icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

dianap
30. nov 2011

@santerra To mas s nim ist von vtedy ked je hladny? To som este nepocula. Tak by som s nim nesla,ved za par minut by som bola naspet.
@micicka Skus vysypat sacok aby lepsie salo 😀 Ani nam nie vsetko vzdy vysaje,no s rucnou nic.

santerra
30. nov 2011

@dianap ved ani neidem, to by som bola o 10 minut aj s cestou späť... zabuval mi pred pol hodkou, tak dnes sa von neide...

micicka
30. nov 2011

@santerra no veď vyskúšaš, ale teda ani ja si to neviem predstaviť, veď keď plače od hladu, tak je jedno, či je vonku alebo vnútri 😕 možo tak 10 min vydrží, ale neviem či hodinu!

@dianap myslíš, že sáčok je problém 😀 😀 ale ja nemám vysávač na max, to sa bojím dať, ale možno to treba 😨

micicka
30. nov 2011

baby ako obliekate svoje detičky, keď idete na prechádzku, ja som si neni istá, či dostatočne, prípadne či nie veľa 😨

dianap
30. nov 2011

@micicka nedaj na maximum. Ked das tak jej nestrc celkom do nosa,lebo mozes poskodit sliznicu. Moze opuchnut. Ja som nechala plny sacok lebo sa neda nastavit sila sania na nasom. Tak teraz je tak na polovicu. 🙂

zuzanazuzana
30. nov 2011

ahojte.....normalne , ked vas tu teraz citam, tak zacinam premyslat, ci ta moja zase malo nepribera....na poradni sme boli vo stvrtok a doktor bol spokojny ako pribera.....my sme na umelom mlieku a sabinka zatial presne za dva mesiace pribrala 1540g, takze ma 4450g......a mavali sme zelenu stolicu, posledne dni uz zltu, ale dnes zase zelenu......zevraj to pri umelom byva.....aj mliecka vypije pomenej, vacsinou 90 ml, sem tam 120ml a je 7 x denne.....ona proste viac nevypije......

zuzanazuzana
30. nov 2011

@kucminka no akurat to tu riesim, ze moja mala menej vypije, ale beriem to tak, ze ked je spokojna, tak hadam nehladuje.....ved deti su individualne, no nie?

micicka
30. nov 2011

@dianap to vážne?! môže poškodiť sliznicu! do kelu, ešte že som ho nepustila na plno 😔

@zuzanazuzana aj moja vypije tak nejako. dnes ráno to bolo síce 130 + 30, ale väčšinou tak 90, 100. pokiaľ priberá, je to podľa mňa ok. nepriberá len nejakú drobotinku, tak sa neboj 😉 vidíš, že ani veľa nie je dobre podľa dr.

zuzinr
30. nov 2011

@katuska_za tej vysavackovej sa nemusis bat ja ju tiez mam a je to super, tymi obycajnymi nic moc nevysajes, tu som si kupila este pri synovi lebo vysavackove neboli ale tato na vysavac je podla mna super vynalez, tiez podla mna by si mala sopliky odsavat aby nestekali dalej ako pisu baby. Je dobre ak mas vysavac kde sa da regulovat vyska sania a dat ńa minimum, my mame tiez sopliky a malemu odsavam asi 3x denne podlaa toho ako dycha a koko krat sa cudujem ze kolko ich tam ma. Ja vysavam este aj dcere ta uz ma vysse 2 rokov ale sama si nevie tak dobre vyfukat nos a ona si to sama pyta. Ja mam znacku Baby Vac, dostat ju kupit v lekarni.

zuzanazuzana
30. nov 2011

@micicka.....o stvrtej rano vypila 11O, o deviatej 90 a teraz len 50......ale zase vecer viac zje a dobieha to.....len neviem preco ta zelena stolica.....tak len preto ma niekedy napadne, ci nie je hladna, ale ona neplace moc.....aj hlavicku tak nezdviha ako tu ostatne maju fotky.....jeduje sa moc, ked ju davam na brusko....aj ju zdvihne, ale potom zase len odfukuje....len rukach, alebo ked som v takom polosede zdviha o 106.

dianap
30. nov 2011

@micicka Moze od toho prisatia opuchnut. Ale ked nemas na max tak sa nic nestane. Moj maly si tak zvykol ze mu vobec nevadi, nemozem povedat ze by sa tesil ale drzi a ani nemukne,len kuká na mna s velkymi ocami 😕
@zuzinr Tiez mam tu istu. Je dobra..

