Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@micicka ja by som nasivin nedavala su to uz medikamenty sliznica si zvykne a potom jej nebudu zaberat moja Dr. to tiez hovori a ma pravdu starsia ma 3 roky a stale jej stacia tieto prirodne kvapky kamaradka ma rovnako staru a davala od narodenia nasivin a podobne a uz jej dobre nezaberaju
@zuzanazuzana aj tak je to dobrá cena, ja som tu pozerala jedno štúdio a tam stojí 15 foto 100,- EUR 😨 potom som našla ešte jedno, tam bolo v podobnej cene viacej foto, ale aj tak mi to príde veeeľa. a ako dlho trvlo fotenie? no musím sa ja veru rýchlo zmobilizovať, lebo ma už nikto nezoberie.
@jana0706 teraz len nájsť toho správneho fotografa alebo fotografku 😉 no snáď vyberiem správne
@micicka teraz davam sterimar tie sa mi pacia lebo je to tlakovi sptej tak nevadi ked sa davaju po leziacky inak som pouzivala mar, quixx a este su take ampulkove pre babetka teraz si nespomeniem ako sa volaju len tie sa mi nepacili kvoli tomu ze sa nedali zatvorit a vzdy sa povilievali a su hodne drahsie
@wewe22 tie ampulkové mám doma, ale nepoužívam ich, jednu amplulku som už otvorila - ako píšeš nedajú sa opäť zavrieť, aj keď v návode sa tvária, že sa to dá.
ja teraz dávam physiomer, to by malo byť tiež prírodné, tak snáď neublíži, aj keď to že sú slané nie je veľmi príjemné, niekedy sa strašne malinká zaškaredí - asi má volnejší noštek a behne jej to až do krku
@micicka no ja este musim dat dokopy fotky neviem sa rozhodnut 😅
@jana0706 no veru s chlapmi je to najhorsie 😠 my drobcovi sme kupili choditko tu z bazariku...potrbovat ho budeme tak nech mame darcek vsetci 😵 a asi by som aj riskovi nevedela vysvetlit preco domco nic nedostal od jeziska 😀
@zuzanazuzana no ty sa mas tak som ta na to navnadila 😀 rozmyslam ze v januari tam budu urcite paradne zlavicky 😉
prave mi volal muz,isli z chalupy aj so svagrom a viezla ich svagrova co je v 9.mesiaci a nedala prednost dodavke,nastastie su v poriadku len auto je dost znicene a to ho dostali len teraz ako svadobny dar 😠 no hlavne ze su ok 🙂
@missy97231 no napriklad ja som malu fotila len v supravke, v ktorej prisla a potom ju motala iba do svojich salov.....a ja jej davam vzdy body s kratkym rukavom ako tielko, no a mala take pasikave, starsie a ona ked ho zbadala, ze ake krasne, tak aj v tom ju odfotila v tom lavore.......ale mala tam aj svoje ciapky, nejake vecicky!!!!! teraz pojdeme na vianocne a to ma svoje ciapky, aj dupky, ale ja mam svoje cervene oblecko, len capicku si poziciame.
baby....chcem sa opýtať- ak malá plače vždy po kúpaní hneď ako ju zabalím do uteráka- znamená to, že by sme mali miestnosť viac vyhriať? lebo vovodičke je v pohode...plačú po kúpaní aj vaše deťúrence?
@micicka no veru 100 euro je dost, prehnana cena....a fotenie trvalo necelu hodinku....fotografka mala skusenosti, aj trpezliva bola a aj mala bola dobra, vacsinou spala.....vravela mi, ze jedna mamicka tam cakala 4 hodiny na usmev svojej malej....to by som tam tolko nebola len kvoli usmevu.
@zuzanazuzana naša Natálka sa ešte málo usmieva, takže neviem či by sme sa dočkali 😉
@missy97231 ja som si doniesla oblecenie na fotenie so sebou...od fotografky sme si pozicali akurat taku krasnu chlpatu ciapku s dlhokanskym brmbolcom na par zaberov...
@jana0706
@zuzanazuzana dakujem za info
@nelynka18 no ked mas doma starsieho tak je to ine - jasne ze Jezisko musi priniest darceky aj Dominikovi 😀
ake choditko ste kupili, pouzivala si aj pri Riskovi? lebo ja som pocula na to dost negativne nazory, tu je napriklad jeden clanok http://najmama.aktuality.sk/clanok/225355/chodi...
