Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@bv_alexandra idem aj ja preštudovať tento článok. u nás to teda nie je také zlé ako u teba, ale počas doobedia je to veľmi podobné. ja kŕmim už väčšinou len nutrilonom, mlieka mám veľmi málo. no spapá tak 80-100, ale vždy na 2-3 krát v priebehu hodiny a pol. ale to sa vždy zobudí so srdcervúcom plačom! a ešte vždy tesne predtým niečo vygrcká alebo vypľuje. ticho je len na rukách aj to, len keď sa s ňou prechádzam, akonáhle si sadnem, zase silný plač. noci máme ešte celkom dobré, aj keď nad ránom vždy začne chrapkať, ako by mala kopec hlienov, to ju musím dať k sebe do postele, na vankúš tak, že je v šikmej polohe, vtedy je lepšie a aj čo to prespí.
ja som si doteraz myslela, že je len rozmaznaná a chce sa nosiť na rukách, ale teraz začínam rozmýšľať, či v tom nie je niečo viac. kakušká dobre, až veľmi dobre, aj si poprdká, väčšinou pri papaní. ale keď plače a začnem jej cvičiť s nožičkami a hladkať bruško, tak sa hneď utíši....
Ahojte, až teraz som sa dostala na net... Tak už aj ja patrím medzi maminy 🙂 Dávidko sa narodil 28,10 o 10:23. Vážil 3580g a meral 49cm 🙂
@bv_alexandra ja som toto skúšla pri prvom dieťati,tiež som si začala odstrekovať do fľašky a následne som mlieko stratila.Tak neviem,či je to dobré dlhodobé riešenie.Ale možno ty budeš iný prípad,a mliečka budeš mať dosť aj tak,uvidíš.
ahojte, bola som dnes za laktačnou poradkyňou, tak tá mi povedala, že ten plač večer, keďže nemáme nejaké vážne iné problémy a aj problémy s bruškom ustupujú, je určite spôsobený príliš veľkým nervovým vypätím- že celý deň je so mnou sama, ideme kočíkovať, spinká, papá a zrazu príde večer ocko domov, hrá sa s ňou, ja som "nabudená" z toho, že už nie sme samé, kúpeme, čo je síce fajn a cíti sa dobre, ale je to ešte na ňu, malinkú, veľa info naraz....takže ten plač je potom akési uvoľnenie...takže radí len byť vtedy s ňou, nosiť ju v náručí kým sa neupokojí a ono aj toto obdobie prejde...tak uvidíme 🙂
@bv_alexandra je super, že sa to s malým zlepšilo, ale určite by som skúšala opäť prejsť nejako na prsník...ale ako vravíš...stále lepšie z fľašky a tvoje mliečko, ako nutrilon... 😉teším sa s tebou a držím palce...
teraz som mu skusila dat z prsníka a zas hodinu plačeme. Idem ešte volať dr. popísať jej čo sa s nim robi čo mi ona povie. ☹
@misickab3
@misickab3 takže zajtra budem volať, dnes už nik nedvíha.
caute maminky 😉 dnes sme absolvovali poradnu dlzka 59cm a vaha5280 😀 no asi obmedzime papanie 😀 😀 😀 buduca poradna nas caka uz ockovanie mala som si vybrat ci 10 alebo 13 valentnu...vy ste si aku vybrali lebo za tu 10 sa neplati nic a za tu 13 vraj okolo 13 euro a este ze sa ma spytal ci chcem aj proti rotavyrusom ale to sa varaj plati 40 euro tak porozmyslam ci aj to dam
tak krize u nás zažehnaná! doufám! bezvadně jsme se zase rozkojili, takže příkrm nedáváme, mlíka je dost, přebytky žádný, takže už ani neodsáváme -bezvadný! 😀
ahojte baby. nosite uz niektore svojich drobcov v nejakych nosicoch?
