalej zlaticko moje. uvidime co bude dnes.

misickab3
9. nov 2011

@zuzkazv ja neviem...príde mi, že mliečka má dosť....a najnovšie....aj dnes ráno je po kojení taká a mieko mi pomay strieka na všetky strany ☹

misickab3
9. nov 2011

@zuzaxa po kočíkovaní je väčšinou pokojná....ako by ju to vytrasie...

bv_alexandra
9. nov 2011

Môže to byť nadprodukciou mliečka a malá nevie tak rýchlo papať. 🙂
@misickab3

amisa
9. nov 2011

4.11.2011 o 10.38 sa nam narodil syn Artur (4570g, 54cm) (SC) je to krasny a dobrucky chlapec

wewe22
9. nov 2011

ahojte dlho som tu nebola nejak nestiham mala ma koliky uz neviem co jest lebo nic takeho som nezjedla a ona ma brusko bolave skoro cely den vcera plakala od pol deviatej do jednej rana uz som bola zufala
baby co ste mali SC so spinalom nemate problem s bolavym chrbatom ak ano mate na to nieco? alebo len pretrpiet?

zuzinka_26
9. nov 2011

ahojte, poradte mi prosim - dnes mam 6 tyzdnov od porodu. Na kontrolu ku gynekologovi po sestonedeli mam ist aj ked este krvacam, ci mam pockat? Dakujem

zuzkazv
9. nov 2011

@zuzinka_26 ahoj ja pojdem tak 7 - 8 týždnov po porode, tak mi aj sestrička z gyn. povedala ked som jej volala po pôrode ževraj nech sa krčok poriadne zahojí, ale si myslím že už by si tak veľmi krvácať nemala 😕 ja už len tak špiním, predvčerom som tak viac zakrvácala ale to len preto že mi vnútorný steh vyšiel a ako vybehol von tak krvácanie prestalo