icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

bettyx
2. dec 2011

holky, mě klepne josefa!
Štěpánek měl večer na prsech vyrážku -pár pupenců... mm strašil jestli nemá neštovice, tak jsem šla sp át ledově klidná kde by je jako sebral... holky, od rána se strašně drbe, vyrážka se slušně rozmnožila, má pár pupenců i na obličeji.. ALE VČERAS TAKY PUSINKOVAL BRÁŠKU! co když fakt má neštovice a miminko naše je chytne taky!! nemá ještě žádný očkování, nic.... strašně se bojim 😢 😢 😢 😢 😢

micicka
2. dec 2011

@misickab3 tak ono má všetko výhody aj nevýhody. radšej by som kŕmila MM. ale niekedy aj mi papáme v noci 2 krát, toto nie je takto každú noc 😉

zuzinr
2. dec 2011

@micicka jej no to ti krasne spinkala skoro celu noc, super 🙂 My sa este stalebudime na papanie 2x. Ale nastastie potom aspon pekne zaspi bez plakania. Natalka mi prespala celu noc az ked mala 1 rok tak ma este caka dlho nocne vstavanie 🙂
Co sa tyka toho kupania aj my placeme ked Simiho vyberiem z vody, asi mu vadi ta zmena teploty alebo by sa radsej len kupal, to je normalne ze deti po vybrani z vody placu, predsa vo vod eim je lepsie 🙂

misickab3
2. dec 2011

@micicka to áno....ja som strašne rada, že kojím, len je to niekedy tiež dosť náročné....

nelynka18
2. dec 2011

@misickab3 aj nas nie vzdy ale mava take obdobie,ze aj 3dni plakava po papani niekedy aj cez papanie to zacne,trva tak pol hodku a potom uz je dobre a zas odznova....a ine dni nic 😨 a este potom aj grckava,tak sme si mysleli,ze bude mat reflux ale dr.povedala,ze to bude asi obcasne palenie zahy 😕

micicka
2. dec 2011

@zuzinr asi bola taká unavená z toho bruška, no ale nie je to každý deň. tak uvidíme, čo mi pripravý nasledujúce noci 😉

@misickab3 ono všetko má aj plusy aj mínusy. ale pre bábätko je určite najlepšie kojenie, no a mamička sa musí popasovať so všetkými problémami.

bettyx
2. dec 2011

Tak velká sranda -přiběhla jsem od doktora a máme s neštovecemi počítat.. zatím to na ně vypadá, ale jelikož se mu to vyrašilo přes noc, tak ta vyrážka není dostačující na potvrzení... a Šimonek by měl být teď chráněný, tak doufám, že má pravdu

misickab3
2. dec 2011

@nelynka18 no....skúsila som sa na to opýtať laktačnej poradkyne- mám ju totiž cestou, ked kočíkujem 🙂 a povedala, že mám skúsiť striedať prsníky a dávať viackrát počas kojenia odgrgnúť- vraj začala piť zase moc pahltne a začalo to byť problémom....tak neviem....skúsim to častejšie odgrgávanie počas kojenia 🙂 a skús to aj ty...ak by to Dominika zase chytilo 😉

misickab3
2. dec 2011

ľudkovia moji....bola som kočíkovať v meste a stavila som sa v dm-ku a v bille na také bežné nákupy...pomooooooooooc....to bolo ľudí a pri pokladni som čakala tak dlho, ako už dávno nie...čo sa to na tie sviatky deje s ľuďmi...akoby všetci naraz chceli všetko kúpiť... 😨

micicka
2. dec 2011

@misickab3 ani nehovor, už začína predvianočná panika?! neznášam to, všade veľa ľudí, každý sa len tlačí, všetci sú nervózni ☹

misickab3
2. dec 2011

@micicka ved to....milujem vianočnu atmosféru, ale tlačenku znesiem len na vianočných trhoch vonku, v zime.. 😀 po dnešku som rada, že mi chýba naozaj málinko a budem mať hotové všetky darčeky... 😵

