Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@katuska_za moj je to iste, doma aj hlavku hore dvihne, vsade pozera po okoli, aj ju da na druhu stranu, nohy pekne vystrie a u doktorky mal hlavu nosom k podlozke skrcene nohy aj paste ako v brusku a ani sa nehol, tiez mi povedali ze ved s nim trochu cvicte, a on pritom je doma velmi aktivny 😉
@zuzaxa ano clovek sa uci na vlastnych chybach, ale aspon sa uci 🙂 moje deti su naucene pit len normalnu vodu, ja tie sladke kupujem malokedy a aj ked Matusko si vypyta Kubika alebo take tie vo flaske tak mu samozrejme kupim ale on sa z toho neviem napit. On si z toho odpije a potom sa od smadu napije este obyc. vody a Natalka to iste. Matu ma zas dobre zuby, zatial nemal este ani 1 kaz a zatial mu vypadli len 2 mliecne zuby, sme sa smiali ze on bude strbavy ked bude mat 10 a bude vyzerat na 15 (lebo on je dost vysoky, nikto nechce verit ze je len 2) 🙂
No a s tym palcom, mam znamu a jej dcera si cmulala palec do 6 rokov !!!! a nie a nie sa oducit, uz ho mala aj taky skaredy ze az a koli tomu nesl ani do skoly prirody co sa za to hanbila.
@lutsy no my sme boli vcera na poradni a Simi si hlavicku drzi pekne on uz v porodnici si ju pekne drzal, len on je strasne zivy ja ho nemozem nechat ani sameho na posteli aby nepadol a to iste mi aj vcera povedala doktorka ze musim davat pozor ze je moc zivy. Vcera sa na nom u doktorky smiali ze ked drzi hlavicku tak sa strasne mraci a naozaj on ma normalne poskladanu kozu na celicku co sa mraci 🙂
baby citala som si oktobrovky od zaciatku vlastne od neakej stranky 118 kde som dala prvy prispevok,milo som sa usmievala ako sme si tam pisali,ze nase deticky maju 4cm atd. .... a teraz ze 4kila 😀 😀 tak rychlo to uslo 😵
Nelke sa podarilo 2x otočiť z chrbátika na bruško...
@wewe22 večer ked zaspáva ten nočný spánok, tak tiež sem-tam zamrnčí, ked jej vypadne, ale to ešte úplne nespí. Cez deň jej skôr vadí, že jej ho dávam, tak jej ho pri zaspávaní trošku pridržím, nie nasilu, a potom si ho aj ona pekne dudká až kým nezaspí...
@nelynka18 ale pocula som aj, že niektoré detičky kakajú le raz za týždeň, ale keď píšeš, že už je nespokojný. no neviem čo je lepšie. počkaj ešte do večera a prípadne potom mu zase pomôž, aby ho nezačalo veľmi bolieť bruško.
@wewe22 tie potom prejdu samé?
@zuzanajd presne ako píšeš, v noci nevládze dýchať. čo jej dávate, či len odsávaš?
@kucminka cauko....minule som stretla kamosku a ta davala zo zaciatku nutrilon HA a presla na sunar, lebo sa jej zdalo, ze je z neho stale hladny.....mozno na tom nieco bude.....ale vies, ze aj mala papa nutrilon HA a jej to staci, ona stale vypije len 90ml, sem tam 120ml. ja som sa skor bala, ze ju z toho bolieva brusko, ale uz je to vsetko ok, konecne zacala kakat aj zltu stolicu!!!!!!
@zuzanazuzana ahoj, doteraz nekakala žltú stolicu?
@misickab3 asi tri tyzdne kakala zelenu.....ale to ako sme prechadzali z kojenia na umele....ved som kvoli tomu furt vyvolavala doktorovi, ci je to ok.
@zuzanazuzana no tak to náš hladoš vypije 120 a ešte má málo,papá si ruky🙂 a to je od tvojej o mesiac mladší.No ja neviem,ešte si pojdem dať predpísať jedno balenie a keď bude nespokojný,tak mu dám ten Nutrilon Extra,čo sme mali aj na začiatku.
@tinika no polozena okolo hlavicky na celicko a kraje zvinute az k uskam... ako keby mal taku plienockovu helmu 😀
@lutsy robia nam tie deti hambu.. 😀 ale odnesieme si to mi ako rodicia a oni sa asi len zabavaju na tom 😀
Ahojte, dnes sme mali stvrtu poradnu...isla som tam s tym, ze urcite mi budu kazat prikrmovat, lebo ako som nedavno pisala ona je stale hladna, uplne ma vyciciava a casto v pravom prsniku uz ani nemam ziadne mliecko a ona sa rozculuje....ale ziadne prikrmovanie neprichadza do uvahy, lebo pribera este viac ako by mala 🙂 za necely mesiac (bez 2 dni) pribrala 1060 g, je to moj pazrosko 🙂 Doktorka nas pochvalila, ze krasne dviha hlavicku a otaca ju zboku nabok...celu hlavicku mame supinatu, mame ist s tym na kozne :( maju to aj Vase babatka? Dalsiu poradnu mame ockovaciu, pytala sa, ci chceme aj ROTARIX - davate si aj toto? cez vikend ma Nelka prekvapila, z piatka na sobotu mala to prve spanie 5 hodin vkuse a zo soboty na nedelu nieco cez 6 hodin 🙂 normalne som sa vyspala - kiezby jej to ostalo 🙂
@zuzinka_26 aj my mame supinky,dr povedala ze jej nemozem na to nic dat kvoli fontanele.Aj nelka to mala je to normalne deti to mavaju.
