Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@misickab3 my sme lepší naš krpec spal od deviatej večera do pol štvrtej 😀
@bv_alexandra to moj starsi tak lamal rekordy, risko spal včera od 20-22:45 to akoze dlhy spanok haha a teraz od pol 6 a este spi čo z toho ked starsi uz hore ta si nezdriemnem
až som bola prekvapená 😀 kludne by to mohlo byt každú noc tak. 🙂
No fasa konecne mi mala spinka v detskej izbe hodinu a niekto zacal vrtat pod nami 😠 😠 😠 tak to uz na dlho nevidim.Do kelu aj s panelakom
@nelynka18 Ale to nič nie je, to mal aj náš, ak ešte nemal nachzstané hovienko tam, tak niečo tam musí mať, však to je normálne také hlieny alebo ako sa to volá. To nerieš. Tak vy už sa nekojíte, a ja ako som si povedala, že kašlem na kojenie, lebo sa len snažím a nič z toho, tak sa mi normálne spustilo mlieko, až mi strieka a bolia ma ak sa ide malý prisať, ale pijeme aj tak stále 120 ml, ale niekedy nechá aj 40. Nechápem to, niekedy sa ani nenapijem a ide to, a keď som sa sledovala , že rýchlo piť, tak to nešlo. 🙂 Ale však hlavne, že priberá. Pozri na krabici od mlieka koľko má piť, či to sedí. No náš má už určite 6kg, taký je ťažký ako ho nosím. A už asi od štvrtka mi odpovedá ako mu rozprávam, svetový je. Však áno, stále spolu sami dvaja, v nedeľu bola malá s mužom u svokrovcov, my sme boli na cintoríne sa poprechádzať, potom po škole ide kamoške sa hrať, včera v kine boli, a muž už dva dni prišiel o desiatej tak som mu vynadala a nebavíme sa, že má veľa roboty, aby sa nepokadil.... Som zvedavá kedy príde dnes. 😠 Robil 15 dverí jedným do domu a oni sa už v sobotu tam sťahujú tak to chápem, ale aj tak ma to štve. Ozaj ja už som dala malému fusak, lebo niekedy sme vonku aj do piatej a to už je riadna zima. A už ho aj doobeda troška ošálim, otvorím dokorán okno a dám ho do kočíka , že akože ideme von, a on mi nato naletí zlatík a hneď spí. Svetový je ako mu dávam čapicu tak raz tak nadlho žmurkne akoby signál, že už aj idem spať. Musím upratať balkón a skúsim ho šupnúť tam, len nám sa neotvoria úplne balkónové dvere, máme tam gauč, tak som rozmýšľala, že len vaničku vystrčím na stoličky dve, nejako to musím vymyslieť. Ale už riadna kosa vonku, však? Dnes všetko biele ráno bolo zamrznuté. Malý dudluje o 106 a kopcuje do mňa, aby som ho zobrala do ruky. V sobotu sme mali takú Halloween párty, boli sme do tretej, malý o 4 vstal a potom o 7, a ja som si cez deň neľahla, no bola som jak mechom buchnutá. 😀 Všetci mali popožičiavané masky originál, a my trápne, že PAt a Mat prikladám fotku. Ale dobre bolo, chcela som byť do dvanástej len. O desiatej som ho bola nakŕmiť a už aj spinkal, a babka s ním.
Ozaj čo Vám skončilo šestonedelie už ste skúšali ťuťu muťu, my už dávnejšie, ale teraz nič moc, lebo mi lezie na nervy a nemám chuť byť iniciatívna. No uvidíme hádam sa udobríme. A som na nervy som pribrala, aj 4 kilá mám zase na sebe, lebo vyjedám aj v noci ako sa kŕmime. Musím si to zatrhnúť, lebo som jak medveď. Sa ma na tej párty pýtali takí cudzí, či som tehotná, ešteže nebol muž pritom, by zase mudroval. Nestíham sem ani chodiť, stále niečo mám, alebo sem niekto príde doobeda a poobede už sa nedá sa učíme do školy, krúžkya alebo kŕmime a varíme popritom. Však to poznáte. Všetky nestíhajúce maminy pozdravujem!!! 🙂 🙂 🙂
@bv_alexandra no, to keby tak vydržala ako tvoj, tak by som asi z kože vyskočila 😀 mne uplne stačí, ak by bola každá noc aspoň taká ako táto... 😵 😵 😵
konecne sa blizime k 4kg.... vazime 3920g (porodna hmotnost bola 2430) takze za 7tyzdnov celkom fajn... este k tomu mame lieky na odvodnovanie aby velmi nepriberal kvoli srdiecku, ale akosi priberame aj tak v celku fajn 🙂 papa stale moje mliecko ale z flase, odomna stale nechce, ale uz sa snazime viac prikladat a obcas co to vypije len sa pri tom velmi rozculuje....
@katuska_za to je super, že sa vám tak darí 🙂 a ako ti spinká? 🙂
Ahojte dievčence 😉 Tak rozoberali ste nočné spanie - u nás des už asi 3 týždne ponocujeme a je to čím ďalej horšie. Napr. dnes v noci sme boli hore od 22.30 do 1.50h potom pri mne nejak zaspala a od 4.20 do 6.40 sme sa zase jedovali, plakali, stonali, grgali ale negrckali ☹Pri tom vždy zobudí Matejka a potom ráno nechce vstávať do škôlky. Som už z toho nerva, unavená ☹
Režim nemáme absolútne už žiadny a neviem nijako ani nejaký urobiť 😖
Aj teraz mi tu malá mrnká na gauči čo je akože hladná a to pred pol hodinkou papala, lepšie povedané pomaznala sa na cecíku.
