icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nikolka4
16. nov 2011

@zuzanazuzana no aj naš moj si viac krát aj 3x si grgne 🙂 akurát je hore a hráme sa joj a to jeho kopanie naťahovanie a vzdychy a stony on ani neplače 🙂 aj kked sa zobudí ráno tak počujem iba stony a naťahovanie vtedy viem že je hore 😉 kpavaš ešte každý den?ja každý druhy,ale každy den prezliekam do čistého.Ozaj aj balíš na široko?mi sme mali ok len jadierka nemal vyvinuté.Tak koncom decembra ideme na kontrolu.

nikolka4
16. nov 2011

@missy97231 z toho pri
bratia mam nervy i ja nie si sama aspon 😉 tak isto moja vaha

zuzanazuzana
16. nov 2011

@nikolka4 aj my sme zrovna v obyvacke a rozpravame sa a popritom stiham pozerat este aj prestrete na prime jednym ockom.......uz asi vytiahnem aj hraciu deku s hrazdickou.....my kupeme kazdy den, asi 3x sme vynechali a ked sme boli s nozickami tiez ich mala v poriadku a na kontrolz ideme 17.1.....a nasiroko balim vzdy na noc a ked sme vonku a medzitym je bez!!!! nech sa pekne popretahuje, no nie?

zuzinka_26
16. nov 2011

@reanda 🙂 niekedy sa mi nechce verit, kde sa v tej malej ritke beru take prdy 🙂 a dnes ma taku zelenu kakanicu, ale citala som, ze u dojceneho dietata je zelena stolica OK, tak snad je to OK.

bv_alexandra
16. nov 2011

tak z dnešnej kontroly u doktorky mam totalne zmiešané pocity. 😒 Totiž my máme dve doktorky. A dnes sme natrafili na tú druhú. Iba sa opýtala či malý papá, odvázili sme ho a išli sme domov vraj o týžden máme prist znovu. Ani sa na neho nepozrela. Takto si vyšetrenie teda vôbec nepredstavujem. 😠

jana0706
16. nov 2011

@missy97231 ahoj som citala tvoj prispevok o tom jednom prikrmovani tyzdenne - podla mna je skoda jej nasadzovat UM, skus si radsej postupne odstriekavat, na to jedno krmenie tyzdenne podla mna behom tyzdna urcite "naskrabes" - ved sa to moze aj zamrazit a pred krmenim rozmrazit...ja ale zatial nosim maleho vsade so sebou - ked treba tak ho nakrmim v aute, potom vybavim co treba, ak je hladny medzitym tak ho zase nakrmim v aute a hotovo 🙂 ale keby si trvala na tom umelom tak sa poobzeraj po nejakych jednorazovych vzorkach - ja som si u nas u doktora prave dnes zobrala len tak vzorky roznych UM - mali tam Bebu a este nejaku inu znacku...mozno aj v lekarnach a podobne najdes...

nelynka18
16. nov 2011

@zuzanazuzana no ved aj moj tak vlastne za 6tyzdnou ale uz to neriesim 🙂 to ma len tak zaskocilo ked tu baby pisali,ze pribrali ich deticky 700 ci 800 gramov ale tak my sme asi mensi papaci 🙂
@reanda tak vraj je to bezne,no som zostala zaskocena kedze som sa s tym este nestretla 😕
@natalii6 ako som pisala zuzane len ma to zaskocilo kedze baby pisali kolko ich deticky priberaju a ked som nasla ten sliz,mava bolesti alebo skor krce v brusko a jedno z druhym tak ze ci nema neakeho bacila ale robim z komara somara 😀

jana0706
16. nov 2011

@bv_alexandra no kvoli tomu by sa mi fakt k doktorovi chodit nechcelo, ale zase ked chodis kazdy tyzden a ste zdravi tak asi ani nie je stale co riesit ci hej?...nas skontrolovali v porodnici, dalsiu kontrolu sme mali az dnes - to sme uz zacali siedmy tyzden a dostali sme aj prve ockovanie proti rotavirusom, malicky je uplne zdravy a krasne pribera - z porodnej vahy 2920 g uz mame po siestich tyzdnoch 4650 g (vazim si ho pravidelne aj doma takze kvoli tomu k dr nastastie chodit nemusim), takze medzitym sme boli iba na vysetreni klbikov (to som bola radsej u dvoch ortopedov lebo som si chcela byt ista ze je vsetko v poriadku) a dalsia kontrola az o mesiac kvoli druhej davke rotaviru...mne to takto vyhovuje, ved keby nebolo nieco v poriadku tak mozem ist za doktorom hocikedy...