Ahojte sestricka ma objednala na kontrolu po sestonedeli az na januar... Je to normalne?
@nelustek ... Co je to fontanela?
@zuzinka_26 ahoj fontanela je taka maka cat na temene hlavicky je to ako taka priehlbinka a traba davat nato pozor...a co sa tyka tych supiniek to maju skoro vsetky babatka nam dal doktor nato saliciovu mast to sa natrie hlavka a necha aj polhodku posobit a potom sa tie supinky vycesu ale je ztoho strasne mastna hlava a nejde to ani umyt poriadne ale dava sa nato aj olej olivovy a este je nato specialny sampon vola sa BABE
@zuzaxa @nelynka18 doktorku nemame daleko, tak 15 minut cesty.. tak som skusila ist s nou v tom vaku, naobliekala som ju jak cibulu a na overal som dala este deku, vyzerala som s tym vsetkym na sebe jak vzducholod 😀 zima malej urcite nebolo, nabuduce dam len bez deky, ale je to super vec ten vak, ovela lepsie, ako ked sa trepem kocikom alebo autom.. len keby bolo este leto, nech nemusime obliekat sto vrstiev 🙂
skoda, chcela som dat fotku vzducholode, ale zabudla som odfotit 🙂
@micicka mne doktorka predpisala kvapky do nosa PAMYCON( 4krat denne) a SINUPRET kvapky(3krat denne do caju), ale nevidim zeby nam to nejako pomohlo. A to uz sme vlastne dnes dobrali. Tak neviem. Skus mi poradit co dalej. 7dmeho ideme do poradne aj na taku malu kontrolu tak sa budem pytat co robit, ak nam to dovtedy nejako neprejde.
@nelustek
@zuzinka_26 supinky na hlavicke sme mali aj my, pri kazdom, ja som Simimu natrela hlavicku olejcekom aviril aby ju mal taku mastnu cca pol hod. pred kupanim a potom som mu to jemne vycesala detskou kefkou na vlasy a supinky pekne zmizli a uz mam pokoj, to sa cudujem ze doktorka povedala ze na to nemate nic davat mne toto povedala este pri prvom synovi
@zuzinka_26 Ahoj! Náš malý to mal raz, natrela som mu to Cicadermou (homeopatická masť), mala som ju doma, a tou kefkou na vlásky ako píše zuzinr som mu to na druhý deň vyčesala, išlo to samé odlupovať.
@nelynka18 Leni ja tomu niekedy ani neverím ako sa na malého pozerám, že už je taký veľký, a že už ho máme, my sme na neho tak dlho čakali, až tomu fakt nemôžem uveriť, že je tu. Veľmi rýchlo to ušlo od toho ako sme si našli dve čiarky na teste. Jáj veľmi som šťastná, až sa to bojím nahlas povedať, že čím som si to zaslúžila byť taká šťastná teraz!!! Ja si ho tak vychutnávam bábätko voňavé, aj keď mu hovorím smradloško, nohy mu tak smrdia niekedy jak starému chlapovi. 😀 😀 😀
@micicka hej aj ja som pocula ale to skor len kojene nie?ale aj tak sa vcera vykakal lebo strasne tlacil a musela so mu dat rurku ale len na sekundu a vsetko islo von,no co uz on nevie zial uvolnit este zvierac ☹
@reanda no vidis tak super ja keby mam letne babo tiez by som ho pouzivala 🙂
@zuzaxa joj zuzi tesim sa s tebou 🙂 ja sa maleho tiez neviem nabazit 😵 tiez si vychutnavam kazdu chvilku bo rastie ako z vody 🙂 aj nasemu niekedy smrdkaju nohule 😀 😀 no co su to chlapi 😀
babulky ahojte
ja tomu stale neverim uz 4 noc sme spali celu 😕 teraz nas dokonca budil budik o 6:45 bo som riska chystala do skolky....milujem toho spachtosa 😵
@zuzinka_26 presne ako pise natalii6 hlavku z vrchu maju makku to sa vola fontanela.Pri nelke mi predpisala na to taky olej neviem presne aky a tym som jej to mastila a potom vycesavala ako pisu baby,ale teraz pri linde mi povedala ze na to nemozem dat nic.Tak neviem ale asi jej budem tiez davat ten aviril.
@zuzinr

@kucminka my sme od začiatku brali HA a všetko bolo ok, keď sme prešli na obyčajný, tak som mala pocit, že to zaregistrovala a chvíľku nebola extra spokojná.
či je slabší neviem, neviem čo je zač ten extra, čo ste mali. ale môže byť, že nesadol, na každé bábätko to pôsobí inak. som počula napr. že HA spôsobovalo zápchu, to sa nám nestalo. nám zase nesadol ARkový, takže len odsledovať a prípadne skúsiť prejsť na iný.