icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

zuzkazv
9. nov 2011

@misickab3 tak asi to fakt bude tým ako ti píše bv_alexandra

zuzinka_26
9. nov 2011

@zuzkazv ja som po cisarskom, niekedy krvacam dost, niekedy len troska, ale stale je tam nieco...asi tiez radsej zavolam sestricke.

duranovaz
9. nov 2011

@amisa Ano.Malý sa narodil 2.11 o 12.00.Meral 53 cm a vážil 3530 g.A ty ako?

misickab3
9. nov 2011

@zuzaxa
@zuzkazv
@bv_alexandra tak ja neviem....možno je naozaj viac mliečka a veľmi silno jej to striekne...tak skúsim vždy trochu odstreknúť, kým jej dám bradavku, lebo naozaj neviem, ako jej inak pomôcť...skúsim dnes celý deň tak robiť až do zajtra a uvidím, či to pomôže...ak nie, tak budem musieť ešte zájsť za laktačnou poradkyňou, či nevie, čo s tým...ale ja dúfam, že to nejako prejde 😖

zuzanazuzana
9. nov 2011

@jana86
@zuzkazv
ahojte....tak dnes sme dali tie uska prepichnut....malinka to zvladla super, vobec som ju nepocula plakat a ked mi ju sestricka doniesla po 5.minutach, tak bola len troska uplakana. dala som jej v cakarni papat a hned aj zaspala. tak dufam, ze sa nam pekne aj zahoja.
ja idem zajtra na kontrolu po sestonedli.....to mi skoncilo pondelok. uz nech to mam z krku, lebo oddnes som zacala chodit na rehabilitaciu s rukou, uz ma neuveritelne bolela, ani malu som nemohla poriadne drzat.....to som este v auguste dostala na zapastie prievan a nemohla so si na to nic davat.....tak to riesim az teraz....je to komplikovane si zariadit, aby s malou niekto bol....ale da sa vsetko zvladnut, no nie?

jana0706
9. nov 2011

@misickab3 ahoj, nas maly ma nieco podobne - zacne pred papanim alebo aj pocas kojenia velmi plakat, ale hned sa znova prisaje a pije dalej, pripadne zase chvilu place...len u nas je to jasne ze je to z bolaveho bruska - vzdy ked to robi tak ma na lavej strane brusko take nafuknute, mu ho pomasirujem olejcekom na brusko a ked sa napapa tak mu to zvacsa prejde...ale na dalsi den to iste...bez ohladu na to co zjem...

lawli
9. nov 2011

@misickab3 Ahoj ,ja som raz na nete našla čo robiť v prípade nadprodukcie mliečka....mala som ten istý problém pri synovi ,no žiaľ vtedy sme ešte nemali net. Tak ti to sem hodím ,lebo som si to uložila...dúfam ,že ti aspoň trocha pomôžem 😉

NADPRODUKCIA MLIEKA
odsavat iba do pocitu ulavy..nie donemoty-lebo prave to sposobi este vacsiu nadprodukciu...
dietatku davat viackrat z jedneho prsnika...aby druhy prsnik dostaval info,ze netreba tolko..ten druhy odsat iba do pocitu ulavy..a potom opačne..dat z toho druheho pit dvakrat po sebe a ten prvy odsat do ulavy...

