Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
práve mi to moje zlatíčko zaspalo samé 😵 😵
Ahojte kocky neviete mi niektora poradit? Moja mala ked v noci zaspi stale sa mrvi a pretahuje az ju to zobudi. Neviete nejake riesenie? Dakujem
bré ránko....my sme mali ťažké zaspávanie...potom noc dobrá a teraz konečne zaspala znova, lebo ju nejako chytila plačlivá nálada...som teda zvedavá, aký bude deň...lebo včera ani kočiar nepomohol- vonku spala, ale ked sme vošli dnu, už bola hore a buď spala len ked som ju hojdala v kočiariku, alebo na rukách...ešteže som mala navarené- ale dnes to bude s jedlom vtipnejšie ☹ a ešte k tomu všetkému ma bolí hrdlo už druhý deň a chcelo by to niekoho, ktlo by malu pokočíkoval v tej zime 😒 tak som zvedavá, aký deň nám naše deťúrence vykuzlia...
@misickab3 v tom mam výhodu moja malá behá s malým po vonku aj tri hodky 😀
@bv_alexandra to by som brala 😵
@misickab3 no je to velká výhoda lebo ja v tej zime tiež neviem vydržat dlho. 🙂 požičiam ti ju na víkend chceš 😀
@bv_alexandra radšej na týždeň-cez vkend je mm doma 🙂 😀 inak my sme už sex skúsili a našťastie to šlo... 🙂
@misickab3 mna už drahy podpichuje s tým no mne sa akosi nechce tak som sa vyhovárala doteraz že až po kontrole, a dnes mám kontrolu tak ma to už neminie 😀
@bv_alexandra ja som to tiež nechala až po kontrole 🙂 chcela som si byť istá, že je všetko ok 🙂
@misickab3
@bv_alexandra aj u nás už bola debata o tutumutu, mm by si už dal povedať ale ja nejak nechcem ešte. Som mm povedala že musí počkať kým mi stúpne libido, alebo kým sa mi nejak upravia hormóny lebo teraz nemám na to ani pomyslenie 😔 vypadá to že to mm pochopil, chudáčik no ale čo už siliť sa nechcem, aj tak mám prehliadku až budúci týžden
@bv_alexandra my uz mame tutumut s manzelom za sebou, a aj ked som sa toho obavala tak to nebolelo a bolo to super , takze u nas vsetko v starych kolajach 😀 😀 😀
@bv_alexandra ahoj, citam, ze to, aby sme dostali pozvanku na uvitanie dietata do zivota, sme si museli niekde vybavit? som myslela, ze to nejako automaticky s rodnym listom....sice ten sme vybavovali v Ruzinove podla miesta nemocnice, ale trvaly pobyt mam v Ivanke...som z toho jelen.
Viiete niekto o tom viac?
rodný list si vybavovala v ruzinove ale malého mate prihláseneho v Ivanke na trvalý pobyt? treba ist na obecný úrad do Ivanky a opýtať sa nato. Ja som to vybavovala tam kde aj trvalý pobyt len v iných dverách. vypisala som taký papier priložila kopiu rodného listu a oni poslali pozvanku. musiš sa informovať tam kde ma malý trvalý pobyt 🙂 😉
@zuzinka_26
ahojte mamičky. ake teplomere používate? ste spokojné a dotykovými digitálnymi?
no aj naša váha pekne stúpla. máme 4420 a ked sme isli domov z nemocky tak sme mali 2700 😉
@nelynka18 dakujem za pozitivne slova, dufam tiez, ze sa to napravi...vecer zaspala o 21:00 a spala do 01:00, takze za 4 hodky sa mi konecne prsia naliali, tak mala potom co papkat 🙂 a s tou prechadzkou - ja chodim kazdy den, vzdy bolo zarucene, ze v kociku spi okamzite a vydrzi tak 2-3 hodky...ale posledny cca tyzden vydrzi maximalne hodinu a potom spusti taky rev, ze s nou bezim domov - v pondelok som ju aj s fusakom drzala na rukach, tlacila kocik a ona aj tak skriekala o dusu az domov, ludia po mne kukali, nechapem to...zacne v kociku hlavu vytahovat, kopat nohami a uz je po spanku.
@zuzinka_26 ahoj, ak ti môžem poradiť tak ju z kočíka nevyberaj pokial je to len trošku možné, kamoška to tak robila a potom si nemohla s malým poradiť , vonku chcel byť len na rukách a nie v kočíku, radšej sa prechádzaj v blízkosti domu, inak naša malá tiež nejak nespí v kočiari, včera plakala 15min kým sme domov došli 😒 ale nebol to nejak silný plač, skôr len taká nespokojnoť
@missy97231 presne ako pises, prsia som mala vcera uplne makke a lahke, mala stale prisata - aj ked na prse zaspala a chcela som ju prelozit, tak sa hned prebrala a znova hladala cicu...a tak sa to tocilo az do vecera. Nelka doteraz pribera pekne, aj viac ako by mala...v utorok mame znova poradnu, tak som zvedava na jej vahu. Kojenia sa vzdat nechcem, tak sa budem snazit to preckat - aj ked chce to ozaj vela trpezlivosti. Vcera som kupila detsky caj, tak rozmyslam, ci aspon ten jej mam dat, ked ju boli brusko a nic nepomaha.