wewe22
2. dec 2011

tak nasa mala ma asi intoleranciu laktozy zatial sme dostali pokyny davat probiotika pisu tam ze sa zmiernuje intolerancia laktozy
Dr. vravela ze to moze byt len precitlivenost lebo by som mala mat krami tak som zvedava ale jediny priznak ktori malej chyba je neprospievanie mala zatial pribera krasne ale to brusko co jej chudatku robi to je strasne
@micicka no moja sa tiez netvari spokojne ale hlavne je ze sa im ulavi

zuzanazuzana
2. dec 2011

ahojte....takze my mame nejaku brusnu virozu......malinka mi odvcera grckala, nie zakazdym, ale ked ano, tak aspon polka isla von a strasne stonala, co ju bolelo brusko....ale vobec neplackala.....a dnes rano mi znova polku vygrckala, tak som volala doktorovi, ze ci nebude mat reflux, tak mi kazal hned prist a ona ma zevraj nejaku brusnu virozu....vo sne by ma to nenapadlo....zevraj teraz maju plne cakarne toho......nikto k nam nechodi, dettol mam este aj v taske zakazdym so sebou a vidite to......teraz jej musim davat kazdych 10 minut po 10 ml slabeho cier.cajiku a potom som zase davala po 10 ml mliecka az kym bola najedena a konecne zabuvala, tak uz dufam, ze nebude grckat....a ked sa zobudi, tak to budeme znova opakovat!!!!!!! ale neprehana ju, kakala kasovite a ani teplotu nema!!!!!
a este mi ju odvazili a po tyzdni pribrala 200g....takze aspon nechudneme!!!!!

a este ma hnevaju tie moje zapastia....neviem co robit, neuveritelne ma bolia.....7x som mala elektroliecbu a teraz musim dva tyzdne cakat na nu, lebo poistovna by to nepreplatila....fakt mi robi problem mi uz aj malu prebalit a to nehovorim, ked ju zdviham, vtedy od bolesti vidim vsetkych svatych!!!!!!

bv_alexandra
2. dec 2011

@nelynka18 nely to bude tá záha podla toho čo píšeš. kup si ten gastrotuss baby a skus ked je moc zly mu dať. reap. po jedle sa dávaju 2ml. im to velmi . ja to už malému nedávam stále iba ked už je zle. dnes máme taký den od tretej rána. dala som mu po dva razy po jedle a konečne je tichúčko. ale riadne zaspal od tej tretej až na obed. inak myslím si že je to aj kvôli tomu že včera dva razy po sebe jedol po dlhšom intervale ako po troch hodinach. lebo spinkal som bola v meste a potom bola malý s nim von. ak nechceš davať ten sirup tak mu to skús utišit čistou vodou. 🙂 a hlavne vyššie pod hlavu. malý ked ho to trápi tak mu dám naše vankúše a leži akoby v kopci
a ešte doplním že pálenie záhy je tzv skrytý reflux

bv_alexandra
2. dec 2011

@zuzanazuzana nasho malého dnes presne takto prehnalo. ako často ti kaká?

bv_alexandra
2. dec 2011

@skybaby
@zuzaxa
Baby ja som fakt asi stará škola čo sa týka látkoviek. Dostante ma do obrazu, ja som rano brusila po nete len mam z toho gulas. ja mám klasické biele štvorcové plienky. čo k nim potrebujem. viem že ste mi ponúkali plienky, ale ked ja som naozaj v pomykove že čo na tie plienky, ak to máte ja to beriem všetkými desiatimi 😀
asi tie vrchné nohavičky? a to do toho poskladam plienku. lebo ja som pri malej použivala plienku a na vrch išli také gumené gaťuše. 😀
Dostante ma do obrazu prosímmmmm 😀 😀 😀 😀

stanka25
2. dec 2011

dNES SME DOSTALI AKO DARčEK VEDIERKO NA KUPANIE, som zvedava vyskusame mate to niektora?

bv_alexandra
2. dec 2011

@stanka25 ja tiež nad tym rozmyšlam. pride mi to celkom fajn spratné vzhladok k našim priestorom. a tiež že ked kupem sama tak vanička mi je dosť ťažka ked ju prekladam.