ak mamička doteraz odsávala, odsávanie treba zrušiť
ak doteraz bolo dojčenie z obidvoch prsníkov, bude stačiť jedno dojčenie jeden prsník, ďalšie dojčenie druhý prsník
ak doteraz bolo dojčenie len z jedného prsníka, tak do cca 2 hodín ponúkať vždy rovnaký prsník
ak sa prsníky stále prepĺňajú aj po cca týždni , tak 2 dojčenia za sebou ponúkať rovnaký prsník (napr. 10.00 ľavý, 12.00 ľavý, 14.30 pravý, 16.00 pravý … atď . dookola
ak 2 dojčenia nebudú stačiť , prsníky budú stále plné, pridať 3, 4 a viac dojčení za sebou z toho istého prsníka (niekedy treba aj 12 hodín za sebou)
počet dojčení na jednej strane treba zvyšovať opatrne, aby sa produkcia príliš neznížila, niekedy stačí jeden takýto deň, inokedy týždeň.
niektoré mamičky naopak, potrebujú dlhodobo dojčiť napr. 2 dojčenia za sebou z toho istého prsníka
ak sa mliečka napriek tomu stále tvorí extrémne veľa, tak radikálny prístup je nasledovný:
odsajeme obidva prsníky raz za 12, resp. 24 hodín
a zároveň dojčíme na jednej starne tak dlho, kým jeden prsník nebude prázdny ako handrička a druhý plný až na prasknutie
takéto radikálne zníženie produkcie treba riešiť vo výnimočných prípadoch

jana86
9. nov 2011

@zuzanazuzana a treba tie nausnicky pred tym namocit do liehu ci nie?

tinika
9. nov 2011

@misickab3 my sme to mali stale nie len večer, ale večer to bolo horsie, ide im rychlo mliečko zrejme mas ako ja nadprodukciu a sa nahltaju aj vzduchu a boli ich brusko, nam na to pomohli kvapky, s tych nervov som ale prisla o mlieko tak sme zase riesili plač z hladu, laktačna mi poradilo potom ako ho kojit aby mu slo dost mliečka aby sa napapal aj bylinky na tvorbu a uz je to lepsie, je to tazke, ale musime to zvladnut, drzim prsteky, ja som prv odsavala na začiatku do povolenia tlaku v prsiach aby mu neslo tak vela mliečka

tinika
9. nov 2011

inac tu som sa asi pytala na tie farby na telo, bola som v sefte tam ich nemaju, ani v drogerke tu pri nas, kde by som ich este nasla? nejaku drogerku myslim, dm alebo tak, lebo vytvarne potreby mame dalekoooo

zuzanazuzana
9. nov 2011

@jana86 no musia byt 24 hodin namocene v liehu.

natalii6
9. nov 2011

@tinika ahoj to sa cudujem ze v sefte ich nemaju 😠 a v drogerie take nieco nedostanes potom jedine specializovane predajne alebo potom v draciku maju taku hmotu a mozes tam spravit otlacok 😉

tinika
9. nov 2011

@natalii6 tak skusim kupit v tom speci obchode :( len kedy sa tam dostanem

natalii6
9. nov 2011

no skoda ze si tak daleko by som ti kupila 😉

natalii6
9. nov 2011

@tinika no skoda ze si tak daleko by som ti kupila 😉

jana0706
9. nov 2011

@zuzkazv no ja som to pocula tak ze sa prave z toho ze sa da dietatu skoro kravske mlieko moze neskor vyvinut ta neznasanlivost na laktozu pripadne alergie, nie ze to dietatko ma hned..

amisa
9. nov 2011

@duranovaz u nas 54 cm 4570g, 4.11. nakoniec po 15 hod isiel SC. ALe sme doma o den skor .

tinika
9. nov 2011

@natalii6 si zlata, kamoska povedala ze vraj v tesku by mali mat a ked tak nejake farby prstove čo fajne dole ide a ked tak kupim vodove a hotovo sak nejako zmyjem snad :D

tinika
9. nov 2011

@amisa gratulujem krasne miery tak čo ze sc,nepostupoval porod? aj nas pustili skor ako pri prvom

nelynka18
9. nov 2011

@misickab3 asi to bude kolika nas risko to tak mal a tiez pomahal len tigrik 😉

natalii6
9. nov 2011

@wewe22 ahoj ja som mala bolesti chrbta v nemocnici mi davali nato injekcie a doma som nebrala nic ale to ma uz tak nebolel a pocase to preslo uplne 😉