nelynka18
16. nov 2011

@zuzaxa ahoj ty si toho popisala 😀 no uz to neriesim len ako som pisala zostala som zaskocena 😕 tak mozno sa nakoniec laktacia uplne rozbehne ci?bolo by to super 🙂 no mne sa maly uz len na prse jedoval a nic z toho a ked som si odsavala tak ledva 10ml z oboch 😕 no my sme s muzom na tom rovnako tiez sa vieme posekat kvoli tomu ze by va casto prec hlavne na dome,ktory prerabame....chapem ze je tam vela roboty ale niekdy chcem aby bol viac s nami a hned sa pohadame 😠 este ze sa neviem dlho hnevat 😉 ja maleho tiez davam na balkon len s vanickou spinkat...ked sme vonku a ideme domov a on este spinka tak ho tam supnem...a hej davam uz asi tyzden zimny fusak v tom prechodno mu bola uz zimka on je taky zmrzliak....teraz nas caka take krasne obdobie ako pises tie uskrny a prve pazvuky 😀 nas sa tiez snazi a uskrna sa ked sa mu ktosi prihovori a z riska je uuuplne paff 😀 risko je poklad pekne sa malemu venuje 🙂 super ze ste boli na party,mali ste kostim skvely i ked to moc dobre neni vidiet na tej fotke....ti verim ja by som bola asi po takej party KO 😀

nelynka18
16. nov 2011

no a dnes sa moje dve deticky kupali spolu vo velkej vani 😀

missy97231
16. nov 2011

@jana0706 ja tiez malu nosim stale so sebou, tiez krmim ked na to pride 😀 no, co sa tyka odsavania - ja mam mlieka tak akurat cez den... kedze je stale prisata, nemam sancu odsavat, a v noci ? to by som aj mohla cosi,,, nazbieralo by sa, ale ked ja zaspim s malou pri kojeni 😀
tie vzorky ma nenapadli ,,, ale popravde som na ne ani nenadabila este 😒

jani74
16. nov 2011

Dievčence má niektorej z Vás drobec na tváričke také hrozne drobulilinké pupíčiky a tak veľmi veľa pokope?Hanka to má hrozné a dr. povedala, že sú to potničky a mám to natierať liehom - prd sú to potničky!má to len na tváričke.

Moja mama mi na to pred chvíľou povedala, že sa neviem postarať o svoje dieťa keď jej nechám takú tváričku 😠Neviem čo ma to prekvapuje veď ju poznám už 36r. a z nej je to normálne ale aj tak revem.Len mudruje a vyčituje vždy a nikdy neporadí hoc nás mala troch. A musím držať jazyk za zubami lebo bývame u nich ale nepomôžu ak tak len minimálne aj to vyhadzujú na oči.

jana0706
16. nov 2011

@missy97231 este ma napadlo ze ked nenatrafis na vzorky tak sa skus dohodnut s nejakou kamoskou alebo znamou, nech ti da vzdy trocha UM z cerstvo otvorenej krabice a ty sa s nou za to nejako vyrovnas...

missy97231
16. nov 2011

@jana0706 to ma napadlo tiez,,, a asi aj tak to budem riesit 😒 nastastie mam kamosku s o mesiac starsou dcerkou, ktora je na UM. Tak sa s nou asi dohodnem,,, 4odmerky za tyzden tak nepociti 😀

jana0706
16. nov 2011

@jani74 nedavaj jej na to nic, moj maly to mal a krasne mu to po par dnoch preslo, asi tyzden nas to drzalo...a zrejme to fakt boli potnicky, tiez len na tvaricke, u babetiek to je normalne, nasmu sa to zhorsilo napriklad ked spal dlho na jednom licku a zlepsilo sa mu to vzdy vonku na cerstvom vzduchu...netreba to nicim babrat, keby sa to zhorsilo tak chod radsej ku koznej nech na to mrkne odbornym okom 😉 a este vraj zo stravy to moze byt, takze sa sleduj, ja som si zacala trochu viac davat pozor cim sa krmim 🙂

jana0706
16. nov 2011

@nelynka18 krasne fotecky Leni, super ze sa mozu kupat spolu, vraj to je super prilezitost aby mali surodenci na zaciatku spolu kontakt...ale ak ti mozem poradit nedavaj fotky holych deticiek nikam na internet, nikdy nevies kto sa tu potuluje a pocula som uz vselijake story...