@berus222 my sme vcera nosic kupili a dnes vyskusame 🙂
inak to kojenie ako pisete je normalne veda, u nas je ten problem ze jeden den sa napapka poriadne z prsnika a je kludny a iny den si iba cucne a chcel by kazdu pol hodinu zas a zas, a place ako o zivot, tiez uz neviem co s tym, mam potom pocit ze mam malo mlieka ked tak place a zacne sa odtahovat od prsnika a jedovat a nie a nie utisit, tiez neviem co s tym a nechapem preco sa mu to tak strieda ze raz dobre raz zle
@misickab3 toto mame aj my, cely den je so mnou,mame rezim a ked pride tato rozblazni ho,naucil ho na to hned od prveho tyzdna a teraz sa mu uz kolkokrat nechce s nim vymyslat somariny tak potom place vkuse aj tri hodiny a nic nezabera, vsetko len na chvilu, a co ti na to poradila ako ich skludnit
joj baby,my dnes mame hrozny den....je nieco po 15:00 a ja som v pyzame, neumyta, nepostlane, nic som nespravila za cely den....Nelka je strasny placko dnes, len cicu chce vkuse a vypina sa, hlavu dohora natahuje, puci sa, nohy sponuje....uz meliem z posledneho, nevladzem ju uz ani nosit....od 6:00 je hore, zaspala o 14:00 asi od unavy uz a len co som ju polozila (po polhodke - ze reku uz musi tvrdo spat) hned zacala kvikat :( na WCko odbehnem len tak, ze ju polozim a to by ste mali pocut ten plac....esteze mi ostalo navarene od vcera. pomoooooooooooooc :((((((
@zuzinka_26 ja mam to iste, tak sa puci a vypina ze mam pocit ze chce vyskocit, tiez chce v kuse pit, reve a kuse okolo seba tymi bezzubimi dasnami ze sa az bojim ho nakojit 🙂 tolko chce pit ze jasne ze ho potom boli brusko, som zufalec niekedy, ani na zahrade nechcel spat , tolko reval ze som ho musela dnu vziat nech susedia sa nevydesia...obed som jedla tak ze som ho kojila a na gauci tanier a jedla pri tom cestoviny, az som sa musela na sebe v tom zufalstve smiat...
@lutsy ...takze nie som v tom sama, toto su hrozne dni...a vcera som ju vychvalovala aka je dobrucka, krasne spinkala aj papala...a dnes pravy opak :( snad to prejde. presne aj moja hadze hlavou vselijako, pusa otvorena a hamta vsetko co jej pride do cesty....ja som tiez jedla dnes popri kojeni, tanier v ruke...som rada, ze som si stihla nalozit obed a zohriat, aj to kvikala o dusu za ten cas :(
@zuzinka_26 nie ste same,ja mam dnes to iste, nic som nespravila maly vkuse na prse od rana, a ked nema prso v ustach len place,ale nastastie na prechadzke zaspal,aspon daco, lebo ja som v noci nic moc nespala to tiez bol stale hore, viac ako inokedy,ja neviem ci zmena pocasia ci co mu vadi
@lucy56 🙂 ty si zvladla aj prechadzku? ja kedze som sa nemala kedy ani umyt, tak som dnes nebola ani vonku - prvykrat sa mi to stalo, snazim sa chodit kazdy den....tak som aspon riadne vyvetrala izbu a dala ju tam na cerstvy vzduch, ale ani to nepomohlo. My sme aspon noc mali dobru, takze som ako tak vyspata...ale z dnesneho dna som uz riadne unavena, cakam kym pride tatko z prace, malu mu posuniem a ja idem spat ;) mozno preto, ze je dnes spln, tak su take nepokojne tie nase deticky...na mna vzdy spln mal zly vplyv.
Dnes prvykrat tak vzlyka aj ked je na prse zavesena, to sa mi este nestalo...vzdy ked dostala prso, tak stichla a spokojnucka...ale ked som ho stlacila, tak islo mliecko tak neviem...ale dnes vzdy zaspi na cice, nechapem...tak 5-10 min cucka a spi...ale nemozem ju prelozit lebo je hned hore.
@zuzinka_26 no som tu prechadzku mala ako posledne riesenie placu,lebo vonku vzdy spi, aj tak bolo v kociari okamzite zaspal a isla som von aj neupravena, teda mastne vlasy a nenamalovana co nerobim,ale pre klud v dome...uz sa mi zdalo ze mi pridu susedia klopat ze co s nim robim...
jaj tak ked dnes je spln to chapem, to je tym, ja vzdy horsie spim, muza bolela hlava aj vcera aj dnes a maly tiez asi bude na to citlivy...
no kocky dufam ze je to len tym splnom a zajtra sa nam budu pekne usmievat, spat a prsia si trochu oddychnu 😀
@lucy56 🙂 aj moja v kociku vzdy zaspi, aj som ju skusila doma dat do kocika a ku oknu, ale nepomohlo...aj mna vzdy bolieva hlava, ked je spln, tak dufam, ze je to tym a zajtra uz bude vsetko OK ;) drzme si palce.