katy31
9. nov 2011

Ahojte baby, nestíham Vám ani len čítať.. Celé dni kojím, ten môj chlapík je v kuse hladný.. resp. sa hrám na cumeľ. 😀 Ako kázala laktačná poradkyňa, ponúkam mu prsko stále. Spí jedine vonku v kočiariku a to aj tri hodinky, aj keď už sme doma, aj tak potiahne, ak ideme von.. Ak von nejdeme, je to bieda. Furt chce byť na rukách, postieľku ani len nepozná, za ten čas, čo ho máme tam možno strávil 20 hodín. Je stále na veľkej posteli, alebo gauči, alebo na mojich rukách, aj vysávam s ním už. 😔 V noci spinká aj tri hodinky, v podstate, keď sa po kúpaní naje, tak sa zobudí okolo polnoci a potom niekedy okolo tretej, štvrtej ráno.. Takže bojujeme, snažím sa kojiť, pijem vineu, meltu, veľa vody. Varím len rýchle jedlá, niekedy na etapy, počas toho jeho krátkodobého spánku doobeda. 😅 Ale tak ešte ako tak vládzem, len by to chcelo trošku viac spánku. 😀 Babenky, čo ste boli na sekciu, ako dlho ste po sekcii krvácali? Lebo ja už piaty týždeň každý deń krvácam. Nie veľmi, len trošku, také fliačiky malé.. ale predsa.. Kedy sa to zastaví? 😕 A pozdravujem Vás tu všetky... skúsim mrknúť, čo máte ktorá nové.. 😉

zuzinka_26
9. nov 2011

@katy31 ahoj, ja som po sekcii, dnes je to presne 6 tyzdnov a stale krvacam :( tiez uz cakam, kedy to skonci.

katy31
9. nov 2011

@zuzinka_26 tak si este pockame 😉

nelynka18
10. nov 2011

@katy31 ahoj fuha,pevne nervy 😉 moja znama takto kojila kym jej maly neukoncil 3mesiac,az potom sa to ukludnilo.prajem ti nech sa vam to upravi co najskor 🙂

dobre ranko baby....
mam 3dni behania po ziline za sebou 😝 kupovali sme komplet celu kupelnu a dominik behal s nami,ani sme nevedeli ze ho tam mame asi mu taky chaos vyhovoval 😀 teraz mi pere pracka tak mam pootvarane dvere do spalne aj na kupelni a maleho to ukludnuje a drieme pri tom 😀 jedno co ma trapi sa mi zda,ze malo papa.... vypije 60-90ml ale vacsinou len 60ml....neviem preco 😔 v utorok ideme na poradnu tak uvidime co na to lekarka....a tento utorok sme boli na nozicky,toooolko babetiek fuha ale aspon som postretala baby z porodnice a pokecali sme 🙂

zuzkazv
10. nov 2011

@katy31 ahoj, my sme taký den mali včera 😒 ti teda nezávidím keď to máš každý deň, inak naša malá má rada vysávanie vždy si ju len prekladám do izby v ktorej vysávam, naštastie vtedy nechce byť na rukách ale naposledy ako som vysávala tak sa mi pokazil vysávač, takže už nemusím 🙂))
@nelynka18 ahoj prerábate kúpeľnu??? my sme tak prerábali ked sa riško narodil, tiež sme s ním chodili po obchodoch 🙂 celkom sa to dalo ale muž povedal že by to už tak v živote nerobil lebo si malého vôbec neužil stále robil na byte. Inak ako Riško zvláda úlohu veľkého brata?? náš je taký nalepený na mne 😝 dúfam že to časom prejde, ale už sa to lepší