reanda
16. nov 2011

@nelustek ja ju balim na siroko, len ked ideme na poradnu 😀 .. doktorka kaze balit, aj v porodnici kazali, ale inde zase vravia, ze netreba, tak ja ju nebalim.. v porodnici jej robili sono klbikov a mala to ok

reanda
16. nov 2011

@jani74 aj melka ma take licka vysypane, najprv len par bodiek a teraz ma cele licka az take draplave z toho ☹ ..nedavala som jej na to nic, ale uz to ma moc skarede, tak som dnes vecer skusila infadolan, uvidim, ci to pomoze..

bv_alexandra
17. nov 2011

@jana0706 práveže mi sme prišli na kontrolu kvôli refluxu. a ona sa na neho ani len nepozrela. len si počkala kým jej sestrička nadiktovala váhu, a povedala že mame prisť o týžden. 😖

jana86
17. nov 2011

ahojte, my sme boli vcera prepichnut uska, sestricka si ju zobrala dnu a mna poslala von,ze ma potom zavola..tak som stala za dverami a tak mi ju bolo luto ked som ju pocula plakat ☹ no ale bolo to raz dva a ked uz to mala za sebou tak bola tichucko aj hned zaspala. a este sa musime objednat ku doktorovi lebo jej zacalo hnisat to miesto na rucke kde ju ockovali este v porodnici. vraj jej to musia prepichnut a vytlacit ci co, chudatko moje. nemali ste to niekto?

nelynka18
17. nov 2011

@jana0706 dakujem,no to mas pravdu 😒 v tej chvili ma to vobec nenapadlo 😔

nelynka18
17. nov 2011

@jana86 hej ja som o tom pocula sama som sa s tym nestrtla len kamskynej malej to robili tiez....vraj to treba vytlacat a nebolo to nic strasne len malinkou ihlou do toho pichli a jemne vytlacili,nebolo toho vela a na druhy krat uz oni nemuseli ist...

jana86
17. nov 2011

@nelynka18 no dufam,ze to nebude nic strasne, len viem, ze ona bude plakat a mne je tak luto ked jej daco robia a ona place jak o dusu ☹

nelustek
17. nov 2011

@jani74 Aj moja mala ma take drobne vyrazky,ja som myslela ze som asi nieco zjedla a z toho to ma,ale to asi nie 😖 naozaj neviem co to je a tiez to ma len na tvaricke..

missy97231
17. nov 2011

@jana86 moja mala ma tiez taky ako "jebacik" z toho ockovania. Ked som to spomenula doktorovi, tak ze nemam s tym nic robit, ze to nie je sice normalna reakcia, ale mam to natierat Framykoinom 😒 😒 tak teraz neviem...

missy97231
17. nov 2011

@jana86 mojej som dala prepichnut uska este v porodnici... Tam to robia za poplatok 6eur, a v den odchodu.. Tak mi ju doniesli s placom 😒 nastastie uska sa hned zahojili,,, 🙂

jani74
17. nov 2011

@jana0706 @reanda @nelustek vďaka za odpovede, a ste ma ukludnili, že to nemá len naša. V jedle sa aj ja sledujem hoci jem normálne jedlá. Včera som jej to natrela detským krémikom na tvár čo používa Matejko a sa mi zdá, že sa to trochu zlepšilo ale má to ako šmirgel len líčkach a bradičke už.