@lutsy 🙂 v to dufam a verim aj ja 🙂 mna dnes uz prsia tak bolia, ze ten oddych privitam ;) dnes normalne prvykrat necitim ako sa mi plnia, asi ani nestihaju sa doplnat neviem...vzdy som citila taky tlak a zacalo mi kvapkat, dnes nic...ale ked stlacim, tak ide mliecko...nechapem.
Ahojte, my sme dnes mali celkom v pohode noc..zaspala o 20:00 a zobudila sa az o 1:OO potom po dvoch hodinach 🙂 ale rano mala v plienocke uplne zelenu stolicu to som sa cudovala ze co vecer tak plakala ☹ vcera som ju mala od 18-tej do 20-tej na prsniku co tak plakala,asi aj od tej unavy tak dlho spinkala.A dnes som si vsimla ze mi pekne prespi vo vyvysenej polohe,tak tecer dam pod matrac vankus a uvidim aka bude tato noc.A rada spinka v zavinovacke 😉
@zuzinka_26
@lucy56
@lutsy sucitim s vami, nasa je nastastie dnes celkom pokojna, ale tiez mavame taketo dni, teda hlavne vecery a to ma vie dohnat k placu.. vtedy si len snazim opakovat, ze to prejde, to prejde, to prejde...
@reanda dakujem 🙂 uz prisiel tatko z prace a varuje ju, ale kvika stale...ideme okupkat a snad aspon v noci bude spat...a ked nie, tak si budem opakovat, ze to prejde, to prejde, to prejde 🙂
@lucy56
@stanka25 no....tak vidím, že to tu máme viaceré rovnaké...no, povedala mi asi toľko....kupkanie a príchod manžela z práce jednoducho bude...inak sa to nedá, ale dôležité je, aby sme v tom čase si naozaj dali záležať a mať dieťatko pri sebe, aby nás cítilo, a zároveň skúsiť nebyť nervózna.....ono, asi sa to ľahko povie, lebo čo tu čítam, tak všetky už máme vyťahané ruky od toho, čo celý deň nosíme a nosíme....jeden deň je naše bábo anjel a druhý deň je to na nervy...tiež sa pýtam, v čom je rozdiel....ale príde mi naozaj dôležité, nakoľko sme aj my v pohode a či to, čo dávame dieťatku v tom náručí je pokoj a láska, alebo nervozita...ja osobne som si spätne uvedomila, že niekedy mi išlo viac o to, aby som maĺú utíšila, aby návšteva, alebo susedia neboli vyrušovaní- a bola som z toho v strese...ale miesto toho, aby som si oddýchla, kým ju má niekto iný, resp. kým spinká, ja som jak nenormálna žehlila, alebo pratala- nutné veci, ale nie v čase zvykania si na seba s malou...tak mi poradila tá laktačná poradkyňa, že je dôležité dať si aj čas pre seba, kašľať na to v domácnosti, čo nie je nutné, nestresovať sa, že čo povie návšteva a dopriať bábätku pokojnú maminu...povedala, že sme matkami, nie otrokmi pre bábo.... 🙂 ej, ale som sa rozpísala....myslím, že som nenapísala nič nové, ale je dobré si to pripomínať, lebo z dlhodobého hľadiska to má význam....nemôžme byť dokonalými ženami, manželkami, mamami, gazdyňami, hostiteľkami a ešte aj typ-top modelkami zároveň....TAK SA, BABY, NESTRESUJME a v tie dni, kedy sú naše deti pokojnejšie, ukľudnime sa aj my a čerpajme silu do tých horších dní... 😉 hauk, končím... 😀 😀 😀
Baby tie čo už dávate z fľaše, prosím Vás aký cumel používate a s akou dierkou. My máme tento: http://www.prisababy.sk/prisababy/eshop/37-1-DE... ale mám pocit že malý sa skor unaví ako napapa z neho
Ahojte my ideme dnes k dr. s malým. Problémy stále pretrvávajú tak máme prísť. Som zvedavá..

@zuzkazv ahoj,my prerabame dom ale byvame na byte....muz si ich uziva az az 😉 nieked zdrhne este na rybacku s riskom 😀 ale vies co k malemu je zlaty....lubi ho ale az tak moc ho nezaujima 😀 predtym okolo neho lietal a teraz ho necha aj revat....a mal asi take tyzdnove obdobie kedy nechcel ist s nikym von bol len pri mne ale teraz uz v pohode len sa stale pyta spat do spalne ale vzdy mu poviem ze ked bude domčo troska väcsi bude spat aj on s nami v spalni tak si da povedat.....ale inak je zlaty 🙂 neboj aj vaseho to rychlo prejde 😉