Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@bettyx nie si jedina ja dostanem vdaka neznalosti pracovničky na urade rodičovský až v januári ☹
@rough super rezim, mna sa uz doktorka pytala ci nejaky mame a teda nemame nic moc, @nelustek veru dufam aj ja ze sa dopracujem k takemu rezimu, alebo aspon keby mi vzdy 3hodky spal, nie som narocna 😉 teraz prave reval jak tur a nezaberalo ani prilozenie na prsnik co doteraz vzdy, tak sme sa prechadzali po byte....tak vyvaloval okale ze sa az unavil z toho, ale aj ja, neviem co budem robit ked bude mat 10kil, mam dost a to ma len necele 4 😀 , mam asi slabu kondicku, mala som pred tehu posilovat a cinky dvihat 😀
Ahojte 🙂
Moj maly sa uz tri noci zobudil okolo 01.30 a potom az o 6.00... Vecer zaspal okolo 19.00... Ale je pravda, ze sme na UM a papa dost vela, niekedy az 170ml... Tak mu to staci na dlho... Cez den spapa okolo 120-140 a papa kazde 3-4hod.
ahojte dlho som tu nebola akosi nic nestiham potrebovala by som radu uz dva tyzne mam strasne bolavu bradavku nemam na nej ziadne rany len proste priserne boli nie len ked taha ale aj na dotyk nepoznate nieco co by mohlo pomoct?
@rough to normalne zavidim moja sa tiez udi dva krat ale spat ide az medzi jedenastou a jednou
@bv_alexandra no tak to je teprve terno! kdybys byla samoživitelka, tak jsi pěkně namydlená a nejlepší je že by fakt nikoho nezajímalo jestli máš za co koupit příkrm -pokud ho používáš, nebo za co koupit miminku kapky a plenky.. fakt to je síla tohle!
@katy2 fiha a kolko ma tvoj maly?my papame len 90ml niekedy len 60ml a tiez sme na UM a v noci sa budi tiez len raz,zaspi okolo 19 a vstava okolo 3-4 hodiny a potom az okolo 7 takze super 🙂
ahojte,dnes sme boli u babky na oslave a potom sme sli ku kamoske aj so svagrovcami a prisli sme az o 19 a maly bol skvely 🙂 poslusny a mamina si oddychla kedze krstna mama sa cinila 🙂 risko zostal u svagrovcov a dominko uz spinka takze dnes krasny den 🙂 a krstit budeme az v januari spolu so svagrovcami.... a prikladam fotku riska s jeho nastavajucou frajerkou 😀 😀
ahojte maminky, aj vy máte občas pocit že máte doma zoo? 😀 my sme mali takú sobotu ani vlastné myslienky som si nepočula 😀 .
@nelynka18 ahoj tak tebe sa potvrdilo že druhé dieťa je opak toho prvého 😉 no my robíme asi len jeden druh detí - nespavcov 😎 už to na mne začína byť vidno - kruhy pod očami, mastné vlasy ... 😝 ale ked je najhoršie tak sa pozriem na riška a to ma utvrdí v tom že to nebude trvať večne a mám znova nádej že za tri roky sa vyspím 😀 .