@jana86 aj ja tú ranku sledujem - sa toho bojím lebo Matej tam nič nemal ani len ranku a boli sme po roku a pol na kontrolu na protilátky. Hanka tam má ranku a tá jej už 2X praskla sama a zasušila sa.
Ušká my nemáme ešte prepichnuté vraj ich môže dr. prepichnúť až po tom keď bude mať zahojenú ranku po očkovaní TBC a bude po prvom očkovaní 😨

Inak ľutujem, že som si vybrala našu dr. hoc som vedela, že je krava. Teraz musím čakať pol roka na zmenu. Na malej reflux povedala, že to je normálne u bábetiek a to nie je reflux lebo hoci má také príznaky dobre priberá. A keď som jej povedala, že dve dr. mi potvrdili, že je to reflux (len mi nemôžu nič predpísať bo nie sme ich pacienti) vyplašená vypísala lístok na vyšetrenie do nemocnice kde je len jedna dr. alebo dr. na pol úväzku a tam sa čaká aj viac ako mesiac. Búcham si hlavu o stôl, že som už dávno od nej neodišla 😢

Jaj ja sa tu len sťažujem ☹aj mám nejakú depku a blbé obdobie.
Dnes sme ale pekne hajinkali od 23.30do 2.30 potom 4.20 a 5.30 sme sa len pocuckali cecík a hajali pekne ďalej ale od večera sme spolu spali vo veľkej posteli 😎 Chudák tatko kde bude spať keď príde dom to neviem 😎 Teraz Hanka pekne driemka v postieľke svojej a my s Matejkom ideme stavať dráhu s tnelom pre autíčka 😉

zuzkazv
17. nov 2011

@jani74 ahoj aj moja malá to mala, som to ukazovala doktorke a tá že to bude z prachu na pranie 😠 riadna blbosť kedže to mala IBA na tváričke a ešte mi povedala že mám všetko žehliť akoby som nežehlila 😠 no dobrá rada nad zlato 😖 . Ja som si to pekne odsledovala sama a nakoniec to fakt boli potničky, lebo ked som jej doma na body dala ešte tenký svetrík tak sa jej to zhoršilo, teraz jej nedávam je iba v body a tepláčikoch a už na tváričke nič nemá 🙂 nepotierala som jej to ničím a zlepšoval to aj čerstvý vzduch 😉 . A z maminy si nič nerob, ja mám niekedy s tou mojou ten istý problém 😉 prehltnem a idem dalej, ale tiež ma to vie dohnať niekedy k slzám 😔 .

Malá tu pri mne tak prdí 😀 😀 ako starý chlap. Inak večer je to s malou strašné 😒 zaspáva od 20:00 do tej 22:30 hrôza, už začína riadne vymýšlať že si zo mna dudku spraví 😖 dám ju do postielky za 5min reve, vyberiem ju dám prsník a hned spí nechám ju podudlať 2min a vložím do postielky, a zas za 5min je hore a volá ma . Takto ju vkladám do postielky ani neviem koľko krát ale zhruba tak 15-20x 🙄 potom už totál vyčerpanie na mna príde 😔

reanda
17. nov 2011

@zuzkazv vsak ju skus nechat na prsniku dlhsie, dve minuty je malo, to nezaspi tvrdo a potom sa hned zobudi.. ja by som niekedy kludne nechala malu dudlat aj hodinu, keby chcela a bola pritom ticho, ale ona ked ma "svoju chvilu" tak vresti pri vsetkom, aj na tom prse 😖

baby ako je to s tou zmluvou u doktorky, ze az po pol roku sa moze zmenit? my sme teraz podpisali zmluvu s pediatrickou, ale ked sa dozvedela, ze chceme odlozit ockovanie, tak sa naplasila, ze ona nechce mat problemy a ze mame si najst niekoho ineho.. tak ako ked to chce doktorka, tak sa to da hned a ked to chce klient, tak nie?

jani74
17. nov 2011

@zuzkazv žeby fakt potničky?budem sledovať. To vaše zaspávanie je ako u nás.
Som zvedavá čo bude dnes večer lebo Hanka od včera od večera len pocucká cecík a spinká a to je aj dnes od rána a nie a nie ju zobudiť a dnes ani negrcká a nepotrebuje ani odgrgnúť. Mne ide už cecík roztrhať som jak jednocecíková 😀 keďže sa kojíme viac menej len z jedného.
My sme s Matejkom uvarili hrčkovú polievočku, tarhonku a od včera máme pečené mäsko. Dajte nejaké typy na polievočky bo ja už neviem 😅
Potúlinkáme sa pomaznáme a pôjdeme von. Von chodíme každý deň a začíname tým, že Maťka vyzdvihneme v škôlke a potom unavovacia cesta dom kade tade 😀