@jana0706 no ja som pocula tiez o tom vela veci no ale co povedat vsetko ma svoje riziko to by sme nemohli robit nic teda deticky...ja som ho pouzivala aj pri riskovi a dokonca od 4. mesiaca samozrejme len dajme tomu pol hodku za cely den a cely bol povykladnay vankusmi 😀 a nic mu nie je to je tak zdrave dieta a zive ze mozme robit reklamu na zdravy zivotny styl 😀 😀 samozrejme to netreba prehanat a ked tam dietatko nechce byt,tak ho tam nedavat ale podla mna toto su uz len spekulacie modernej doby! 😉
@misickab3 ahoj aj nas place ale ja si myslim,ze to je tym ze taky nahy a mokry sa prenasa doneznama a boji sa lebo tiez ked ho zabalim,osusim a potom odbalim uz neplace je v pohodicke.jemu vadi len ten prechod 🙂
@misickab3
@nelynka18 presne. treba skusit preniest z vanicky pomalsie , aby to nebolo prudke a daleko od nasho tela. oni sa boja. aj nasa plakala, a teraz je kludna 😉
@jana0706 jasne, je to zataz na chrbticu a klby , ak sa prehana, a tiez moze dieta neskor zacat samo chodit. ale ak je vsetko vyvazene, tak sa tomu da predist. moje vsetky deti uz ako 10 mesacne chodili uplne same v priestore. do choditka som ich davala od 6mesiaca, hlavne kvoli zmene pre dietatko, a ako nelynka pisala tak za cely den dokopy okolo pol hodinky. a v 9mesiacoch,ked uz pekne stali aj popri nabytku som choditko odlozila, aby sa uz sami pohli dalej, lebo inak by to stagnovalo. uz sme hoditko nepouzivali. a tak uz za mesiac nasli uplnu stabilitu. 😉
@nelynka18
@bettina no....práveže my to robíme tak, že manžel ako ju dokúpe, tak mi povie a ja donesiem jej uteráčik, rozprestriem si ho na hruď a on mi malú preloží do náručia a ja ju hneď zabalím....tak neviem, či to je stále príliš prudké....hm...lebo ked sa narodil strýkov syn, tak ked jeho kupali, tak vôbec neplačkal 😒 takže je to dieťaťom? 😕
Ahojte všetky!!!
Tak včera som nakúpila až až!!! Len zase som mala nervy z mojej mamy a segry, vždy hovorím, že ich viac nezoberiem a vždy ich vezmem. Ako v pohode, ale ako sme išli do hračkárstva tak tie reči..... načo, prečo však máme toho veľa, a samozrejme som aj zabudla malému kúpiť takú zvukovú hračku 😠 😠 😠 som ju pozerala, a že vrátim sa pre ňu a zabudla som. A nakoniec ma moja mama dojala, že ako sme išli platiť, všetko čo bolo malému nahádzala na pult a zaplatila to ona, no je normálna??? 😀 😀 😀 Ako super teším sa, ale tie reči tomu neber a zase na iné to zober, no groteska v našej rodine ako vždy. Ale nakúpila som mu fľašky v takej bedničke 4 kusy Nuk za dobrú cenu, čaje hipp také obrovské balenie, ale také už ovocné od 6 mesiaca, za cenu našich menších balení. A nejaké príkrmy od 4 mesiaca. A malej som kúpila dve hry a petshopa chodiaceho. A v Shoppingu som nakúpila oblečenie pre obidvoch, našli sme tam nový obchod pre nás baby, ale samozrejme, že som sa do ničoho nevopchala, celé zle, také nervy som mala na seba, že oddnes vážna diéta. Však som jak slon, a kamoška čo som s ňou chodila, tiež je plnoštíhla, ale tá sa aspoň do XL vopchala. Tak som si kúpila čižmy, také bežky ku kočíku. A malému som veľa kúpila oblečenie Topolino mali 20 % zľavu na všetko, už aj zlacnené, ľutujem že som mu nekúpila jeden overal taký hnedomodro kockovaný za 20eur plus zľava 4 eurá a bol nový, tu na nete idú po 20 také už použité, no blbá som teraz ľutujem, no čo už. No a teraz to príde, môj muž to zvládol perfektne, že malý je zlatúšik a potom začal, "Celý deň som sa nezastavil, nič som nestíhal, nedal som ho z ruky......" to akože naschváľ, keď mu poviem, že som nestihla upratať.... 😀 😀 😀 Baby ma odhalil!!!!!! Oddnes to už neuhrám, čo mu mám povedať,že idem na net a nejaká kamoška alebo mama príde a dávame si kávu... Ale každá senzácia trvá 3 dni a prejde ho to. Dúfam! Dotapetoval malej izbu, upratali hračky a veci jej.... Takže by som mala častejšie chodiť. Ale bolo mi veľmi smutno 😵 , som počula plakať bábätko, tak som sa len obzerala.... A prsia sa mi tak naliali, skoro som odpadla, som si nemyslela, však on si vždy len tak cucká, tak som si to ručne odsala a už večer som čakala ako dorazíme domov a malý už aj išiel nato, taký bol hotový koľko tam toho je. Som otvorila dvere, umyla ruky a hneď sme išli nato.