micicka
30. nov 2011

@zuzanazuzana neviem podľa čoho papajú tie detičky, ale moja podobne. o 9,40 vypila len 55 ale asi po 40 min ešte spapala 55ml, ak spapá tak málo, tak sa väčšinou snažím je dať ešte po nejakom čase, ale nie vždy sa to podarí.
s tou stolicou neviem, neštudovala som to, ale zdá s ami, že zelená by u detičiek na UM nemala byť, ale ako píšem, neviem.
no a dvíhanie hlavičky, tam tiež nie je taká šikovná ako iné detičky tu! tiež sa jeduje na brušku, sem tam naznačí, že ju zdvíha ale určite nie tak pekne ako tu boli nejaké fotečky. keď je na rukách, tak to je iné. ale tak budeme trénovať a ona sa to určite naučí 😉

katuska_za
30. nov 2011

@zuzanazuzana ako pise micicka zelena u deti na UM byt nesmie... je to naozaj hladova stolica, ale treba sledovat ci to nieje len zoxidovane na plienke.. ak je zelena uplne cerstva to znamena ze babo malo papa... ja viem,z e sa vam zda ze im to staci ak spinka a neplace ale to je omyl... babatko ak papa malo a je hladne dlhsie zacne byt spave (sama som zazila ze krpec mi papal stale menej a potom spal aj cely den len s nejakimi 200ml co vypil po troske) treba babatko zobudit a dat mu jeho dvaku.. ak je krmene z flase ma papat 8x vzdy rovanke mnozstvo a nie 1x 50 a potom 150ml a podobne.. kazi si tym brusko. Ak pri flaske zaspi treba pockat 15-20 min a dat mu znova aj kedpospiacky.. otvorit mu ustocka zatlacenim na bradicku a pockat kym je jazycek dole, ak zaciti flasu na jazyku zacne tahat aj ked bude spat (vlastna skusenost) z UM sa pribera omnoho menej takze z toho strach nemaj, ono je vyrabane tak aby sa z neho moc nepriberalo lebo viac zatazuje oblicky.... Hladova stolica je zelena striekava cize to sa da najlepsie overit ked ju skontrolujes hned po vykakani pripadne babo posledujes ked kaka...

heh ak si myslite ze som mudra ako radio 😀 nemam tieto info z valstnej hlavy ale od mojej dobrej znamej co robi uz 34 rokov na novorodeneckom sestricku a stara sa o nedonosene deticky na ISKe.. ked cosi sa mi nezda hned jej volam a ona ma vzdy informuje ze co a ako....

babatka takto vela priberaju len do pol roka kym je MM velmi vyzivne potom zas a znova meni svoj charakter a uz sa tak velmi nepribera ani z neho...

katuska_za
30. nov 2011

@nelustek striekave stolice by nemali byt, ak je tak to si mohla sposobyt ty stravov ak si nieco spapala co nesadlo (napriklad vela hrozna alebo podobne)... mala by byt taka mierne kasovita zlta, zlto-hneda

zuzanazuzana
30. nov 2011

@katuska_za no stolicu ma zelenu hned, lebo ked ju prebalim, tak sa vzdy pokaka a je zelena.....ale kasovita, nie riedka.....a co sa tyka toho papania, tak takto papa asi tyzden neravidelne a uz mala zltu....ale predtym papala pravidelne ako hodinky a vzdy vypila tych 90 ml....tak tomu nerozumiem.....aj teraz vypila 50 ml a po polhodine vobec nic, proste nechce.

katuska_za
30. nov 2011

@zuzanazuzana zelena farba nieje naozaj dobra.. aj moj drobec akosi vymysla s papanim posledne dni ... treba babo donutit zas na pravidelnost, existuju este body na podporu sania... ked babo ma flasu v puse a nechce tahat treba mu pritlacit na dolnu sanku (je tam taka jamka- tu treba nahmatat) asi v polke sanky to je cca a zacne prehltat a pit.. no moj betar aj to niekedy odignoruje (alebo nie vzdy sa mi to dari robit spravne)... Ak babo sa zacne budit skvor ako po napriklad 3h svojho rezimu tiez to znamena ze ma malo mleicka a potrebuje viac ak to rodic si nevsimne(neuvedomi) tak sa mu tym rozhodi cely rezim.. treba ho budit a snazit sa mu rezim vratit spet... 😉

zuzanazuzana
30. nov 2011

@katuska_za a este je pravda, ze je dost spava....ale snazime sa ju cez den zabvat, aby bola troska hore, ale nie je sanca....proste ju berie na spanie, ci sa jej prihovaram,budim, s hrackami sa ju snazim zamestnat a nic.

micicka
30. nov 2011

@katuska_za nie su premúdrelá, myslím, že každá sme vďačná za pomoc a kto chce sa podľa toho riadi, kto nie, tak jednoducho nie.

naozaj sa kazí bruško, keď nepapajú vždy rovnako veľa? takže aj z toho môže mať bolesti?
a teda ešte otázka - môže mať bolesti bruška keď kaká, prdká, grgá? mne to príde divné, ale potom aké bolesti by to mohli byť? lebo keď jej cvičím nožičkami, to pomôže.

rough
30. nov 2011

pozrite akeho cierneho pasaziera so sebou vozime na prechadzky🙂

katuska_za
30. nov 2011

@micicka ono pokial je rozdiel 10-20ml tak to nevadi ale pokial to lieta medzi 50-150ml tak to uz ano... kazi sa tym, ze mu zle travi, pretoze brusko mu nevie stravit vecsie mnoztva ked si zvykne na tie mensie... babo na MM nemusi kakat aj 3 dni a je to ok pokial samozrejme nema bolesti ze ma zapchu a je to sposobene tym... moj drobec kaka do kazdej plienky stale pretoze tiez prestal papat pravidelne rovnake davky a netravi mu tak...