zuzinr
2. dec 2011

Baby chcela by som sa spytat ci z Vas nahodou niektora nema CD Bambulka spieva vianocne pesnicky. Viem ze to predavali v Draciku ale uz 2 tyzdne to zhanam pre malu, lebo ona je taka mala spevacka a stale to nemaju, stale mi len hovoria ze vtedy a vtedy im pride tovar ale nikdy to nedostali, tak ak by ste to nahodou niektora mala bola by som rada 😉

nelynka18
2. dec 2011

@misickab3 no diky zaradu len my mame s odgrgavanim trocha problem....ked sa napapa a zacne pri tom plakat alebo sa vypinat tak vacsinou odmieta flasku tak ho musim aj 20 minut nosit aby si grgol a potom este tu davku dopapa a zas ho aspon 20minut nosim aby grgol lebo inak by sa pogrckal ale to takto robievame len ked ma tie svoje dni 😉 a to s tymi nakupmi mi nieco hovor boli sme s mm dnes v lidli,v tescu a v jednom butiku jeeeezis som prisla domov uplne hotova 😝 sami clovek,tlacenice uz nikdy nepojdem po tretej na nakup 😀

@bv_alexandra dakujem idem na poradnu,tak uvidimev utorok....a tvoj maly to mava tiez len obcas?a ked to mal tak sa na to budil aj v kocari?nas sa proste len popucil zamravcal a spal dalej....neviem ci to nebude aj neaka viroza ako pisala zuzanazuzana...lebo kamoskyn syn mal tiez neaku virozu a vraj sa spraval podobne ako nas...tak neviem 🙂

nikolka4
2. dec 2011

Ahojte baby mam kontakt na Nutrilon mliecko po 9.90 🙂

bv_alexandra
2. dec 2011

@nelynka18 ako sme na ARkovom Nutrilone je to lepšie. ale včera napr. som mu mliečko dala odsaté lebo už si nevie sam vela vytiahnuť, a mam aj velmi malo mliečka takže dostal 60 nutrilonu a 60 mliečka a hned bolo zle. Takže to ARko ma asi svoj zmysel. Ale vravim ako mame ARkko a ten sirup tak je to nebe a dudy.
Inak môj malý kým vypije celú flašu tak aj tri razy grga. vzdy ked sa začne vypinať hned ho beriem hore aby grgol chvilu počkam a papá dalej. budil sa skoro stále. v podstate nemal vôbec kludný spánok. aj v spanku sa vypinal.
@nikolka4 my sme zatial na AR

bv_alexandra
3. dec 2011

Ešte sa chcem opýtať neviete to vedierko môžu mať aj v tescu? mm tvrdí že ho tam videl. 😝

czechzuzanaba
3. dec 2011

To vedierko je super vec, jedna z nejlepsich "vymozenosti" co sme u dcerky meli. Ze zacatku to da trosku trening, nez na to clovek prijde, jak miminko chytit, ale to se aj da najit na youtube nejaky videa, ze jak na to 🙂 No a dcerka koupani neskutecne milovala v tom, v podstate ty prvni mesice to byla jeji nejvetsi a nejlepsi aktivita za cely den 😀 Mohla kopat nozickama, tak to aj pomahalo na prdeni 😉

micicka
3. dec 2011

@bv_alexandra čítam, že papáte Nutrilon AR, my sme ho skúsili kvôli gskaniu - aj pomohol, malinká potom negrckala, ale zase ju z neho bolelo bruško. tak sme opäť na obyčajnom a grckáme 😒 teda nie veľa, ale aj po 2 hodinkách po papání grcká.
tvoj ho znáša bez problémov?
ja som teraz kúpila Nutriton na zahustenie, ale zatiaľ nezahsťujem každé mliečko a radšej menej ako píšu, lebo sa bojím aby ju zase bruško nebolelo, asi jej je ten hustý ťažký na žalúdok

bv_alexandra
3. dec 2011

ano ťažšie sa mu kaka ale snažíme sa cvičit s nim a tak. a tiez ma trošku aj mojho mliečka, tak mozno to pomaha. a neviem či to je tým ale začala som jest activiu každý den a malý ma omnoho redšiu stolicu. 🙂
@micicka