@bettyx z uradmi je to hrozné ja sa pamätám ked som si vybavovala príspevok do troch rokov čo dávajú ked mi riško prechádzal z jasiel do školky a v jasliach sa platilo pozadu a v školke popredu a pani uradníčka to nemohla pochopiť 😠 som tam bola asi tri krát kým to pochopila 😀
@zuzkazv ahoj nechcem to urieknut ale zatial je to anjelik 🙂 i ked cez den toho tiez moc nenaspi ale akonahle sme v spolocnosti ludi spi ako sa patri...jednoducho ma rad spolocnost ako jeho mama 😀 s tej ZOO si nic nerob aj u nas je niekdy nieco podobne 😀 vies myslim si,ze sa ten spanok este aj zmeni takze este nic nieje vyhrane 😀
baby musim sa pochvalit.....tak vcera isiel dominko spinkat o 20:15 a vstaval az 5:15 skoro som odpadla 😲 🙂 a este teraz spi to je uzasne 🙂 tak ale cez den tomu zas moc neda ale hlavne ze v noci spinka a ideme behat po navstevach bo to ma na neho priaznivy vplyv 😀
Dobre ranko,dnes ideme na nozicky a potom na poradnu,som zvedava kolko sme teda pribrali za tyzden a ci mame nozky v poriadku 🙂 budeme dnes davat aj nausnicky 😵
@nelynka18 Dobré ránko! No aj náš je úplný zlatúšik, tak ak to zariekneme tak obidve Leni. My sme dnes zaspali do školy, no nie je čo dodať, vstali sme za 10 osem, a krpec spal do pol deviatej, no ukážkové bábätko. A spí od 10 do piatej ráno, a potom ešte potiahne. My sme boli na prvej návšteve, kde sme sa kŕmili u svokry a v pohode to dopadlo, až nato, že som bola trošku sklamaná, že z neho neboli až takí hotoví, náš je tam 8 vnúča, takže už nie je taký zaujímavý, to my s maminou mojou keď je u nás tak to je o inom, len sa predbiehame v rozprávaní o ňon, že aký je svetový, úžasný.... Oni boli hotoví y tej čo je pred ním, čo má rok, že aká je šikovná.... A pritom si rozprávať začal a nikto ho nepočúval, vôbec nestíchli. A to sa dušovali nech len prídem, že ešte ho nepestovali, svokra ho mala 15 minút, a že aký je ťažký a kríže ju bolia.... Jedna švagriná tá ho nechcela z ruky dať, že vôbec jej nevadí, že je ťažký, a spinkal jej na rukách vyše hodiny. No tak skoro tam sama od seba nepôjdem, iba ak budem musieť.
@nelustek Tak dnes máte náročný deň, budeme myslieť na Lindušku, aby tie náušničky zvládla bez veľkého plaču.
Ahojte, zas par dni som tu nebola tak citam co mate noveho... nas maly sa tiez budi len 2x za noc a cez den vypije od 100-140ml kazde 2-3h. Stale papa moje ale z flase :( ku dojceniu sa uz nedostaneme asi, aj ked sa uz vie prisat aj tahat trosku ale je zurivy ze to ide tak pomaly ked on je hladny ako vlk 😠 Vcera sme mali krstiny a bola to parada len som z toho rozbita ako ciganska hracka... Skakat okolo hpsti kazde 2-3h behat k malemu a odstriekavat este k tomu mliecko uff dalo zabrat. Jedine stastie ze moji drahi rodicia mi pomohli so vsetkym a aj manzelicek. Svokrovci nastastie nedosli sak by som ich asi hnala vidlami za to ako sa voci nam zachovali.. Teda v kostole boli. ale na posedenie rodinne sa ospravedlnili, ze su daky chori 😠 klamari.... Matusko si konecne pomaly zacina zvykat na lieky... a nasiel aj sposob ako sa ich zbavit 😀 dokaze vyvracat len tie a mliecko necha v brusku.. betar jeden...
Kolko denne vypiju vase deticky? niekedy mam pocit, ci ten nas to nema malo... konecne sme prekrocili 4kg a 50cm 🙂
Ahojte.No ja už nestíham čítať vobec čo nového sa tu deje.To mrňa dá zabrať.Aj keď si cez deň pospí,sú domáce práce,ktoré nikto za mňa neurobí ☹ Moj chodí spávať večer okolo 20.00,ale málo kedy zaspí,musíme ho búchať po ritke a podávať dudlík,keď vypadne,niekedy to trvá aj hodinu.Potom sa budí okolo pol noci,potom okolo tretej a ráno okolo 6.00.Takže máme ako taký režim,len ma veľmi štve,že on sa napapá,je úplne odpadnutý a keď ho dám do postieľky už hladá cicík,a plače,a pučí sa.Už som mu skúšala aj Nutrilon,či neni hladný,už som bola bezradná.cez deň z neho prespí aj 4hodky,ale v noci to nefunguje.Postupne sa mi zdá,že strácam aj mliečko,veď som nevyspaná,unavená,a to som čítala v jednej múdrej knihe že kojace ženy by mali spať minimálne 8hodín v noci,ale dá sa to.Takže ako som čítala máme režim ako mnohé z vás,s rozdielom,že po kojení sa mrvíme ešte 1-1.5hodiny a potom sme za pol hodku vyspaný,že sme zasa hladný.Tak vám všetkým držím palce,nech to nejako zvládneme.