MM je bezbytkove a preto babatko pokial mu travi dobre kaka omnoho menej ako z UM

jana0706
30. nov 2011

@micicka nas maly tiez kaka, prdka a grga, a napriek tomu ma niekedy bolesti bruska - pomoze mu napriklad ked ho nosime dole bruskom...ale zistila som ho to boli ked mu tak nahlas travi, ze az pocujem to skvrkanie, tak si davam posledne dni velky pozor na to co zjem a zda sa mi ze je to lepsie...podla mna je normalne ked babatka obcas trochu boli brusko, aj doktor mi to povedal, ze je to tak trochu "dan" za to ze tak krasne pribera...
@katuska_za ahoj Kati, nam na predporodnom kurze hovorili ze dojcene babatka maju dostat papat podla toho ako si vypytaju, ze netreba dodrziavat nejaky pevny rezim, vraj materske mlieko sa rychlo travi a mozu byt aj skor hladne...nas maly tri hodiny malokedy vydrzi, vacsinou papa v kratsich intervaloch (ale kedze sa koji tak neviem povedat kolko ml kedy vypije)...

katuska_za
30. nov 2011

@jana0706 pokial je kojeny je to jasne ze podla chuti, ale ja odstriekavam a krmim maleho z flase lebo odomna nechce a vtedy treba dodrziavat intrevaly a mnozstva ako aj pri UM 😉

zuzinr
30. nov 2011

@katuska_za no mne maly tiez kaka do kazdej plienky, papame len MM a od 2 tyzdna co sa narodil mame pravidelne papanie, dceru ked som kojila tak ta ako hodinky kakala raz za tyzden, presne v ten isty den, takze pri MM je to rozne ale pri UM by malo babatko kakat kazdy den

bv_alexandra
30. nov 2011

@katuska_za katka ja som kedysi pri malej používala takú čo sa tahala ustami. bola som s nou spokojná no neviem či ju ešte dostať 😝
takúto: http://wwww.zalohaeshop.zdravmat.sk/images/odsa...

reanda
30. nov 2011

@santerra dieta pre babatko? a este k tomu kojene? to co je za doktorku.. ja by som sa na take "rady" vykaslala, ved mu tym len mozes pokazit stravovacie navyky, ked ho budes trapit hladom.. ved deti su individualne, ked teraz viac pribera, moze to este potom vsetko schudnut.. ja by som niekedy poslala doktorov s tymi ich tabulkami niekam 🙄

micicka
30. nov 2011

no my sme teraz spapali 150ml a hneď sme aj grckali a grckali. pažroška malá, nevie kedy má dosť, asi je po mame 😅

bettyx
30. nov 2011

@katuska_za to víš že jo.. kašli na ně.. koukla jsem se k tobě do alba a fakt to je vidět akorát podle očiček a na některý fotce bych vůbec neřekla že je down.. kašli na ně! pro něj nemůže být nic lepšího než vaše láska a jestli se k němu babička staví tak jak se k tomu všemu staví, tak o nic nepřijde.. ona se ošidí sama -kór když je malý tak šikovný

misickab3
30. nov 2011

@santerra tiež si myslím, ako ostatné baby, že to je blbosť nechať bábo hladovať 😠 neviem čo to je za blbosť...chápem, že možno u UM je to iné a mohlo by to bábu uškodiť, keď moc priberá...ale keď je len kojené bábo, tak nech papá, kedy potrebuje a pýta...mne doktorka a aj laktačná poradkyňa hovorila, že mám dať malej papať vždy, keď si popýta... 😉

bv_alexandra
30. nov 2011

ahojte tie ktore ste dostali prvú mrchu mali ste ju normálnu? lebo ja som asi dostala ale je to už tretí den a ide zo mna nárazovo tak tri krát do dna uplne tmavohnedý výtok ani náznak krvi. je to normálne? ☹

katren
30. nov 2011

ahojte kocky, prepacte, ze sa vam sem tak vtieram, ale ostali mi Pampers-ky vel.2 v pocte 48ks, my uz mame 3-ky, takze nevyuzijeme....ak by ste niektora chceli, napiste IP 😉 Dakujem