@zuzkazv ...no mne sa ju nepodarilo uspat este, ked tak toci s tou hlavkou, ona vtedy priserne place a nechce ani cumlik, stale ho vypluva a ked jej ho davam do ust, tak sa hneva este viac. Nelka cez den vydrzi maximalne 2 hodky bez papania, v noci prve spanie ma 3-4 hodky, potom znova 2 hodky, nadranom uz len hodku. Nelka po papkani riadne grga, tak si tiez myslim, ze je napapkana...ale stale jej pocujem nejake skvrkanice v brusku :(
@bv_alexandra ano, trvaly pobyt ma v Ivanke. Zajdem sa spytat na obecny urad, lebo trvaly pobyt vybavoval mm a on si uz nepamata, ci tam este nieco riesil - och, ti chlapi. a ako si vedela, ze treba este to vybavit - ci oni ti to tam povedali?
@zuzkazv dakujem za radu, zatial som ju len v pondelok vytiahla z kocika, lebo to uz bol hrozitansky plac...ale ma to mrzi, lebo takto s nou nikam nemozem chodit...zajtra zacinaju v meste Vianocne trhy, chceli sme sa tam ist pozriet, ale neviem ci je to dobry napad, ked nam tam zacne skriekat, tak neviem co budeme robit...skoda, ze je zima, v lete by to bolo jednoduchsie.
Baby asi sa to nevybavuje tá pozvánka, lebo my sme vybavovali rodný list v Nových Zámkoch, kde sa narodil, ale trvalý pobyt má v Nitre, takže my sme po úradoch v Nitre neboli vôbec, iba kartičku poistenca sme v Nitre vybavovali. Tak ja neviem.
A k tomu ťuťumuťu, my už máme tiež za sebou, ale tá frekvencia je teda nič moc, manžel by určite chcel častejšie, ale mne sa nejako nechce, a teraz sa mi pár dní dozadu chcelo až mi to bolo divné a už viem aj dôvod dostala som prvú mrchu, dnes tretí deň, a veru tie dva boli v pohode, ale dnes sa to pustilo a riadne, až mi je nanič, také silné ich mám, ale tak prvé po cisárskom, minulý rok som mala trištvrte roka silné a potom sa to unormálnilo. Vy ste už dostali? Hovorí sa, že tie čo koja by nemuseli, ale tak my sa aj dokrmujeme, tak podľa mňa telo neoklamem, že to nie je iba kojenie.
@bettina Ahoj: Ja mám digitálny s takou ohybnou špičkou do konečníka, aby to nebolo to také tvrdé, ale ešte som malému ani raz nemerala teplotu. Prečo sa pýtaš? Ty meriaš teplotu aj keď mu nič nie je? To sa má? Ja neviem.
@bv_alexandra Ahoj! Tak super, že prišiel. Oni si to potom uvedomia a prídu. To aj náš, a musím tam byť.... a príde vždy. Len ho to baví, a si sa vždy zato pochytiť, že on nemôže. To fakt bolo také o ničom to privítanie, my ho máme zajtra, tak som zvedavá, nás pri malej veru nikto nevolal, tak uvidíme. A tiež drahý mudroval či tam musí... 😠
@zuzinr Ahoj moja! Jáj aké máš krásne detičky!!! 🙂 🙂 🙂 Malý je zlatúšik!! A teda Natálka je poriadna šibalka ako píšeš, má také očká šibalské, ale to je dobre aspoň bude šikulka, a nebude zakríknutá. A Tebe neprišlo od primátora to pozvanie, však aj keď bývate na dedine, to patrí pod Nitru. My ideme zajtra tak som zvedavá čo to bude. Pri Lenke nás nevolali. No už aj ja idem malého dávať spať na balkón, lebo tie dlhé prechádzky, je mi zima a nič nespravím doma. Včera mi kamoška priniesla tie vysielačky, aby som ho počula ak sa bude prebúdzať. aj ty ho tak dávaš? Inak ako som ich pozerala, že sú traja tí tvoji chrústikovia, že aj ja by som sa raz možno odhodlala na tretie. 🙂 Raz sa možno Tebou inšpirujem, ale to už budeme musieť bývať v dome...Tak ja mám 28, takže času mám nato dosť.
@zuzinka_26 ja malej cajik z flase nedavam ... ja pijem fenikel a aj rascovy vyvar 😀 ono sa to predsa do mliecka dostane,,, tak myslim ze cajik nepotrebuje,,, ale - my nemame koliku, ani casto problemy s bruskom. Takze je to asi o inom 😖
@zuzinka_26 ahoj ako pises o tom skvrkani v brusku tak to mame aj my 😖 a neviem co to je ved je napapana a robi jej to aj pocas jedenia 😨
@nelustek ja idem na poradnu az 15.12 cize mesiac po prvej, my sme od prichodu pribrali 1080g a to bol lekar spokojny, ale my sme sa narodily len 2650g a z nemocky sme isli 2450g takze to priberanie u nas je asi v pohode 🙂 Ked budes vediet nejake info o tom skvrkani tak mi daj vediet 😉

@bv_alexandra to naša ked je tak veľmi unavená tak práveže nevie zaspať, takže ju nemôžem nechávať dlhšie hore ako hodinu. ale my nemáme koliku naštastie - držím palec aby mu to prešlo tá kolika je hrozná vec ☹