bv_alexandra
10. nov 2011

Ahojte tak mi máme za sebou krušné chvíle. Maly od utorku len plakal a plakal spinkal tak max po 30min, odmietal prsník. Včera som už plakala aj ja s ním. MM musel prísť z roboty domov lebo som už bola zúfala. Obidvaja nevyspatí a malý v kuse zlý. Ked zadriemal tak od únavy ale len na chviločku. ☹
Ked prišiel mm tak som sadla k pc a začala si čítať stránku od annag. Už som obvinovala seba že som neni schopná ho správne nakojiť. Až som sa dostala k tomuto článku.
http://dojcenie.wordpress.com/2010/02/27/gastro...
Po prečítaní som si povedala že malý má viac príznakov ktoré tomu nasvedčujú ale čo sa týka grckania, tak grcká len minimálne. Z toho čo tam je popísané tak
Dieťa, ktoré má reflux, sa často dožaduje prsníka, pričom pije len krátko, vypína prsia v snahe zmierniť bolesť spôsobenú záhou. Často vyzerá ako hladné, prisaje sa a vzápätí dojčenie odmietne. Pálenie záhy spôsobuje, že dieťa začne plakať väčšinou už v priebehu prvej hodiny po kŕmení. Môže sa často v noci budiť. Obsah žalúdka môže podráždiť dokonca priedušnicu, vyvolať chrápanie, zachrípnutie, hlieny, niekedy kašeľ, dusenie, apnoe.
Okrem toho kašla, dusenia a apnoe to sedí na malého.
Hlavne kludný bol len vo zvislej polohe, čo tam je tiež popísané. Tak som povedala že skúsime.
Kedže annag píše že treba kojiť - len ja som si v tomto smere už neverila, a na inej stránke som sa dočitala že pomáha mliečko odstriekať a dať z flašky tak sme to vyskúšali takto.
Mliečko som si odstriekala, malý sa krásne napapal. Ostatné som sa držala presne podla rád annag ako ho dať odrgrgnúť, ako ho dať spať ako s ním manipulovať.
A ono to zabralo. Malý krásne spinkal tri hodiny v kuse. Znovu sme to zopakovali, a krásne v klude sa napapal sice z flašky ale napapal a zaspal pri nej. Noc sme mali takisto kludnu. Stále som však vopred odstriekala mliečko a dávala mu ho z flaše. Dokonca ako sme začali s týmto tak ani cumel nam neni treba. A ani nutrilon.
Dokážem odsať cca 120 až 140ml z obidvoch prsníkov a malý vie spapať tak okolo 100 až 110.
Som šťastná ked ho vidím ako si spokojné spinká. Ked sa pozeram nato s odstupom času tak si myslím že som vôbec nemala problém s nedostatkom mlieka, ani tolko bruško možno nebolo. Myslím si že celý problém bol v tej žáhe. Idem študovať túto stránku a pokusiť sa opäť kojiť no ak to nepojde tak budem šťastná ak bude mať malý len moje mliečko aj ked z flaše. a hlavne že bude spokojný. Uvidim ako sa nám bude dariť.

daja0760
10. nov 2011

@jana86 Ano, vecer pred tym si ich daj do liehu, rozopnute 😉

marikac
10. nov 2011

@bv_alexandra my mame doma nieco podobne. PO kojeni nikdy negrga, az posledne dva dni sa nam to podarilo. Ale skor mam pocit,ze my mame koliku. Lebo dviha nozky a ma problem sa vyprdkat a vyprazdnit. Placem spolu s nou, az sa to dostalo do stadia,ze mam pocit,ze sa mi tvori malo mliecka. Prsniky uz nemam naliate a malinka sa s nimi iba pri dojceni "hrá" 😠 som zufala.
Okrem toho nas pustali z nemocky so zltackou a jej hodnoty sa nam doma zhrosili....uz to vyzeralo na nemocnicu, ked sa zazrakom vsetko napravilo. Malinka mi nepriberala skoro vobec (iba 60g za tyzden) potom uz 200g za 4dni...ale takto ked to pojde dalej, neviem,neviem....
ozaj som znicena, po nociach nespim, bolia ma prsia....och, narocne povolanie-materstvo

amisa
10. nov 2011

@tinika no nezostupoval dole..aj ked som sa otvorila..a etse sa im nepacilo srdiecko.. ale nevadi uz sme doma a som statsna ako blcha