dzuli08
3. dec 2011

@misickab3 @zuzanazuzana Dievčatá aj my máme problémy s tým grckaním. Predchádzajúce dva dni bola totálna katastrofa. Malinká keď papala tak z ničoho nič začala strašne plakať. To som potom zistila prečo. Dala si na plece a poriadne si odgrgla a potom papala v pohode.
Po jedle si ale odgrgla a keď som ju dala ľahnúť, tak sa strašne rozplakala, dala som si ju znova na plece a znova si odgrgla, alebo odgrcla a to niekedy až noštekom. A pri každom znova veľký plač. Skoro celé dva dni nespala, len v noci sa dobre vychrapkala.
Tak som volala doktorke a ona len za základe môjho popisu určila, že asi ide o reflux. Tak nám odporučila Nutriton. Je to taká želatína, čo sa musí dať bábatku pred jedlom. No je to katastrofa, malá to najskôr nevedela jesť, stále ju dávilo, plakala, no dnes je to lepšie. Najhoršie ale je, že to asi nepomáha, lebo síce po jedení hneď zaspinká, ale potom znova grcká a grgká, aj keď už bez plaču.
A tiež neviem čo mám robiť, či naozaj ide o ten reflux, či o tú virózu ako tu písali kočky, no fakt neviem.
@zuzanazuzana Ako lekár zistil, že ide o tú virózu?
@bv_alexandra Tú čistú vodu, to je na to pálenie záhy a mám jej ju dať po papaní? A má byť prevarená?

micicka
3. dec 2011

@dzuli08 my grgáme tiež v priebehu papania, že je to dobré aj proti grckaniu, no nám to veľmi nepomáha. my sme na UM. začala som teraz dávať nutriton do normálneho nutrilonu, aby to nemala veľmi husté, lebo potom ju zase bruško bolí. a zdá sa mi, že to trochu pomáha.
naša pokiaľ bola na pleci, tak pohodička, akonáhle sme ju položili, aj do zvýšenej polohy, tak grckala. a grckala aj 2 hodiny po papaní, čo mi príde už fakt divné.
dr, zatiaľ nerobí paniku, ani nás ne poslala na žiadne vyšetrenie, máme skúsiť hustejšie mliečko, tak skúšame a uvidíme po pár dňoch ako to bude pôsobiť

@bv_alexandra naša kakala pri každom jedle, teraz posledné dni len dva krát za deň, no a dnes tuším ešte nekakala 😒 neviem či teraz nenaložila do plienky, uvidíme o chvíľku. len sa začínam báť, aby jej to nespôsobilo zápchu.

bv_alexandra
3. dec 2011

@dzuli08 ano prevarena to mi poradili na ukludnenie malého ked som volala na pohotovs čo sme si snim nevedeli dať rady plakal 4 hod v kuse nechcel jest iba plakal
Podla toho čo pises môže to byť reflux. Ale nečakaj že to prejde hned po prvých dávkach zahusteného mliečka.
Nam velmi pomohol ten Gastrotuss baby. tiež sa to dava po jedle. ono to vraj vytvori takú zatku aby to babo nevygrckalo.

@micicka
@dzuli08 hlavne im zabzpečte zvýšenú polohu. malý niekedy spi na velkom vankuši akoby v kopci, postielku má tiež vyvýšenú, ked ho prebalujete nezdihať nožičky moc vysoko a tiež sa osvedčilo vajičko. a ešte po napapaní ho nosim dlhšie aj 2Omin aby sa riadne vygrgal

Joj my mame dnes zlý den. malý je plačlivy celý den, má úplne riedku stolicu, no neviem či z tej activie alebo ide na neho nejaká viroza ako píšete. Od poobedia akoby mal aj krče. Od rana kakal 3x /kakava bezne len raz/ 😒 a prdka riadne. viac ako obvykle.

bv_alexandra
3. dec 2011

@dzuli08 tu vodu skus dat ked sa ti prebudi. medzi papanim. to jedine vtedy u nas zabralo ked s nim bolo tak zle. :