Kakanie - my kakáme viac X za deň a vždy to máme až na chrbátiku 😅
@katuska_za Katka obdivujem Ťa a držím palčeky drobčekovi. Ja by dom to nezvládla. Si úžasná!!!
no aj mi sa teda pochválime rano vstávame z postele je aj pol 9h potom sa napaáme sme chvilu hore zdrimne si znova sa napapá a na obed už frčíme von,dobre poobliekame a spíííííííí až pokiaľ ho nevezmem dnu to je aj pol 17h to je už vyhladovany tak sa za 120ml iba zapráši apotom sa pomaznáme porozpravame zahrame.Otej 19-19.30h sa kúpa napaá chviu ešte je hore zadriemka niekedy aj zaspi a prenesiem ho iba do spálne ked dopozerame panelak.O tej 22-22.30 naposledy papa a spinká až do 5h rána napaá a dalej spinká.Je to taky moj malý spachtoško 😀 😀 😀
to ja viem 😀 😀 😀
@missy97231 hej, zobrat ju do kocika a nakojit v kostole 😀
@nelustek no my to mame nejake podobne, aj mely sa tak jedovava a place a dokonca uz potom place aj na prsniku a nie je ju mozne utisit, ja som z toho zufala, ze neviem, co jej je a tiez niekedy pomoze, ked ju rozbalim.. a potom mi za odmenu ocura celu postel 😀
ale vcera bola celkom dobra a aj dnes, az mi je to divne, uz dve hodiny drieme vonku v kociku, ale nespi, oci ma pootvorene, to inokedy uz by revala a vonku tym duplom, ona nerada chodi von
@zuzinka_26 hej, pocujem, take splechy a uz len oci prevraciam, ako zas budem vsetko prat.. a najlepsie, ze ju idem prebalit, plienka preplnena, uz aj pretecena a ona este stale kaka, asi ju zacnem davat uz na nocnik 😀
@nikolka4 ahoj to je uzasne aky mate rezim.. 🙂 mne sa o takom moze iba snivat.
Dnes mi mala dospava vcerajsok,aspon som si dve hodiny pospala s nou.Muz zobral malu zo skolky a isiel s nou pozret ku znamim na kona a potom mi skoci nakupit.tento tyzden som s malou bola vonku len rano ked som sla do skolky.To este mrzlo tak sa mi tam ani dlho nechcelo byt 😝 dnes som este ani neobedovala,taka som hladna 😅
pozrite čo som našla nato by som pristala aj ja 🙂
Ahojte,ja vas stale citam,no nestiham pisat,my mame velke starosti s kakanim,nevie sa vykakat,uz nepomaha nic,zapeka ho z toho zeleza,uz som zufala ☹
@misickab3 spinkame dobre... v noci na papanie ho musim budit inak by prespal hadam aj celu noc 🙂 ale cez den mame obcas stavy nosenia, hlavne ked spapame lieky a potom nam tazia
@jani74 dakujem, ale myslim, ze by to zvladla kazda mamina... podla mna je to najkrajsie babatko na svete a snazime sa spolocne to zvladat..
my mame za sebou navstevu lekarky, maly pribral skoro kilo, reval jak tur, na vahe ocikal sestricku a aj dake spisy 🙂 plus ked ho doktorka rozbalila zacal kakat, je to zlaticko....
@nikolka4 no naozaj si mala pravdu, ze ten tvoj malinky je tak dobry ako moja sabinka.....skoro rovnaky rezim maju....jedine co mala mala pondelok tu prvu koliku vecer!!!!! dve hodiny plakala s prestavkami.....a kedy ste sa presne narodili? my 26.9.
22.9. ved som Ti to vravela 😀
@zuzanazuzana ozaj no ako ste dopadli s tym nutrilonom?
@nikolka4 ano? ani si nepatam, mam deravu hlavu...hihi....a nutrilon davam stale HA, volala som aj s doktorom, ze ked tak sa puci, ze bojuje s hovienkom, ale ze je to v pohode,ked kaka....a okrem tej jednej koliky sa mi zda, ze uz je to ovela lepsie.....zistila som, ze si musi viackrat grgnut.....uvidime.
@zuzaxa aj ja priberam... celkovo som pribrala cez tehu 16kg,,, tyzden po porode som z toho mala dole 10kg... A teraz zase som pribrala asi 3kg, takze mam furt navyse skoro 10kg ☹
Inak,,, Adelka je priecna. Stale by len cuckala. Spanky ma iba minutove ☹ od 2hej poriadne vkuse 5min nespala... Vcera to iste. Sama v postielke alebo kociku ani cut... Bud na posteli nasej alebo na rukach. Ja neviem, ci je stale hladna,,, ci nemam mlieko, alebo papka iba po menej a preto castejsie... U Davidka som to nepoznala, ten papal vkuse aj 30min, ale to som vedela ze na 2-3hodky mame klud ... Ako by som spoznala, ze jej mlieko moje nestaci???

@zuzinka_26 mozno uz viac travia ono cisto kojene deti aj par dni nemusia kakat a je vsetk ook, len moj prestal ked so mdala sunar ale včera si to vynahradil