baby prosím vás ako zruším v mojom profile týždeň tehotenstva?Neviem kde to mám vymazať,už mi ukazuje že som v 44tt 🙂
@nelynka18 ahoj...zavidim vam to krasne spinkanie, my sme hore kazde 2 hodky....a dnes nespime od 3:30 - strasna kolika, takto to este nebolo - ako si robila ten rascovy odvar? strasne placka, nic nezabera, len sa krci, puci, skruca, tlaci :( chudatko moje male
@zuzinka_26 skus si kupit v lekarni sypany feniklovi cajik a navar mu ho.. moj krpec z neho pekne prdka 😀, ale nechuti mu moc no vzdy vypije tak 20-30ml ked je moc zle a dam mu ho...a tak isto aj z rasce... tak medzi prsty rasce, alebo feniklu a trosku vody prevarit a nechat luhovat ako cajik 🙂 existuje aj feniklovy granulkovy caj hipp v lekarni ktory sa moze od ukonceneho 1 tyzdna.. drzim palce aby koliky presli.. ja osobne pijem 3x denne caj pre kojace maminy( vzdy luhujem 1 vrecko v pol litrovej salke) a krasne z tooh prdkame ja aj moj krpec😀
baby ja este stale krvacam od porodu a to uz bude v piatok 8 tyzdnov:( bojim sa ze nieco nieje v poriadku... minuly tyzden som bola u gyndy ta ma pozerala asi hodinu ale skonstatovala ze tam ani na sone nic nevidi, ze by sa zabudlo nejake tkanivo... to som uz len tak trosku spinila , trosku krvacala... predpisala mi aj antiku uz, ktoru som zacala brat. Krvny obraz mam v poriadku, ale o dva dni po tej prehliadke u dr sa mi znova pustilo silnejsie krvacanie ako pri mrche... je to aj hlienovite trosku ale jasnocervena krv uz to nieje take hnede skarede tmave.... je mozne ze by som dostala mrchu hned po sestonedeli bez toho aby som mala nejaku prestavku??? lebo co viem tak ked po porode sa prestane krvacat tak sa mrcha dostavi az o par tyzdnov... ☹ ☹ ☹ som zufala
@katuska_za myslím, že kdybys tam něco měla tak to určitě našli, ale hladně si myslim že už by tě dávno bolelo břicho -však kdyby tam něco zůstalo, tak by to hnilo.. na sále by to určitě ale poznali.. z krvácení nezoufej! moje první šestinedělí trvalo 8týdnů a je možný že máš rovnou měsíčky -mamina mi včera řikala že zná pár ženských který měly hned po šestinedělí menzes
ahojte baby,
som sa chcela pochváliť ako pekne sme dnes v noci spinkali od 22,30 do 05,00 ale vidím, že sú tu aj iní rekordmani 😉 nech len tie naše detičky pekne spinkajú - aspoň v noci. inak naša Natálka máva vždy na večer 4 hodinky, kedy nevie čo chce a nepomáha ani nosiť, ani postieľka, tak len plače a plače s malými prestávkami. no a dnes to robí aj práve teraz ☹ napapaná, prebalená, unavená z prechádzky a nič nepomáha 😒
chcela by som sa vás spýtať, sme na UM a stane sa, že po 2,5 hodine, keď už plače od hladu sa povracia. nemáte skúsenosť, čo to môže byť? my to príde už dosť neskoro po jedení.

@nelustek moj sa mi uz v porodnici nastavil na 2 kojenia v noci. zaspavame vecer medzi 20:00 - 20:30 a prvy krat aa budi okolo polnoci, druhykrat okolo tretej a potom papame az o 6:30 co uz sdme vlastne hore. Posledny tyzden sa mi ho dari v noci kojit v polospanku, takze si cucne a hned zaspi. no zlate dieta mam co necha maminku spat.