@nelynka18 Ahoj! Chodíme do SCS shoppingu,po diaľnici sa tak troška obíde Viedeň, je to asi 70km od Ba alebo aj menej.
@bettina @nelynka18 Súhlasím s Vaším názorom na chodítku, ak je bábätko dostatočne pevné a silné, tak pár minút denne v chodítku mu neuškodí od toho 5-6 mesiaca. Aj ja som malú dávala, a aj tak chodila až v 12 mesiacoch, takže normálne, nič sa tým neurýchlilo. Aj malého dáme ak bude nato zrelý, dostane ho od Ježiška. A tieto novodobé chodítka sú podľa mňa šetrnejšie pre bábätko ako tie železné čo nás dávali, a neuškodilo to ani jednej z nás. My kúpeme tak, že ja kúpem a muž drží malého za ruku a rozpráva mu, a on sa ho drží jak kliešť tak silno.
@misickab3 je normálne , že plače ten prechod z vody na uterák by sa ani mne nepáčil ,môže byť aj hladná a miestnosť netreba zbytočne prehrievať ak začne byť fľakatá tak jej začína byť zima.
Sory baby, ale musím sa ešte niečo opýtať....nechápem prečo, ale malá mi začala plakávať pri úplne každom kojení cez deň (v noci to nerobí). neviem prečo to robí, lebo doteraz sme mávali normálne kojenia, ale musím s tým niečo urobiť...veď do kelu- ideme niekde a po kojení taký plač? 😖 veď to aby sme nikam nešli....zaberá na ňu asi len preloženie na tigríka a poprípade nosenie v tejto polohe...ale ani to nie je vždy....a papá dosť, lebo stolica je ok, a priberáme viac než dosť...poraďte mi, ak viete....
@stellamiapiccola ďakujem ...no, niekedy má také červené škvrnky po tele....
dobré ránko maminky.
My sme mali včer bolesti bruška. Zahustili sme trošku mliečko, aby negrckala a hneď sa to prejavilo bolesťami ☹ ale našťastie netrvalo to veľmi dlho. potom zaspinkala a spla až do 5,30 😵 papala večer o 20,30 potom okolo desiatej prišiel plač, možno o 23,00 zaspala a ťahala do rána. No ale tak dlho vydržala bez papania!
Ráno sa pekne napapala, o 6,30 zase zalomila a teraz ešte spinká 🙂 ja som si pospala s ňou, ale ona sa stále mrví, tak to nebol až taký dobrý spánok, ale aspoň niečo 😉
možno sa už naše detičky jedujú, že ich z tej vody berieme. možno by sa chceli kúpať dlhšie 😉
naša najskôr plakala aj pri kúpaní, ale to bolo vidieť, že sa bojí. tak som kúpila lehátko a od vtedy kúpanie na jednotku, len potom je veľký plač 🙂 ale ja si myslí, že je to hlavne tým hladom - teda aspoň u nás. a už som zistila, že ju musím kúpať tesne pred papaním, lebo inak si aj tak vypýta - lebo veď po kúpaní sa papá, zje málo a potom je celý rytmus v prdeli 😀

@cabby88 tak uz viem ako si sa volala za slobodna?,skus sa tam spytat 🙂 mas zlatu malinku 😀 ides aj ty az 12.1.na poradnu?koho mas za muza?